Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ivankalaco ved aj mne. Viem,mam pozosivanu maternicu. Mam 15cm ranu,ale aj tak...😪
@kakatulik Hlavne nech je všetko v poriadku 😘😘😘
@ivankalaco ved hej.....najskôr musim byt 100perc. OK. Ktovie ako sa bude vyvyjat cyklus. Teraz to tam cele stoji,je opuchnute.....
@joannita nie nebolo to silne krvacanie, rano som len zacala spinit, zlakla som sa, tak som sla rovno za svojim gynekolog, ten uz len skonstatoval, ze srdiecko nebije a podla velkosti sa prestalo vyvijat okolo 9 tt. Ja som nic zvlastne necitila a az spatne som si uvedomila ze v poslednych dnoch sa vytratila citlivost prs.. ja som ale ten "stastlivec", co nezvracia, nema silne nevolnosti ani ospalost a pod., takze som si nevsimla nejaku vyraznu zmenu. Kedze uz mam dve deti 11 a 14 a obe tehotenstva som boli uplne v pohode, tak som vobec nemyslela, zeby to tentokrat mohlo byt inak. Preto terajsie tehotenstvo prezivam ovela citlivejsie. Este par tyzdnov a ked sa na prvom skreeningu potvrdi, ze je vsetko v poriadku, zacnem si to naplno uzivat 🙂
@ivankalaco caka ta krasne obdobie, som si ista ze to vsetko uz absolvujes aj so spuntikom v brusku. 💓
@blue2018 Ďakujem ❤❤❤ nič si tak neželám..
@blue2018 ja som uz pocas tohto tehu krvacala 4x, napriklad aj dnes rano, aj ked dnes to bolo len par kvapiek, predtym trosku viac. Cize rano som sla na planovane sono naozaj s nervami v koncoch. Nastastie vsetko ok, plodik narastol a srdiecko bije. Pytala som sa viacerych dr. Preco stale krvacam a tvrdia ze je to bezne....hm.
Na mna to vsak posobi velmi stresujuco, nakolko pred 2 rokmi som krvacala a potratila. Bavila som sa vsak s vela babami a vela z nich prve mesiace krvacalo a vsetko bolo ok. Kto sa v tom ma vyznat.... 😞
Co sa ale tyka bolesti prs a inych priznakov, oni sa vytracaju casto okolo 10tt aj ked zena nepotrati, mohlo to byt aj tym. Napriklad pri mojom potrate ma boleli prsia este tyzden potom ako zo mna plody vysli....
@joannita viem si predstaviť, čo prežívaš a všetky tieto fóra, negatívne skúsenosti iných aj tvoje vlastné ti na pohode moc nepridávajú. Ja sa vždy po kontrole, ktorá dobre dopadne na pár dní ukľudním a keď už som po dlhšej dobe (cca 2 týždne) v strese, či je všetko v poriadku, objednám sa na usg. Takto to riešim teraz počas kritického 1. trimestra (aj keď stať sa môže čokoľvek aj neskôr) Najdôležitejšie teraz je, že mrnousek je v poriadku a rastie 🙂 V ktorom si týždni?
@blue2018 presne aj ja, teraz budem par dni v klude a potom znova pride stres 🙂 Ja som v 8tt a ty? Tusim si to uz pisala, ale zabudla som.
A doktor co na to ze chodis tak casto na sono? Nebrble? 🙂 Ja som tiez nad tym uvazovala a moj muz potom srandoval ze si kupime sono domov 🙂 Ale je to tak,ze aj tak tym nic neovplyvnime, len sa mozno ukludnime (ale aj to je dolezite)
Inak uvazovala som nad tym ze tu zrusim profil, lebo tolko negativnych skusenosti inych bab fakt nemoze robit dobre ziadnej tehulke.
@joannita práve začínam 10 tt. Ja som podstúpila ET v Brne, takže prvé dva týždne som čakala na výsledok testu (1. malý a zároveň veľmi podstatný úspech 🙂). Potom potvrdenie HCG v krvi. Po dvoch týždňoch usg kontrola v Brne, kde potvrdili, akciu srdiečka (7 tt), a posunuli ma k môjmu doktorovi. Toho som navštívila v 9 tt a o necelé tri týždne (cca 12 tt) som objednaná na prvú poradňu s kompletnou kontrolou. Pred každým termínom stresy (či bude test pozitívny, či to nie je mimomaternicové, či bude mať akciu ❤; či rastie a správne sa vyvíja. 😨 Ja viem, že ak sa má niečo stať, tak sa tomu nevyhneme, a treba myslieť pozitívne, ALE vymaž si v pamäti tie spomienky. Myslím, že v tejto diskusii je nás viac takých, čo veríme, že po zlých skúsenostiach sa tentokrát dočkáme vytúžených 👶. Takže nám všetkým veľmi držím všetkých 20 👍 😉
@ivankalaco velmi velmi ti drzim palce. Pozitivne pekne rozmyslas, aj napriek tomu, ze ti tu uz zoparkrat spochybnili postup centra, ty sa nedas a to je super 🙂 si uplne skvela a nad vecou. Mna by napr tie komenty od @joannita nalomili, a nepadli by mi velmi dobre. Velmi ti drzim palce. Keby som mohla, tak rada by som ti pomohla, ale len drzat palce ti viem.
Od zaciatku som vas citala, mam 41 a jednu2r a jednu 2m, ale vzhladom k veku som nedufala ani, ze sa nam podari prirodzene, preto som sa uz nejak vopred pripravovala na umele. Nakoniec to slo. A verim, ze kazdej z vas to vyjde 🙂 prajem vam to vsetkym, ktore tuzite po dietku.
@ladyblcha Ďakujem ti z celého ❤ , že mi držíš palce 🌷🌷🌷 Ja myslím iba pozitívne a toto fórum beriem , že si tu pomáhame, radíme a píšeme svoje názory a ja beriem každý názor, ale už som si preverovala, či je môj postup správny a viem, že áno 😉 Tak že sa teším, vraj som v tých najlepších rukách a ja verím tomu, že je to tak, že to, po čom tak veľmi túžime, sa mi splní..Gratulujem ti k dcérkam 🌹 si šťastná mamina 😘😘😘
@kakatulik ahoj.Prosim Ta nebola si nahodou na operacii pri dr.Bielikovi? Prajem Ti nech sa Ti to čim skor zahoji,že možeš riešit babätko
@janulka232 ahoj moja. Nie,nie. Nakoniec som si to rozmyslela,lebo ja zijem vo Viedni,som tu poistena a na SK by som si musela hradit vsetko sama a keby boli komplikacie,bolo by to velmi ztazene vsetko. dr.Bielik je teraz v MA neviem ako funguje anaulantne a tak.
@kakatulik preto som si myslela,lebo som čitala nejake prispevky ohladom doktora Bielika.Ale som pochopila,že konzultacie robi v Bystrici a pracuje v Martine,tak trošku mi to nesedelo.Tak pojdem radšej,len do centra na hyfosy čo mi oni odporučali
@janulka232 tak nejak. ja som mu pisala, strasne dlho som cakala na odpoved,lebo to pendlovanie medzi Martinom a Bystricou je casovo velmi narocne. Tie hyfosy cakaju aj mna o pol roka,ci sa ten lavy vajcovod spamatal,alebo nie.
Ahojte, naozaj netreba brat vážne, keď niekto píše svoje negatívne skúsenosti. Pre každú z nás ma život pripravené niečo iné. Ja ak budem mat zajtra dobre výsledky začínam soft stimuláciu v Brne. Po troch mesiacoch konečne. Pekný večer prajem 💫
@darci17 Tak držím palce, nech máš dobré výsledky ❤
Ahojte, začala som stimulovať, v piatok kontrola v Brne. Všetko beriem s nadhľadom, čo bude, bude🙂. Máte ešte niektorá niečo nové?
@darci17 Ahojky..mne zmenili dátum pichnutia Diphereline z 13.6. na 6.6..a teraz už čakám na 4.7. aby som mohla začať brať Estrofem, už by som to najradšej mala všetko za sebou 🙂 Ja idem na kontrolu 13.7..
@ivankalaco to ti verím. Ta injekcia je na čo? Vieš ja som v strese iba z toho, že vždy, keď začnem stimuláciu, ochoriem, alebo sa niečo dobabre:(. Teraz sa mi urobila hrča nad zubom, dnes idem po práci ešte na pohotovosť. No verím, že všetko dopadne dobre. Teda tak, ako ma. A este, viem že by som nemala, ale vždy sa bojím, že pri stimulácii priberiem. Viem, že to patrí k tomu, no tie hormóny mi nevoňajú. Snáď je to už naposledy.
@ivankalaco Mala by zastaviť činnosť vaječníkov. Tiež sa bojím tých hormónov, neviem, čo čakať.. zmena váhy, psychiky..
@darci17
@ivankalaco nebojte sa baby, vsetko dobre dopadne u jednej aj druhej 🙂 . Tak ste optimisticky naladene, ze to inak dopadnut ani nemoze. Tie hormony u kazdej reaguju inak. Niektora priberie, ina ma depky, dalsia vobec nic. U mna to bolo zakazdym rovnake...zavodnila som sa, citila som sa taka nafuknuta, inak ostatne ok. Az po transfere embryjka to zacala somnou mavat....ale to bolo aj preto, ze clovek ocakava vysledok a ma obavy. Najlepsie je sa na to nefixovat, aj ked sa to lahko hovori. Sledujem vasu cestu, velmi vam obom drzim palceky 🙏👍 Ja som v stave, ze si uzivam pocasie, cakam az sa telo zacnem normalne spravat a zacnem ovulovat. Predosly cyklus som dostala 2x menzes...raz slaby a potom riadny silny.
@ladyblcha konkretne ake komenty? Ze mi (vela z nas) pride nelogicke ze maju 2 mesiace vopred presne vytycene datumy, ked este nevedia kedy bude mat darkyna ani prijemkyna menzes? 🙂 Kedze som nieco podobne absolvovala uz niekolko x, pisala som len z vlastnej skusenosti. To je mi luto ak to niekto berie v zlom a ako nalomenie. Ja som velmi pragmaticka a racionalna osoba a neuznavam prilisnu umelo vytvorenu pozitivitu, radsej sa pozeram pravde do oci. Zivot nieje len to pekne, to by sme si tu asi neradili.
Napriklad ja by som prijala keby mi niekto nieco podobne napisal a urcite by som to brala ako radu a ocenila by som ju (este pred samotnym IVF), vela x mi to uz pomohlo rozhodnut sa spravne.
@ivankalaco tebe velmi drzim palce a verim ze si to nezobrala v zlom. Ako si sama pisala, posunuli ti nejaky termin uz, co som ocakavala, urcite koli zladeniu menzesu s darkynou, takze vsetko je tak ako ma byt.
@melmel78 Ahojky..ďakujem 🌹🌹🌹 si veľmi milá vieš vždy potešiť ❤
@joannita Ďakujem 🌷🌷🌷 , nie nezobrala som to v zlom..Posunuli mi len injekciu o týždeň skôr , namiesto 13.6. na 6.6.. inak všetko ostatné mám stále podľa plánu 🙂
@ivankalaco držím palce mooooc nech všetko dobre dopadne
@butterfly333 Ďakujem 😉 ako sa máš? ❤ ❤ ❤

@kakatulik Ďakujem ❤❤❤ Inak ten rok sa mi zdá dosť dlho..