icon

Snažilky od júla 2017 do Vianoc

amerys
4. júl 2017

Ahojte, túto skupinku som vytvorila pre všetky letné snažilky medzi ktoré patrím aj ja (bola som 2x tehu, ktoré vyšli na prvý krát ale neskončili dobre), tak verím, že sa nám to každej z nás čo najskôr podarí. My sme sa rozhodli začať tento mesiac keďže som konečne po troch mesiacoch od kyretu mala aj normálnu MS. Tento týždeň čakám ďalšiu a potom ideme na to. 🙂

amerys
autor
18. júl 2017

@danielle799 ja som mala kyret 16.3. a menstruacia prišla 8.6. až...len presne o mesiac po kyrete som začala špiniť uz som sa tešila ze ms sa rozbieha a nič spinila som 6 týždňov...a 2.6. pozeram krv ale nie taka ako pri ms to trvalo do 8.6 až kým som nedostala prácu ms s bolesťami

emasss111
25. júl 2017

ach baby....ešte pred pár dňami som sa tešila z toho, že som tehuľka v 9tom týždni...a dnes už som po MA a následnej kyretáži...takže sa idem pridať medzi vás snažilky...teda my sa budeme môcť snažiť až po prvom menzese....viem, že sa má čakať 3 až 6 mesiacov....ale ja mám endometriózu a cystu na jedinom vaječníku, ktorý mám...tak nechcem strácať čas a nechať endošku rozvíjať....veď aj o tú našu fazuľku, ktorá už na nás dáva zhora pozor sme sa snažili pol roka 😢
ako som sa už tešila na Vianoce, že s bruškom budem zákusky vypekať....a od januára pôjdem na materskú a budem riešiť detské zariadenie, výbavičku atď.
no ak do Vianoc neotehnotniem, ja neviem ako ich prežijem hm 😢

amerys
autor
25. júl 2017

@emasss111 och to mi je ľúto...☹ ja idem na hematku 10.8. tak dúfam že budem mať aj hneď výsledky a niečo mi aj zistia...

korpiklaanka
25. júl 2017

@emasss111 pol roka nie je az tak dlha doba. Aj ked pre nas co chceme babo je to nekonecne dlhy cas...

Ty najlepsie vies co je pre teba dobre a aj doktor by ti mal poradit.

Ja som otehotnela na prvy sup tak tie tri mesiace pockam. Dufam ze sa podari a na vianoce bude pod stromcekom tehotenska knizka

Akurat cakam prvu mrchu a po tretej sa zacneme snazit...

Drzim ti palce

emasss111
26. júl 2017

@korpiklaanka veď pôjdem na kontrolu po prvom menzese...tak sa doktora nenápadne opýtam, či už môžme.....veď nikde nie je napísané, že sa to na prvý šup podarí ....aj keď mohlo by....
keď ono je to fakt rôzne....jedna známa po prvom MA čakala pol roka, otehotnela a zas MA...potom sa naserkala, nečakala a hneď otehotnela a donosila zdravého syna 🙂
tak si držme všetky navzájom palce....raz to musí celé vyjsť a dopadnúť dobre !!!! 😠

korpiklaanka
26. júl 2017

@emasss111

Každý doktor ti povie niečo iné. Mne v nemocnici povedali, že pol roka. 😢 Môj doktor však nie je toho zástancom a odporučil mi tri normálne menštruácie.

Tak sme sa rozhodli, že v lete trochu pocestujeme po Slovensku. Ideme na 4 dni do Košíc, stade do Červeného kláštora, potom na 4 dni na Liptov a stade do Dunajskej Stredy, kde manžel ide jazdiť na formuli.

A september máme v robote hrozný. Zásobujeme školské jedálne, po prázdninách si to vieš predstaviť. A potom si ako odmenu za celý ten hrozný mesiac dáme snaženie sa o bábätko.

Aj ja mám ísť na kontrolu po prvej mrške, tiež sa to chcem opýtať 😝 možno zmení názor. Ale keď povie čakať, budem čakať, a nie aby som si potom vyčítala, že keby som počúvala doktora, mohlo byť všetko inak.

Podľa mňa doktori sami nevedia kedy je to najlepšie a hlavne každá sme iná. Koľké z nás majú po zákroku problémy. dlho krvácajú, majú bolesti. Ja som nič z toho nemala. Podľa mňa záleží aj od toho.

Uvidíme. každopádne, na vianoce bude pod stromčekom tehotenská knižka, treba tomu veriť.

korpiklaanka
26. júl 2017

Ja by som mala zajtra dostať menštruáciu, sú to 4 týždne od kyretáže. Tak uvidíme...

emasss111
26. júl 2017

@korpiklaanka a ako dlho po kyretáži si krvácala? bolesti si mala? ja som čerstvo po...trochu krvácam, ale nie až tak ako pri menzese....a v podbrušku ma bolelo len prvých 10 minút po zákroku...aj to bola oveľa menšia bolesť ako mávam počas svojich dní 🙂
a na kontrole si už bola? či prvú kontrolu budeš mať po menzese? mne v nemocnici len povedali, že výsledky histológie budú o dva týždne, dali mi prepúšťaciu správu, že s ňou sa mám hlásiť u svojho gynekológa....ale nik mi nepovedal, kedy mam za ním ísť 🙄
a môj ženský mi len povedal, že o tri mesiace ma čaká s pozitívnym tehu testom 😎
tak neviem, kedy vlastne mám za ním ísť....

korpiklaanka
26. júl 2017

@emasss111 No.. Ja som tiež mala bolesti asi 10 minút po zákroku a krvácala som len v ten deň. Všetko viac menej na podložku v nemocnici. Potom už nič. Špinila som možno týždeň, ale nenosila som ani vložku, len intímku. To len pri potrebe boli stopy na papieri. Inak som už na druhý deň bola fit a v práci.

K doktorovi som išla v pondelok (kyretáž mi robili vo štvrtok) Spravil mi sono cez brucho či tam nič neostalo. Maternica sa pekne sťahovala. Povedal že o štyri mesiace, čiže tri menštruácie čakať. po prvej menštruácii idem na ďalšiu kontrolu.

Sestrička mi vysvetlila, že sa nemám kúpať a nesexovať po prvú menštruáciu. Vydržali sme tri týždne. Ale samozrejme, keby som špinila čo i len trochu tak to dodržím, ale v tomto prípade sa mi to zdalo zbytočné.

Inak mne povedali že mám ísť k doktorovi čím skôr.

emasss111
26. júl 2017

@korpiklaanka ja aj druhý a kúsok tretí deň....ale nič strašné, tak uvidím, kedy to prestane teda 🙂
pfuuu...takto hneď si šla za lekárom?...ten môj má aj tak teraz dovču, takže ja si počkám na histológiu, z ktorej sa aj tak nič zrejme nedozviem, a potom za ním zájdem 🙂
takže bez sexu minimálne mesiac hej? no muž sa "poteší" 😅

korpiklaanka
26. júl 2017

@emasss111 My sme mali pôst ako som zistila, že som tehotná, lebo som sa necítila dobre a ku koncu som začala spiniť. Zistila som to pár dní po svadbe, takže ani svadobnú noc sme poriadne nemali.

ono, pôst je preto, aby si nedostala nejakú infekciu a aj keď navonok nekrvácaš, vo vnútri ešte nemusíš byť úplne zahojená... Počkala by som aspoň týždeň od akejkoľvek známky špinenia. ale ak vydržíte, tak aj do menštruácie. my sme z pochopiteľných dôvodov nevydržali.

ejlin90
26. júl 2017

baby, ja som velmi prekvapena, kolke tu pisete, ze po kyrete musite minimalne 3 mesiace cakat. ja som potratila v 9tt, to bolo na jesen a nasledne po kyrete mi nezavisle od sebe 3 lekari povedali, ze staci vyckat jednu menstruaciu, to staci na regeneraciu maternice. tak sme tak aj spravili a hned sa nam podarilo otehotniet (aj pred potratom to bolo na 1x a este pred par rokmi tiez, ale to bol mikropotrat)... dali sme si s muzom po kyrete inofolic, on folandrol, plus alchemilku, psychicky som sa citila ok na dalsie tehu a onedlho rodim 🙂 drzim vam palceky kocky! 🙂👍🤰👶

emasss111
26. júl 2017

@korpiklaanka a tak ja vydržím aj niekoľko mesiacov bez sexu...len aby všetko dobre dopadlo....ale to myslím v prípade tehu...samozrejme, že kým neotehotniem, tak nedám chlapovi od prvej menštruácie pokoj 😝
@ejlin90 aj ja by som rada po prvom cykle išla nato....mám endometriózu a nemám načo čakať hm...uvidíme no....každopádne tebe z celého srdca blahoželám k tehu ;) a ozaj robili ti po potrate nejaké testy??? či to brali ako náhodu a ďalšie tehu už vyšlo?

korpiklaanka
26. júl 2017

@emasss111 Tak ak nie si na rizikovom, nečakáš dvojíčky a nemáš napríklad nejaké zdravotné problémy (napríklad s placentou) nemáš si prečo odriekať sex aj počas tehotenstva. Samozrejme opatrne. Ale každá sme iná. Niektoré s tým problém nemajú, iné majú celibát celé tehotenstvo. Treba hlavne počúvať svoje telo. Ja som špinila takže sme nič neriskovali a v skutočnosti už to bolo vtedy všetko jedno.

@ejlin90 mne v nemocnici povedal doktor až 6 mesiacov. môj doktor tri mesiace, jedna doktorka starej školy rok. Ja sa s doktorom hádať nebudem, že sa dobre cítim a že chcem bábo. Tých pár mesiacov oproti tomu čo budem mama mi za to stojí, nebudem riskovať. samozrejme @emasss111 je iný prípad, jej môže otehotnenie trvať dlhšie, tak netreba čakať.

ejlin90
26. júl 2017

@emasss111 drzim palceky 🙂 mala som dva potraty, prve ten mikro, to som ani poriadne nestihla zistit, ze som tehotna a hned som o babinko prisla a druhe MA v 9tt, takze ma dr. poslal na hematologiu a zistili mi trombofilny stav, liecila som sa a tehotenstvo je bezproblemove 🙂

@korpiklaanka je to divne, ze sa tak nazory lisia. drzim palce

linsss
26. júl 2017

Ahojte,

chcem sa spytat, ci mate niktore z vas nejake "cerstve" skusenosti s folikulometriou a jej uspesnostou? 🙂

sticker
korpiklaanka
26. júl 2017

@ejlin90 ano. Aj na nete vsade sa pise nieco ine a ked skusis nejaku online poradnu, v kazdej ti poradia nieco ine ...

ejlin90
27. júl 2017

@korpiklaanka viem, ked som potratila, vela som citala.... ale potom ma uistil moj gyn., gyn. co ma operoval a gyn., u ktoreho som si bola po vysledky z kyretaze (histologia), ja som sa citila dobre, tak sme necakali, na kontrole u dr. bola maternica cista 🙂 ked kedysi potratila moja babka, ta mi vravela, ze vtedy sa bezne cakavalo pol roka

korpiklaanka
31. aug 2017

Dievčatá ako sa máte? čo nové, ako sa vám darí?

Ja mám akurát druhú mršku po čistení. Čistili mi 27.6. v 9 týždni. Prišla na deň presne, bez bolesti, ako vždy, ešteže tak.

Bola som už aj u doktora, akurát mi to vyšlo na preventívny prehliadku, tak robil aj odbery a stery. Ešte čakám na ster krčka maternice a ak aj to bude v poriadku, ideme sa snažiť... Myslím si, že je to už akurát doba, nechce sa mi dáko čakať do tretej menštruácie, ak sú všetky vyšetrenia v poriadku... A uvidíme kedy prídu výsledky, možno prídu keď už budem mať po plodných dňoch.

Joooj, či sa vlečie ten čas

emasss111
31. aug 2017

@korpiklaanka ahoooj....tak super, prídu výsledky a idete nato....budem držať palčeky, aby sa to čím skôr podarilo...najlepšie na prvý šup 😉
mne prišiel prvý menzes presne po 4 týždňoch...v nedeľu skončil....ej či som bola rada....už žiadne špinenie, krvácanie a tak sme mali v utorok ťuťu muťu (kvôli tej endoške nejdeme moc čakať)....ale včera večer zase krv na toaleťáku a dnes cez deň opäť občasné slabé špinenie...ale len na wc....nehápem :(...horúčku nemám, ani bolesti.....sa nemôžem hádam na 6ty týždeň po kyrete ešte čistiť 😠 môj gyndoš robí až v utorok, tak asi za ním zájdem, keď to neprejde wrrr....a tak som sa tešila, že už som OK po prvom menzese ☹

korpiklaanka
1. sep 2017

@emasss111 ktovie... mozno to este nebolo vsetko uplne zahojene alebo jednoducho viac prekrvene alebo citlivejsie... a kedze ste mali tutu mutu kludne mohla prasknut cievka. ja som napriklad nikdy nespinila po vysetreni u doktora a teraz sa mi to stalo... nezufaj... ono sa to vsetko ustali a bude dobre. Drzim palceky ale k doktorovi radsej chod. Nech vie clovek ze je na drobca pripraveny a ze je vsetko v poriadku aspon v ramci toho vo vieme ovplyvnit...

emasss111
1. sep 2017

@korpiklaanka no ja normálne mám asi menzes...ja som si myslela, že to minulo týždňové krvácanie bol menzes.....aj keď mi bolo divné, že ma nebolelo brucho (lebo to mňa vždy) a bolo to trošku slabšie krvácanie, ako mávam....ale reku asi to krátke tehu pomohlo......ale od noci normálne krvácam ako pri menzese...a už mám aj tie klasické menštruačné kŕče....tak akože ja už nechápem, načom som :( a to som dúfala, že v pondelok bude ovulka a hádam sa podarí.....takto musím čakať kým skončia moje dni a zájdem za doktorom, nech sa na mňa teda kukne...čo sa robí och 😠
a tvoj lekár sa vyjadril, či už sa môžete snažiť??? alebo ti kázal čakať na výsledky???

korpiklaanka
1. sep 2017

@emasss111 no. On mi hned na zaciatku povedal ze styri mesiace... tri mrsky sme mali pockat... ale aj prva aj druha menstruacia je ok. Ja som ani po cisteni nekrvacala, nespinila ani som nemala bolesti. Na druhy den po zakroku som bola v praci.. sice som si robila v kancelarii nejake papiere, ale mne proste nic nebolo... uz som bola 2x na kontrole, raz po zakroku, druhy raz teraz a ak bude vsetko dobre vraj nemusime cakat uz .... bolo by ine keby som mala nejake komplikacie. To by som urcite cakala. Ale v tomto pripade v tom nevidim zmysel. No pockam si na tie vysledky nech 100 percentne viem ze z tejto stranky som v poriadku a sup na to... dufam ze tento tyzden mi uz zavolaju za vysledky. Uz len na ten ster krcka maternice cakam...

Tebe drzim palce nech si cim skor fit. Daj vediet... ale ja som strasne vela citala a tieto veci su normalne... to ja som skor daky zjav ked som po cisteni ani nespinila a nic mi nebolo...

emasss111
4. sep 2017

@korpiklaanka tak teba lekár pekne vyšetril aj ster všetko....aby si vedela, že si OK a môžete ísť nato, to je super 😉
mne lekár ani nepovedal, že mám prísť na kontrolu....len mi najskôr povedal, že o tri mesiace sa opäť môžme začať snažiť, ale pri odchode mi zas vraví, že o tri mesiace ma čaká s pozitívnym tehu testom....tak reku snažiť sa musím logicky skôr....tak sa tým aj riadim 😀
ani kúsok špinenia nič?....tak teba museli potom veľmi dobre vyčistiť 🙂 mňa čistili v pondelok....tak slabučko som krvácala, žiadne bolesti....ale od štvrtka do nedele riadne kŕče, občas som si myslela, že aj rodím snáď, taká bolesť v maternici a nakoniec v nedeľu zo mňa tri také veľké kusy voľačoho vyšli a od vtedy žiadna bolesť, len špinenie....mňa asi len trošku vyčistili, ako keby načali ten proces a maternica sa potom už sama dočistila 😕

korpiklaanka
4. sep 2017

@emasss111 co pocuvam ja som v tomto ojedinely pripad... uz len pro forma cakam na vysledok steru a sup na to. Uz preslo dost casu...

emasss111
5. sep 2017

@korpiklaanka tak ale to je super....aspoň vieš, že si OK.....verím, že už ti je dlho...to čakanie je veruže najhoršie ☹ ale už s čakaním končíš a idete nato 👍 aj my už pôjdeme nato 🙂 teraz začneme čakávať na ovulku, a potom na mrchu a takto dookola...snáď tento kolotoč nebude trvať dlho a čoskoro si budeme tuna písať o tom, ako grckáme každé ráno 😅

korpiklaanka
5. sep 2017

@emasss111 Je to čudné tešiť sa na ranné nevoľnosti 🙂

nikusiak9
5. sep 2017

@emass111, mne lekar zakazal sex na 3m ak otehotnies, lebo ze mozes zacat spinit a ked mas orgazmus, stiahne sa ti maternica a vypudi sa plod

korpiklaanka
5. sep 2017

@nikusiak9 kazde tehotenstvo je ine a kazdy lekar je iny a kazdy ti povie nieco ine... ja som pri prvom spinila a mali sme sex zakazany ale v zdravom tehotenstve podla mna nie je sex prekazkou. Hlavne, zeny to nie vzdy hned zistia tak to ani nemozu dodrziavat...

korpiklaanka
6. sep 2017

@emasss111 uz som skoncila menzes, takze coskoro pridu plodne dni. Myslis ze mam cakat na ten ster krcka? Ked vsetko ostatne je v poriadku? Ved hadam aj toto... prepasieme plodne a zasa mesiac cakat... ja to uz chcem zacat skusat