Snažilky po 30-ke
Ahojte baby ktore po 30-ke este nemate babo a chcete robite si ovu testy a podobne alebo tomu nechavate volny priebeh? 😉😉😉
Tak síce som sa dočkala po 2 zamlcanych potratoch // dvoch ružových krásnych // no začali sme špiniť 😞 6+0 .... bolesti nemám , príznaky ostali, spinim mierne dohneda bez jasnej krvi 😞 čítam strašne veci na fórach 😞😞😞 zajtra idem k lekárovi som zvedavá čo sa zmenilo a či sme narástli .... slovensky lekár mi odporučil zvýšiť dávku vitamínu C a maximálny lôžkových režim. Je to 50/50 😞
Ďakujem baby .... snažím sa nestresovat , ale nie je to ľahké.... mám tak zmiešané pocity že už ani neviem čo vlastne všetko cítim. Dúfam, že nič vazne
@dolynkag je mi ľúto tvojej straty 😞 ale aspoň príroda zariadila veci tsk ako je najlepšie a možno by anjelik to mal ťažké, ak by sa narodil nezdravý a aj ty aj manžel .... čítam rôzne príbehy , úplne šialene od čistého krvácania až po brutálne spinenie a babo vydržalo... proste bojovník ktorému bolo dane narodiť sa.... veľa bábätiek nevydrží a možno som len hystericka po 2 potratoch aj keď nikdy nie spontannych no každý detail mi rozbucha srdce v strede idem na wc čo má čaká a nehovoriac že denne otváram tehotenskú kalkuláciu a tlacim očami kszdy jeden deň , len nevh už prežijem to najťažšie obdobie ... u mna vždy koniec v 5tt to bolo od zaciatku zle a v 8tt som ochorela a prestalo bit srdiečko.... takze zajtra 6+1 a lekár má nahovára že už by sme mohli vidieť srdiečko tak som z toho nervózna no aspoň sa zistím ako to v brušku vyzera a či rastieme a sme Ok .... som zvedavá čo mi bude tentokrát požehnane. Sú to nervy
Ahojte baby, tak čo máte nové? Ja som konečne po roku zahodila trápenie za hlavu a s manželom máme teraz úplne parádne obdobie, užívame si jeden druhého a bábo mi aj nejak prestalo chýbať 😀
Ja tiez tento mesiac na to kašlem. Prerabame a nemame cas na nic. Manzel lahne hotovy so postele
@miza88 tak nam sa podarilo prežiť spinenie, ale nasadil mi hormonálne capiky ....6+1tt bolo srdiečko a teraz v nedeľu idem na ďalšiu kontrolu, to už budem 8+5tt.... 2 zamlcane potraty aj tak Lomcujú mojimi nervami, ale čítala som, že geneticky silne a zdrave plody prežijú 12tt... ja mám iného partnera , teda manžela a toto je nás prvý pokus a verím , dúfam 🙏 že nám srdiečko nezmizne a malé sa vyvija ako má. Snažím sa myslieť pozitívne a verím malému. Nemám žiadne ranné nevoľnosti, no kazdy týždeň je iný... rsz strašná únava, inokedy napínanie , potom bolesť v krížoch... cítim sa ako dôchodca.... ale vydržím.... som pripravená psychicky na všetko....nech sa deje vola Božia.
@ella_sue nie, nie je to ani na intimku, len ked sa utriem tak sem tam je tam nieco malilinko ruzove az hnede, dnes sa pridruzili aj bolesti vajecnika....ale neriesim to vobec, nechce sa mi uz...hormonalny profil mi robili asi 9 mesiacov dozadu a vsetko bolo ok, na ostatnom co si vymenovala som este nebola...v piatok asi vybehnem na hematologiu ale ako som spominala, hrozne sa mi uz nechce...po tolkom snazeni ma totalne presla chut...
@miza88 citrónovú vodu odporúčam a kľud a v prípade že si tehotná ......progesteron capiky.... to je čistý hormón ktorý občas žlté teliesko neprodukuje dostatočne a tsk vzniká spinenie. Pokial to nie je krv tsk je to fajn.... od 8-9tt funkciu žltého telieska plne preberá placenta , ale to už lekár všetko vysvetli 😊 ak máš obavy si dať tie capiky aspoň po citron stavu. Mne tie capiky okamžite zastavili spinenie. Hm robila si si test ?
@ella_sue Ahoj, nie nerobila som si ešte test, príde mi to veľmi skoro, ešte som len 23DC. Progesterónové čapíky mám ešte doma, zostali mi z minulého mesiaca, keď sme boli na IUI. Tak ich kľudne môžem domíňať. Kľud je u mňa najhorší, ja veľmi rada cvičím a behám a nechce sa mi si po každej ovulke dávať dva týždne pauzu kým zasa neprídu krámy. Podľa mňa ak sa to udrží v pohode aj počas posilňovania, aspoň budem vedieť že bábo je životaschopné 🙂
@miza88 pokial cvičis roky pravidelne, nie je dôvod prestať...aj keď s mierou... poznam prípad fitnescentrum čo dvíhala zavážia a čakala dvojičky ... Tskze to je ozaj veľmi individuálne..... nie som lekár , su to len moje prežite skúsenosti ....v prípade že dochádza k spinenie, béžovej, hnedej , svetlo či tmavej či jemnunko ružové je to fajn. Môže to byt uhniezdovanim vajíčka , úplne prirodzený dej, no môže to byt aj nedostatok hormónu , ten je absolútne neškodný , telu vlastný ,nasadila by som si ho určite. Citrónová voda , respektíve C vitamín sa odporúča pri špinení .... môže to byt tiež dôsledok že telo má nedostatok vitamínu C, ten všeobecne znižuje krvácanie a má prozizapalive účinky. Ja som brala oboje a určite keď otehotniem budem opäť v tom pokračovať. Vitamíny beriem neustále , progesteron dám opäť určite. Neuškodí. ..... máš okrem spinenie aj výtok ? Máš nejaké iné príznaky, ktoré môžeš posúdiť ako iné , než bežne ? Bolesť hlavy, točenie hlavy, únava, pichanie atd? Ak je možnosť , že si tehotná, ale ešte je priskoro na test, odporúčam ti sa správať k svojmu telu tak, akoby si už bola tehotná. Obzvlášť ak je bábätko extrémne žiadané. Myslím , že s cvičením problém skutočne nie je, pokial nezaťažujem brušné svaly , nebehas a pod. Naopak si myslím , že to uľahčuje telu pôrod.
@ella_sue u mna tretí zamlčaný potrat , akurát som po tom. Chcem sa podeliť o skúsenosť, možno to pomôže niekomu. Srdiečko sme opäť mali krásne už v 6+1tt no niečo sa deje medzi 6-7tt a plod odumrie. Na Slovensku mi robili snáď všetko možné, nič mi nezistili nič......hematologicka mi však napriek mojej histórii 2 missed abortions odporučila si hneď začať pichat nizkomolekularny heparín ktory riedi krv, a to aj napriek tomu že nemám trombozu ani žiadne stavy s tým súvisiace. Vraj súčasná medicína vie odhaliť len X porúch v krvi no tých existuje XY a nie všetky sú objavené. Práve v prípade viac ako 2 zamlcanych potratov v rannom štádiu nasadzujú nizkomolekularny heparín ktorý sa pichá do brucha celé tehotenstvo Tskze je to dosť náročné , ( clexane , flaxiparin) alebo tabletková forma aspirinu 75-80g denne, ktorý má rovnaké účinky. Až 50% potratov v 1. Trimestri ostane neobjasnena, no po nasadení tejto liečby až 80% žien donosí zdrave dieťatko. Taktiež Vám chcem povedať ženy, že u mna bol potrat vyvolaný pod lekárskym dohľadom tabletkami, neviem prečo na Slovensku propagujú hrubé kyretaze....telo sa pekne všetkého zbavilo, 5 hodín po utuží lieku začali nenormálne silne menštruačné bolesti zvracanie ... cca 2,5hod.... potom nastal zlom ...krvácanie a všetko sa pekne začalo čistiť. Keďže je to zásah veľmi šetrný bez nástrojov... pozor tu je zmena oproti slovenským lekárom... odporúčajú mi otehotnieť ihneď ..... IHNED ! Žiaden mesiac dva či pól roka. Nezmysel. Telo je práve najviac prekrvene , hormonálne zobudene, maternica v naj kondícii.... Tiezo tabletky sa odporúčajú len do 9tt .... čítam kopec žien 5-7 potratov a nevzdali sa! Dočkali sa... bojujte určite to stojí za to a ja teda idem bojovať ako levica tigrica💪🏻💪🏻💪🏻
@ella_sue aj ja mam za sebou 7x Ma posledný v júni v 6tt. Mam aj trombofiliu MTHFR C677T homozigot picham si inj hneď od začiatku aj anopyrin beriem. No nepomohlo tak sa snažíme ďalej.
@butterfly333 😱😱😱😱😱 7x???? Moje zlate😞 nevzdávaj sa!!!!!!!!!!!! Akurát včera mi kamoska písala, keď som jej oznámila smutnú spravu zr jej známa 7x taktiež a podarilo sa v 43 r porodiť krásne dieťatko... čo si aplikujes prosím ta aký heparín ? Tých 7x aj s injekciami ? Niekde som dokonca čítala že ženské telo zvykne odmietať chlapčekov , Proste ho vníma ako cudzie teleso a bojuje proti nemu... zvláštne. Veľa sil ,a veľa viery, robíš určite maximum pre príchod bábätka nevzdávaj nič , nie je dôvod sa vzdať...aj keby to malo byt celoživotné poslanie bojovať. Ja budem bojovať kým budem plodná proste sa nevzdám. Držím veľmi palce s budem veľmi rada, keď nám napíšeš krásnu novinku. Jún hmmmm tsk zo už je načase začať odznova ... netreba čakať veľmi dlho je nezmysel čakať pól roka.
@ella_sue ďakujem veľmi pekne za tvoje slová. No 6x keď som prišla o bábo vôbec nevedeli a neriešili co sa deje nikto neriešil hematologiu takže sa nevedelo že mám trombofiliu. Žiaľ raz som porodila aj mŕtve v 22tt. No to už je dávno a bolo to s ex. Teraz mam rok nového priateľa a stým sa podarilo no v júni to v 6tt skončilo aj som si pichala fraxik 0,3 a brala aj anopyrin ten beriem denne. Neviem môj gyn mi dal duphastone no ten zahustuje krv a ja mám trombofiliu tak neviem či to nemohlo byť tým duphastone že som potratila. No inak mam dve deti syna aj dcéru. No s priateľom chceme spoločne bábo. Snáď sa zadari v máji máme svadbu. Tak sa tešíme z toho

@kecalkova tak to by bol ten najkrajší... tak nech to vyjde.... môj manžel má koncom tohto... uvidíme