Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
Zienky je toto normálne, mňa bolia kosti až som si myslela, že mám nejakú chorobu a nie z tehotenstva...ale merala som si teplotu a je v normálne, ale na bruchu a krížoch by som mohla vyprazat...ja už fakt neviem čo si o tom myslieť :-/
No ale čítala som diskusie a zevraj je to normálne, hoci je to veľká bolesť..kosti sa uvoľňujú a robia miesto zvacsujucej sa maternici. Hoci je babo malé, tak maternica má dvakrát takú veľkosť. Asi poviem lekarke, nech ma pošle k fyzioterapeutovi alebo niekam... snáď aspoň pôrod pôjde rýchlo pre zmenu 😀 už nech je nabuduci week...ach jaj...toľko moje monology 😀 :-P pekný večer prajem 😉
Dobré ráno, pekný deň všetkým🙂!
@monika541 dobré ranko Monika 🙂 praveze pri Anabelke mi nič nebolo, tolko som nachodila, že mi muž nestihal...včera som ležala na bruchu, v tom mi nieco akoby zatlačili na brucho a už som letela na záchod...ja skoro ani nejem lebo mi nič nechutí, vyzerá to tak, že vysadim tie tehotenske vitamíny a budem brať len kyselinu listovú, lebo je mi po nich ťažko. No aspoň, že nekrvacam, to je jediné pozitívum. Aj ja som zvedavá, čo uvidím v utorok 😀
@inngrid aj my sme zatiaľ samy, mm šiel takým starým manželom rine robiť. Pojdeme ho cestou do obchodu kuk. Anik mi tu vyvára kávičky vo svojej kuchynke. Mňam mňam, vie ns com jej mama fičí😀. Koľko má neterka? Môj kubko má už 8 a je to už veľký chalan. Veľmi ľúbi Aničku. Vaši bývajú blizko?
@nkem v uutorok ti spraví aj sono? Či musíš čakať až na 12 tt? Som si minule kuk.anicku v 9.tt. som sipoplakala🙂. Na začiatku tehu som jedla biele rožky s paštékou májka raz do dňa, medzi 12.00-14.00 hod. Inak mi bolo stále zle😝. Ale vydržíme, keď musíme🙂. KL je teraz najdôležitejšia pre bábo, tak skus vysadiť iné. Anabelka je už lepšie? Aspoň na 90 % ?
@monika541 ano ano asi 15 min peso a neterka má 5 a uplne ju milujem 🙂 ale ved ty to poznáš stale mi hovorí Inuška uz ma nebaví ten bocian kade si chodí nech uz pride 🙂 perinky aj postielku mi odkladá hračky vies aka je zlatunká to tie deti proste sú ale ved máš to doma pznáš to 🙂
@monika541 nie, nemusím čakať, ja už som na sone bola 2x, teraz idem na ten NT ultrazvuk, presvietenie šije, ak si dobre pamätám. Minule mi tak dobré určili aj termin pôrodu, tak potom si to zadam aj v pase na modrej kobyle 😀 Anabelka mi tu už rozoberá byt, pije mliecko, takže už lepšie 😉
Tak na porovnanie z toho cca 9tt a dúfam, že mi dá aj teraz, hoci to nie je môj doktor 😉
@inngrid to ste vážne ako my pri anik. Ty otehu v 32, pôrod 33 a sesternica bude mať 6, presne ako Jakub🙂. Keď som zostala 1.x na udržiavaní, boli na stáži v USA, švagor počas prechádzky s jakubkom šiel do kostola. Kubko zapálil sviečku a švagor počul ako sa malý modlil - a opatruj bábätko v monikinom brušku. Tak som sa bala, aby bolo všetko ok, nielen kvôlinnám s mm, ale aj kvôli Jakubovi. Keď boli späť, rozprával sa mi s bruchom a hladkal ma. Veľmi sa tešil. Aj vy sa čoskoro budete🙂.
@monika541 neviem ani kde budem rodiť, takže aj to ma trochen máta. Minule som rodila v ba a tam ani sprievod nemohol byt celý čas a k cisaraku mamu tiež nepustili. Preto by bola možno aj škoda,tomka keby došiel a oni by mu povedali dovidenia..hoci iné ženy tam mali partnerov..neviem, ja som to minule nejak nevychytala...už som aj rozmýšľala nad súkromnou nemocnicou a radšej si to zaplatiť...tak ale do vtedy ešte ďaleko 🙂
@nkem @monika541 @inngrid Dobre predpoludnie babulky moje. Ako sa máte? Mne sa nechce ani čítať, čo ste to tu popísali, tak len píšem na pozdrav. 🙂
Celý deň ležím, od včera obeda mi vďaka Bohu špinenie prestalo, tak hádam už ani nezačne.
Dianka, fotka z 9tt je kraaasna, mrnáťko je úžasné 🙂. Teraz by si mala byť už v ktorom? Si to nastav už na koníkovi, aby sme boli zorientované 🙂
@nkem zatiaľ zistíš a nastudujes, kým príde čas. Tak aj ty si po sekcii? Teraz to ako chce dr riešiť? Mňa asi rovno nastavia na sekciu ak to vôbec bude.
Som rada, že Anabelka lepšie papá. Je to úľava. Anik mi včera celkom dobre jedla zemky, aj dnes má. Opakujem to aj preto, že ju sledujem kvôli týmvysledkom krvi, že po akom jedla sa mi bude sťažovať na bruško.
@monika541 Mon, zemiaky a ryža sú super, sú to základné stabilizačné potraviny pri tej intolerancii, o ktorej som ti písala. Mäsko je veľmi rizikové, odstáte obsahuje veľmi veľké histamínu, odporúča sa papať iba čerstvo zabité. Kuracie je asi najhoršie, ešte bravčové, hovädzie, teľacie, morčacie... ale mne po troche prechádza všetko 😉
A asi najneškodnejšia zelenina je mrkva, potom čerstvá uhorka, cukina, karfiol, brokolica... Som zvedavá, ako to s vami dopadne 😕
@senselinka ahoj, ďakujem. Idem na to asi inštinktívne🙂. Gastro dr.mala dovolenku, musim volať bud.. týždeň. Tak mäso som jej chcela dať teľacie z pokievky. Mám len pre ňu. Ale teda bude najskôr len ryžka🙂. Len nech ju zje. Dnes bola kalerábova pokievka so zemiakmi. Aj cukinu má rada. No v posl.. čase mi nechce mrkvu. A môžem mäsový vývar z telaciny? Plus slíže? Tie mala v stredu v morčacej polievke a na bruško sa nesťažovala.

@danielka20101989dadus no uff ešte ze tak 🙂
inak super tento den volna 🙂
@monika541 no ved samozrejme s tym som aj ja ratala ze iba jeden mesiac sa meram a krpcovi budem hovorit ze ako som sa ja herečka merala 🙂 a išla s vykyvami dokimu čo ti poviem 🙂