Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@papricka33 Moja teta rodila v 46 rokoch 😀
@123klarika moja sesternica toť nedávno v 45, svoje 6 (!) dieťa 😉 Ja som po 2 potratoch v 38 cke síce na rizikovom (na fraxiparine) ale inak prirodzene a v pohode porodila chlapa ako buk (doma som už mala dievku) a nejako mi stuplo sebavedomie, ze asi ten môj organizmus ešte funguje ako má 🙂 jooj, ale keby som bola aspoň o 2-3 roky mladšia. To by som nejako našla odvahu 🙂 Takto si už počkám na vnúča 🙂
@papricka33 Nestraš nás tu s vnúčatami 😀
@123klarika neviem ci sa da kombinovat. Ano da sa kupit v lekarni ale cez internet ho kupis lacnejsie
@miriamn76 skúsim pobehať po nete, ty ho kde kupuješ?
@papricka33 asi mi neuveris ale ja uz vnuca mam☺a aj tak tuzim este po svojom😂
@123klarika dala som ti link
@miriamn76 Ďakujéééééééééééém 🙂
@123klarika nemas zaco tam kupis aj 60 sackov za dakych 33 ecek☺
@ivankalaco dakujem
@miriamn76 🙂 u mňa hádam za takých 10 rokov aj aktuálne 🙂
@ivankalaco ahoj. Nečítala som celú diskusiu, ale chcem sa spýtať, či máš za sebou aj nejaké odbery na hormonálny profil, folikulometriu a pod. Ci skúšate len tak bez vyšetrení?
@catherinah Ahojky..zatiaľ nemám žiadne vyšetrenia..jeden mesiac sme sa rozhodli pre dieťatko a na druhý som otehotnela..ale v 11 týždni som potratila, mala som 2xhematóm.. teraz beriem Femibión a pijem alchemilkový čaj..krv by som mala mať v poriadku, som darkyňa krvi..a ak sa nebude dariť tak určite pôjdem.
@ivankalaco tým by som začala určite. Ine sa zisťuje pri darcovstve krvi a iné (progesteron, estrogen, prolaktín, testosteron, DHEA, FSH, AMH...) pri hormonálnych odberoch.
Ovuláciu máš v poriadku? Robíš si testy?
Držím veľmi veľmi palce, máte moj obdiv.
@catherinah To ja viem 😉 Ďakujem 😉 Testy si zatiaľ nerobím a nemeriam si ani BT..to všetko mám v pláne 🙂 Momentálne som dva týždne po kyrete a som PN, kontrolu mám až 5.9. a potom hodím reč s pánom lekárom..
@ivankalaco aha, ja som myslela, že sa snažíte už nejak dlhšie.
Lebo často tu číta, že baby si nasadia alchemilky, materske kašičky, inofolic a pod. a pritom si môžu viac uškodiť jak pomôcť. 🙂
@catherinah ako uskodit?
@tecko28 inofolic napríklad viacerým ženám rozhádzal cyklus.
Je na ňom uvedené, že URYCHLUJE ovuláciu. Ja ju mám napríklad 9. deň cyklu, tak keby ju ešte urýchli, tak neviem.....
Vitamín C (čo je napríklad v Sarapis plus a iných) vysušuje hlien, takže v tom období sa užívať nemá.
Aj pitie alchemilky ma svoje pravidla, kotvičník napríklad zvyšuje estrogen, ja som mala extremne vysoký, takže takéto veci pre mna veľmi nebezpečné. Ale bez odberov a sledovania hormonálnych hľadín to nezistíte.
Je toho veľa.
@catherinah Lebo ja mam sesternicu dost uznavanu gynekologicku a kedze tiez mi taha na 40 a planujeme druhe, rozhodne mi odporucala koli kvalite vajicok Inofolic +femibion uz pred zacatim snazenia sa aspon 3 mesiace. Pri prvom som sice otehotnela na prvy sup a to som bola 4 mesiace po akutnom zapale pankreasu a 2 mesiace po operacii zlcnika, ale teraz to take jednoduche nemusi byt a cas tlaci
@tecko28
A máš urobený hormonálny profil?
Lebo mne najskor urobili odbery a až potom odporučili užívať doplnky - ale inofolic to nie je 😉
Minuly mesiac ovulacne testy pozitivne snazili sme sa no nevyslo dnes 1dc 😢
@diablica130 neplac raz sa nan to urcite podari😉
@miriamn76 Nie raz..ale už čoskoro 😉 verím, že do Vianoc sa nám to podarí 🙂
@ivankalaco dufam ze ano aj ked neviem ci sa mi zas neskrati cyklus mam dostat mrchu 7.9. a uz teraz ma bolia prsia vytoky mam ulne ako pred. Mavala som cyklus 28 dnovy skratil sa na 25 a teraz vyzera ze bude este kratsi😕
Ahojte dievčence..tak ako pokračujete v snažení? Ja už mám výsledky, vraj som prekonala nejaký vírus, ktorý spôsobil odumretie plodu a to následne vyvolalo spontánny potrat..aspoň viem, čo bolo príčinou, lebo napádali ma všetky možné scenáre. Ako vám ide snažilkovanie? Už ste niektorá našli svoje vytúžené koľajničky? Ja sa ešte nemôžem snažiť..ale vám držím palce, že ak ste si ich ešte nenašli,tak aby ste si ich čo skoro našli..a nie len nejaké koľajničky, ale poriadne koľajnice 🙂 🙂 🙂
@ivankalaco a ako to zistili ake testy robili??
@butterfly333 to je výsledok z histológie..
@ivankalaco ahaa no dufam že ked sa vie príčna tak dalšie tehu sa podarí. Ja neviem prečo som teraz v juni zas potratila bolo to v 6tt no 2dni nato mi na hematologii zistili trombofíliu neviem či to mohla byt príčina. Vraj ked sa tehu podarí tak hned budem si pichat.inj.

@ivankalaco eej, dobrá diskusia. Ale neprovokujte baby. Ja som si povedala že 38 už bolo dosť natesno 😉 ... Ale súhlasím, ze oproti pôrodu aj tehu v 26, som si tento uzila oveľa viac. Budem vas sledovať 😉 ...