icon

Snažilky jeseň 2015

renimac
30. sep 2015

Ahojte dievčatá, viem, že je tu veľa podobných diskusíí, ale sú to tisíce stránok, z ktorých je mnoho pasívnych. Rada by som tu s Vami zdieľala naše pocity a skúsenosti pri snažilkovaní a verím, že aj šťastné príbehy, na konci ktorých je výtúžené bábätko 🙂 . Pozývam sem všetky, ktoré sa dlho/ale aj krátko, no zatiaľ bezúspešne, snažia o bábätko a potrebujú tieto chvíle stráviť s niekým, kto im rozumie. Prosím však tie, ktoré nás chcú poučovať a navážať sa do nás, aby si našli inú diskusnú skupinu. Teším sa na Vaše príspevky 🙂 .

ivula123
18. feb 2016

@renimac tak hadam nic vazne, drz sa a hlavne oddychuj. Daj nam vediet ako si dopadla ;)

butterfly333
18. feb 2016

@anitu to ma moooc mrzí ☹ ☹ ☹

anitu
18. feb 2016

@ivula123 teraz cakam prvy menzes.uz 4tyzdne presli od zakroku.dufam ze menzrs uz pride coskoro.potom sa zacneme snazit ale bez clostilu neviem ci sa podari.ked sa 30mesiacov nedarilo.bojiiim sa..

ivula123
18. feb 2016

@anitu dr ti aj povedal co sa stalo? Drzim palce, netreba hned mysliet na to zle aj ked je to tazke. Kazdy mesiac je plodny a nikdy nevies kedy sa podari. Treba len skusat a hlavu hore aj ked si si urcite presla hroznymi chvilami :(

renimac
autor
18. feb 2016

Baby, nesmierne Vam vsetkym drzim palce!!!! Aby ste boli coskoro tehulky! 😵 😵 😵

ivula123
18. feb 2016

@renimac si zlata 😍 Dakujeme ☺️

semolinka13
19. feb 2016

@renimac ja sa k tebe pridavam a vsetkym nam, ktore sa snazime prajem skore // na teste a uspesne tehulkovanie. Kocky treba mysliet pozitivne, lebo ved zazraky sa deju. A renimac ty daj vediet ako dnes bolo.

renimac
autor
19. feb 2016

@semolinka13 ahoj, ujo doki bol veeelmi opatrny, lebo ze je este velmi skoro. Ale skonstatoval, ze sa zrejme jedna o tehotenstvo a ze vidi aj gestacny vak. Zobrali mi krv a 29.2. na kontrolu. Mam si davat pozor na stravu, lebo ze tie bolesti mozu suvisiet so zastavenymi vetrami 😲 😀 😀. Tak budem referovat o 10 dni 😉.

butterfly333
19. feb 2016

@renimac moja dnes mi prišli vitaminky moooc dakujem. 😉 😉

renimac
autor
19. feb 2016

@butterfly333 uzite v zdravi 😉 pribalila som aj tehu bacily 😉

butterfly333
19. feb 2016

@renimac Mooooc ti dakujem snád pomožu,

anitu
19. feb 2016

Dakujem baby za srdiecka🙂 Hneva ma to ze 30mesiacov som testovala,a na narodky som nasla na teste tie dve ciarky(asi len s tym clostilom bola ovulacia) nadherny pocit to tehotenstvo a teraz nemam nic ☹

nera123
19. feb 2016

@renimac ahoj, chcela som sa ťa len spýtaťa takú mimo otázku...keď si končila v zamestnaní, začala si si platiť aj to dobrovoľné nemocenské poistenie, aby si nestratila nárok na materskú?...lebo teraz to riešim ja...že vlastne, keby som si neplatila to nemocenské, tak by som stratila aj nárok na materskú...to len tak pre info sa pýtam..

renimac
autor
19. feb 2016

@nera123 ano, platim si od zaciatku a od marca idem zvysovat, aby mi vysla normalna materska 😉

jaannah
19. feb 2016

@renimac to sa oplatí? nepočíta sa materská z predchádzajúceho kalendárneho roku? Aspoň mne to tak vysvetlili... Jedine potom pre ďalšie bábo a materskú sa to oplatí... 😉 😉 😉

renimac
autor
19. feb 2016

@jaannah praveze nie z kalendarneho... Ak pojdem na matersku napr. v septembri (cize 6 tyzdnov pred porodom), tak sa mi materska vyratava z prijmu za 08/2015-08/2016. Potvrdene zo socialky.

renimac
autor
19. feb 2016

@jaannah navyse od*b je v tom, ze ak nie si zamestnana a neplatis si nemocenske, na matersku narok nemas. Pokial nie si v ochrannej lehote 8 mesiacov od ukoncenia PP, co ja uz nebudem.

jaannah
19. feb 2016

@renimac tak dík za info
Ja som bola presvedčená, že za kalendárny rok.... hm

renimac
autor
19. feb 2016

@jaannah aj ja, ale radsej som si to bola overit a ostala som zaskocena.

nera123
19. feb 2016

@renimac a prečo si to ideš od marca zvyšovať? veď materská sa ti bude vyrátavať z platu nie?...nie z týchto poistení do pôrodu? či ono to má nejaký vlyv ešte aj na výšku materskej?...ja som v tom, že si to budem platiť, len aby som nestratila nárok na materskú, ale nevedela som, že to ovplyvňuje aj jej výšku...ako to je?

renimac
autor
19. feb 2016

@nera123 materska sa ti rata z 12 mesiacov pred nastupom na matersku, nie z kalendarneho roka, ako som pisala vyssie.

nera123
19. feb 2016

materská sa ráta ak máš odrobených 270 dní počas 2 rokov dozadu od termínu pôrodu...a to tak, že keď pôjdeš tento rok na materskú, ráta sa to z denného vymeriavacieho základu, ktorý ti vypočítajú z príjmov z predchádzajúceho roku, čiže z roku 2015.. tak som to čitala

nera123
19. feb 2016

@renimac akurát to čítam, máš pravdu..za ostatných 12 mesiacov..

renimac
autor
19. feb 2016

@nera123 akurat mi odpisala jedna baba, ktora radi v tejto veci a nepotesila ma, posielam link:

https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/evidencia-na-urade-prace-a-narok-na-matersku/

nera123
19. feb 2016

hej, už som si to naštudovala aj ja :( skrátka sme neotehotneli ešte pokiaľ sme boli zamestnané, takže si nemusíme navyšovať ani to poistenie...skrátka materská je 270 eur...z minimálneho vymeriavacieho základu.. viď link..

http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

som z tohto systému úplne znechutená..myslela som si až dodnes, že budem dostávať materskú pekne z príjmu...prd..dnes mám mať začiatok plodných dní a neviem normálne čo spraviť...či si hľadať robotu, či sa snažiť...úplne zmiešané pocity..

salmas
19. feb 2016

@renimac
@nera123 Kočky ja som to tiež zisťovala. Materská sa ráta za predchádzajúci kalendárny rok ako je nástup na MD, ale len za predpokladu, že sa nezmení zamestnávateľ a pracovný pomer trvá.
@renirac Ty si kľudne môžeš navýšiť DNP až na maximum a budeš mať max. materské. Stále sa ti to oplatí a stíhaš aj tých 26 týždňov do nástupu na MD , alebo zrušiť DNP a zamestnať sa na tie 3 mesiace a platiť si max. odvody a materská bude tiež maximálna. To by sa ti oplatilo viac
@nera123 A ty vlastne tiež máš tieto možnosti, lebo zo starej práce sa ti už nebude rátať nič. Mne končí RD, pravdepodobne dostanem výpoveď a tehotná ešte nie som. takže to, že som pracovala takmer 13 rokov neprerušene je mi na nič. Nespravodlivé, ale nič s tým nenarobím ☹ ☹

renimac
autor
19. feb 2016

@salmas jj, tiez som si to dnes zistovala a sedi to 😉 Kazdopadne si zlata, ze si dala vediet 😉

martinaj
19. feb 2016

@renimac pocuj a kolko je max materska?😎

renimac
autor
19. feb 2016

@martinaj teraz nejakych 900€.

martinaj
19. feb 2016

@renimac kks si pamatam ked som isla na prvu MD bolo to dakych 15000,- toto je uz lepsie 😊