icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

kaja_73
28. máj 2018

@ingelika78 áno, mala som šťastie, že mám synčeka. A teda tehotenstvo v 39 a necelý mesiac po oslave 40 som rodila... sekciou, ale celé tehotenstvo úplne v pohode, bez problémov a aj tá sekcia len kolo tomu, že pôrod nepostupoval, inak všetko OK. Tak som dúfala, že ešte jedno sa podarí... A teda snaženie zatiaľ bez úspechu 😔

kaja_73
28. máj 2018

@ingelika78 tak držím päste aj Tebe, nech všetko dobre dopadne 😉

dolynkag
28. máj 2018

Ja mám 43 rokov a som práve 9 TT, podarilo sa po 4 aj viac rokoch prirodzene.... len už momentálne som v takom duševnom rozpoložení, som zmätená z toho celého, bojím sa všetkého, hlavne budúcnosti

ivankalaco
autor
28. máj 2018

@dolynkag Nemáš sa čoho báť , čakajú ťa samé krásne chvíle ❤❤❤ a gratulujem 🌹🌹🌹

persica
28. máj 2018

@dolynkag Gratulujem a uzivaj tehulkovanie. 🙂 🍀

dolynkag
28. máj 2018

máme už doma 19 r. dcéru a 15 r. syna, len si to už fakt o 5-10 rokov neviem celkom predstaviť..... ach jaj, ďakujem inak

persica
28. máj 2018

@dolynkag Neboj, to das. Byvaly mal o 17 rokov mladsieho brata a bolo to super 🙂 Mal sa ako v bavlnke. To date v pohode.

joannita
28. máj 2018

@ivankalaco tak snad vedia co robia...

ivankalaco
autor
28. máj 2018

@joannita Ja budem mať DV..12.6. pichnem Diphereline, 4.7.začnem užívať estrofem,13.7. kontrola sono..24.7. vklad a kontrola HCG 7.8. ..

eliska13
28. máj 2018

@dolynkag to je len strach zmätok🙂keď ste sa 4 roky snažili, asi to tak mala byť....môžeš byť šťastná, že sa podarilo.

joannita
28. máj 2018

@ivankalaco ano ja viem ze mas DV 🙂 prave preto som prekvapena ako mozu vediet tieto terminy a to ako bude darkyna reagovat a kedy bude mat vajicka vhodne na odber (musi chodit na kontroly a podla sona vidia kedy su vajicka vhodne) a hlavne zladenie menzesov sa neda dopredu nijako predpokladat (pokial chcete aj vklad cerstvych embryjok co odporucam). Tvoj vklad musi byt tiez na urcity den cyklu a teraz nemozes vediet kedy budes mat menzes v juli.....
Ale ako som napisala, som prekvapena, ale snad vedia co robia 🙂

ivankalaco
autor
28. máj 2018

@joannita To neviem ani ja 🙂 ale menštruáciu mám pravidelnú každých 28 dní, tak možno vychádzajú z toho..

melmel78
28. máj 2018

@dolynkag drzim palce a uz ked panbozko tam hore po 4 rokoch doprial tak sa nestrachuj ale tes. Je to darcek za vasu snahu 😉

melmel78
28. máj 2018

@kaja_73 a aky imuno problem? Lebo ja som brala tiez 3/4 roka kortikoidy na proti latky voci embryam. Zabralo no s tou imunitou je to nevyspytatelne. Ja pred dalsim ivf musim na krv ci je to stale ok. Ale mini davky prednisonu su pred tym urcite fajn. Aspon potlacia nabudemu imunitu 😉. To asi kvoli tomu zobratemu vajcovodu nemas ovulku vsak? Ja mam podozrenie ze zasa nemam ani ja tento cyklus. Viem ako sa moje telo sprava a chyba mi ten hlien ovulacny. Som zvedava ci pride ms som v strede cyklu akurat. Ja od zajtra zacinam s Gynexom a uz som zacala pit caj Gynastan, beriem vitaminy na podporu no asi musim vymenit. Zrejme si telo uz zvyklo nic to nerobi. Nasadim si Macu a Kotvicnik tie mi pred 2 rokmi krasne upravili cyklus.

melmel78
28. máj 2018

@kaja_73 nemam zial deticky o to viac som v strese ale snazim sa aby som si to nepripustala. Mam 40 rokov a velmi by som aspon jedno chcela. Pred 2 rokmi som cakala dvojicky a prisla som o ne. Najskor o jedno v 10tt a potom o druhe v 20tt. Odvtedy sa nam nedari cyklus rozhadzany. Preto teraz nechcem lieky skusim prirodu a mozno sa zadari aj bez toho. Ak by nie ideme zasa do centra.

butterfly333
28. máj 2018

@ivankalaco držím mooooc palčeky

eliska13
28. máj 2018

@melmel78 nečítala som všetko Gynex je dobrý aj ja som ho brala.My sme sa snažili vždy najviac v strede cyklu, lebo cyklus mám ako hodinky a nakoniec som otehotnela 3 dni pred menzesom a trvalo nám to 2,5 r
Je to nevyspytateľné vždy som si myslela, že mám ovu v strede či podľa hlienu a možno tak aj bolo a mala som ovu viac x.Drzim palce

ivankalaco
autor
28. máj 2018

@butterfly333 ďakujem, si zlatá ❤❤❤

joannita
28. máj 2018

@melmel78 juj v 20tt? 😞 to muselo byt tazke. To boli dvojvajecne dvojcata? Po IVF? A aj ti zistili pricinu?
Ja som na tom podobne, aj vekovo, aj v tom ze pred 2 rokmi prisla tiez o dvojcata v 8tt a v 9tt. A tiez nemam deti....teraz som tehotna 7tt a tiez ma napada vselico.

melmel78
28. máj 2018

@eliska13 Zajtra ho uz zacinam brat, tak som zvedava. Ja som ho uz raz brala, ale iba mesiac, tak neviem posudit, ci pomohlo, lebo vtedy som nemala take problemy, ako teraz. Aj my budeme skusat samozrejme, uz sa pomaly v mojom tele nevyznam. Je to uplne ine ako pred 2 rokmi. Pritom som bola na hormonalnom profile v 4DC a vsetko bolo v pohode, ziadne zvysene hodnoty ani nic nenasvedcovalo, zeby sa nieco dialo. Tak uz len vydrzat. Ja som si zacala merat bazalnu teplotu, minuly mesiac to skakalo ako na svihadle a teraz je relativne stabilna, verim, ze je to uz na dobrej ceste.

melmel78
28. máj 2018

@joannita ani mi nehovor, velmi to bolo tazke, dlho ocakavane prve babatka, ktore sa nam podarili nejakym zazrakom, ze som vobec na moju sliznicu otehotnela. Ano po ivf to bolo. Pricina bola hnisavy zapal plodoveho obalu, zrejme z prveho dvojcata tam nieco ostalo a spustil sa zapalovy proces. Presmutila som dlhe mesiace, ale takto to dalej nejde, treba bojovat dalej kym mame sancu ako zeny s nasimi vajecnikmi. Boli to dvojvajecne. V podstate sa nahodou prislo na to, ze su dve. Lebo vela krat ked su za sebou schovane az casom na sono sa to druhe ukaze. Najskor sme boli v tom, ze iba jedno. No ked objavili druhe, uz mu zial nebilo srdiecko. Ked na to prisli, tak behom tyzdna sa mi spustil spontanny potrat. To odislo prve a mala som aj stastie, ze nestrhlo aj to druhe. Lebo to tak byva. Presiel prvy trimester, krvacanie zmizlo a ja som sa zacala pomaly ukludnovat, ze je vsetko ok. Ale cca v 14tt mi zacali bolesti brucha, ktore sa neskutocne stupnovali, ze som sa vela krat v noci zobudila na to, ako keby mi niekto noz zapichol do brucha. Na sono som chodila skoro kazdy tyzden, lebo som vedela, ze sa nieco deje. Kontrolovali ma 3 gynekologovia, vzali stery a nikto nic nenasiel. Zrazu v 16tt odtiekla z nicoho nic plodova voda a ja som s dostala na 4 tyzdne do nemocnice, kde sme bojovali a zial boj prehrali.
Velmi ti drzim palce, aby uz toto tehu bolo pre teba v poriadku, opatruj sa, nestresuj sa a radsej ostan doma ak mozes. Ak ti mozem poradit, necitaj si strasidelne scenare na konikovi, len sa vystresujes zbytocne a nerobi to dobre 🙂. A ked mas podozrenie, radsej 100x otravovat lekarov, ako keby sa nieco malo stat. Tiez mas 40 rokov?

joannita
28. máj 2018

@melmel78 och, az mi srdce puka. Ja som mala co robit ked som o nich prisla v 8 a v 9tt. Nebola som ani na kyrete, nasla som si ich na vlozke.....nic prijemne. A to som veeelmi tazko prezivala (vtedy po 8 rokoch snazenia) ale v 20tt....to musi byt ovela horsie. Uz mas brusko a dieta je uz velke.
Ano ja som sla hned na PN po tomto otehotneni, mam 39 rokov a mas pravdu tieto diskusie mi nepridavaju na klude. Napriklad dnes som prisla na to, ze v tehu sa nesmie pit caj z Ibišteka a ja si ho veselo pijem a netusim.....a som na nervy z toho teraz ci som nieco nepokazila.
Uz som aj 2x krvacala v tomto tehu, ale nastastie o nic neslo, bije srdiecko.... vraj to bolo uhniezdobanie plus Fraxiparin.

melmel78
28. máj 2018

@joannita mrzi ma, ze som ti o sebe pisala, ignoruj to a ano, necitaj zle veci, vyhladavaj iba dobre a informacie ohladom byliniek a ako rastie babatko 🙂. Ja som sa kazdy tyzden tesila ze si precitam ako je babo velke uz, mne chodili take upozornenia na web ze o kolko narastlo, co sa s nim deje 🙂. To si urcite pozri, bude ta to tesit a budes stastna. Pozeraj komedie, romanticke filmy a hlavne sa obklopouj ludmi, ktorych mas rada. Ja som uz z toho von, verim, ze budem mamou, to pride skor ci neskor.
Ibistek nepi, ani ine bylinky. Ale predavaju speci caj pre tehulky, kupis v lekarni, ten mozes ak si cajikova. Ja som mala problem aj so stolicou a kysla kapusta mi velmi pomahala.
Verim, ze budes v poriadku, velmi ti to prajem a drzim silno palce 🙂 ❤👍

joannita
28. máj 2018

@melmel78 nieee, to je v poriadku ved som sa a pytala 🙂
Dakujem, pokusim sa. Ano stolica.....robi si co chce 😁 raz tak potom naopak.
Dakujem za podporu ❤

kaja_73
28. máj 2018

@melmel78 to mi je ľúto, čo si si musela prežiť... ja som vždy potratila v prvom trimestri, najhorší bol prvý potrat, ešte keď som nemala synčeka 😢 A čo sa týka ovulácie, tak áno, stratila som ju potom, ako mi museli odobrať vajíčkovod. No musíme bojovať ďalej, verím ža sa nám to podarí...

melmel78
29. máj 2018

@kaja_73 urcite ano podari 😊 snazim sa byt pozitivne naladena to je zaklad.

ingelika78
29. máj 2018

@joannita Tak to sme na tom skoro rovnako teda co sa veku tyka (39) a prveho tehotenstva. Ja sa stale tuez vzdy vystrasim a panikarim ked citam taketo pribehy a aj je mi to samozrejme luto za tu maminu. Pevne verim ze toto tehotenstvo u ateba aj u mna bude uspesne😘.

ivankalaco
autor
29. máj 2018

Dievčatá držím vám palce, určite to tak bude 😘 Mne v CAR koordinátorka povedala..nie že budete teraz čítať nejaké fóra na internete 😂 Podľa mňa treba čítať iba pozitívne veci a nemyslieť nato, čo sa nám stalo..ja mám za sebou 4 potraty, tak dúfam, že dávku smoly som si už vyčerpala..

joannita
29. máj 2018

@ingelika78 dakujem krasne a aj tebe drzim palce 🙂 pre mna je to druhe tehu uz, preto tie obavy, kedze prve nevyslo... Ty si v ktorom tt?

@ivankalaco pravda pravda, na jednej strane nam tieto fora vedia dat dobre informacie,.ale aj pekne zneprijemnit pekne dni 🙂
4 x potrat, to je mi luto 😞 Aj ti zistili pricinu?

ivankalaco
autor
29. máj 2018

@joannita Prvý v 11 týždni, dôvod, že sa mi do tela dostal nejaký vírus, druhý v 7 týždni, mala som silný zápal močových ciest a tie posledné dva boli podľa mňa nekvalitnými vajíčkami (4tt,5tt)