icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

monika541
24. okt 2013

@inngrid áno, sekciou, lebo sa jej nechcelo von. mala som spinál, všetko v pohode, len chvíľu na JIS stráášna zimnica, keď sa anestéza začala z tela odbúravať. ale s jazvou som nemala problém a to nie som žiadna štíhla srnka 😝 . jazva ma len občas na jednom konci svrbká, ale nič hrozné, meteorologicky som to ešte nezačala sledovať🙂. jediné, čo ma štvalo, že Aničku som videla až po cca 12 hodinách od narodenia. Ale to možno iba v našej nemocnici je tak. zato výhodou bolo, že by mi ju nechali sestričky na novorodeneckom u seba kedykoľvek by som chcela. Nechcela som sa od nej odlepiť, takže od prvej chvíle na normálnej izbe sme už boli spolu.

monika541
24. okt 2013

@zuzu1104 nič sa neboj o drobca, srcko, lebo teraz musíš len pozitívne myslieť. pri anik som tiež mala dolu všeličo a preliečili a bolo dobre. nakoniec všetko dobre dopadlo. aj tebe musí🙂. a ďakujem za kompliment. odpisujem s odstupom, kŕmila som Ňaňu - zjedla mi celú polievku, žiaľ, zas z kúpeného príkrmu. čo som jej navarila naposledy, tak nechcela. akosi mi začína ohŕňať nos nad mrkvou 😠

zuzu1104
24. okt 2013

@inngrid joj ty! Veď aj ty si môj miláčik 🙂

inngrid
24. okt 2013

@monika541 jasné jasné lebo kolegyna je tiez po sekcii a velmi ju bolieva ta jazva preto sa pýtam asi kazdy individuálne 🙂
ja by som chcela potom po pôrode ju dat aj pricucnut na prsník uvidime ako sa bude dat ale tak snad sa dohodneme 🙂
,

@zuzu1104 no ešte ze tak 🙂

zuzu1104
24. okt 2013

@monika541 ďakujem ti za podporu Monči aj ja som mala pri Samkovi hočičo, ale akosi som to neriešia, lebo som nemala ani páru, že sa môže niečo stať, ale teraz po potrate som už riadne znepokojená zo všetkého.
Takže dnes opäť malý úspech, super. Ráno hovienko, teraz spapana polievočka, aj keď kupna, ale predsa spapana🙂
Možno sa jej mrkvička prejadla a preto nechce

zuzik_24
24. okt 2013

@inngrid tak ja som tiež len amatér, ja mám natrénované len tie smiešne pohyby, ktoré k plodeniu treba 😀

tamarka9
24. okt 2013

@inngrid ja by som riesila obden, je to kvalitnejsi material urcite. Dokonca niektorí odbornici radia az po 3 dnoch,ale kto by to v case ovulky vydrzal 😅

monika541
24. okt 2013

@zuzu1104 a ďalší úspech dneška - pred spaním sa sama vypýtala na nočník cikať a aj toho bolo! keď neprší, nech aspoň kvapká, lebo to jej jedenie je pohroma a od plienok odúčam od 18 mes. a vždy keď sa to už pomaly blíži k odplienkovaniu, príde nejaká choroba a blok, začínam odznova 😠 . ale kamoška pediatrička ma uklľudnila, že vraj Španieli to riešia skoro až od 4 rokov 😝 , tak sa nebudem prepadávať.

je to veľmi ťažké teraz pre teba, lebo si porovnávaš terajšie tehu s tým predošlým. ale to bolo, toto bábo je bojovník a isto chce riadne potešiť maminku aj veľkého bračeka a prekvapiť tatíka peknou fotkou o dva týždne - aspoň dúfam, že tvoj dr.ti fotku urobí🙂

monika541
24. okt 2013

@inngrid u nás nedávajú po sekcii pricucnúť, aj som sa primára pýtala, či mi bábo dá po vybratí a on že načo? tak ma tým nasr..., že som nemala silu mu to vysvetľovať. viem, že je problém, udržať operačné pole v poriadku a tak, ale mohli to spraviť aj po zašití brucha a pred odvozom na JIS. bábo ostáva ešte 2 hod.na pozorovaní pod lampou špeciálnou, tak by ssa nič nestalo. ale to som múdrejšia až teraz. všetko záleží od lekára. ale inak som s ním bola veľmi spokojná, keď boli s manželkou v tatrách na lyžovačke, išli pozrieť aj môjho mm do práce a popýtať sa na nás s malou. takže odmietnuté pricucnutie som mu už dávno odpustila🙂. inak, mňa nešili klasickou niťou, ale také kovové svorky či čo som tam mala. kamoška bola v BB na sekcii a mala niť. a potom aj prietrž. a pritom chudučká ako modelečka. je to indivindi, toto budeme riešiť keď pôjdeš do finále🙂

monika541
24. okt 2013

@zuzik_24 veď už len musíme dúfať, že sme si tie smiešne pohyby správne s tými našimi chlapmi natrénovali. lebo inak asi budeme musieť ísť s nimi na exkurziu do dákej osady al.na Luník IX 😖

monika541
24. okt 2013

@danielka20101989dadus na urológii som ešte nebola, ale z krvi ani moču ti nič nezistili? veď možno najskôr len sono obličiek a mechúra cez brucho bude. tatko bol teraz, na podrobnosti som sa nepýtala, on je hrozný introvert, tak sme radi, keď odpovie aspoň na otázku, ako sa máš? 😀

inngrid
24. okt 2013

@zuzik_24 to myslíš tie smiešne pohyby kedy sa jeden po druhom tak divne pohybujeme? 🙂

zuzu1104
24. okt 2013

@monika541 no tak dnešok je plný prekvapení, Anička dnes hviezdi proste. 🙂 Mne Samko prestal plienočky používať až keď mal 2,5 roka, takže máte ešte čas🙂. My sme tiež dlho bojovali a boli niekedy aj nervičky, ale nakoniec to prišlo zo dňa na deň, že sa sám začal pýtať. Kakať sa pýtal už asi od roka a 8 mesiacov, ale to cikanie sme nemohli naučiť. Neboj, príde to aj k vám.
Dúfam, že tá moja fazuľka bude najsilnejšia fazuľka na svete a že vybojuje boj so všetkým zlým. A teraz mi signalizuje, že by si mala mamka trochu pospať. Som totálne unavená, ledva držím ruky na klávesnici. Samka som už poslala spinkať, tak idem aj ja 🙂

monika541
24. okt 2013

@zuzu1104 treba využiť čas na oddych, pekne si schrupni, pozdravujem samka aj bábätko🙂.

huncut
24. okt 2013

@inngrid super, dakujem veľmi pekne, teraz sa snažím trošku obmedzovať nakloľko sme sa s babami v jednej skupine bavili že Cčko vytvára kyslé prostredie v pošve a to nieje vhodné pre spermie, tie tam nevydržia dlho, takže pri snažilkovaní to vraj s cčkom netreba preháňať

inngrid
24. okt 2013

@huncut vies čo neviem moc tomu neverím, lebo ja poznám 4 kočky čo berú vysoké dávky a všetky 4 ostali tehotné za chvílu a berú tiez take vyššie dávky a potom c-čko sa ti vyplavuje z moča preto by si ho mala dodavat kazdy den v postupných dávkach 🙂
tak neviem ti neviem 🙂

inngrid
24. okt 2013

@monika541 uz nech to je moja

inngrid
24. okt 2013

@huncut
http://www.multi-gyn.sk/posva.html
tu je zaujímavy článok píšu ze v pošve je automatické a prirodzené kyslé prostredie ak nie je vytvarajú sa baktérie

@zuzu1104 zuzi tu píšu aj ze ked kyslos sa vytratí v pošve tvoria sa baktérie takze pre teba to C-čko bude ako medic do čaju 🙂

inngrid
24. okt 2013

Princíp prostredia pošvy

Ďalšou z metód je princíp prostredia pošvy. Po menštruácii má žena niekoľko dní kyslé prostredie pošvy (lebo je pred ovuláciou), práve preto je najvhodnejšia doba na oplodnenie vajíčka spermiou X, čoho výsledkom bude dievčatko.

Naopak, spermie Y priam neznášajú kyslé prostredie. Chcú len zásadité, ktoré je v období ovulácie a tesne po nej, preto sa zase darí splodiť viacej chlapčekov. Toto zistenie ph prostredia pošvy celkom korešponduje s vyššie opísanými vlastnosťami spermií X a Y. Spermie X „milujú“ kyslé ph prostredie pošvy, ktoré je v nej po menštruácii. Preto na svet prichádzajú skôr dievčatká. Zaujímavé je tiež, že ph v tele ženy sa dá do istej miery ovplyvniť aj stravou.

inngrid
24. okt 2013

Vlhkosť má pre ženu veľký význam

Kyslé prostredie v pošve, ktoré vytvárajú dobré laktobacily, je samoobranným mechanizmom zdravia. V tomto optimálnom prostredí sa tvorí mierny výtok, ktorý je úplne normálny a zvlhčuje steny pošvy. Stupeň vlhkosti má pre ženu veľký význam, hoci si to mnohé z nás ani neuvedomujú. Problém nastáva väčšinou až vtedy, ak sa vlhkosť zníži a spôsobuje problémy pri pohlavnom styku alebo naopak, zvýši a zapríčiní výtok, čo navonok pociťujeme ako svrbenie, pálene, štípanie, ktoré nemá konca – kraja. Oba extrémy nám bránia vychutnať si posteľné hry v plnej paráde, ba dokonca ich úplne znemožňujú.

monika541
24. okt 2013

@inngrid chlapec, či dievčatko, len nec už je tam🙂. Ale zvláštne info, by ma nenapadlo.

inngrid
24. okt 2013

@monika541 hej zaujímave ma nikdy nenapadlo riešiť kyslosť v pošve ale podla článkov je to v poriadku mat svoju kyslost pochopila som ze ak nie je vznikajú tie zapaly a všetky pošvovoé pliagy preto som zuzke radila nech si dá to c-čko ked ma toho stafylokoka 🙂

huncut
24. okt 2013

@inngrid aha, no tak ja teda fakt neviem...ja ho nepijem veľa, sem tam do čaju si dávam aj manželovi a dcérke pridávam do čaju na zlepšienie imunity najmä v tomto období

huncut
24. okt 2013

@inngrid akurát som si pozerala ten istý článok 😀

danielka20101989dadus
24. okt 2013

@monika541
No brali mi moč aj krv,ale kvôli cukrovke všetko negativne,ja by som vydržala aj tú bolesť,ale ten smäd a cikanie je hrozné včera som si stopla,že zhruba každých .20 minút letím cikat ☹ a najhoršie to je,že chvíľu predtym ako sa idem kúpať sa vycikam a len čo vleziem do vane,ak už zase mi treba.Nič to, už som volala dr. Mám prist čo najskôr neujdem tomu 🙂 ja som chcela iba vedieť,že ako to takm prebieha.A gratulujem k tomu nákladu do nočnika 😉

monika541
24. okt 2013

@inngrid teraz rozmýšľam, či mi ojrem cytologie robil dr aj vyter, keď som bola v auguste. Ale včera mi sestrička povedala,ze všetko bolo ok, skleróza až hrôza 😠 . Tak čo robiť, aby sme mali plodné prostredie , kt.nezabije spermie? Tie laktobacily si dávať? Inak kukala som v dm to C, ale buď nemali, alebo som pre oči nevidela.... je aj dosťťažkénakupovať s decom vo vozíku. To je len rovná čiara k tomu, čo mi treba, zaplatiť a domov...

inngrid
24. okt 2013

@huncut jasné ja si myslim ze ak si dávaš len to DM-kové nemôzeš byt nejaká "prekyselená" ale určite ti to pomôže nato, aby si mala tú správnu kyslosť 🙂

@danielka20101989dadus ja som mávala obodbie ze som za noc chodila aj 5-6x močit ale uz sa mi to upravilao🙂

inngrid
24. okt 2013

@monika541 poznám, ak nezozenieš povedz kupim ti ho a pošlem 🙂
laktobacily - to je z na udrzanie lactobacilov je dôlezité to kyslé prostredie ktoré udrzuje bud C-čko alebo probiotiká a su taj take ktoré sa aj v tehu môzu čo som počula 🙂 ale istá nie som si 🙂

monika541
24. okt 2013

@danielka20101989dadus veru dobre robíš, že to riešiš, lebo keď budeš tehu, tak to tiež budeš stále na wc behať. Koľko asiza ddeň vypiješ? Kúp si žihľavu, prasličku a myslím, že aj hluchavka je na čistenie obličiek. Všetko bude ok. Urologické caje su hnus, tieto sú v poho. Si zamiluješ.🙂. Inak, keď aj potrebuješ cikať, aj veľa cikáš? Toto je tiež taká intim téma 🙂

majusik26
24. okt 2013

Ahojte nevie mi niekto poradit robyla som si 3 testy a ukazaly mi jednu sylnu ciarku a po minutke sa zjavila druha slabsia a tak som mala na 3 testov mozem byt tehotna mrcha mi meska 4dni