icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

zuzik_24
29. okt 2013

@danielka20101989dadus pekný večer aj Tebe 🙂
Inak, ja mám tiež veľa Zuziek okolo seba 🙂

zuzu1104
29. okt 2013

@inngrid áno áno, samé krásne, budem ich tráviť so synom 🙂 A zajtra večer má prísť moja sestra s manželom z Ba na sviatky, tak už sa s malým tešíme na nich. 🙂 Moja sestra je Samkova krstná a Samko ju má veľmi rád už od malička 🙂

inngrid
29. okt 2013

@senselinka ďakujem moja, ze si si nasla čas mi všetko napísať, ja mam taktiez obavy mam vyskočenú platničku a ked sa mi bude roztahovat panva je mozne ze sa mi tak roztiahne ze mi paltnička zatlačí na nervy poprípade na miechu takze tiez budem to mat vtipné tak tiez pôjdem do rizika takze ta chapem a viem čo prezívaš uplne ta chápem
a vies čo som aj rada ze tu je aj niekto ako ja ktorý ide do thoo tehu naplno!!! aj napriek problémov
aspon ma najlepšie pochopiš a ja teba!!!
ja sa za teba a Zuzkinu fazulku kazdy den modlím 🙂

zuzik_24
29. okt 2013

@zuzu1104 ďakujem Zuzanka, už je to za mnou... niekedy si prajem, aby som mala aspoň jeden deň na to, aby som s ním mohla byť a určité veci mu povedať... verím ale, že to aj tak cíti...

inngrid
29. okt 2013

@zuzik_24 Zuzik je to Pravda nevyberá, pripomína mi t otrošku smrt môjho suseda, išla som do obchodu a kričí na mna, ze ide do zahrady po jahody či chcem mal ale 50 a ja ze jasné ked sa vratim z obchodu si vezmem a ked som sa vracila obchod je na konci ulice uz pred nimi stala sanitka a on uz bol po infartke :( zrejme som bola posledna ktorá s nim hovorila , mala som asi 10 šokovalo ma to lebo zrazu tu bola smrt hned tu vedla nato sa neda pripravit ona proste vie vzdy vyšokovat a to bol len sused

inngrid
29. okt 2013

@zuzu1104 neviem či nebudem závidiet taku domacu pohodu s fazulkou v brušku 🙂 kolkaty tt uz si?
🙂

inngrid
29. okt 2013

@zuzik_24 ale vies čo je super, ze teraz mame možnost zalozit si vlastné rodinky byt rodičmi byt vzorom pre naše deti takze super!!!

simca1989
29. okt 2013

ahojte baby,tak dnes som bola u doktora.nic mi nepovedal.zajtra mam ist hned rano na krv a podla vysledkou budeme dalej debatovat.takze tak.ja si myslim ze asi niesom,aj ked prsniky ma stale fajne bolia,uz su mi vsetky podprsenky male,v podrusu taka pichava bolest a o krizoch ani nevravim.tak zajtra to budem vediet na 100%.krv hadam neoklame :D

zuzu1104
29. okt 2013

@zuzik_24 určite to cíti a vie, že čo by si mu chcela povedať, ja mám presne takéto myšlienky , čo sa týka mojej babky, toľko by som jej toho chcela povedať, ale proste cítim, že to vie. 🙂

zuzu1104
29. okt 2013

@inngrid ale moja nebudeš závidieť, lebo ty budeš mať pohodu s mm 🙂
Dnes by som mala byť 5+2 podľa poslednej menštruácie. A dnes sa mi opäť zväčšili prsia, už skoro ani podprsenku nezapnem a hlavne s vetrovkami mám problém. Sú mi na prsiach opnuté. Ale som aj rada, že sú také veľké, lebo hádam to je dobrý znak.

zuzu1104
29. okt 2013

@simca1989 držím palce, aby bola krv pozitívna

monika541
29. okt 2013

@esperanzita ja som len tak naslepo vystrelila s tými anabolikami., kamoška s mm tiež nemôžu mať dieťa, ona má zvýšený prolaktin a on sa pchá takýmto svinstvom. Ale niektorým ľuďom nevysvetlíš.

tonjadabik2
29. okt 2013

caute baby tak ako co nove? ktora otehotnela ze sa trosku potesim 🙂 ? ja zatial nic nove snazime sa.. na tyzden by mala prist ms tak uvidime.. skusim tesik piatok alebo v nedelu.. ale neverim.. ale hlava ma zatial neboli co ma vzdy bolieva tyzden pred kramami.. ziadny pocit bolesti bruska zatial..zeby na kramy myslim teda..ale sak uvidime.. nemeriam.. len sledujem hlieny,vytoky plodne dni a ovulku. inak baby ak mam 32-33 dnovy cyklus tak tiez mam ovulku 14 dni po ms? alebo neskor? lebo v den ovu na ten 14 den som mala nizku a aj potom bola nizka.. tak neviem ja si myslim ze sa posunula na iny den.. hm?

denka_pk
29. okt 2013

@tonjadabik2 ja mavam tiez 32 dnovy cyklus a ovulku som mala na 16 den cyklu..

tonjadabik2
29. okt 2013

@denka_pk a ako vies ze si mala ovulku na 16 den? akoze vytoky som mala riadne huste biele.. aj riedke biele hocijake

denka_pk
29. okt 2013

@tonjadabik2 tak zase na 100% to nemam potvrdene, ale podla ovu testov, podla hlienu, bolestí mi to vychadza na ten 16. DC

tinka1003
29. okt 2013

@senselinka hrozne, na tych nasich lekarov sa veru neda spolahnut a najst takeho, ktory ta neodpinka a urobi vsetko pre to aby pomohol, je priam zazrak. Fakt, kym nemas znamosti, tak mas smolu 😠. Aspon to, ze konecne prisli na to kde je problem. V ktorom tyzdni teraz si? Kedy ides najblizsie na kontrolu? Neviem ci si dobre pamatam 5teho? Co ucis?
@zuzik_24 mrzi ma ta necakana smrt tvojho ocka 😔. Muselo to byt pre teba velmi tazke ☹

tinka1003
29. okt 2013

@tonjadabik2 tiez planujem testovat v piatok a potom v nedelu. Najskor som planovala, ze vydrzim na to, ci mi bude meskat mrska, ale uz teraz viem, ze to nevydrzim, lebo kazdy den ma laka skusit testnut. Musim sa velmi premahat, ale som teraz len 7DPO, tak to by bolo asi zbytocne. V piatok budem 10DPO, tam by uz mohlo byt nieco vidiet. Ako si na tom ty?
Ak mas dlhsie cykly, tak aj ovulka ba mala byt neskor, je to ale individualne. Ovulka v 14ty den cyklu plati vo vseobecnosti pre 28 dnovy cyklus. Ked si sledujes hlien a pod. , nevies ktory den si mala ovulku?

inngrid
29. okt 2013

@zuzu1104 toto ja vôbec neviem ako sa to rata čo znamená 5+2 to si ako 7 tyzden či?
poučiš ma trošku 🙂 predsa len uz máš Samka 🙂
tak to sa mm musí tešit ked prská rastu či ? 🙂

senselinka
29. okt 2013

@tinka1003 mala by som byť v 7tt, na UZV idem do GYNFIVu teraz vo štvrtok (oni to asi potrebujú kvôli štatistike, či bol zákrok úspešný, boli sme totiž na IUI) a k svojmu gynekológovi idem v pondelok, to je 4.11. Som zvedavá, ako sa ku všetkému postaví, človek by čakal trochu inú starostlivosť, riziková pacientka po 4 potratoch... a vieš čo?
PNku som si pýtala sama, fraxik mi predpísať nechce... ja už nemám slov. A to je lekár s 35 ročnou praxou.
Ten mladý lekár, čo mi pomohol, je mladší odo mňa, skvelý lekár, zanietený, pred rokom ma operoval a po operácii prišiel za mnou sa ešte raz predstaviť a vysvetliť mi, čo vlastne so mnou robili. A to vtedy ani netušil, že som učila jeho sestru, na to som prišla o mesiac, keď som riešila, ako ďalej... Škoda, že nemôžem chodiť k nemu, nemá svoju ambulanciu a ešte si robí doktorát... Musím zmeniť lekára, len neviem, kam sa obrátiť...
A od tohto školského roka už neučím, dala som výpoveď, aby som mala trochu pokojnejšiu prácu, kvôli bábätku, ten syndróm veľmi zhoršuje zvýšený adrenalín a ten ide ruka v ruke so stresom... tak som po 11 rokoch odišla zo školy. Bolo to ťažké rozhodnutie, ale teraz pracujem z domu, zamestnávateľ mi veľmi vyšiel v ústrety a to by sa v škole nedalo. Pracujem stále v odbore, som špeciálny pedagóg, učila som na strednej škole pre telesne postihnutých a teraz pripravujem maturitné skúšky, presnejšie písomnú formu MS pre všetkých žiakov so zdravotným znevýhodnením z celého Slovenska. Robím konzultácie pre školy, semináre, školenia, dávam návrhy na zmeny a tak. Kancelárska robota bez "žiackeho publika", zarábam ešte menej ako v škole, ale tak čo žena neurobí pre bábätko 😉

zuzu1104
29. okt 2013

@inngrid Inuška, to znamená, že som ukončila piaty týždeň a prebieha mi šiesty týždeň. A ráta sa to od prvé dňa poslednej menštruácie. Takže od oplodnenia som 3 týždne a dva dni.
Áno mm je rád, že sa zväčšili. 🙂

inngrid
29. okt 2013

@zuzu1104 aha takze 3 tyzden, takze čakame na 8 tyzden aby sme pekne zmenili status snazí sa je tehu? 🙂

inngrid
29. okt 2013

@senselinka je super ze si ostala vo fachu ak sa to tak dá povedat a čo si učilia? ktorý predmet 🙂

senselinka
29. okt 2013

@zuzu1104 mne sa tie moje drobátka veru vôbec nezväčšili 😝
Ale zato ma bolia ako veľké 😀

esperanzita
29. okt 2013

@monika541 Aj ja som mala zvýšený prolaktín ale behom týždňa sa mi tabletkami upravil. A už je všetko v poriadku. No len tam bude ten problém, že má zvýšené leukocity zo zápalu, takže tam nám to troška leukocyty skomplikovali 🙂

senselinka
29. okt 2013

@inngrid vyštudovala som SJL a etnológiu, tá sa ale učiť nedá, musela by som s tým pracovať buď v múzeu, skanzene, kultúrnom centre, folklórnom súbore alebo tak... a ešte, samozrejme, špeciálnu pedagogiku. Takže som učila len slovenčinu a podľa potreby estetiku, dejiny umenia, rôzne semináre... a viedla som krúžky - žurnalistický, dramatický, mala som nastarosti školskú knižnicu, chodila som s deckami na veľa exkurzií, do divadla... aj keď boli postihnutí, pobehali sme celé Slovensko, vytrepala som ich všade 😀 Na plte, na čiernohorskú železničku, do Osvienčimu, na všetky možné hrady, všetky druhy múzeí... bolo to skvelé, strašne milovali tieto akcie, veľmi si to vážili a toto mi asi najviac chýba... ale aj samotné učenie, ten pocit, keď vidíš úspech, že si prečítajú knihu a siahnu po ďalšej, páči sa im aj iná literatúra ako upíri a tak... Ale viem, že raz sa k učeniu vrátim, aj pre detičky (ktoré teda určite budeme mať 😵 ) to bude lepšie, keď budem mať voľno vtedy, keď oni 🙂

tinka1003
29. okt 2013

@senselinka No, to by fakt chcelo zmenit gynekologa 😒. Pristup toho tvojho sa mi veru vobec nepaci.
Moji rodicia su obaja ucitelia, cize viem aka je tato praca narocna a stresujuca. Mamca zacala teraz od septembra robit zastupkynu, tak je cela happy, ze uci len 8 hodin. Super, ze si to takto poriesila a ze budes mat viac kludu...teraz ho potrebujes. Moja svagrina dala kvoli tuzbe po babatku vypoved vo vyborne platenej praci, kde bola na super pozicii. Akurat, ze sa uz vyse 5 rokov (uz ani neviem kolko, mozno aj viac) snazia o babatko a aj napriek tomu, ze maju vsetky vysetrenia v poriadku sa im nedari otehotniet. Chcela sa takto zbavit stresu, tiez by pre babatko urobili vsetko 😔
Vo stvrtok drzim prsty.

senselinka
29. okt 2013

@tinka1003 ďakujeme 🙂

tinka1003
29. okt 2013

@senselinka citam dalej, ze ty si z tych ucitelociek, ktore praca bavi a naplna. Velmi pekne sa citalo, co vsetko si pre postihnute deticky robila a ako ta to tesilo 🙂. No ved ked budu deticky, tak sa k tomu mozes vratit 😉

vertyeux
29. okt 2013

@senselinka zuzi, ja som teraz menila dr., isla som k Dr. raslovej, ma ambulanciu v poliklinike Atrium na rezedovej ulici, na prvy pohlad super, mala som pocit, ze sa pozname uz dlho, tak ja davam tento tip, ked chces menit 🙂 a ma aj celkom fajn referencie na nete, tak snad bude ozaj dobra 🙂 berie len uvody poplatok 30E , ale ja som si uz zvykla, ze za dobreho lekara sa jednorazovo oplati investovat 🙂