icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

butterfly333
4. apr 2018

@melmel78 jasne že to chcem riešiť s Dr. Ak sa do júla nezadari ideme do centra. No okrem imunológie mam všetko.

melmel78
4. apr 2018

@butterfly333 drzim palce, imunologia je dolezita, tak si daj preventivne spravit aj to. Neviem odkial si, ale ludia si chvalia Dzurilovu z Nitry. Ja chodim do BA do Imunovitalu k Bergendiovej. Neviem ci okrem tychto dvoch exstije aj ina reprodukcna imunologia. Mne podla vysledkov z imuno vysli embryotoxicke latky, tak som brala 3/4 roka kortikoidy. Svinstvo, ale zabralo a uz by to malo byt ok. Teraz by som mala ist na kontrolu nejako pred dalsim pokusom, pojdem koncom aprila, az po dalsej menzes, lebo tento cyklus je este taky pokazeny z tych hormonov, co som brala. Okrem tychto hodnot mi tam vyskocila aj jedna hodnota Ro52 tusim, kde to bolo silno pozitivne. Tak som si mala zohnat reumatologa a v piatok idem na krv. Dufam, ze budem po tejto stranke v poriadku a nic mi tam nenajdu.

butterfly333
4. apr 2018

@melmel78 no som od HC čiže Nitru mam kúsok. Skúsim asi aj tam.

luxly
4. apr 2018

@ivankalaco ahoj, ak mozem, pridam sem nieco. Citam, ze ty nemas problem otej=hotniet, skor to moze byt naozaj kvalitou vajicok. Neuvazovali ste predtym, nez pojdete do DV, vyskusat IVF a urobit si PGS (vysetrenie embryi)? My sme boli v Brne v Heliose a teda, ak si das vysetrit PGS, vyjde ta to lacnejsie, ako hned IVF s DV. Moj doktor tvrdil, ze ak zena stale ma vajicka (este ake take amh) a vie aj otehotniet, treba zistit, kolko z nich a ci vobec nejake su kvalitne. Teda, az po oplodneni spermiami, cize embrya sa vysetruju. Zeny po 40-ke maju uz vacsinou nizke amh a teda velky problem vyprodukovat co len jedno vajicko, preto sa v takychto pripadoch uz zvazuje program s DV. Ale u teba by este mohla byt sanca mat vlastne babo.

juliet86
4. apr 2018

@ivankalaco
@santine
Ahojte baby. Dik za odpoved. No moj zazitok z hyfosy bol dobry. Bolelo to len sekundu asi ked sa dostavali cez krcok. Boli mili a profesionalni a zjavme ja mam vysetrenia ok. Aj hormonalny profil a amh. Je teda sposobene to dlhsie snazenie len spermiami? Drahy mal len 0.8 perecenta normalmych. Pritom dolna hranica je 4percentna. Nasadili sme mu ecko selen zinok karnitin macu peruansku. Nemate este pre mna dake zarucene tipy na zlepsenie spermiogramu? Nohavice obtiahnute nema nefajci nepije...

santine
4. apr 2018

@juliet86 ahoj, tak to si ma potesila, ze hyfosy je v pohode. moj ma 2% dobru morfologiu... pohyblivost a pocet su ok. este ma ist na jedno vysetrenie, dufame, ze to bude lepsie, vraj taketo doplnky vedia pomoct. uziva len folandrol, ale ma vela stresov a starosti, tiez nefajci nepije, byvaly sportovec so super kondickou, dobry hudobnik 🙂 no nech tu nepisem same ody, esteze to necita 😝
nevieme, preco sa nam nedari... davam to za vinu asi zlemu nacasovaniu a sebe, ale za svoj vek nikto nemoze 😕

ivankalaco
autor
4. apr 2018

@luxly Uvažovala som aj nad inou možnosťou, ale nakoniec vždy skončím pri DV..nechcem experimentovať a strácať tak čas..Ďakujem za radu 🌷🌷🌷

ivankalaco
autor
4. apr 2018

@melmel78 Ďakujem 🌹🌹🌹 Chcem tú variantu, kde je väčšia šanca dopracovať sa k dieťatku..jasné, že sem napíšem, ako bolo na konzultácii a ako sme sa dohodli s lekárom..dúfam, že to všetko nebude dlho trvať..

santine
4. apr 2018

@ivankalaco drzime palce, aby vam bolo dopriate, sanca je vysoka 🍀

juliet86
4. apr 2018

@santine na ake vysetrenie este pojde tvoj manzel? bol bol len spermiogram. tiez je sportovec aj muzikalny. nahoda? moj robi s pocitacmi, a zevraj wifi moze byt skodlive, nuz ale co sa s tym da spravit? moc dufam, ze po 90tich dnoch bude spermiogram podstatne lepsi! a zevraj aj coca cola je zabijak na spermie... a tiez som pocula, ze je treba pre zdravie spermii aby mal orgazmus kazde dva tri dni, o tom si myslis co? radili vam nieco k tomu, chapes, ze ci setrit, ci obnovvat :D ja som od vas mladsia, nuz ale aj tak zatial nejde, cize nic si z toho nerob, niekedy by to neslo ci v 20tke ci v 30tke ci 40tke :D ... Prajem vsetkym zienkam v tejto diskusii nech je 2018 tym zazracnym rokom. jo a pred hyfozami som si kopla jeden ibuprofen

zibi
4. apr 2018

@juliet86 na morfo je dobry pycnogenol minimalne 200 mg denne ,cca 2 mesiace.a kys.listovu..

santine
4. apr 2018

@juliet86 bol len na spg... este je aj speci spg, kde vysetruju fragmentaciu DNA. No a tento tyzden ma ist na kontrolny spg, lebo pred 3 mes bral antibiotika. K tej frekvencii... myslim, ze kazdy druhy treti den je idealny. Ale je to asi aj individualne, niekedy clovek proste pada od unavy. A tiez robi s PC... wifin je vsade vela, tomu asi neunikneme. A dostatok spanku je potrebny, pre nas aj pre nich ☺. Inak prave brnka na gitare 😊 kupil si take "slapatko", multiefektovy procesor 🤔pekny vecer este, vsetkym zienkam.

tama321
Autor odpoveď zmazal
kakatulik
4. apr 2018

@tama321 aj dokonca v lekarnach to maju,ale on-line tiez. Zadaj do Googlu a najdes.
Len ono sa to uziva nejako specialne,ale v skupinke tu najdes.

ivankalaco
autor
5. apr 2018

Ahojte baby.. je technicky možné mať 5 DPO pozitívny tehotenský test?

ivana1234
5. apr 2018

@ivankalaco velmi slaba ciarka uz moze byt

ivankalaco
autor
5. apr 2018

@ivana1234 ďakujem za odpoveď.. a nemôže byť pozitívny kvôli cyste alebo z nejakého iného dôvodu?

mimik07
5. apr 2018

❤️2 mesiace za nami, dnes uz 60 cm a presne 6 kíl, robí nám obrovskú radosť ❤️

ivankalaco
autor
5. apr 2018
kakatulik
5. apr 2018

@mimik07 ccukricek krasny😘

kakatulik
5. apr 2018

@ivankalaco ahoj. Ja si myslim, ze 5DPO je velmi skoror Preco si testovala ?

ivana1234
5. apr 2018

@ivankalaco ja som mala uz naznak

ivankalaco
autor
6. apr 2018

@ivana1234 Ja si myslím, že je chybný test..hneď ako sa začal zafarbovať , urobila sa najprv prvá ružová čiarka a potom následne tá kontrolná..digitálny ovulačný test som mala pozitívny 1.4...Minulý mesiac som mala 21.3. biochemické tehotenstvo, ale potom som robila 3 testy ( 1 digitálny test a jeden taký ako včera) a boli negatívne..test včera vyšiel krásne pozitívny..nato, že by som bola tehotná neverím, skôr ma straší cysta alebo menopauza..vraj vtedy môže byť falošne pozitívny test ☹ Nechcem mať teraz nejaké problémy, lebo v máji ideme do Brna dohodnúť IVF..Prikladám foto, test som rozobrala, aby sa mi dal lepšie odfotiť..

ivankalaco
autor
6. apr 2018

@kakatulik To ma len tak napadlo.. mala som menštruačné bolesti už druhý deň, čo sa mi ešte nikdy nestalo, menštruáciu mám mať až 17.4...test je robený niekedy okolo 18 hod, ani sa nejednalo o ranný moč..je to test, ktorý sa môže urobiť 5 dní po oplodnení..urobila som ešte aj digitálny test,ten bol negatívny, ale ten má citlivosť 25 a odporúča sa robiť najskôr 4 dni pred MS..

zuzicek88
6. apr 2018

@ivankalaco jeej aka pekna ciarka,podla mna,ty si tehotna

ivankalaco
autor
6. apr 2018

@zuzicek88 Len že to podľa mňa nie je možné..

mimik07
6. apr 2018

@ivankalaco držím palce aby ti to vyšlo

ria294
6. apr 2018

@ivankalaco myslím, že pri menopauze sa stáva, že býva pozitívny ovu test, nakoľko známkou prechodu je najskôr zvýšená hladina FSH s normálnou hladinou LH a estradiolu. Potom nastáva zníženie estradiolu a progesteronu a to vedie k zvýšeniu LH . Tak neviem, ale ja si nemyslím, že ak by si bola náhodou pred nastávajúcim prechodom, že by zvýšená hladina LH ukázala pozitívny tehu test. Ono hormóny začínajú klesať postupne a myslím, možno sa mýlim, ale tehu test nezachytí LH 🤔 nemôže byť to, že ešte stále ti neklesol HCG hormón ? Robila si rovnaku značku testu...každopádne je to na zamyslenie 🤔

ivankalaco
autor
6. apr 2018

@ria294 Testovala som tou istou značkou..testovala som 2 klasickými testami po biochemickom a boli negatívne, ani len dúšik nebol na nich, digitálny tehotenský test tiež vtedy vyšiel negatívny a mala som silnejšiu MS ako mávam..digitálny ovu test 1.4. negatívny, 2.4. pozitívny..

santine
6. apr 2018

@ivankalaco celkom napinave, je to este naozaj skoro, ale aj ten test nevyzera uplne nedoveryhodne, moze to byt aj tehu ciarka... drzim palce 🌹.