Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@monika541 sú to tabletky... inak, môj mm ich nedobral celé a doma nám ostala necelá polovica balenia (asi 27 tbl zo 60). Keď chceš, pošlem ti to, nech nevyhadzuješ zbytočne peniaze... najprv otestuješ a uvidíš
@senselinka ďakujem moja .) určite ťa potešia, ale vy už budete mať aj srdiečko, som si tým istá 🙂
@monika541 Mon, pozerám, že Anik má nízku hladinu DAO... to mám aj ja, no, máš sa na čo tešiť... znížená hladina DAO enzýmu znamená, že telo nedokáže štiepiť/rozkladať/spracovať v tele histamín... tým pádom sa musia obmedziť všetky potraviny, ktoré ho prirodzene obsahujú. Táto intolerancia spôsobuje rôzne problémy, okrem iného aj zvýšený adrenalín, čo sa u mňa prejavilo tak, že sa mi zhoršovala trombofília a taktiež to prispelo k zvýšenej potratovosti....
Uvidíš, akú má hladinu a čo vám povie lekárka, keby niečo, ja som v tom už celkom zbehlá, tak poradím, koľko budem vedieť 😉
@nkem krásna je slniečko čokoládkové🙂. anik som dala 2x ostrihať, potom už na jeseň som nechcela, aby jej nebola zima na hlavu a nech je pekná na narodeninových fotkách🙂. ale berie si moje sponky a skúša si to dať do svojich vláskov, tak sa teším, keď jej budem mať z čoho vrkôčiky robiť. ja som ochľasta vodový, práve preto nechápem, že práve v tomto nie je po mne. len v tých zubiskách nešťastných 😠 . ale vycvičíme ich, neboj🙂. intoleranciu na potraviny mám na niektoré druhy ovocia a moja mama tiež, takže sa "vytešujem". ale to, čo škodí sa dá ľahko zväčša vylúčiť zo stravy. len nech to nie je mlieko alebo pečivo, to by bolo horšie. ale nejdem maľovať čerta na stenu, uvidím po konzultácii.
@senselinka tak to si ma nepotešila ☹ . vyšlo jej 8,41 U/ml, znižená hladina v intervale 3-10 U/ml.
@senselinka porozmýšľam, čo na starkého vymyslím a dám Ti vedieť, OK? a už nechceš drahému udržiavať libido?
@monika541 Neboj, ja mám ešte okrem toho intoleranciu lepku a laktózy a zvládam to 😉
Len treba vedieť, čo áno a čo nie a na to človek postupne nabehne, ani si neuvedomí, ako automaticky 😉
Je tam veľmi veľa druhov ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú vysoké percento hist., ale je to veľmi individuálne... možno aj preto ju tak bolievalo bruško. A ako prvé sa vylučuje všetko čo kvasí: kapusta, ocot, všetko fermentované (sójová omáčka, pivo, víno, káva, kakao, zelený čaj, ale to ona ešte nepapá), potom jogurty, acidofilné mlieka a droždie... takže ja si pečiem vlastný chlieb bez droždia a bez kvásku a ten mi robí dobre. Mnohé baby vylúčili aj pšeničnú múku, na začiatku "liečby" je to vždy najvýhodnejšie... nastaví sa tzv. eliminačná dieta, kde zaradíš len málo povolených potravín a postupne pridávaš a vidíš, čo robí telu dobre a čo už nie.
@zuzik_24 ale veď pred ms sme de facto od 1DC 😀 , tak nemaj takého pesimistické myšlienky🙂. krtka som ešte schovala do chladničky, možno slečne ešte upečiem koláčik a dám tam krtka len tak pre radosť. sme ju normálne vydierali, ak urobíš toto/hento, pôjdeme pozrieť krtka do chladničky. a ono chúďa poslúchalo. no hnusní vydierači sme 😝
ale bola mňam mňam

@inngrid to si vystihla 😀 moja mama si z nás robí srandu, že to musel môj muž špórovať 40 rokov, aby sa potom také divé vajco narodilo 😀 😀 😀