icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

ceklis
21. máj 2018

@ivankalaco tiež veľmi veľmi držím palce. ✊🏻✊🏻❤️❤️

ketere
21. máj 2018

@ivankalaco posielam jedno koníkovskééé ❤ pre šťastie 😘

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@ketere
@ceklis Ďakujem za želania 🌷🌷🌷

ivankalaco
autor
22. máj 2018

Želám krásne ránko..včera som bola unavená z cesty a z toľkých nových poznatkov, tak píšem až dnes ráno 🙂 Neviem, ako všetko opísať..tak klinika, všetko na úrovni a tip top, bola som príjemne prekvapená.. čo sa týka lekára, nenachádzam slov, aby som ho opísala..je to jeden super človek, milý, empatický, vtipný, príjemný..vyšetrenia máme v poriadku,spermiogram na jednotku, moje sono všetko super..dostala som lieky, už sa rieši darkyňa..taká spokojná, ako som bola včera si ani nepamätám, kedy som naposledy bola..

darci17
22. máj 2018

@ivankalaco ahoj, super že máš take dobre pocity, to urobí veľa. Vy ste boli v reprogenessis? Kedy je predpoklad vkladu? Tie lieky máš na podporu sliznice pred vkladom a potom klasika progesteron. Držím päste .

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@darci17 Ďakujem 🌹 Áno v Reprogenesise u Mudr.Štelcla. Presne ešte nevieme, záleží to aj od darkyne.. bavili sme sa o mesiaci júl 🙂

darci17
22. máj 2018

@ivankalaco my chodíme do reprofitu, tiež je to tam super, dobrý pocit. Vôbec ta neprihováral na pokus s vlastnými? My pôjdeme zas v júni, dohodnutí sme na softe. Pekný dnik 🌻

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@darci17 Nie neprehováral, ja som mu hneď povedala, že chceme riešiť IVF s darovanými vajíčkami, že o IVF s vlastnými nemáme záujem..Držím ti palčeky, nech sa zadarí 🙂 Aj tebe pekný dník 🌞🌷😘

janulka232
22. máj 2018

@ivankalaco som prekvapena,že napriek dobrym vysledom chceš darovane vajička.Ale je to dobre,ked si pevne rozhodnuta,že Vas doktor neprehovaral.Takže doma ta už čaka kopec liekov.A už dostat čim skor darkynu 🙂.

luxly
22. máj 2018

@ivankalaco Ahoj Ivanka, uz to tu citam nejaky cas a vidim, ako velmi sa snazis a tuzis po babatku, az si nakoniec pristupila k IVF s DV. Chcela som ti iba napisat, ze ti velmi drzim palce, aby sa vsetko podarilo hned na prvykrat a ty si sa dockala vytuzeneho babatka, zasluzis si to!
Velmi rada ta citam, tak nas informuj, urcite tym povzbudis aj ostatne zienky. Ja som teraz tehotna, ale druhe babatko (ak mi vobec bude dopriate ) by som chcela cca okolo 42r., takze aspon budem mat kopec info od teba. Velmi ti prajem, aby si sa v juli dockala dvoch ciarok, ale co je dolezitejsie, aby cele tehu dobre dopadlo! ❤

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@janulka232 Veľa som čítala o kvalite vajíčok po 40-ke a som na slovenských a českých stránkach vo viacerých diskusiách, kde sú ženy plus mínus v mojom veku a na základe ich skúseností viem, že tá šanca otehotnenia pomocou IVF s vlastnými vajíčkami sa pohybuje asi tak okolo 5 -10 % , pri darovaných je šanca otehotnenia 50 % a viac..

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@luxly Ďakujem ti za krásne želania, veľmi si to cením 🌹🌹🌹 Gratulujem ti k tehotenstvu, tiež ti želám, aby ti všetko dobre dopadlo a aby ti bolo dopriate aj druhé bábätko ❤ ❤❤

janulka232
22. máj 2018

@ivankalaco maš pravdu v našom veku je väčšia šanca s darovanymi vajičkami.Ja s mojim vajičok som neotehotnela a s dv hned na prvy krat,len zle to dopadlo.A som strašne zvedava ako teraz dopadnem už sa neviem dočkat,ked si budem moct urobit testik 🙂

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@janulka232 Kedy sa chystáš testovať? ❤

janulka232
22. máj 2018

@ivankalaco neviem asi by som skusila v sobotu to už budem 9den.To akurat by mi mala prist ms,ale snad nepride 🙂.Ale teraz nič necitim iba v prvy den ma bolelo brucho potom občas pichnutie,tak mam obavy či to vobec vyšlo

ivankalaco
autor
22. máj 2018

Určite to vyšlo ❤❤❤ Ja som si dnes kúpila 2 digitálne testy a 7 obyčajných..nech som pripravená 😂😂😂

janulka232
22. máj 2018

@ivankalaco dakujem nič ine mi neostava,len si počkat ako to dopadlo.31.05. mala by som ist na krv.Super ako si sa vybavila ty už musiš skušat testovat aspon od 6dna🙂.Ja mam,len testiky z modreho konika,ale možno kupim aspon jeden digitalny

darci17
22. máj 2018

@ivankalaco už nech je júl a môžeme gratulovať . Inak koľko embryok budú vkladať. To sa zmrazia aj vajíčka, ktoré budú navyše, však? Kázali ti nejak špeciálne sa na to pripraviť? Myslím vitamíny.

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@janulka232 Ja som mala testíky z jednej nemenovanej stránky, boli super cenovo výhodné, veľké balenie..Digitálny test bol pozitívny 1-2 a tieto testy boli ešte stále negatívne..Tie, čo mám na fotke ma nikdy nesklamali..

janulka232
22. máj 2018

@ivankalaco tak uvidim prv skusim tie obyčajne a ked mi nič neukaže ešte skusim digitalny.Pepino som aj ja mala a dokonca som raz natrafila,že bolo jeden plus jeden zadarmo

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@darci17 Keď som kedysi bola tehotná, tak pôrod bol riešený cisárskym rezom, robili mi ho síce ešte v minulom storočí , ale v takom prípade sa neodporúča viacplodová gravidita, lebo by mohol hroziť predčasný pôrod a tak sme sa dohodli na odporúčanie lekára, že vzhľadom k tomu, dáme iba jedno embryjko.. Vajíčka sa nebudú mraziť, budú sa zmrazovať iba embryá, teda dúfam, že budú aj na mrazenie 🙂

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@darci17 Beriem Femibion 1 a vraj robím veľmi dobre 🙂 a mám pokračovať v užívaní.. A nemám čítať žiadne internetové fóra a diskusie 😂😂😂

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@janulka232 Aj ja som ich pár krát tak mala, boli z DM..tieto, čo mám teraz doma, sú z lekárne..

darci17
22. máj 2018

@ivankalaco Aha, vidíš ja mám dve deti sekciou, a vo ferticent mi vkladali dve, vtedy sa jedno chytilo no skončilo to MA. Tiež som chcela vtedy chcela jedno, no vraj v tomto veku je lepšie dve. Teraz by som dala určite len jedno, lebo vtedy som bola v strese z toho. Posledná sekcia bola pred 9 timi rokmi, tak verím, že dosť na zahojenie maternice.

ivankalaco
autor
22. máj 2018

@darci17 Ono nejde o zahojenie, ja som mala sekciu pred 25 rokmi..ale po takom zákroku, zostane na maternici jazva..Ak by som nikdy nemala sekciu, tak by nebol proti vkladu 2 embryí vzhľadom k veku..ale takto mi odporučil iba jedno a ja dám na jeho odporúčanie..som iba laik..on je lekár s dlhoročnou praxou..

melmel78
22. máj 2018

@ivankalaco drzim ti velmi palce, citam si tu potichu tvoju cestu s DV a velmi ti prajem, aby to vyslo 😉 A v podstate nepochybujem, lebo doteraz sa ti vzdy podarilo otehu, mas dobru sliznicu maternice zrejme. Jul je este daleko tak mozete aj podovolenkovat. Kedy mas zacat brat lieky na podporu maternice? Ja som tiez brala pri KETe, okrem Estrofemu aj sprej na ruku taky estrogenovy, lebo potvora maternica nechcela rast. Vo stvrtok idem bylinkarke. Citim, ze sa musim dat po zdravotnej a psychickej stranke dokopy, lebo som zlomena z tolkych neuspechov a nechce sa mi do dalsieho IVF.

joannita
22. máj 2018

Nechapem preco tolko tehotenstiev po IVF konci MA. Mam pocit ze viac ako polovica podla toho co citam. Ako je to mozne? Nechapem to. Tolko sa snazime a ked to konecne vyjde tak miesto toho aby sme boli konecne stastne, tak sme este nestastnejsie ako predtym.

darci17
22. máj 2018

@joannita ono možno aj klasické otehotnenie tak skončí, len ženy o tom nevedia, lebo nie sú na to take sústredene. A mne v Brne doktorka povedala, že pokial nie je embryo vyšetrené, je vysoká šanca že ten potrat príde. Preto apelujú na vyšetrenie, hoci vieme, že lacné to nie. No v nasom veku, viac menej nevyhnutne.

joannita
22. máj 2018

@darci17 Tak....pre nich je to stale len biznis 🙂 poznam 2 baby ktore nemali vysetrene embrya a vsetko dobre skoncilo, ale jasne moze to byt nahoda. Mne stale hovoria v centre ze tym ze darovane vajicka su pre nas drahe a tym vzacne, tak neodporucaju ani predlzenu kultivaciu. Vraj tie embryjka ktore v inkubatore nepreziju v prirodzenom prostredi prezit mozu. Mohli by na tom zarobit, ale robia to takto..... tazko mi je posudit co je spravne.
Ja som napriek tomu teraz uz dala PK a pri vklade mi povedali ze embrya su najvyssej kvality, tak neviem teraz ako vysetrene embryjka si myslela?

darci17
22. máj 2018

@joannita nie, to sa vraj odoberie časť embrya (znie to hrozne), ta sa pošle na špeciálne genetické testy. Tie trvajú pár týždňov, musíš počkať ma výsledok a potom je až vklad ten další cyklus. Len vieš, otehotnieť doma, nemáš šancu takto rozmýšľať. Pockas na výsledky a sono. Toto som povesala doktorke a ona vraj áno, lete kým to všetko zistíš, môže byt neskoro, zistia vadu nezlučiteľné so životom a babo musí preč. Juj znie to hrozne, biznis je to určite. No ma to aj svoju logiku. Keď to ma byt, nech je to zdravé.