Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@dolynkag Ja budem mať v septembri 45 🙂
Tak pred dvomi mesiacmi som vám tu šťastná písala, že sa to podarilo..... áno, podarilo, bol to ako sen, bábätko rástlo.... tešili sme sa niekoľko týždňov..... potom začali skríningy..... na prvom jedno riziko, potom dalšie zvýšené riziko, a zas , tak sme rýchlo dali urobiť Trisomy testy, výsledky sme teda čakali dlhšie ako sa zvykne, lebo pri zlých sa vraj opakujú.... a neželám nikomu toto prežívať, lebo vy sami viete, aké je úžasné donosiť zdravé dieťatko. Náš sen sa rozplýva... som 17 TT, Trisomy vyšiel pozitívne na ES, pritom bábätko na všetkých uSG vyzeralo krásne, zdravo... zajtra amnio a genetika a potom ťažké rozhodnutie. Nechcem vám tu kaziť vaše optimistické nádeje, len môj príbeh má žiaľ takéto pokračovanie. Naozaj tomu stále neverím. prečo
@dolynkag ahoj, neviem, ako Ta v tejto chvili utesit, jedine modlitbou a tu Ti tu isto slubi kazda z nas. Aj kamaratka mala vsekty tieto testy zle ako Ty, lekari v nejakom konziliu na nu ,,nakricali,, ako si predstavuje dieta ponechat, povedala, ze to je jej starost, od jedu pleskla s dverami. Lilien ma dnes 4 r, je neskutocne nadherna a zdrava. Podotykam, dotycna mamina je zaryta ateistka. Su veci , mimo nas, potom zostava uz len nadej na dobré, ja som proti potratom, ale kazda sme inak nastavena a v inej zivotnej situacii a kazdy , to zvladame inak. A partneri... tiez... Verim, ze Boh Vas nenecha v neistote a da Vam poznat spravny smer. Posielam povzbudenie.
@dolynkag Drzim palce a dufam, ze budete jeden z pripadov, kedy trisomy testy zlyhali. Drzte sa zajtra. 💙💙💙
@rula prepac, ale splietas hluposti... Co ma DMO so syndromami ktore sa daju diagnostikovat amniocentezou? DMO je o niecom uplne inom ako o trizomiach ktore sa odhaluju amniocentezou. Tiez som bola na amnio-len koli veku, ziadna trizomia nevyskocila. Napiek tomu ma maly jedno usko deformovane (len esteticka vada), mal hypospadiu a do 1roka to vyzeralo na poruchu sluchu- vsetko veci, ktore sa nedaju vidiet na utz, ani zistit genetickym vysetrenim pocas tehotenstva
@ivankalaco tesim sa s tebou a prajem nech to potiahnes do zdarneho konca 🙂
@tecko28 Ďakujem.. veľmi sa bojím..

@tecko28 Akurat som chcela pisat ze DMO sa predsa nezistuje amniocentezou len si ma predbehla. Presne tak - DMO bohuzial postihne deticky pocas alebo pri tazkom porode napr. z dovodu nedostatku privodu kyslika do mozgu .
@ingelika78 pod pojmom DMO sa často skrýva veľa dedičných metabolických ochorení, t.j. dedičných znamená geneticky podmienených. Je pravda, že amniocentézou sa nezisťuje DMO, ale mnohé ochorenia, ktoré DMO spôsobujú, sa takto odhaliť daju
@kaja_73 s tým uplne suhlasim, nehádam sa.
@ivankalaco waw nadherneeee ❤️😘 držím všetky prsty na rukách aj nohách nech je všetko v najlepšom poriadku 🌹
@ceklis veľmi pekne ďakujem 🙂

@ivankalaco držim palce nech všetko dobre dopadne.Ja som vedela,že sa to určite podari.Tešim sa s tebou.Aj pekne skoro Ti testik ukazal
@janulka232 Ďakujem ti veľmi pekne

@ivankalaco wau, super, tešim sa... nech to ďalej pekne pokračuje a nakonci nech ste krásna 👪
@ivankalaco zlatíčko moje mooooc držím palce a gratulujem

@ivankalaco tesim sa🙂))...ake dobre spravicky....to je z darovanych? som necitala celu diskusiu preto sa pytam. nech ide vsetko dobre dalej zelam.
@lubica773
@butterfly333 Ďakujem veľmi pekne 🙂

@santeema Ďakujem.. Áno z DV 🙂
@ivankalaco ja som prve rodila 2 mesiace pred 41 a druhe 42,5 rocna. Priebeh tehotenstiev uplne bezproblemo, porody obidva tiez bezproblemove a prirodzene. Dala som aj amnio,ale nie preto,ze dr.chcel,ale aby sme mi s manzelom boli pripraveny,ak by nahodou.Teraz tu behaju dve krasne bambule jedna ma 4 a druha 5,5. Drzim palce,,nech sa o par mesiacov na Teba usmieva najkrajsi bezzuby usmev.

@dolynkag prvé sa nám narodilo, až keď som mala 40 a ešte by som rada súrodenca, ale nejako to nesilím.