icon

Snažilky jeseň 2015

renimac
30. sep 2015

Ahojte dievčatá, viem, že je tu veľa podobných diskusíí, ale sú to tisíce stránok, z ktorých je mnoho pasívnych. Rada by som tu s Vami zdieľala naše pocity a skúsenosti pri snažilkovaní a verím, že aj šťastné príbehy, na konci ktorých je výtúžené bábätko 🙂 . Pozývam sem všetky, ktoré sa dlho/ale aj krátko, no zatiaľ bezúspešne, snažia o bábätko a potrebujú tieto chvíle stráviť s niekým, kto im rozumie. Prosím však tie, ktoré nás chcú poučovať a navážať sa do nás, aby si našli inú diskusnú skupinu. Teším sa na Vaše príspevky 🙂 .

renimac
autor
19. feb 2016

@martinaj dobrovolne si musim platit cca 380€ mesacne DNP, aby som ju dostala... Ale aj tak sa oplati.

martinaj
19. feb 2016

@renimac ale to len preto,ze si nezamestnana, ci?

renimac
autor
19. feb 2016

@martinaj jj... Ak si zamestnana, tak treba zarabat cca 1300€.

nera123
19. feb 2016

no baby nechcem vám kaziť ilúzie, ale prečítajte si v tomto článku v tej časti Dobrovoľné poistenie môže zachrániť materské... Odsek: Upozorňujeme však,.....Je tam táto veta:

"Ak by jej dobrovoľné nemocenské poistenie trvalo ku dňu uplatnenia si nároku na materské nepretržite aspoň 26 týždňov, výška materského by sa jej určila z reálnych vymeriavacích základov dosiahnutých z dobrovoľného nemocenského poistenia. Ak by však dobrovoľné poistenie trvalo nepretržite menej, výška materského by sa určila len z minimálneho vymeriavacieho základu."

http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

nera123
19. feb 2016

Vlastne,..keď to počítam, tak to tých 26 týždňov vychádza...mne už trošku začína šišinkovať 🙂

renimac
autor
19. feb 2016

@nera123 ja si platim uz od januara a od marca si dam maximalne DNP, tak stiham 😉

nera123
20. feb 2016

a keď platíš maximum, koľko budeš dostávať?

renimac
autor
20. feb 2016

@nera123 900€ .... Len teraz som sa docitala dalsiu vec, uz ma z toho ide porazit. Na SP stranke maju napisane, ze vymeriavaci zaklad pri DNP si mozem zmenit az po pol roku. Tak som asi v haji ☹.

lalia87
20. feb 2016

@renimac prosim ty si kolko po ovu zacala mat tie pocity nezvycajne? 🙂 to co si spominala,ze ti bola zima atd 🙂 dakujem

renimac
autor
20. feb 2016

@lalia87 no asi do 6 dni, cez vikend bola ovu a dalsi som uz bola K.O. Mas nieco podobne? 😉

lalia87
20. feb 2016

@renimac mne tiez vychadzala ovu na min.vikend a v tyzdni som mala take jak motylikovanie v podbruchu a bola som uzimena,ale to asi nic neznamena,lebo sme mali v praci doat zimu a ktovie ci som len neprechladla :( ms ma prist o 8dni,netrpezliva som uz ale citim ze zas nic nebude z toho

renimac
autor
20. feb 2016

@lalia87 uvidis 😉 mozno budes prekvapena 🙂

lalia87
20. feb 2016

@renimac bodaj by si mala pravdu 🙂 uvidim o tyzden,ale nebolia ma ani cecule tak asi nic 🙂

renimac
autor
20. feb 2016

@lalia87 neviem ako ty, ale mna pred MS vzdy velmi boleli prsia. Pred tehu vobec a nebolia ma dodnes 😉.

lalia87
20. feb 2016

@renimac no mna tiez,mam ich vzdynjak dve okovy :D a ani len chytit..teraz zatial nic,ale je to este 8dni tak mozno ta bolest pride tento tyzden. A mam stale taky vytok,citim stale mokro,niekedy mam taky pocit akoby sa marhy uz spustili. Asi sa zas len moc pozorujem :D

renimac
autor
20. feb 2016

@lalia87 no som fakt zvedava 😀 daj potom vediet 😉

petulik1991
20. feb 2016

@anitu Verim v to, ze sa namto konecne podari na dalsi pokus dotiahnut uplne do konca. Ja som bola len 7+5tt, ked som spontanne potratila. Tvoje uz bolo ake velike :( Teraz som druhy cyklus po, a mala som sialene bolestivu ovulaciu, tak snad sa zadarilo 🙂 Lebo prvy cyklus som si nie moc ista, ci vobec ovulacia bola, ale ms prisla na 27. den po aborte. Drzim Ti velmi palceky, nech sa zadari cim skor!!

petulik1991
20. feb 2016

@lalia87 Hahah..u mna vytok bol prvy priznak tehu. 3 dni pred terminom ms, ktora neprisla, som mala vytok ako na ovulaciu, taky bielkovy 😀

lalia87
20. feb 2016

@petulik1991 no ja som tiez prekvapena z toho mokra 🙂 lebo pred ms byvam vzdy sucha 🙂 zrovna teraz cez plodne dni som bola brutal mokra,aj drahy bol az udiveny zw co to je :D a hlien bielkovy bol asi 3dni vkuse ale zas ma nepobolievali vajecniky. Sama som zvedava,vzdy som uz mala tooolko priznakov a nikdy nic z toho 🙂

renimac
autor
20. feb 2016

@lalia87 @petulik1991 inac baby, ja som poslednu ovulaciu nemala takmer ziaden plodny hlien. Nic som si nevsimla. Predtym ukazkovy a nic z toho. Tak asi je to fakt len vec nahody.

lalia87
20. feb 2016

@renimac asi ano..ja niekedy mam bolesti vo vajecniku a hlien takmer ziadny alebo max.jeden den minimalny,alebo ziadne bolesti a hlien jak svet 🙂 ale ja som zatial snazilka taka,ze sme tomu nechali volny priebeh a uvidime..ak to ale nadalej nepojde,tak zacneme aj s vysetkami.

petulik1991
20. feb 2016

@renimac Ja som mala najviac plodneho hlienu na 10 DPO a uz som bola tehu haha 😀 Skoda, ze sa nam to drobciatko neudrzalo. Pre pripady, kedy nemam vela ovu hlienu, pouziva Concieve plus Gel pre istotu 😀

renimac
autor
20. feb 2016

@petulik1991 aj ti zistili, preco sa neudrzalo? Ja citam len o samych MA ☹. Asi by som nemala 😖 .

petulik1991
20. feb 2016

@renimac Nie, dr mi povedala, ze to sa stava celkom casto. Najma, ked sa zle zmiesaju chromozomy, potom sa telo prirodzene zbavi nezdraveho plodiku. Som rada, ze napriek tomu, ze nas to velmi psychicky bolelo, to takto dopadlo. Pretoze radsej missed abort ako postihnute dieta. Na vysetrenia by nas poslala iba ak sa to zopakuje 3x po sebe

petulik1991
20. feb 2016

@renimac Ale ty sa hlavne tes z tehulkovania 🙂 Necitaj zle..citaj radsej co ta caka a neminie :P

renimac
autor
20. feb 2016

@petulik1991 aha... tak Ti prajem, aby dalsie bolo zdrave ako buk 😉 ved kazda z nas si zasluzi byt mama zdraveho, vonavuckeho babatka 😵

lenkaoravcova
20. feb 2016

@petulik1991 mrzi ma co sa ti stalo ja toam za sebou v 15 tyzdni a navyse doma v priamom prenose, no toto je nezmysel ze ta doktorka posle az po 3 potratoch som sa o tom bavila s mojim gynekologom, proste doktori to tak riesi a nie je to spravne preco ma zena 3 krat zazit potrat kym jej nieco zacnu zistovat ja mam sukromnika a poslal ma po jednej a zistili mi problem napriek tomu ze mam dve zdrave deti

lenkaoravcova
20. feb 2016

@petulik1991 tym som nechcela povedat ze musis mat problem

vivien333
20. feb 2016

@renimac ja som tiez na prasky z MA, takže nie si sama... nikde sa neviem dopatrat slutocnej priciny, priznakov, preco ho mali zeny s bezproblemobym tehotenstvom, ci je nieco co ho moze sposobit... lepsie je fakt nemyslet na to,bábätku sa to urcite nepaci... aj ked niekedy sa to fakt neda... ☺

renimac
autor
20. feb 2016

@vivien333 OK, ok, myslime pozitivne 🙂