Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ivankalaco este nevieme, premyslame 🤔
@santine Samozrejme, treba si to premyslieť..dovolím si vynať časť z emailu, v ktorom som si písala s lekárom, ku ktorému idem na konzultáciu a vkladám do neho svoje nádeje, že nám pomôže.. Ak by si chcela, môžem ti preposlať súkromne celý email..citujem..Vám ještě šanci dává to, že celkem snadno těhotníte, bohužel riziko potratu se pohybuje někde kolem 50% i více :o(. Může za to věk jak píšete – přesněji řečeno vše je v pořádku až na kvalitu vajíček. Ta bývají geneticky abnormální – geneticky normálních vajíček je ve 44 letech 10 – 20%. Zbytek vykazuje chromozomální odchylky a dojde-li k oplození, tak pak často těhotenství ve většině případů časně zaniká.
Pravděpodobnost, že se povede IVF cyklus s vlastními vajíčky a donosíte dítě je nyní cca 1 – 2%, takže nezbývá než přejít na léčbu darovanými vajíčky, kde pravděpodobnost, že budete mít dítě po jednom cyklu dosahuje 50%..
@ivankalaco akoby som aj vedela, ktory dr. to pisal 🙂. Je to pravda. Po 35-ke ide kvalita vajicok rapidne dole. Mozete mat aj vysoke amh, lahko otehotniet, ale percento potratov stale stupa kvoli nedostatocnej kvalite vajicok. Niekedy to vyjde uplne prirodzene, ale takych pripadov je zalostne malo.
@ivankalaco jaaaj ako zle sa to cita ja mam 40 dnes mi po prvy krat v 9 mesiacov sa ukazala 2/ potichucky sa tesim a modlim sa aby vsetko bolo ok a ja si teraz vecer precitam toto? 😣
@hope40 nemusíš sa báť, ja som síce prekonala 2 potraty, jeden v 42 rokoch a druhý v 43 rokoch a ani v jednom prípade to nebolo kvôli veku, prvý krát bol príčinou vírus a v druhom silný zápal močových ciest. Gratulujem ti a želám ti všetko len to najlepšie.

@hope40 Neboj sa. Ja mam 42 a teraz som v 25 týždni. Minuly rok nam sice zahaprovala genetika - potvrdený a preruseny Edwards v 17tt - ale bola to len nahoda. V nemocnici boli so mnou baby podstatne mladšie, pod 35, ja som tam bola najstaršia. Aj geneticka mi povedala, ze je cim dalej tym viac zien s nizsim vekom, ktorým sa povrdi nejaka odchylka ci uz geneticka alebo ina. Teraz som otehotnela hneď po troch mesiacoch preruseni na prvu "supu" co pred tym vzdy trvalo 4-5. Bala som sa, ale chvalabohu zatial vyzera vsetko fajn, vsetky testy aj UTZ. Akurat sa mi skracuje krcok, som po serklazi. Ale to vzhladom na predchadzajuce potraty, bolo ich 5 to minulorocne prerusenie, nie je az take vynimocne. Tak striedam nemocnicu a doma a verim ze vydrzime pokope co najdhlsie... Drzkam palceky nech sa to podari 😊
@melmel78 bola som iba raz preventivnu let mi povedali ze je vsetko Ok a mm mal urobeny spg. tiez len povedaly ze v norme a len k tomu ze vzhladom na moj vek mam byt trpezliva ze to moze trosku trvat snazily sme sa 9 mesiacov z vitaminmy alchemilkovy cajik a posledne 2 mesiace k tomu vsetkemu som pridala aj inofolic inositol a gynex mm bral macu nechcel casto tak som mu ju spala do jedla 😊 neviem co pomohlo okrem panbozkovej pomoci 😊
Baby práve som vola do centra. Tak minuly rok v marci amh 0,09, teraz odber v pondelok amh 0,98. Sestricka nechápala a ja som happy;)
Dnes mi začínajú plodné dni..keď si spomeniem na minulý rok, ako som vždy v takejto dobe stresovala, nevedela som sa dočkať, kedy budú a plánovala, kedy je najlepší čas na styk..potom som čakala, kedy môžem začať testovať.. testovala som ako šialená niekedy aj 2 x denne..oplakala som každú menštruáciu..len žena, ktorá tým prešla tak ako ja to pochopí..teraz som taká pokojná a čakám na máj..
@ivankalaco tak to mas pravdu. Takze to znamena,ze sa cez plodne dni uz nesnazitee? Co keby sa podarilo?
@kakatulik Snažíme..ale už len tak normálne..už to nesilím, že za každú cenu musíme mať sex presne vtedy a vtedy..snažím sa skôr telo pripraviť na IVF, zmenila som stravovanie, schudla som za mesiac 4 kilá, beriem preparáty a vitamíny a snažím sa myslieť pozitívne 🙂
@ivankalaco ake zmeny? A ake vitaminy prosim?
@kakatulik Prestala som jesť výrobky, ktoré obsahujú cukor a múku, jediné, čo si doprajem je denne 1-2 lyžičky medu do jogurtu 🙂 Vitamíny beriem Fertilcare, Macu a pijem čaj Ľudmily Mojžišovej..Beriem aj kvapky Gynex 3x9 kvapiek, ale to už opakujem tretí krát kúru po 3 mesiacoch.Tieto kvapky mi veľmi po zdravotnej stránke pomohli.. Muž berie Macu, Kotvičník a Fertilman vitamíny..Musím vyzdvihnúť účinky Kotvičníka a Macy na skvalitnenie spermií, lebo po ich užívaní sa zväčšil u muža objem ejakulátu ( ešte že nečíta túto diskusiu 🙂 )
@ivankalaco dakujem. Mne nejest cukor problemy nerobi,len chlebik si velmi odopriet neviem hlavne na ranajky.
A potom ze nesnaz sa😀

@santine Aj tak je to dosť..uvažuješ nad IVF s vlastnými alebo DV?