Snažilky júl 2015
Ahojte zienky. Ideme na to aj v juli a tento mesiac bude pre nas uspesny 🙂 pridajte sa
@tomasko27 tak to je super. A pokial je vsetko v poriadku, je jedno ci stvrtok alebo pondelok. Mne je od vcera tiez tak zle, ale bohvie z coho, tiez nic nejem, zaludok ma boli hlava a len lezim. Neviem ci mi nieco nezapasovalo....tak drzim palce aby to rychlo uslo, aby bolo hlavne vsetko ako ma 🙂
@tomasko27 ahoj, my sme v pohode..momentalna cakam na ovu, zhruba 5-6dni este ale tak nejako to nechcem silit takze sa nechcem sustredit na to lebo nechcem dopadnut ako minuly mesiac 😀
a ty ako? este si asi nebola u lekara co? myslim ze 2t este neubehli ci uz ano? Ja nejako nestiham vnimat cas lebo mam vkese nieco na praci a vela sa toho deje 😉
ahojte, chcela by som sa len spýtať, mám akurát 28DC a že je nie je na tehu test ešte skoro.. robila som si včera lebo som nevydržala bol negatívny.. ale po mrche zatial ani stopa.. 🙂
@puffu Ahoj nie este som nebola,dva tyzdne budu teraz vo stvrtok ale ak pojde vsetko dobre tak pojdem az v pondelok k dr.Ale uz druhy den mi je zle,som ani nic nejedla len slane tycinky a jemne perlivu vodu z lidla 🙂 ale asi mam malo zeleza lebo sa citim tak divne a to som sa vtedy tak citila ked som nemala zelezo,len nechcem si ho sama naordinovat tak musim vydrzat.A som si dala dnes trocha cvikly ta obsahuje zelezo.
@tomasko27 jasne, ak sa tak citis tak treba..🙂 myslim ze keby si si davala aj zelezo tabletu 2x do tyzdna tak sa ti tiez nic nestane...aj tie tehu vitaminy obsahuju zelezo...tak hlavne ze je vse ok a to ze ti je zle patri k tomu nie.. 😉
my sme si prave vcera robili rozpocet kolko nam este treba do domu, kolko rezervu a kolko na bejby... 😀 no, som zvedava ked to bude aktualne ale s mojim vysnenym kocikom som sa rozlucila 😀 😀 😀 aj nam mala volat vcera jedna hzpotekarna poradkyna a na nas zabudla asi... 😀 znamenie ze nemame sa o uvery ani zaujimat asi ...chceli sme si zistit ze kolko by sme platili, ako to chodi atd hoci si myslim ze sa radsej viazat nebudeme a budeme radsej odkladat a dvor spravime az vtedy ked budu peniaze na to...
a uz ste oznamovali rodine ci este drzite v tajnosti?
@puffu Este sme nikomu nehovorili.Chcem az ked budem mat potvrdene od dr.Som ale tak rozmyslala aj manzel to potvrdil ze asi nebudu nadseny,ale tak co koho do toho.Aj ked u nich by to bolo prve vnuca,kedze manzel vyzenil dve deti 🙂,deti beru normalne,kupuju im sladke a svokra im da vzdy dake peniaze a tak,aj ked to nevidno aj tak stale tam niekde vidim ze sa este s tym svokrovci nezmierili ze si nasiel manzel niekoho kto ma deti dokonca dve.No my chceme tiez dom.Setrime moje peniaze sa odkladaju a zijeme s Tomasovej vyplaty ale tak da sa zatial ,ale budeme musiet mat hypo ale tym ze setrime tak nechceme brat velku.A ako pises dvor nemusi bit hned,staci postupne.Chcete poschodovy ci bungalov?
ahojte maminky, prvýkrát som si kupila ovu testy, práve som si ho spravila treba s "aktivitou" počkať kým bude druhý prúžok na teste výrazný alebo už prebieha ovulácia ak je ten prúžok len slabo ružový?
@tomasko27 svokrovci si zvyknu uvidis..🙂
my uz dom postaveny mame, uz ho iba zariadujeme, mame poschodovy..my sme pocitali ze nam chyba cca 15tis na uplne dokoncenie( dvor, chodniky, plot, vsetko vo vnutri hotove + nejaka rezerva ked budem na materskej) ale tak vo vnutri by sme mali mat viac menej vse hotove a asi nam pride zbytocne brat uver na chodniky a dvor a take tie exterierove veci a zbytocne to preplacat tak asi budeme robit tak ze nasporime a spravime.. sice vedeli by sme sa teraz priskrtit pri zariadovani ale tak obyvku a kuchynu chceme mat taku aku sme si vysnivali tak uvidime ci sa aj podari
a chcela som kociar bugaboo donkey alebo cameleon ale tak co som pokukavala tak aj kociky jane vyzeraju dobre a su omnoho lacnejsie tak asi usetrim pri tomto 😀
@puffu Tak vy ste na tom uz super.Ako to asi je ozaj zbytocne brat hypo,to dako postupne dotiahnete dokonca.Aj my sme si povedali ze to bude take ako chceme,co sa tyka zariadenia,aj ked by to slo pomalsie.No my ak tu v Terchovej tak len poschodovy,lebo tu je zakazane staviat bungalovy koli zivotnemu prostrediu ci take nieco,stavebny urad tu proste neda povolenie na stavbu bungalu.
My chceme tento kocik
http://www.bambino-kociky.sk/index.php/e-shop/9...
@tomasko27 pekny..🙂 mna tiez napadla ta myslienka ci nestaci kocik aj do 300-400€ ale tak uvidime ked to bude aktualne..tie jane a peg perego co sa mi este celkom pozdavaju stoja cca 700€ tak uvidime ze co a ako..
tak to som vobec netusila ze aj na sr su taketo obmedzenia ale tak kvitujem to lebo dedinky vyzeraju aspon rovnako a maju podobny styl atd..
ano aj my sme toho nazoru ze radsej pomalsie ale podla predstav, uz na spalni mi az take nezalezi kedze tam budeme chodit iba spat ale z tej kuchyne a obyvky by sme neradi upustali.. ale ked budeme musiet tak su vyberieme nieco ine.. kuchyna je uz nastastie ako tak hotova..uz je navrhnuta a o mesiac dufam ze sa bude montovat, spotrebice uz tiez mame a stol a stolicky tiez takze kuchynu uz mame viacmenej z krku a este obyvku dotiahnut no najprv musime este vymalovat a podlahu polozit a az potom objedname sedacku ale spoliehame sa trochu na vianocne/ povianocne zlavy..mame vybrate 2 firmy tak uz uvidime kto da lepsiu cenu/ zlavu potom..alekreslo ku kniznici si idem kupovat v novembri na narodeniny.. laska na zivot .. 😀 nepamatam kedy som tak tuzobne ocakavala narodky ako teraz .. 🙂
http://www.bighome.sk/nabytok/nabytok-do-obyvac...
@puffu Ako nie je ten kocik ze najnovsia kolekcia ale tak tu nam to uplne staci.Ked to bude uz take ze nam ho bude treba pojdeme ho skusit do obchodu a objedname ho cez net,aby sme nekupovali macku vo vreci.Som kukla na nete aky sa ti to paci ten kocik,tiez su pekne ale ja som skor za take vyssie a to mi pride take dost nizke,ale tak kazdemu sa paci nieco ine.Pekne kreslo,v nom sa bude citat,este keby k nemu bolo na nohy aby si si mohla ich vylozit.Spalnu by som chcela malicku a vlastne skoro nic v nej len kreslo a mat satnik vedla,kupelnu velku,aj detske velke a samozrejme kuchynu aj obyvku.
@tomasko27 my sme nizki ludia 😀 ja mam iba 167 a muz 176 takze tiez na chlapa taka nizsia vyska..
my mame vcelku velky dom, nejako sme sa rozhodli ze ked uz staviame tak chceme mat priestor.. deti maju velke izby, skoro 24m2 a maju aj satniky v izbach, my mame spalnu a satnik este vacsie 😀 , obyvka je tusim 38m2 a kuchynu mame taku akurat, cca 15m2 ale tak chceme mat aspon 3 deti tak sme chceli priestor ale tak uvidime co nam osud nadeli a kolko deti dopraje, branit sa im nebudeme 🙂 povodne sme mali mat este o meter dlhsi dom len sme ho skracovali 😀
aj ja mam v plane najprv vyskusat kociky v obchodoch a potom kupim cez net..
@puffu To ozaj velky dom.My este nevieme presne aky ale uvidi sa.Vam normalne v dobrom zavidim ten dom,aj ja by som uz chcela,musim na manzela pritlacit.Ale ona sa spamatava este stale z tehotenstva tak musim opatrne nanho 😀
Pozeram mojej Zuzke tasku do skoly na nete,kukaj tu cenu tej tasky
@tomasko27 och.. to su ceny!!! myslim ze najhorsie( financne) je prve dieta a potom prvacikovia.. strasne vela penazi vsetko stoji.. my sme si aj pri dome mysleli ked sme ho zacali pred 3rokmi staviat ze bude za 2roky hotovy a este stale plno veci chyba..ale tak povodne sme chceli staviat s uverom a nakoniec sme sa rozhodli ze to skusime bez a teraz sme asi 2-3dni uvazovali ci nezobrat aby bolo vse nakomplet ale bude sa nam zit ovela jednoduchsie bez.. kebyze to je na stavbu domu alebo zariadovanie tak adi nevahame a berieme ale tak na dvor a exterier to je naozaj zbytocne.. takze nam to ide pomalsie oproti planom z pred 3 rokov ale sme radi ze sme to takto zvladli.. uz len sa zaclenit na sr a budem mega spokojna.. ale obaja mame dobre pocity z navratu na sr takze sa uz tesime ked to bude.. dufame ze do aprila/maja uz budeme na sr
a tvoj muz ma kolko rokov? asi necakal ze sa podari na prvykrat co..🙂 ale tak clovek znesie vsetko ked musi..🙂 aj babo, uver, stavbu domu ked musi.. my sme v uk 7 rokov a z toho 6 rokov pracujeme kazdy den.. mame ciele a vieme ze to bolo dobre rozhodnutie a spravne investovany cas v uk..
@puffu Ked ste tam spokojny nie je o com.Ja mam 30 a muz ma 29.Prve dieta ako sa to vezme,ono netreba mat toho vela lebo strasne rychlo rastie a niektore ani nevynosi.A my tu zase co sme baby okolo seba,sak deti mame tu dost sme si hodne veci posuvali.Potom ked uz chodi a tak,tak uz treba toho viac lebo to aj 3-4 krat za den prezliect.Tam vonku blato,voda,potom doma kremy minute,ruze po obleceni a tak,vlastna skusenost a deti boli ako taky stoparsky psikovia vzdy zacitili novy ruz a to bolo ich,pomalovat vsetko co sa da.
Zuzka mala v prvej triede hello kitty tasku do skoly,stala nieco viac ako 50eur,vsetko super krasne,chrbat vystuzeny ako treba ale co ked ku koncu prvej triedy sa jej zacala kazit a to sme na nu davali pozor.Potom mala inu ale nie moc prakticka a teraz ide do 4triedy a musime kupit.
@tomasko27 ano to mas pravdu, ale tak pri prvom ti treba od flasiek, cez veci, kocik, postielku az po nejake hracky atd.. ale ako pises kazdy vek a kazda okolnost si vyzaduje investiciu a este v tejto dobe ked je vsetko vyrobene na jednu sezonu..
ja sa budem snazit to najma s oblecenim neprehanat a velmi dopredu nenakupovat lebo obzvlast prvy rok dieta rychlo rastie a zbytocne nakupim milion veci jednej velkosti a ani to nevynosi takze dufam ze ni ti vyjde a nezlakomim sa na nakupy.. 😀 skor sa chcem zamerat na akcie a veci ktore sa daju dedit( kocik, kresla, monitor, flase atd) veci budem kupovat postupne ako bude treba.. no inak som bola krvopotne rozhodnuta ze idem enviromentalnou cestou a zvolim mio latkove plienky ale ked som citala prispevky mamiciek co ich maju ze na vobku davaju jednorazovky, na noc jednorazovky atd tak asi zvolim jednorazovky aj ja 😀 inak vies ze dieta do prveho roku zivota vyprodukuje 1tonu plienkoveho odpadu ?? uff poriadne cislo co?
@puffu To som nevedela ale je to ozaj sila.Mne sa Zuzka zacala pitat ked mala asi tak 10 mesiacov a potom uz aj v noci nepotrebovala,jasne obcas uslo ale minimalne.Risko to ani neviem ako sme sa odlucili od plienok.
Ja mam tolko veci po detoch,a co som uz darovala,lebo to by nas vytlacilo z domu.Ako strasne je toho vela sa mi zda.Zuzka je narocna na obliekanie ta si neoblecie hoci co,ale zase jej to vydrzi dlho lebo to ako keby rastlo s nou,ale Risko ten ponosi chvilu a uz mu je to male,takze to ani neznici ani nic a je to skoro ako nove,do toho neratam teplaky lebo on ked sa dostane do dielne tak je na obleceni vsetko mozne aj nemozne.Ale nieco pokupim take pekne su teraz tie vecicky pre babatko,a ked idem do tesca vzdy idem kuknut male oblecenie 🙂
@tomasko27 ano teraz je strasne vela moznosti.. ja som kupovala vela veci svagrine do daru ku krstinam takze som sa odviazala tam a potom aj pre krstniatko som nakupovala🙂 teraz je svagrinka opat tehotna tak jej idem o mesiac nieco nakupit nech mame hotove ba krstiny, termin ma v polovici novembra ale my ideme domov v oktobri takze im to dame skor.. no a potom dufam ze uz budem nasemu nakupovat..🙂 a ako pises.. tesco ma pekne veci a cenovo velmi dostupne..
@puffu Hej v tescu sa da dobre kupit.Teraz nemame v rodine babatko,najmladsie ma 2roky a chodi do jasiel takze casto ho nevidavam.Takze ak sa podari tak budeme mat zase babatko v rodine.Moja starka bude mat o dva mesiace 90rokov a ma 17 pravnucat,tak keby este potiahla tak v aprili bude mat 18 🙂
@tomasko27 super..🙂 tak nech ma este vela zdravicka..🙂 mne pred 3 rokmi zomrel posledny dedko takze uz mam iba rodicov a tomas nema tiez nikoho, jemu zomreli obaja 2 mesiace po sebe pred 4 rokmi.. my v rodine nemame vela deti, u nas ziadne a z tomasovej strany ma jeho sestra 3rocneho chlapca, teraz v novembri bude mat druhe a kestniatko je od jeho sesternice, ona bude mat v novembri rok a inak nic..
@puffu No my sme mali 27 juna tento rok svadbu a dosla k nam lebo sa o nu stara otcova sestra ale byvaju 15km od nas a ju doviezli na voziku lebo uz nechodi a tam bola este taka fajn a prisli sme k nim za 3 tyzdne od svadby a uplne zmenena bleda a taka horsia uz.Lenze ona nas nepozna.
tak dostali sme kramik prvý mesiac neuspešný :(
Dobré ránko ženy 🙂 Ako prežívate tie horúčavy? Ja celkom v pohode, akurát môj je z toho na nervy. Navyše som ho včera donútila ísť so mnou do obchodu 😀 Ste mali vidieť ten jeho výraz. Dnes po obede odchádzame na "výlet" či "minidovolenku" do Terchovej. Tak sa už teším, že vypadneme..
@rula Ďakujem 🙂
@tomasko27 ahoj. máme sa fajn. poslednú dobu nestíham ani odpisovať. vždy len nakuknem čo tu máte nové. Máme nového člena rodiny. Morské prasa 😀 aspoň nejaký prírastok. Vôbec netuším, kde budeme ubytovaní. To vybavovala moja skorošvagrová. Môj prišiel domov a oznámil mi, že v stredu odchádzame, lebo už je všetko vybavené 😝 😀 ale či mne dá šéf dovolenku, to nikto z nich nedomyslel 😀

@fergiea Noo tak dobre,u dr som este nebola lebo kazala aby som prisla az ked mi to bude 2tyzdne meskat a to bude tento stvrtok.Ale pojdem asi az v pondelok no este uvidim ako mi bude,lebo druhy den mi je tak zle,ani jest nemozem len slane tycinky a jemne perlivu vodu 🙂 ,sa citim ako keby po mne valec presiiel.Este aj to teplo,nervy.No podla tehotenskej kalkulacky na nete to vychadza 5tt+3dni.