icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

ceklis
26. jún 2018

@butterfly333 ved urcite, tomu rozumiem
a dakujem za srdiecko ❤

kakatulik
26. jún 2018

@ceklis ahaaa. Bola si teraz niekedy na vklad?

ceklis
26. jún 2018

@kakatulik ano :( dnes je 10ty den a test biely
na siesty a siedmy den som mala take slabe spinenie, tak som sa "tesila", ze sa uhniezdnuje, ale asi nemalo dost sily
zajtra idem na krv, uz nevydrzim cakat :( neviem co potom dalej vymyslim

kakatulik
26. jún 2018

@ceklis nieco sa mi mari. Bol to nativ s jednym embryjkom?

ceklis
26. jún 2018

@kakatulik ano ano 🙂 na ivf stimulku vôbec nereagujem :(

kakatulik
26. jún 2018

@ceklis ale embryjko bolo OK? Pred a po vklade si nieco brala?

ceklis
26. jún 2018

@kakatulik no vraveli ze su sami prekvapeni, bolo 5 dnove, asi blastocysta a beriem teraz progesteron, pred vkladom nic (len pred vyberom som si pichla ovitrelle)
teda jasne, ze kyselinu listovu a take klasicke vitaminy jem, ale nic viac
strasne sa bojim toho vysledku :(

kakatulik
26. jún 2018

@ceklis tak drzim zajtra palceky,snad sa stane zazrak❤

melmel78
26. jún 2018

@butterfly333 skoda ze chces len do NR aj v BA vysetruju to co v NR. Ja som bola v BA a vsetko som mala sup sup za sebou. Baby to na fore prehanaju s tym, ze je to tam lepsie, nemozes brat uplne vazne vsetko. Ak chces skor vysetrit, radsej sa objednaj v BA. Zakladne imuno ti spravi, tiez som sa pytala dr tu v BA ci vysetruju aj NK bunky a podobne veci a vraj ano. Osobne co som si pozerala svoje vysledky, tak tam bolo vsetko co ma byt. Na zaklade vysledkov som potom riesila dalej.

melmel78
26. jún 2018

@ceklis drzim palce nech si pozitivna 🙂

kakatulik
26. jún 2018

@melmel78 maji ti v BA nejaku stranku?

ceklis
26. jún 2018

@melmel78 ale oni v ba majú tiež čakačku aspoň 3-4 mesiace, ja som sa objdnacala asi v marci a dali mi august. Nevie prosím ta ako dlho trvajú výsledky? Koľko sa na ne čaká?
A ďakujem 🙂 dám zajtra vedieť

melmel78
26. jún 2018

@kakatulik ano Imunovital BA pozri, dr. Bergendiova, ja som u nej bola. Ale neviem ci neobmedzila konzultacie, lebo zaciatkom roka bola v nemocnici dlho.

melmel78
26. jún 2018

@ceklis fakt ? Ja som dlho necakala, objednali ma hned a do tyzdna som sal na krv. Teda pokial nejdes teraz k dr. Bergendiovej, lebo ona obmedzila konzultacie a vysetrenia, zaciatkom roka bola dlho v nemocnici, tak asi preto. Inak su tam aj iny lekary, tak asi zalezi ku komu ides. Na vysledky tie uplne prve som cakala 4-6 tyzdnov. Potom si treba napisat priamo dr emailom a informovat sa, ze ci ich nemaju. Nasledne sa dohodnes na konzultacii s nou, kde ti vysvetli k vysledkom vsetko co treba. Mne tie opakovane odoberane vysledky dali vzdy do 4 tyzdnov. Lebo po liekoch som chodila kazdych 8 tyzdnov na opakovane odbery. Na stastie uz nic neberiem a dufam, ze ani nebudem.

ceklis
26. jún 2018

@melmel78 waw, ja som to akurát pozerala. Písala som v apríly a mám termín v auguste, takze 4mesiace 🙈 ja dúfam že nezistia nič, veď jedno bábätko sa podarilo aj s mojim malým amh 🙏🏻

melmel78
26. jún 2018

@ceklis jaaaj ano ty si ten zazrak s tym amh co si mala nizke a prirodzene ti to vyslo ❤👏 Uzasne, asi si mala kvalitne vajicka. Teraz tiez dufam vsetko dobre dopadne u teba 🙂 No to mas riadne dlhy termin teda. Netusim, ako je to tam aktualne, lebo od marca som tam nebola. Ta imunita je premenliva, to co platilo pred rokom nemusi teraz. U mna je to tak isto....mala som zle vysledky zvysene cytokiny, alergiu na spermie a este zvyseny reuma faktor. Na tie cytokiny som brala kortikoidy 3/4 roka, iny lekar hovoril, ze uplne zbytocne, ze sa to samo upravi. Takze clovek ani nevie comu a komu ma verit uz 🙄 Kvoli tym vysledkom som sla na reumatologiu, kde nic na stastie nezistili. Osobne si myslim, ze tie zle vysledky sposobili rozhadzane hormony po ivf. Ked som sla opakovane, vsetko bolo v poriadku.

ceklis
26. jún 2018

@melmel78 toto je fakt jeden obrovský zázrak splodiť dieťa, koľko veľa veci musí byt v poriadku a žiadna odchýlka nemôže byt v ničom. Veď to, že môžem ďakovať všetkým tam hore že sa stal zázrak, tak mám výčitky že chcem ešte jeden :( jeden doktor ma už úplne odpísal, že som pre druhé tehotenstvo nepoužitelná a neviem sa s tým zmieriť. Som si povedala že spravím prvé posledné a pokym maly nebude mat 3roky, budem sa snažiť čo len bude v mojich/našich silách. Ešteže mám chlapa, ktorý ma spermie ok a vždy sa oplodni aj to jedno vajko čo zo mna dostanú “prirodzene” a pekne sa začne deliť. Asi musím niečo na výstelku vymyslieť, dokonca teraz som dala lepidlo a aj tak nepomohlo 🤷🏼‍♀️

melmel78
27. jún 2018

@ceklis ahojcek, tak ako si dopadla? Dufam, ze napises pozitivne spravy 🙂. Inak je super, ze sli sla cez nativ, ci soft, aspon si mala minimum hormonov v tele. Ja pojdem na konzultaciu v juli a uvidim, co mi odporucia. Tiez by som sa priklonila radsej k minimalnej stimulke, lebo moja amh je bieda uz teraz. Zajtra idem na horm. profil som 2DC a tak uvidim, co mi vyjde. Lebo naposledy som bola, ale to bol ms vyvolany vyvolavackou. Teraz prisiel konecne po 28dnoch ako ma. Aj ty mas s vystelkou problem? Ja neustale tiez...brala som na to estrogeny, rozne vitaminy, ale uz tiez neviem co dalej brat a nebrat. Moj ma tiez spermie ok, to len ja som pokazena. Naposledy aj ja som mala lepidlo a tiez mi to nepomohlo

blue2018
28. jún 2018

Dnešný 5 minútový pokec na genetike prebiehal nasledovne: Lekár "tak tie výsledky nie sú optimálne.." Ja: ale v tom výpočte rizika je zohľadnený môj vek a nie vek oocytu.. Lekár: "Ano´, mate pravdu, prave som Vam to chcel povedať, takže požiadajte svoju lekárku nech dá prepočítať výsledky s reálnym vekom oocytu.." A tým bola konzultácia vybavená.. Škoda, že moja lekárka to nepovažovala za potrebné.. Takže ďalšie testy v 16 - 17 tt plus jeden kvalitný morfologický ultrazvuk a snáď to už 🙏 bude ok.

ceklis
28. jún 2018

@melmel78 ahoj 🙂 no nič zase, krv negatívna
Neviem čo ďalej vymyslím :( dva vklady a nič. Teraz si dám určite pauzu na leto a na jeseň skúsim ešte daky jeden pokus. Ach jo. Moc moc všetkým držím palce aby sa bábätko podarilo ❤️
Neviem či je problém vo výstelke, no asi keď sa neudržalo. Mala som ju pred vkladom len 7,7mm tak asi to nestačilo. Držím palce aby výsledky boli v poriadku ✊🏻 Ty máš ešte mrazacika, že?

kakatulik
28. jún 2018

@ceklis aj ja nad tym premyslam. Ved preto som sa pytala,ze ci si nieco neuzivala. Viem,ze sa zvykne davat estrimax,ale nie v native,lebo by zablokoval ovulku. Vlastne pri KET.Ale co tak ho zacat uzivat hned po odbere? Za tych par dni do vkladu a potom este tycq par dni na zavrtanie by malo stacit.
Inak niekto tu pisal,ze mu narastla pekna vystelka po tych pinkfertil vitaminoch z otehotnenie.sk. Nuz ale,ktovie ci to nid je nahoda.

ceklis
28. jún 2018

@kakatulik výstelka rastie len do ovulácie, čiže ta je akože v deň vyberu, tak potom jedine (nad tým som aj rozmýšľala) znova nativ a ak sa podarí tak zamraziť a na další cyklus nastimulovat a potom vklad. Ja fakt neviem, ale skúsila by som ešte hocičo, len nech tam nejaké vajíčko kvalitne ešte je 🙏🏻 Mne sa to možno aj kvôli tomu nechytilo, že nebolo vajko kvalitne a tak sa prestalo vyvíjať :( fakt neviem

luxly
28. jún 2018

@ceklis Je mi to moc luto, ze je krv negativna. ☹ Ja som mala sliznicu 7mm a bolo to v pohode. Moj doktor hovoril, ze uz od 6mm je vhodna. Ak uz mas 9mm, je to naopak horsie.
Ono to asi nazoaj zalezi aj od stastia. Ach, verim, ze ti to uz nabuduce vyjde. ❤

ceklis
28. jún 2018

@luxly ďakujem krásne 🙂 ja mám jedno šťastie doma, tak som za neho veľmi vďačná a chcela by som ešte súrodenca pre neho, nech nie je sam. Veľmi 😍 . Veď uvidíme, ja to ešte nevzdávam 💪🏻💪🏻💪🏻

kakatulik
28. jún 2018

@ceklis ale ked sa pekne rozdelilo... Inak v sobotu porodila jedna moja kolegyna z AMH 0,01. Nic neriesili,kys.listovu uzivala az ked sa dozvedela,ze je tehotna. Uplne normalne donosila a v termine porodila krasneho chalana. Veru,daj si pauzu,ale tie pink fertil by som len tak z prce skusila.
Ta vystelka musi trochu rast aj potom,teda po ovulke by sa domutila. Ved aj zeny po KET. Tusim uzivaju este dalej.
Jeden zazrak sa ti uz stal,pride aj druhy uridis.

melmel78
28. jún 2018

@ceklis to ma mrzi :( ano daj si pauzu, uzi si leto. Ja to mam tiez v plane, tiez som bola v jednom kole a nerobilo mi to dobre na psychiku. Stale nejaky tlak, po lekaroch chodit, lieky brat. Mozog ani nestihol vypnut a nadychnut sa, aby som nemyslela na tehotenstvo. Inak vystelka ani nemusi byt nejako extra vysoka. Co lekar, to nazor. Poznam takych, co nejdu do transferu pri vystelke pod 8mm, pripade mojej dr. Ta ma dopovala kym som nemala 8,7mm pred vkladom pri KET. Ale poznam zasa takycht, co tvrdia, ze aspon tych 7 by malo byt. Velmi dolezita je v prvom rade kvalita vajicka a potom kvalita sliznice maternice. Ak su obe podmienky splnene a mas aj nizsiu sliznicu, zazrak sa udeje. Mam tu na konikovi jednu kamosku, ktora riesila x transferov, vzdy mala nizku sliznicu a nakoniec a jej podarilo otehotniet. Uz aj porodila. Ja si myslim, ze u mna je problem v kvalite vajicok. Sice sa mi blastocysta vytvori, ako tebe, ale nezahniezdi sa. Blastocysta sa este deli na rozne kvality. Ked som pred 2 rokmi mala XHB cize hatchujucu blastocystu, to svedci o jej kvalite a rychlom napredovani, ma obrovsku sancu na uspech. Ale klasicka blastocysta kvality A B a podobne, je otazna, ci uspeje. Tiez som z toho na nervy...

@kakatulik ja som brala Pink Fertil, mozno si myslela mna, brala som ho skoro rok. Teraz mam pauzu, lebo je obcas dobre vitaminy prestriedat, nedrzat sa len jednej znacky. Ja mozem potvrdit len to, ze mi pomohol na kvalitu vajicok, celkovu vitalitu organizmu, ale na sliznicu pochybujem. Na sliznicu funguje jedine estrogen v roznych podobach, tam je zarucene, ze to zaberie. Kazda dostava inu davku, ja som naposledy mala mega davky a aj tak som ju vytiahla na 8,7mm maximum. Vyskusaj mozno budes spokojna

kakatulik
28. jún 2018

@melmel78 ahooj, nie nemyslela som Teba. Niekto to v snazilkach pisal,ze mu dochadzaju,ci to nevadi,ze pokym pridu opät
. Ja som odpovedala,ze su to vitaminy a ze to je jedno a ona vraj jej po tom krasne rastei sliznica,tak fakt neviem.
Aku mam sliznicu neviem,ale ja mam skor estrogenovu dominanciu, cize neviem ci by to bolo dobre,keby som este nejake doplnila.A ano. Ten Pink Fertil som myslela.

melmel78
28. jún 2018

@kakatulik ty sa mas, ja mam nedostatok estrogenu a preto aj ta nizka sliznica 🙂 . Daj mi trochu tvojich 😅 Ty mas tym padom dobru sliznicu, estrogen je zaklad na to, aby rastla. Dava sa aj pri transferoch vo vyssich davkach, aby narastla. Cize s vyskou asi problem nebudes mat. Aku mas kvalitu, to ti lekar povie, na sone to vidiet. Pink fertil vyrovnava hladinu hormonov, nemal by ti sposobit problem. Ale ta baba co to hovorila, tak to jej gratulujem, mne nerastla po nom urcite

kakatulik
28. jún 2018

@melmel78 nooo nech sa paaaci, rozdavam estrogeeeen. Vdaka nemu mi ale narastol hebedny myom....no a ta dominancia tiez nie je dobra. Potrebujem to asi nejako vyrovnat. Premyslam o Vitexe. Neviem presne aky mam progesteron,ale ten posledny bol na dolnej norme....
Tak o dva mesiace,ked sa dam hormonalne trochu dokopy po OP,tak pojdem opät na HP.
No ale co sa tej vystelky tyka,tak co ja viem,ci to bude az take super,lebo ms mam siche 3 dni silnumale potom uz 4.den slabu a dalej len spinenie.

melmel78
28. jún 2018

@kakatulik diky pridem si po neho 🙂 Ano ani vela nie je dobre ak clovek ma, vsetko v rovnovahe je ideal, ale keby to bolo take jednoduche. Na vyrovnanie skus Macu peruansku a Kotvicnik, pripadne Gynex kvapky dlhodobo. Nad Vitexom som spekulovala aj ja, ale odhovorili ma, lebo niekomu pomoze, niekomu pokazi cyklus. Tak som sa trochu bala. On je vyborny na ovulku ak nemas, berie sa tusim do ovulky a potom uz nie...alebo tak nejako. Vraj je dobry. A menzes mas super, keby som ja taky mala....teraz mam po dlhej dobre aspon normalny...2 dni spinenie, potom nabehne ms zacne hned riadnym krvacanim a postupne slabne az do 5 dna ked uz spinim. To spinenie je vraj v poriadku ak trva max 2 dni, dlhsie nie