icon

Snažilky po 35, ktorým sa to podarilo

zuzicek88
9. jan 2014

ja mam uz 37 snazime sa od konca maja,zatial sa nedari su tu snazilky ktore porodili v mojom veke ozvite sa

Strana
z6
harmonia112
6. júl 2014

@zuzicek88 ahoj som snažilka 38 ročná, neviem už som asi stará, preto som sa na teba obrátila či sa tebe zadarilo ? ešte som nemala žiadne dieťa, ani potrat, je to prvý krát.

zuzicek88
autor
6. júl 2014

@harmonia112 Ahoj nam sa zatial nezadarilo,ale vies nam starsim to uz dlhsie trva a to ze si stara je hluposte,jedine ak by si sa tak citila,ja stara nie som,ani sa necitim a mam lepsiu kondicku ako hociktora o desat rokov mladsia baba,takze hlavu hore a co ma prist pride,nevzdavat to mi sa uz snazime viacej ako rok,no stale som to nevzdala,drzim palce a hoci kedy napis,budem sa moc tesit

harmonia112
7. júl 2014

@zuzicek88 ahoj, joj ja som nemyslela že stará, ja som ináč bola už aj na umelom, kvôli pgd, lebo mám genetické ochorenie, a chceli sme to vylúčiť, no aj ja som si myslela, že budem tak raz dva tehotná a kdeže, 1ivf som mala 36 sme nemali ani jedno embryo, 2 ivf 37r. sme mali 5embryjok z toho len 1 bol v poriadku, no ale sa nezahniezdilo. celé to bolo velmi drahé a tak sme sa rozhodli s mužom že skúsime len tak a čo nám príroda nadelí to budeme mať alebo nebudeme mať.. xixi, snažíme sa od 4júla, lebo stále mi do toho niečo prišlo, som aj po operácii lavej nohy, to som si pichala injekcie, tak sme zase nemohli. tak teraz som zvedavá či nám niečo vyjde, robila som si práve aj ovutest, a čiarka docela tmavá , tak by som mala mať ovulku.
držím aj ja tebe palce a napíš..

addrianna00
7. júl 2014

@zuzicek88 ahoj, poradím ti Nosifol každý, deň jeden sáčok po dobu cca 3 mesiace. Veľa babám toto pomohlo, a ja som otehotnela na prvú supu, mam 36 rokov

zuzicek88
autor
7. júl 2014

@addrianna00 Ahoj a velmi pekne dakujem za radu,ja uz som toho vyskusala strasne vela,uvidime co bude teraz ,prave pijem caj od L.Mojzisovej a kys.listovu,ale vyskusam aj to

zuzicek88
autor
7. júl 2014

@harmonia112 nebudez mi verit,ale aj ja som po operacii pravej nohy,mala som cistu na bedrovom klbe,teraz prerabame kuchynu,tak mam malo casu,no urcite ti napisem sukromnu spravu a som naozaj moc rada,ze si sa ozvala a neboj,ja verim,ze sa to podari urcite

harmonia112
7. júl 2014

@zuzicek88 aj ja som rada, aspoň viem že nie som sama 🙂

harmonia112
20. júl 2014

@zuzicek88 ahoj tak ako sa darí, nám to tento mesiac nevyšlo, a budúci sa chystám do kúpelov, tak možno v septembri skúsime a snáď to vyjde.. 🙂

zuzicek88
autor
20. júl 2014

@harmonia112 Ahoj no zial ani nam nie,mala som taku debatu z manzelom,asi to zacneme uz vazne,ale naozaj vazne riesit,pojde sa dat aj on vysetrit a potom sa uvidi co dalej

rjanuska01
21. júl 2014

ahojte kočky 😉 ja síce ešte 35 nemám ale za pár mesiacov 34 a tiež sa nám akosi stále nedarí ☹ tak držím všetkým palčeky 🙂

dadika41
21. júl 2014

mne pomohol dupfaston a kyselina listova.....v 40tke 😉

harmonia112
21. júl 2014

@zuzicek88 u nás muž má spermie ok, zatial nevešiame hlavu, však to 1x nemusí vyjsť.. tak budeme snažilkovať dalej,
@dadika41 super tešíme sa a vidíme aspoň že sa to dá aj v tomto veku 🙂

@rjanuska01 vitaj, a kolko už snažilkujete?

oslo1
21. júl 2014

Ahoj, necitala som celu diskusiu, a napisem ti iba v skratke.
Pracujem na pooperacnom oddeleni, tak iba z tohto pohladu, mam 35 a tiez riesime ako otehotniet.
V ramci roboty cirkulujeme a chodime aj na porodnictvo ( ja sa specializujem na neurochirurgiu, tak pre mna je to prijemny oddych) a tam sa starame o mamicky, ktore mali operacny porod ( vacsinou cesarean section). Nakolko je to Londyn, tak prvorodicky mame velmi vynimocne mlade rocniky, vacsinou su mamicky mojho veku. Ale mavame aj po 40.
Ak ti mozem poradit, chodte sa dat obidvaja vysetrit. My sme sa snazili, neslo nam to, tak nam urobili testy, nedopadli prave najlepsie, tak ideme do fertility centra.
prajem vela stastia

rjanuska01
21. júl 2014

@harmonia112 už cca 2 roky, ale zo začiatku sme to až tak nebrali, lebo manželovi sem tam vyjde že zrovna keď mám plodné dni tak je preč 😒 skôr sme to brali že keď bude budeme radi ale zatiaľ nič. A vy sa ako dlho snažíte?

harmonia112
21. júl 2014

@rjanuska01 my sme to riešili najprv ako predimpl. vyšetrenie lebo mám dedičnú chorobu, tak sme chceli vylúčiť toto ochorenie, investovali sme vela peňazí ale nevyšlo nám to ani tak. To bolo tak od r.2012 1x ked sme boli na umelom a nemali sme žiadne embryo, 2x sme boli v máji 2013 na umelom, mali sme 5 embryjok, 3 boli životaschopné, a len 1 bolo zdravé ale nezahniezdilo sa. Dnes už uvažujem ináč, prijali by sme dieťa aj s touto vadou a tak od júla skúšame prirodzene. Bola som totiž medzičasom aj na operácii, a teraz si dávame zase pauzu bo idem na liečenie. takže nasledovať bude september.. 😉
My by sme mali byť obaja v poriadku, muž má dobré spermie a ja som tiež plodná, aspon podla iscare v BA. Ak neklamali. Už ani v nich velmi neverím. Ale minimálne spermiogram si dajte spraviť. S umelým opl. je to takže na poprvé nemusí vôbec vyjsť, nakolko už máme vysoký vek a znižuje sa počet vyprodukovaných vajíčok hormonami. ja som mala len 5 embryí a z toho vraj 3 životaschopné, ale ktovie ako to bolo.. a druhá vec že sa nemusí vôbec zahniezdiť aj ked by ste mali embryjko.. a stojí to cca 500eur injekcie /hormony/ a oplodnenie podla počtu vajok od 200-500 eur. rátaj taká 1000 padne pri prvom pokuse.

sharmana
21. júl 2014

Ja som po 35-ke a nám sa zadarilo bez problémov na 1. šup. A pri prvom dieťati to bolo tiež len na 2. šup.Asi to nezáleží od veku, ale od šťastia a trošku aj genetiky. Omnoho mladšie baby tu píšu, že sa snažia už niekolko rokov a nedarí sa im.

harmonia112
21. júl 2014

@sharmana ja si tiež myslím ako píšeš, veľa záleží od šťastia či sa spermijka dopraví k vajíčku a či sa vajíčko uvolní, záleží to aj od mnohých iných faktorov, napr. o chorobe, liekov, strese, atd.. to všetko môže k tomu zabrániť. ja nie som veriaca ale myslím že niečo hore to musí tiež chcieť aby tak bolo, aby to niečo chcelo aby sa narodil nový človiečik. je to svojím spôsobom aj zázrak. 😉

Strana
z6