icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

ivankalaco
autor
2. apr 2018

@janulka232 Ja idem do Brna a dám si vložiť 2 embryá a zvyšok zmraziť.. Držím ti palce, aby ti to vyšlo 🙂

janulka232
2. apr 2018

@ivankalaco ďakujem aj Tebe držim palce my sme mali 4 embryjka a tri mame ešte zmrazene.Ja som sa bala vložit dva,lebo ja mam skrateny krčok inač tiež by som si dala vložit dva.

bevab
2. apr 2018

@ivankalaco tak ja som mala potrat minuly rok v auguste v 5 tt a dalsi bol teraz vo februari MA. Momentalne cakam na vysledky krvi (zrazanlivost atd). Aj napriek vyssiemu veku si chcem byt ista, ze v tejto oblasti je vsetko.ok.

bevab
2. apr 2018

@ivankalaco
@janulka232 co tato sranda s dv inac stoji? Len zo zaujimavosti.

ivankalaco
autor
2. apr 2018

@bevab Tie potraty nemuseli súvisieť s vekom, alebo zrážanlivosťou krvi, 40 % všetkých tehotenstiev končí potratom.. V tvojom prípade mohlo ísť iba o náhodu a ďalšie tehotenstvo bude v poriadku.

janulka232
2. apr 2018

@bevab kedže som samoplatca tak mna to vyšlo 4000eur

ivankalaco
autor
2. apr 2018

@bevab Neviem, ako na SK, ale v Česku 4 tisíc eur +lieky..

ivankalaco
autor
2. apr 2018

@janulka232 Tak zo zdravotných dôvodov je lepšie vložiť 1 (aj z toho môžu byť dvojičky). Aj pri vklade dvoch embryí je väčšia pravdepodobnosť, že z toho bude len jednoplodové tehotenstvo, ako dvojčatá..

bevab
2. apr 2018

@ivankalaco uvidime. Som cerstvo po prvej popotratovej ms. Tak sa znova zaciname snazit a zaroven uvidim vysledky z tej krvi.

juliet86
2. apr 2018

Baby. Drzim vam vsetkym palce!!! Mam dotaz. Ak chodievate niektore do reprofitu brno. Mate tam "svojho" doktora? Mne sa tam lubila nasa uvodna mudr ale zjavne na dlhodobo neurcito odisla :/ s kym mam riesit interpretaciu vysledkov vysetreni??? A este mam dotaz. Mam ist na hyfosy. Ake su vase skusenosti? Mali sme 8my den nechraneny sex :/ nikto nas neupozornil ze ho nemame mat. Az teraz som sa docitala na nete.... akoze nemyslim si ze by som mohla byt tehu. Nikdy som nebola ovu mavam bezne 12ty az 14ty den.... mam to dr povedat? Ci tam ani neist? Dakujem za rady!!!!!

ivankalaco
autor
3. apr 2018

@juliet86 No tak v tomto ti neporadím a myslím, že tu ani nie je baba, ktorá chodí do Reprofitu..ja idem v máji do Reprogenesisu, lebo som sa rozhodla pre DV a lekár, ku ktorému som objednaná, sa špecializuje na staršie ženy a darované vajíčka..

santine
3. apr 2018

@juliet86 ahoj. My sme v Reprofite Brno boli. Pridelili nam lekara Dr. Kozumplika, bol fajn. Boli sme na jednej konzultacii a potom nam odporucil na zaklade nasich vysledkov a mojho veku 😐 ICSI IVF (mailova komunikacia). Koli vzdialenosti sme ale potom isli do ineho centra v BA... ale to len koli vzdialenosti, inak spokojnost. Tiez pojdem asi na Hyfosy, uz mame dalsie vysledky. Urcite informuj, ze ste sa snazili 🙂 Drzim palce a potom napis, co ti povedali. Ja som 6 dc a tiez sme sa uz snazili...

santine
3. apr 2018

@juliet86 najlepsie asi brnknut na recepciu, urcite usmernia co dalej. A smiem sa spytat, ako dlho sa snazite a kolko mas r? (Ja 41 a snazime sa asi rok a pol... s prestavkami)

santine
3. apr 2018

Zienky, len zo zvedavosti sa pytam, prosim na hematologii co konkretne vysetruju, co byva problemom? Kedy treba uzivat ten fraxiparin? Ja si dam 1 acylpyrin a 5x za den sa mi z nosa pusti krv...

zibi
3. apr 2018

@ivankalaco ahoj votriem sa trochu do diskusie.si spokojna s dr.steclom a s dentrom reprogenezis?zvazujem ze by som sla k nemu...ty simala dv a nevies kolko soft vychadza??

ivankalaco
autor
4. apr 2018

@zibi Ahojky..Ja som s M. Štelclom komunikovala iba formou emailu, vybrala som si ho na základe odporúčaní, že patrí k najlepším lekárom a preto som sa rozhodla pre Reprogenesis, keď že tam pracuje a na toto centrum som čítala iba dobré recenzie. K nemu sa čaká na termín, ja idem až v máji..rozhodnutá som pre DV, cenník neviem..

zamilion
4. apr 2018

@santine u mňa boli problémom D-diméry

melmel78
4. apr 2018

@ivankalaco drzim ti palce, tolko potratov tiez nie je sranda, ale dobre znamenie, ze nemas problem otehotniet a tvoja maternica vie prijat embryo 😉 Mozno sa ti podari prirodzene a nebude treba ani na DV. Ake mas vlastne amh ak sa mozem opytat? Mozno si mi aj pisala, ale nepamatam si to. Ten Gynex som uz brala, preto skusam teraz ine, ale skor pojdem do inych kvapiek prirodneho charakteru, co som nasla. Brala som ich len chvilu pred IVF a velmi mi sadli, aj cyklus sa mi upravil. Niekto mi radil aj fytoestrogeny zo soje, kedze ja trpim nedostatkom estrogenov a cpat do seba umele hormony sa mi nechce uz. O nich si este citam nejake informacie na nete, lebo ak je ovulka, mozu rozhadzat cyklus. Momentalne idem sledovat cez bazalny teplomer, ci vobec ovulku mam a ak nie, nasadim tu soju. Ja som inak tiez chcela DV a pytala som sa u nas v Repromedike mojej dr na ne a ona mi ich neodporucala este. Vraj u mna este netreba, lenze tiez mi vrta v hlave cervik, ze sa embryjka uz teraz vobec neuchytili, tak ci nie je problem v tom, ze moje vajka su zial prestarnute alebo geneticky vadne vekom. My ideme az koncom aprila do centra znova a uvidime, co s nami spravia.

melmel78
4. apr 2018

@santine Ahoj, ja som nastastie po hemato stranke v poriadku, ale vysetruju ti v podstate vsetko, co by mohlo ohrozit tehotenstvo, ci otehotnenie ( rozne mutacie, zrazanlivost atd...). Presnejsie je asi zbytocne rozpisovat, lebo je tych diagnot naozaj vela. Fraxiparin sa berie na riedenie krvi, ked ma zlu zrazanlivost, alebo aj iny problem. Mne ho nasadili napriklad preventivne po transfere embrya, lebo sa sliznica lepsie prekrvi. Preco beries acylpirin? Kazal ti lekar? Ak sa ti spusti z nosa krv po nom, pravdepodobne mas zrazanlivost ok a moc je krv nariedena

butterfly333
4. apr 2018

@santine ja som 6x prisla o bábo teraz sa s priateľom snažíme o bábo a keď sa zadari musím fraxiparin. Mam 4mutacie beriem anopyrin

butterfly333
4. apr 2018

Baby mam otázku. Keď som bola pred dvoma rokmi na laparoskopii po nej sa hneď zadarilo no neúspešne lebo som nemala ešte od hemato výsledky. Je dobré ísť znova na laparoskopiu?

melmel78
4. apr 2018

@butterfly333 dobre ze sa pytas, mne vrta v hlave tato ista otazka, lebo mne sa po laparoskopii pred 2 rokmi tiez zadarilo. Ale dovodom u mna bolo to, ze po laparke nasli zapaly a zrasty, tie s preliecili a hned na dalsi cyklus som sla na ivf. Vtedy to vyslo. Ale vela zalezi aj od kvality embrya, nie len od maternice. Proste vsetko musi byt v sulade, aby to klaplo. Kedy si bola na laparke ty naposledy? Inak som pocula, ze niekedy staci jemne podrazdit sliznicu, ktora zacne tvorit novu vrstvu a na to ked sa da embryjko ze sa lepsie uchyti

santine
4. apr 2018

@melmel78 ahoj, dakujem za vysvetlenie ☺ acylpirin nastastie neberiem, to len pri prechladnuti ak som si vzala, tak mam taku krvacavost z nosa... asi v tomto nie je nas problem.

santine
4. apr 2018

@butterfly333 ahoj, tie mutacie sa tykaju prilisnej zrazanlivosti krvi, preto musis brat fraxiparin? Prajem ti, aby vam to teraz vyslo.

ivankalaco
autor
4. apr 2018

@melmel78 Asi takto..môj gynekológ tvrdí, že všetko je u mňa v poriadku a nie je dôvod na IVF..výsledky, ktoré mi robil a aj vyšetrenia..všetko OK..ale už nechcem strácať čas a ani nechcem ísť do rizika s vlastnými vajíčkami..preto chcem DV..Ak sa nám podarí dieťatko z DV, potom môžeme pokračovať v klasickom snažení, ako sme sa snažili do teraz..

butterfly333
4. apr 2018
butterfly333
4. apr 2018

Bola som presne pred dvoma rokmi v apríli a koncom mája som bola tehu tak preto sa pýtam či by nebolo dobre ísť znova. Budem mať teraz 39r.

butterfly333
4. apr 2018

@santine áno mam 2x homozigot a 2x heterozigot. Mam MTHFR C677T homozigot

melmel78
4. apr 2018

@ivankalaco chapem ta, asi by som na tvojom mieste isla rovnakou cestou. Ja dam este sancu tym mojim vajkam, snad nesklamu. My teraz budeme mat nejake speci vysetrenie spermii aj magneticku selekciu pri umelom, neviem co ine nam este odporucia. Existuje aj geneticke vysetrenie embryi, ale to je sialene drahe, to sa oplati radsej absolvovat novy cyklus. Velmi ti drzim palce, aby ti to vyslo s darovanymi vajkami. Budem sledovat tvoju cestu aj nadalej ❤

melmel78
4. apr 2018

@butterfly333 to si bola asi ako ja, ja som v maji pred dvoma rokmi otehotnela 🙂 . Lekara sa nebudes na to pytat? Ja urcite ano a uvidim, co mi povie. Vidim v tom zmysel, hlavne po kyrete, kedze sa tam mohlo kadeco pokazit. Bola si aj na nejakom inom vysetreni alebo len na tomto?