Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ria294 môžu byť po sebe 2 ovulácie s rozmedzím 24-48 hodín..dva dni pred ovu som mala plodný hlien a mali sme vtedy aj sex....teraz pravdu nezistím,mám doma iba testy, ktoré nie sú extra citlivé..
Toto som našla na internete..Falošne pozitívny test sa niekedy objaví aj vďaka niektorým ochoreniam. Napríklad pri infekciách močových ciest, v prípade cýst na vaječníkoch alebo nádorov vaječníkov ako aj niektoré poruchy funkcie obličiek..
@ivankalaco tazko povedat, ale prajem ti aby to bolo 🙂 asi zostava uz len cakat🙂
@ivankalaco moje neboj to určite nebude tvoj prípad 😘 asi na nič neprídeme 🤔 čas ukáže , ale ako som písala, možné je všetko aj ovu aj tehu, niekedy príroda robí veci, ktoré si nevieme vysvetliť. Ženské telo sa sprava všelijako pri zmene hormónov a hormóny hrali aj veľkú rolu v tvojom prípade biochemického tehu....daj vediet ako sa to ďalej vyvíja 😉 ja každopádne ti z hĺbky svojho srdca prajem , aby sa ti splnil sen ❤️
42plus je rizikove tehotenstvo
@ria294 Ďakujem

@blairgossip To vieme 🙂
@blairgossip
@ivankalaco myslím, že toho sme si vedome všetky 😔 ale čo nie je dnes rizikové ? Problémy ma každá druha žena a sú od nás mladšie 😔
Baby brala niektora z vas injekcie ovitrelle? Vase pocity a skusenosti?
@ivankalaco ja si myslim,že ty nebudeš musiet riešit centrum ved ty v pohode vieš otehotniet🙂.Ako by si ani nemala biochemicke tehotenstvo aj,ked si mala ms ako by to tehotenstvo nadalej pokračovalo
@ivankalaco držím ti silno palce. Už minule som ti písala, že to centrum možno ani nebudeš potrebovať.
Kamaratka mala takto 9 potratov (biochemicke aj missed abortion) behom dvoch rokov. Doslova bola tehotna kazdy mesiac mimo povinnej pauzy po kyrete, ktory musela absolvovat len dvakrat, ostatne razy sa sama vycistila. Bolo ti narocne hlavne na psychiku. Teraz uz ma male babo, bola na ivf a problem bol v nekvalitnych vajickach. Mala vtedy 39 rokov, teraz uz 40😍.
@aaangelll skusila vsetko mozne od D3, Melatonin, vceliu kasicku, Nosifol, Kotvicnik, ale vysledok vzdy ten isty, do max 8 tyzdna embrijko odislo. S otehotnenim nemala najmensi problem. Potom isla na IVF, amh mala na svoj vek dost vysoke, a z 9 embryi prezilo do blastocysty iba jedno. Emvbryolog vie podla tohoto velakrat posudit, ci su vajicka kvalitne. Ale aj pravda, ze niekedy aj 3 dnove embryo prezije a chyti sa, ked ho vlozia do maternice. To jedno jedine sa uchytilo. A potom brala samozrejme progestreon a bola na pn. Myslim, ze aj to velmi zavazilo.
@janulka232 Len vek nepustí a šanca, že by sa prípadné tehotenstvo udržalo, je veľmi malá..tak že svoje nádeje vkladám do IVF s DV..želám ti krásny víkend 🌹🌞❤
@dadulkaf Ďakujem 🌷🌷🌷 ale veľké nádeje tomu nedávam ..
@luxly Neviem si predstaviť 9 potratov a tým, čím si musela prejsť..ale hlavne, že koniec bol šťastný..geneticky zdravých vajíčok v našom veku je 10-20% ...
@ivankalaco Ale niektore ženy vo vyšiom veku v pohode otehotneju aj donosia,takže može sa usmiat aj na Teba štastie,ked v pohode dokažeš otehotniet.
@luxly ahoj precitala som co si napisala a tiez riesime tehu cez umele oplodnenie. Mam za sebou 4 x ivf a 2x ket. Iba jeden pokus bol uspesny zial a skoncilo to zle. Babo som nedonosila kvoli infekcii. Pri poslednom ivf som sice mala 8 vajicok ktore odobrali aj vyzerali na prvy pohlad tip top. Partner tak isto nema problem so spermiogramom. Nuz a z tych 8 sa podarilo oplodnit 5 co je u mna zatial najvacsi uspech vzdy som mala tak 3-4. Zrazu sa na 4 den prestali embryjka delit a iba jedno ostalo ako blastocysta na 5 den. Tu vlozili ale nic z toho. Rozpravala som sa s embryologickou a 70% robia spermie zvysok je kvalita vajicka. Nikto nevie preco sa to udialo. Priroda v podstate vyselektuje slabsie a nevhodne embrya ale najhorsie je ked nevies preco. Strasne vela faktorov vstupuje do toho aby sa to podarilo ( od kvality embrya, cez dobre podmienky v maternici az po zdravotny stav matky ). Brala som aj beriem vsetko mozne a uz neviem co do seba napchat. Bojujeme takto uz vyse 5 rokov a nemame ziadne deti. A pravdu povediac som z tych pokusov uz psychicky unavena. Tvoja kamoska mala stastie a super ze to takto dopadlo muselo to byt pre nu tiez frustrujuce.
@melmel78
Ja som tiez po IVF, obidvaja sme uplne zdravi, za dva roky okruhla 40-ka. 🙂 Prvy ET nebol kvoli OHSS, vysiel az druhy KET, tak dufajme, ze vsetko dobre dopadne.
Mala som 31 vajicok, ale doktor mi hovoril, ze uz po 35-ke kvalita vajicok rapidne klesa. My sme nemali peniaze na PGS/PGD vysetrenie, ale vraveli sme si, ze ak by to nevyslo, pojdeme do toho. Na uspesne otehotnenie treba suhru mnohych veci, celkovy zdravotny stav, vek, kvalita vajicok, spermii, dobre vysledky krvi a naopak, kopec veci to vie negativne ovplyvnit. A niekedy treba len obycajne stastie... 🙂 Su zeny, ktorym sa podarilo v 45-ke a naopak, 25 rocne, ktorym sa nedari.
Kamaratka mala stastie, kedze prezilo iba jedno jedine embryjko, ale zasa sa zadarilo a babatko je na svete. Niekedy je to velmi narocne a uprimne, ja ju velmi obdivujem, lebo ja by som to uz po tolkych pokusoch a potratoch asi nedavala.
zienky, my sme dnes po konzultacii v reprocentre. Schvalne som sa spytala na % uspesnosti, to lekar samozrejme nemoze trafit presne cislo, ale povedal, ze IUI pod 10% v nasom pripade s nasimi vysledkami v nasom veku (teda v mojom veku... viac krat povedal, ze je to ine, ako v pripade zeny, co ma 25 rokov 😔 co je samozrejme pravda...) a IVF o nieco vyssie %. A ze z napr. 8 vajicok mozu prezit 2 a z toho tiez na 100% nemusi byt na konci zdrave babatko.
Teraz nam vysiel zly spg, ale ovela horsi nez pred mesiacom a mne kleslo AMH o 0,5 za 4 mes.
Vkladala som nadeje aspon do tej IUI, ale neviem neviem. Muz nechce, aby som podstupovala procedury s IVF. Budeme sa musiet rozhodnut, co z toho urobit a co neurobit 🙂 mozno lepsie je urobit aspon nieco a pri stasti a pri pozehnani zhora to moze vyjst.
baby, ťažko sa to číta. ale šanca je. my sme mali 2 IVf, x vkladov a pri druhom IVf som mala (už si presne nepamätám) asi 15 vajíčok, z toho 12 embrii . vajíčka na vek 38 vraj super kvalita. V deň vkladu sme mali ráno volať a ja som skoro v tel. umrela, prežili dve, jedno pomalé a jedno jediné super.....a z toho jediného máme krásnu dcérkkku 🙂 a tom som ho ani nechcela vkladať......
ale mám chuť sa k vám pridať 🙂
@dorotka66 super, dobre sa citaju taketo priklady a na 38 tolko vajok teda slusny vykon 😉 . V 38 som otehotnela aj ja, este sa mi ako tak tvorili blastocysty vyssej kvality, ale teraz uz len blastocysty, vlastne len jedna vzdy prezije. Vtedy som mala aj expandovane, hatchujuce a z tych je vacsinou na 80% uspesne tehu. Ale poznam aj take priklady, kedy vkladali B kvalitu a otehotneli, lenze to boli mlade baby vsetko.
@santine ach jaj, no realite sa zial nevyhnes a treba pracovat s tym co mas. Kde ste boli v centre? Pri tom IUI je mala sanca, ja som to absolvovala 2x a nic z toho. Preto sme sli do IVF, ak ma zena do 39 rokov, preplaca to poistovna. Ak uz viac, si samoplatca zial a stoji to nemale peniaze. Neviem ci uz mas deticky alebo nie, ale zalezi od teba, ako sa citis, ci si zdrava. Tiez zalezi komu sa dostanes do ruk, lebo co lekar, to iny postup. Vela zien robi chybu, ze skace od lekara k lekarovi v ramci jedneho cyklu IVF a potom sa cuduju, ze je v tom chaos.
@luxly cize z toho uspesneho KET si otehotnela a uz mas aj babo? Lebo sa tu niekedy stracam a clovek nievie kto co napisal pred tym uz 🙂 . Ano je to aj o tom stasti, nieco medzi nebom a zemou a suhra vsetkych faktoroch naraz musi byt v sulade. Lebo inak si neviem vysvetlit, preco to u mna nejde. Medicina dokaze embryjko maximalne 5-6 dni kultivovat, potom ho vkladaju do maternice a co sa tam deje, uz nevedia ovplyvnit. Ja mam 40tku uz na krku a tak pevne dufam, ze aspon jednemu embryjku sa bude u mna pacit. Momentalne skusam zistit, ci u mna prebieha ovulacia, meriam si bazalnu teplotu. Lebo som po IVF a KET a to dokaze cyklus riadne rozhadzat. Mam pauzu cca. 2-3 mesiace, kym sa upravi cyklus. Koncom aprila ideme do centra prebrat dalsie moznosti. To PGD/PGS je velmi drahe, ale zistila som, ze ak je clovek samoplatca, sa to v podstate ani nevyplati platit, lebo to stoji pomaly ako jeden cyklus IVF. Cize sa skor oplati absolvovat vsetko odznova. Aj tak keby ti prisli na to pri PGD, ze je embryjko nepouzitelne, tak nic nezmozes a len vyhodis peniaze. Pritom ked ti ho vlozia, tak si pockas 14 dni a bud vyjde, alebo nie.

@ivankalaco no to som naozaj zvedavá 🙈 ako rátam, tak rátam neviem si to nejako vysvetlit . Ešte by som chápala pozitívny ovu test dôvodom cysty 🤔, alebo sú veci, ktoré neovplyvníme a naše telo sa sprava mimo predpísaných tabuliek....môže byť , že nabehla ovu dôsledkom hormónov....tehu no neviem, či je možné nakoľko 21.3 si mala biochemické , ale nič nie je vylúčené, možno ani to otehotnieť aj počas tehotnosti 😉 https://www.interez.sk/toto-ste-rozhodne-netusi...