Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@inngrid moja zlatá, máš tam taký krásny preklep, namiesto dávať femibion, že dáviť🙂)). no držím Ti veľmi palčeky, aby si len dávala, lebo ja som pri Aničke len dávila, bol to des... ale stál za to, teraz ma pri uspávaní vyhladkala, že mm sa mi večer ani venovať nemusí 😀 , toľko lásky som už dnes dostala🙂. baby, ste ma s týmito farmaceutickými rečami aspoň nakopli, šupla som si dnes konečne KL, zvyknem hneď ráno, ale slečna vyspávala tak mi narušila rytmus. dík🙂)
@zuzik_24 Zuzi, jasné ze sa po nom citiš dobre lebo je tam zelezo je tam rybí olej bezne si to nemusela doplnat teraz to dostavaš určite to neni na škodu len vies ja sa nato pozerám aj tak ze fimibion stojí 12 eur na mesiac - kyselina asi 1,5 ak sa mi nebude rok dariť kolko preplatím a zbytočne lebo ja si napríklad zelezo a aj rybí olej doplnam cez stravu takze je to tak či tak rozhodnutie na kazdom znas ja som ho tiez mala a určite si ho kupim ked budem tehu ale teraz my stačí kyselina 🙂
zuzik_24 neviem radila som sa s tym s mojou Dr. u ktorej robim - robim na genetike sestricku a maju s tym dost skusenosti a ze tieto vitaminy su len vsetko marketingove ťahy aby oblbli ludi ale samozrejme ze ked uz budem tehotna budem sa snazit prijimat ju stravou cez potraviny ktore ju obsahuju ale aj tak prvy trimester sa musia brat aj tie doplnky ale zevraj je to nezmysel tak neviem lebo gynekologicky to predpisuju ten I. trimester uz som z toho puk ale je to pravda radsej jedzme cerstve potraviny v kotrej sa vyskytuje kyselina listova ako brat chcemiu je to jednoduchsie ale zas ked sa beru vsetky tieto chemicke doplnky deti sa rodia vacsie a su viacej hyperaktivne stretavam sa s tym na genetike pravidelne
Baby, ja viem ze absolutne sialene, ale vrta mi to v hlave a tak koho sa opytat ked nie vas. Uz som dnes spominala, ze som mala velmi kratku MS a pisala som si kamoskou a ja ze teraz nevyslo a opislala som jej co a ako a ona ved to mozes byt kludne tehotna, ze nieco na tom moze byt- ja som nemala ziadne priznaky ako inokedy, krize neboleli, prsia neboleli, proste len prisla na 2 dni MS, relativne normalna a teraz nic. Myslite ze je to uplna somarina,a lebo mam testnut, lebo mne osobne to pride uplne scifi 😖
@subbinka viem, že je to aj o marketingových ťahoch, ale mne tie vitamíny celkovo robia dobre, cítim sa skvele. 🙂
To, že sa rodia väčšie deti a že sú hyperaktívne, môže byť, no v mojom okolí sú ženy, ktoré vitamíny brali a nemajú takéto deti, určite to nezávisí len od tých vitamínov. Ale hádať sa nebudem, Ty si pri zdroji informácií. 🙂
V každom prípade ďakujem za info. 🙂
@tamarka9 môže to byť ešte hormonálne doznievanie HAK, ale naozaj môžeš mať "menštruáciu" a byť tehotná... sú ženy, ktoré takto krvácajú aj niekoľko mesiacov a osobne mám kamarátku, ktorá už bola 3x tehotná(aj keď neúspešne), takže o tom niečo vedela a na to, že je tehotná znovu prišla v 7tt, keď ju naplo pri otvorení chladničky 😀 A dovtedy o ničom netušila, lebo príznaky neboli a ms bola tiež normálna..
Takže naozaj sa to stáva, ak si chceš byť istá, rýchlo poobede kúpiť test, ráno ocikať a všetkým nám zvestovať výsledok 😀
@zuzik_24 ved jasne ja to mam len od mojej dr kde robim su to tiez len informacie ale zas tie deti som aj videla ked k nam chodievaju ale ta hyperaktivita nemusu byt len z tych tabletiek napriklad aj z tej stravy co nam do masa pridavaju vselijake hormony napichaju do tych zvieraiek a potom mame velke deti :D
@subbinka @zuzik_24 ja som vela pečítala o vitamínoch potrave a taák aj som mala take obdobia ze som sa inak stravovala preto chcem Vám napísať ze ako ktoré vitamin niečo sa dá v pohode dat do tela stravou ale niečo čo má byt v dennej dávke určite nie 🙂 takže zalezí na každom kyselinu listovú by som určite doplnala tabletkou hlavne ked vieme ze to má vplyv na mozočky našich budúcich anjelikov ze ano 🙂
no, milé moje, veziem sa tu s vami aj ďalší mesiac. práve dorazila ms, mrcha jedna nezvaná! ale aspoň že nemeškala, zbytočne som si nádeje nerobila...
@inngrid robi sa im prenatalny skríning vacsinou gynekologicka robi prvo trimestrovy skrining v 12 tyzdni a my potom robime v 15tt a podla toho aky vinde sa pacientky rozhodnu ci maju zaujem o AMC - odber plodovej vody alebo nie ten skríning je zameraný na Downov syndrom a razstepy ked je zvýšene AFP
@subbinka a to sa robí z krvy? aha čize toto vy riešite kamarátka inak mala po tom skriiningu porušený nejaký 3 chromozon či čo a ze dieta ani nedonosí a min. tyzden poridla a chlapec zdravý ako buk stave sa vám take? či vy uz ten druhotný skriining mate 100% ? zauima ma to ak ti nevadí o tom písat 🙂

@subbinka to by si mala brať, kúp si aspoň čistú kyselinu listovú 🙂