icon

Snažilky marec 2014

ellenie
27. feb 2014

Ahojte, kto sa chystá snažilkovať v marci, šup sem 🙂

yanni
23. máj 2014

@viwy takuto ciarku mozes mat aj pol cyklu. Pozitivny test je, ako sama vies, ked je ciarka rovnako silna alebo silnejsia ako kontrolna. Ja som vzdy zacala testovat podla popisu. Na 10. den cyklu. Predminuly cyklus mi ukazalo silnejsiu ako kontrolnu na 13. den a minuly cyklus na 15. den.
Kde si objednavala tie testy? Ja si kupujem v Rossmanne alebo Müller Drogerie. To su rovnake testy aj vyrobca. Som najskor guglovala a tie su vraj najlepsie. Len 5 kusov stoji vyse 12 €. Tak to nie je bohvie co.

yanni
23. máj 2014

@viwy ano v DE. Je tam vsetko, selen, zinok atd. http://www.amitamin.com/shop/fertilsan-m.html. Ja som tiez len guglovala, ze ako sa da tym rybickam trosku pomoct a citale skusenosti a toto si pochvalovli.
My sme pri Mnichove. A vy?

viwy
23. máj 2014

@yanni Bola som strašne prekvapená, že vyskočila taká čiarka...jj, viem, že musí byť silnejšia, ale mala som radosť. Myslím, že som sa testovala február alebo marec a nemala som žiadnu čiarku 😖 Inofolic asi pomohol a zbavil ma anovu. cyklu, dúfam! Mám ich z ebay 50ks ovu + 10 tehu za 15€ čo je super. My sme pri Stuttgarte,takže trošku z ruky 😨

yanni
23. máj 2014

@viwy no trosku daleko.
To je fakt super cena. Ja som si ovedal, ze tento mesiac testovat nejdem. Uz nemam na to nervy. viem, ze ovulo mam, viem zhruba ked, dokonca ju niekedy aj citim. Takze co sa mna tyka, mam svoje telo pod kontrolou. Teraz sa musi dat dokopy moj muz.

viwy
23. máj 2014

@yanni To je super, ja nepoznám na sebe nič 😖 Testy boli za super cenu, tak dúfam, že pomôžu. Hádam to dotiahnete do vytúženého výsledku 😵 Držím päste!

viwy
23. máj 2014

@majuska7979 Ahoj, už som si hovorila, že kde všetky ste 😀 Som rada, že si dovolenku užívaš... Prajem aby to manžel zvládol a hlavne aby všetko dopadlo dobre. Možno práve teraz sa vám to podari, keď sa tak veľmi nesnažíte a mate iné problémy... väčšinou to tak býva 😕 Už to chce nejaký pozitívny testík 🙂

yanni
24. máj 2014

@viwy ahoj. Ake testy si si to objednala. Od purbayde? A aku citlivost? Prave kukam po tych testoch, asi si aj ja objednam. Uz testujes? Bojim sa ze nebudu fungovat. O tych AIDE som citala, ze nefunguju. Na ebay ich vsade maju. Tieto David sa zdaju ine.

viwy
24. máj 2014

@yanni Hmm, to ma ani nenapadlo, že by mohli byť vadné, ale nikdy nevieš... Chcela som tiež nejaké značkové, ale nič som nenašla a od Clearblue boli strašne drahé. Naposledy som mala z Realu a mám pocit, že nefungovali a z ebay mám David ovulation test, tak uvidím a tie najcitlivejšie (10). Pri objednaní si môžeš vybrať akú chceš citlivosť a cena sa nezmení.Testovať začínam v pondelok 😉

yanni
24. máj 2014

@viwy no ja som mala teraz tie z rossmann a müller, tie su rovnake, aj citlivost aj vyrobca. Ale tiez su dost drahe, 5 ja 12 €. tie clearblue nechcem, tie ti ukzu fakt len tie dva dni, podla ciarociek sa da lepsie orientovat, vidis ci tmavne alebo nie. Mne sice zatial tych 5 kusov stacilo, raz 4 a druhy krat 6. A to som ten druhy krat uz bola taka nasrata, ze ciarocka nesilnie, ze som sa chcela na to vybodnut. Ale som si povedala, ze co sa mi bude obsusat ten posledny test, tak som ho ocikala, a hla, ciarocka silna ako kontrolna 😀
No a sotrochu googlovala, tak na ebay maju vselijake, tie AIDE su vraj na prd, neukazuju dobre, o tych David som len pozitiva citala. Ale ked som kuk, tak tam tie citlivosti su rozne. Ja som mala 20tky. Tak zase len googlovat. Tak tie najcitlivejsie 10tky sa neodporucaju, lebo ti velmi skoro mozu ukazovat dost silnu ciarocku a clearblue je 40tka a to sa tiez neodporuca, lebo ked ti ukaze smajlika, tak uz moze byt neskoro alebo je to velmi tesne. tak ze 20tky su super, po pozitivnom teste mas 1 az dva dni do ovu. Tak to sa lesie da zariadit ako len nejaku hodinku pred alebo dokonca uz neskoro. A som sa aj Lauritky spytala, tak ta tiez doporucuje 20tky.

viwy
24. máj 2014

@yanni aha, tak to som vôbec netušila, ale je to logické. Automaticky som brala 10-tky podľa tehu testov, ale u ovu sa to fakt neoplatí. No čo už, už ich mám 🙄 Myslím, že začnem testovať už zajtra. Mám ich hafo a aspoň môžem pozorovať čiarku. Správne by som mala mať ovu najskôr až okolo 16DC. Vždy sa dozviem niečo nové 😅 ale som len rada 😉

yanni
24. máj 2014

@viwy ja som tiez naskor vela citala pokym som s tym zacala. som zvedava ako bude tento mesiac. Ja by som mala zacat testovat v stredu, na 10. dc.

1234lubka
24. máj 2014

@majuska7979 no sak ja moje rybycky isli hned prec a taky fajny kaprik mi tu spinka vedla mna :DD ale ved ich tam kopa este ostane neboj jedine si to znuka vyplachnes :D drzim palceky z mm nech je vsetko OKIDOKI

viwy
24. máj 2014

@yanni 😀 aj mne vychádza na stredu 10DC, ale ovu testov mam hafo, tak začnem už zajtra 😅 som zvedavá na tu čiarku

viwy
25. máj 2014

@yanni Dnes som testovala a čiarka silnejšia 😕 Ešte to nie je on, ale myslím, že keď to bude takto pokračovať, tak mám asi ovu skôr a nie na 16DC. No, je to dosť divné, ale možno to aj tak je a práve preto nie som tehu, že sme vždy začínali snažilkovať až od 14DC! Musím omrknúť nejakú diskusiu s ovu testami 😅

yanni
26. máj 2014

@viwy No moze byt, ze mas aj skor. Ja mam na mobile app, tam mi to podla mojich kramovych zaznamov vzdy ukazuje plodne dni od ca. 10dc a ovu na ca. 14-15dc Tak sme sa aj tak vzdy snazili. samozrejme nie kazdy den, to sa casovo fakt neda.Niekedy aj 2-3 dni za sebou, ale väcsinou tak obden. KEd som zacala testovat, tak sa mi prvy krat ukazal pozitivny test na 13dc, cize to fakt moze byt, ovu 14-15dc. Minuly cyklus som mala pozitivny test na 15dc cize ovu na 16-17dc. A to tiez moze byt, lebo kramy mi prisli dva dni neskor ako zvycajne. Lebo ked sa posunie ovu, tak sa zvycajne posunie aj zaciatok kramov. Alebo pridu kramy ako zvycajne a skrati sa ta druha faza a to nemusi byt dobre. Lebo vraj ak je kratsia ako 11 dni, tak je potom problem s uhniezdenim ak jajko bolo oplodnene.

Inak ja som tiez objednala tie Davit, tak uz mi prisiel mail, ze ich poslali, takze zajtra by mali byt v schranke. V stredu-stvrtok zacnem aj ja testovat. Som zvedava ako bude teraz. uz by sa mohlo podarit, lebo v juni neviem ci tu plodnu fazu budeme spolu, muz este presne terminy nema, to bude zase o zivot. A jul vyzera este horsie a k tomu este ti jeho vojacikovia, no ja fakt neviem.

1234lubka
26. máj 2014

@atka1989 ahoj ako dlho sa snazite?

viwy
26. máj 2014

@yanni Mne prišli testy na druhý deň. Som fakt zvedavá ako dopadne tento mesiac. Opäť do toho vkladám veľa a keď to nevyjde tak ma šľahne a úplne rezignujem. Idem si kúpiť ešte 100% grepový džús, vraj tiež pomáha na ovu, 😀 Držím päste aby nám to vyšlo a aj ostatným babám 😵

yanni
26. máj 2014

@viwy no ja som ich objednavala az cez vikend, takze ich poslali az dnes. Pridu potom zajtra, kedze je to listova zasielka.
Grepovy dzus je na zlepsenie toho plodneho hlienu aby bol lepsi a bolo ho viac. ja uz som to skusala dva krat ale nejak som viac toho hlienu nepozorovala a tiez pit tolko dzusu j ke 100% ale predsa ovocny cukor a kyselina, to nie je az tak zdrave. A hlavne co my doma len vodu pijeme.

erjona
26. máj 2014

@yanni Ahoj, nahodne som nasla tuto temu, neda mi nezareagovat, naco skusas hluposti na sebe, ked vies, ze si 100 % zdrava, ved si uz porodila 3 chlapcov, ako si nam na inom fore pisala, kasli sa na ovulacne testy, ako si prisla od pana manzela k tym 3 detom, dopracujes sa aj k 4temu, ci? A nie nejake tabletky pchat do seba, ved ti uz 3 deti urobil, nechapem tomu, ci nie su od neho? Ale na toto nemusis odpovedat, je to tvoja sukromna vec, mne len nejde do hlavy ako lietas po vysetreniach, ja som toto robila, ked som nevedela otehotniet s prvym dietatom,,, 😕 😕 😕

yanni
26. máj 2014

@erjona no ja zatial do seba nic nepcham. Len kys. listovu. A su jeho, samozrejme 😕 To sa ani neda odskriepit, ako cez kopirak 😀 😀 😀 😀 Len vies, najmladsi ma vyse 4 roky a za tie roky sa mohlo stat cokolvek. A asi to tak aj je, ked mu zistili vojacikov na prd. Mozno to bolo aj pred tym, len sa to neriesilo, kedze to islo, mozno to predtym nebolo, kto vie. A u man sa tiez mohlo hocico pohnojit. To sa moze aj zo dna na den, nie to este za roky rokuce. Tak preto sme isli obaja na vysetrenie. Ja som sa bala, ze nieco budem mat. Predminulu zimu, od novembra do januara som mala 4 😕 😕 😕 😕 zapaly mocoveho mechura. Bol to nekonecny kolotoc. U doc som bola ako na klaviri. Trikrat ATB a nic nepomohlo. Nakoniec som sa vyliecila sama. Ibuprofenom a homeopatiou. Takze si urcite vies predstavit ako ja velmi verim doktorom. Doc, androlog aj moj gyn povedali, ze s tym vysledkom mozem otehu, ale je to loteria. Moze to byt hned ale aj o rok alebo nikdy. Tak si vyber. No a ze ten vysledok moze vyzeraz o mesiac-dve uplne inak. Lepsie ale aj horsie. Takze ja sa na to mozem uz len ved vies co. Teraz je mm aj tak stale prec, takze ja mam ine starosti.

yanni
26. máj 2014

@erjona a este. Tak ja som bola vlastne len na jednom vysetreni. Vlani v zime vramci preventivky som si dala zobrat krv a doc mi urobil hormonalny profil s titnu. A teraz po vyse pol roku len normalna prehliadka s dorazom na hladanie nejakych vyrastkov, cyst atd. Takze nic speci. Ale tentokrat som tam dotiahla mm aj s tym jeho vysledkom co na to povie moj doc. Takze vlastne som sa dozvedela to iste ako od androloga.
Lem ma to trosku skrie, lebo cim dalej tym viac mi nieco chyba. Chalani su zlati, vsetci traja ale aj tak mi to jedno este chyba. Neviem ako sa tohto pocitu zbavit. Mam toho tolko okolu usi, robota, deti, stavba, kufre stale bali a vybalovat, trening atd. a aj tak sa stale pri tom pristihnem ako myslim, ze ako to prezijem, ked uz fakt nic nebude. Gyn povedal, a preto sledujem presne ovu, ze skusit presne na ovu, ak maju rybicky slabu vydrz a chcipnu hned a nevydrzia par dni. 😠

janderka
26. máj 2014

@erjona nie je pravda, ze ak uz mas deti, tak nemas problem mat dalsie. Nam sa prve podarilo hned na prvy sup a druhe sa snazime uz rok a nic...

erjona
26. máj 2014

@yanni No ja mam dve deti, neviem popravde, ci by som sa odvazila na tretie,,, ale ja mam zasa chlapca a dievca... Si myslis, ze pri momentalnom strese je dobre mat dieta? Ved pracujes, staviate, staras sa o vsetko sama a este babo do toho? Musim uznat, ze si odvazna, ja by som to asi nezvladla, tak ti prajem skory uspech 😀 😀 😀

erjona
26. máj 2014

@janderka Ale ona ma 3 preto som reagovala,,,ja viem, co to je neostat tehotna, mala som s prvym problem, sa odreaguj, vyvazi sa ti hormonalny obraz a dieta pride jak z jasneho neba, doveruj mi,,, ja som mala problem, lebo som velmi chcela a preto to neslo, nejaky hormon mi vystupil a ten mi branil v plodne dni otehotniet,,, prajem aj tebe vela uspechov 😀 😀 😀

yanni
26. máj 2014

@erjona no je toho dost ale ja stres nemam. Nejak to bezi samo. Vsetko sa da. Minule tu bola svokrusa na predlzeny vikend, ze trosku pomoze, a mala som viac nervov a bordelu ako ked tu nie je. Ono sa da vsetko, len treba dobru logistiku. A planen, planen, planen 😀 Ja som v planovani a organizovani uz Weltmeister 😀 😀 😀 😀 😀
Samozrejme, ze keby bolo mimi, tak ostanem doma a ak by som mala ist robit, tak uz len a len z domu, popripade z domu a len na polovicny prac. uväzok. A hlavne ked sa dom dostavia, to je uplne od veci, v detine je sice vsetko ale neskor vyssie skoly atd. to uz je vsetko dalej. Takze bude treba este viac planovat.

A ano @janderka ma pravdu. ja mam o takmer 7 rokov mladsieho brata. Ja som bola fakt na prvy sup, planovana, si dnes povedali, ze bude a hned aj bolo. A brat sa podaril az po 4 potratoch. Aj to isli nasi na dovcu k moru, pre mna nedostali dolozku (za totacov same povolenia), takze som bola u babky a tam sa im podarilo. Spoznali sa dam s parikom z BA, mali sa fajne za dva tyzdne, asi pomohlo aj trosku odreagovanie a aj more. Ale tam bol problem v mojej mame, ze neudrzala. U nas je problem v mm. Cize u mna keby zasial 😀 , ta by asi aj narastlo.

yanni
26. máj 2014

@janderka
@erjona psychika je svina a ja to viem najlepsie. Strasne sa trapim. Mna uz ide kazdy mesiac roztrhnut. Len ja aj keby som sa ukludnila, stale su tam zaspate rybicky. mm ide koncom juna na kontrolny spmg tak som zvedava. A potom je to aj tak jedno. Cely jul tu nebude a v auguste su prazdniny, takze nebude ani cas na nejake sa sledovanie, ked zabehnuty rezim bude rozhadzany.

erjona
26. máj 2014

@yanni Nechapem, co tomu nenechas volny priebeh, sak na otehotnenie staci aj jedna spermia 😀 😀 😀 To, ze ich ma teraz o polovicu menej (mozno aj od zaciatku mal), to neznamena, ze neotehotnies,,, ked je polovicka spermii funkcna, tak na otehotnenie ti to staci 😀 😀 😀

Ved ja som nenapisala, ze to neexistuje, aj ja poznam pripady, ked sa nedari druhe, ale tvoj pripad je trosku iny 😀 😀

yanni
26. máj 2014

@erjona no ved uvidime. Co ma byt bude, co nema, nebude.

Nase prisavky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 s najväcsou pijavicou 😀 😀 😀 😀 😀 😀

erjona
26. máj 2014

@yanni No to neni tak davno, co si mala dieta, takze si u teba nemyslim, ze bude problem,,, ja osobne ked drzim mimino v rukach by som aj ja chcela este jedno, ale ked to zacne plackat, som rada, ze ho mozem vratit mame a potom ma to vzdy prejde 😀 😀 😀

yanni
26. máj 2014

@erjona no ja by som taaak rada babu. Aj chalani chcu sestricku 😀 Ale ak by aj nieco bolo, moj chlap vie asi len chalanov 😠