Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ingelika78 Ahoj, my sme boli v Brne a za 1-3 embrya je to 1550 Eur, kazde dalsie je potom 350 Eur. Na Slovensku to este ani nerobia vsetky centra. Myslim, ze si spominala, ze si v Australii, my sme isli na IVF do centra v Brne, ktore vo vsetkom spolupracuje prave s Australiou. Domacim velku cast preplaca poistovna, ak je na to indikacia, no Slovakom nie.
@ketere Ved to. Poznam dve holky, ktore aj po vysetreni embryi, neotehotneli. Ked som sa na to pytala doktora, hovoril, ze je to aj o stasti. Ak ma clovek za sebou vela vkladov a ziadne embryjko sa neuchytilo, mozno sa to oplati zistit, ci nema zena vadne vajicka. Ale pre nas to bolo velmi vela. ☹
@luxly tak to je este o nieco viac ako tu - hlavne v pripade 1-2 embryii kedze za 1-3 je jednotna suma v Brne, ako pises. No nie je to málo veru 😕Tu preplaca Medicare cca 30% z celeho IVF + zvysok z vlastneho vrecka.
@ingelika78
@luxly ..jednoznačne sú to veľmi veľké prachy, od prvej injekcie až po samotný vklad... Koľko ľudí si celkovo IVF nemôže ani dovoliť :-/ Mám v okolí jeden pár, ktorí boli raz (neúspešne), a stačilo, kvôli peniazom...
@luxly ono vlastne keď tak rozmýšlam, tak pokiaľ by tam nejaká abnormalita bola, tak je dosť pravdepodobné, že sa to embryjko buď ani neuchytí alebo to žena potratí. Vlastne si to telo akoby "vyfiltruje".
Spolieham sa na to, že všetky vajíčka sme mali oplodnené prirodzene "v miske", nie metódou ICSI (tam by sa mohla vybrať abnormálna spermia), a vajíčka pokiaľ sú nezrelé, resp.vadné, tak sa neoplodnia... takto si to ja vysvetľujem... neviem..
@ketere s tym vyfiltrovanim mas vlastne pravdu. Cela logika je len v tom ze pri cakani na blastocystu v miske sa to vyfiltruje uz tam. Napr. teoreticky ja by som mala mozno 4 neuspesne vklady (ktore by som si mohla usetrit, cely ten stress, atd.) alebo ist rovno do embrya ktore ma vacsiu sancu od zaciatku. Pre mna by bol vacsi stress mat viacero vkladov a cakat ako dopadnu. Ale fakt sa nehadam, toto kazda zena precituje inak, ze co je vacsi stress atd. To, ze ani testovana blastocysta nie je 100% je jasne - ja hovorim len o celkovej % .
@ingelika78 Presne ako pises. Keby to nebolo take drahe, asi by sme si aj my dali tie tri embryjka vysetrit, lebo nemusis podstupovat velky stres, ze kopec vkladov, ale vysledok ziaden.
Lebo nam doktor povedal, ze az po vklad sa da takmer vo vsetkom zistit pricina, preco sa nedari, ale ked uz mate zdrave embrya, je to o stasti, malokedy pridu na to, preco sa embryjko neuchytilo (ak je sliznica, organizmus, hormony imunita a krv v poriadku)
@ketere
@ingelika78 ta PGD a PDS stoji majland tu na Slovensku. Co som predbezne pozerala cenniky roznych klinik, vsade je to plus minus rovnako. My sme si to nedali, lebo vsak to stoji ako jeden cely cyklus IVF a podla mna je to zbytocne, lebo po predlzenej kultivacii sa ti vyselektuju zle embryjka a ostane len to najlepsie, co vlozia. U nas vsak nastal problem, ze sa prave koncom 4 dna prestali zrazu delit, dovtedy uplne ukazkove delenie, kvalitne vajicka. Embryologicka nechapala a dr tiez. Preto sme sa rozhodli, ze teraz dame urobit Magneticku selekciu spermii ( MACS) a tam sa vyselektuju vsetky vadne spermie. Lebo za normalnych okolnosti pri ICSI to nie je mozne, vidia iba morfologicky zle, ale nevidia DNA spermie. Pri tom magnetickom zle neprejdu. Cize stoji to podstatne menej ako PGD a je to tiez riesenie. Ci bude dobre, to sa uvidi, lebo zatial mam stopku. Stale menzes nikde, telo sa nevie rozhybat. Chcem ist k bylinkarke, nech poradi co si mam kupit
@ingelika78 ano viem, ze baby co maju PCO maju vela vajok, ale aspon je z coho vyberat. Vzdy lepsie ked ti vyberu par kusov a z toho ti skoro vsetko odide. Su vsak aj take, kde vybrali vela a vsetky boli zle. Ja som uz poskusala na kvalitu vajicok velmi vela veci. Naposledy mi vybrali 8ks vajicok, nikdy som tolko nemala, vzdy max 4-5 pri max stimulacii hormonami. Predpokladam, ze to bolo aj vdaka tym vitaminom a zmene zivotneho stylu. Ale aj tak kvalitu vedia posudit len od oka, nevidia ako mu geneticku vybavu. Vrtat do vajka embryologovia neodporucaju, ze jedine do embrya a tam je to tiez otazne, ked nieco najdu, ze kto je na vine. Partner ci partnerka? Ak ma partner dobry spermiogram, tak potom jedine vajka su menej kvalitne. Ach jjo, 5 rokov nerobim nic ine, len studujem materialy, vitaminy, metody oplodnenia. Povedala som si, ze na chvilu staci. Mam toho plnu hlavu a potrebujem chvilu pauzu, aj ked nemam moc casu 🙂
@kakatulik Držím ti palčeky, nech je všetko v poriadku a nech si čo najskôr fit 🌹🌹🌹
@melmel78 práve pre toto som moc nechcela ísť do icsi, ani sme teda na odporúčanie lekára nešli, a krásne sa prirodzene z 20 ks 15 ks oplodnilo 🙂 ...takže spermie prirodzene vyfiltrované, ešte sa teda čaká čo vo štvrtok, koľko ich "prežilo" 5 dní 🙂 ...a zostanú len najsilnejšie jedince 😍
@ivankalaco dakujem😘Verim ze bude.
@kakatulik moje ja stále rovnako bez zmeny 🤔 ale inak som ešte pri rozume a celkom v pohode to zvládam 😉 niekedy sa človek musí naučiť žit s tym, čo mu život ponuka 😉 ale zázraky sa stále deju , tak možno aj mne bude zázrak bohom dopriaty 💫 tebe prajem, aby si mala operáciu ,čo najskôr za sebou a aby si sa dočkala svojho vytúženého bábätka 💞
@mimik07 ❤❤❤ je nádherný
@ivankalaco ďakujem
@melmel78 to aj verim. Len odkedy mam Termin OP vsetko sa s prepacenim sere.....minuly cyklus sa trochu predlzil,ze som sa zacala bat aby to vobec vyslo. V Tom terajsom sice ovulka zu na 9DC,cize som si vydychla. Zato zu od piatku mam pocit akby zu mrcha mala prist,taha ma vsetko aj akoby ruzova zu Bola a potom zas nic.......Podla mojej dlhseh LF by som mala dostat az stredu-piatok,ale takto blaznive to este nikdy nebolo.
@ria294 dakujem moja. No ja tiez dufam,ale ako som zu pisala vyssie secko sa teraz nejako kasle.
Som si povedala,ze tak 2tyzdne po OP budem brat este wobenzym a potom si dam od tych setkych vitaminov na mesiac pokoj. Ina s tou nsaziacou pauzou sa rozni lekari rozchadzaju.Jeden povie ze 4mesiace stacia,dalsi da pol roka a treti dokonca rok.....potom sa vyznaj. No ved uvidim ako sa to podari.
Ty mas teraz ake plany co sa pripadneho tehu tyka?
@kakatulik plány nemám teraz žiadne, len sa sama sledujem , či býva sem tam ovu atd. Možem chodiť ku svojej Dr na folikulometriu, či sa tam niečo bude nachádzať a skúšať ist do RF na odber. Ale momentálne mám už toho plné zuby, je to čistá utopia každý mesiac 😏 Takže potrebujem sa nadýchnuť a uvidim , ako ďalej ....nemám toľko síl , stále bojovať, ak sa rozhodnem a presvedčím sa o tom, že pristúpim na DV, tak sa vydám touto cestou ☺️
@ivankalaco kedy ideš do car , som zvedavá ako pokracuješ? Daj potom vediet, aký je postup pri darovaní atd 😉 myslím na teba 😘
@ria294 Želám ti krásne ránko 🌹🌹🌹 ..idem v pondelok 21.5...ale už od včera som nervózna a stále nato myslím, teším sa a mám aj obavy..riešim také veci, čo si oblečiem a obujem 😂😂😂

@ria294 ahoj zlatino. Mam sa fajn. Už to chcem mat za sebou. Len tá pauza ma srdiii.