Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
varené teľacie mäsko si myslím že môže, aj vývar, ale fakt to musíš sama odskúšať... neexistujú dvaja ľudia s HITkou, ktorí majú presne rovnaké reakcie na tie isté jedlá...
S tými slížikmi je to tak, že ak nemá reakciu aj na lepok, bude to v pohode, ja mám aj intoleranciu lepku, takže si kupujem kukuričné alebo ryžové cestoviny (tie sú úplne najlepšie). Ale ja aj tak nejem cestovinu v polievke, nemám to rada, to len keď si chcem spraviť nejaké cestoviny s omáčkou alebo ako prílohu.
A ak si nie si istá, daj jej do polievky zemiačky a nejakú zeleninku, to by jej ozaj nemalo uškodiť.
Musíš len testovať a radšej jej dávaj to isté, z čoho ju nebolí bruško a aspoň to spapá... kašli na to, že je to jednostranné.
Keď už budeš múdrejšia a budeš vedieť niečo od doktorky, neviem, ako je to s takýmito potravinami u nás, takže ak budeš potrebovať, ja ti tu môžem niečo kúpiť a donesiem ti to... predsalen, v BA je asi trošku väčší výber. Ideme na Liptov aj v novembri, aj na Vianoce, takže by to nebol problém 😉
@senselinka si pokladik🙂. Ale dúfam,že prídete kk nám aj bez toho, aby som ťa ešte aj po nákupoch posielala🙂. V nov.budem trikrát v skole v Žiline, tak keď budem vedieť čo, takaj tam si kúpim. Celiakiu jej neukázalo, ale aj tak skusim iné ako pšeničné cestoviny. Ďakujem za rady. U nás sa ide spať🙂, tak zatiaľ🙂.
@zuzik_24 ahoj ja som sa rozpravala so susedou,je zdravotna sestra, mamicka 2rocnej dcerky, no a povedala som jej ze lekar vravel aby som femibion nebrala..ale ten folsan som dostala som sa jej pytala ci vie preco....
Ona na to ze iste koli tomu ze laicky povedane obsahuje vysoke davky tych vsetkych vitaminov a kys,listovej....
Ona osobne ho neznasala dobre....ze ak ho budem dobre znasat,mam ho brat az ked budem tehu...vtedy telo potrebuje viac toho....
Takze tak 🙂
A dostala som konecne menstruaciu juhuuu, konecne, po troch mesiacoch,takze telo sa nastartovalo,mozme zacat pracovat na babätku...
@zuzu1104 🙂, ďakujem za kompliment🙂. u nás platí, že celý tata🙂. on má aj také veľké oči, i keď na veľkom chlapovi to až tak nevidno ako na takejto malej princezničke. mm pred chvíľou dorazil, ešte niečo robí s autom, tak keď bude anik po olovante, vyjdeme na cintorín. asi ju dáme do kočíka. z bezpečnostných dôvodov. len neviem, či mi tam obsedí, už ho dlho nepoužívame. ale radšej nech tam trošku poskakue ako by sa mala popáliť na sviečkach. chodievame len tu v Hybiach, inde mm rodinu nemá a ja pôjdem bud.týždeň v Žiline. ešte v sept.som maminým rodičom kúpila krásnu chryzantému, nech je tam niečo aj od nás, kým príde toto dušičkové obdobie. otcovým rodičom pálim sviečku len tu doma, on pochádza od Ilavy, tak sa nám tam teraz moc nedá ísť. poobede sa má zastaviť jeden náš kamarát. išiel pracovať do Nemecka, potom sa vrátil na SK, ale našiel si prácu v BA, ale má tu dom, tak ho z času na čas chodí kontrolovať. a už bude večer, tak len vaňa, sunar, skákanie po matraci, sunar a spať🙂. ty dúfam plánuješ len oddych a háčkovanie🙂
@zuzu1104 tu je tá knižka na farby, ktorú včera anik "čítala". máme aj 5 prštekov a 5 chvostíkov, ale na to je už Samko veľký. on už ráta do 13🙂. šikovný chlapček. anik má buď dva alebo päť. nič iné. a nechce sa naučiť ani za svet.
@senselinka hlavne dúfam, že anik bude môcť mliečne výrobky, pretože má rada jogurty. dajú sa aj sójové, ale to som ani u nás v obchode nevidela, musela by som ísť až do LM. ešte zistím v LH v Milk Agre. tam chodievame kupovať Sabi, tie má veľmi rada. najlepšie je, že mm je stále presvedčený, že som jej ten odber vôbec nemala dať robiť, že je úplne zdravá a na bruško ukazuje len tak, lebo je hladná. no áno, on ju vidí len cez víkend pred ranným sunarom a večer pred tým večerným. a to je fakt že hladná a má právo si na to bruško ukazovať. ale mne sa sťažovala kedykoľvek cez deň a nie preto, že na seba chcela upozorniť. muselo ju fakt trápiť. inak ma ešte napadlo, ak jej spravím špenát, to by mohla? ak saa budeme zatiaľ riadiť podľa tvojho osvedčeného postupu? by som urobila samozrejme bez mlieka, bez vajca, len by som jej tam zamixovala ryžu. mala taký príkrm kupovaný a tak mi ho spucovala, jedna radosť🙂. sa ťa naotravujem... mm už opravil vŕtačku? poslúcha? nosí ťa na rukách? si zaslúžiš🙂
@monika541 jogurty by sa nemali, ale mne občas niečo prešlo... alebo je skús dávať tvarohové dezerty, tie skôr ako jogurtové. Sójové by som jej nedávala vôbec, aj keď sú zdravé (alebo aspoň sa tak tvária), s tou modifikovanou sójou nikdy nevieš, ako to je... Mne ešte celkom dobre prechádzali ovčie jogurty, ale teraz mi nechutia, ale tak to sú iné dôvody 😀
Špenát sa celkovo považuje za najhistamínovejšiu zeleninu spolu s paradajkami a baklažánom, ale ak ti to spapala a nebolelo ju bruško, tak jej to proste daj. Vajíčka tiež áno, bielok je vysoko histamínový, ale surový alebo zle tepelne spracovaný, ak vajíčko uvaríš alebo ho dáš do jedla a prevaríš to, tak v pohode.
Ja používam bezlaktózové mlieko, je síce drahšie, ale ani mne ani mm po ňom ozaj nič nie je.
A Monička, pokojne sa pýtaj, keď som s tým začínala, bez rád iných by som doteraz jedla zemiaky a ryžu... aj keď mne by to rozhodne neuškodilo 😝
Koľko budem vedieť, poradím 😉
@senselinka ďakujem. s tými sójovými som si aj myslela, tvarohoviny budem skúšať. už len aby sa mi konečne podarilo spojiť sa s dr. tento týždeň. v piatok idem ku zubárovi, tak by som mohla skočiť aj za doktorkou na gastro. síce sedláčková trochu krútila nosom, keď som jej povedala, že to riešim cez žilinskú dr., ale keď ich tam lepšie poznám a oni mňa, prečo by som chodila za niekým cudzím do LM? tiež nechápala, prečo si nechávam Aničkinho kardiológa v Žiline. no ale keď ju pozná od narodenia (a mňa skoro 10 rokov), neexperimentujem. šelesť má už pod kontrolou, tak budeme chodiť len raz do roka.
asi urobím takto. zajtra bude mať ešte dnešnú kalerábovicu, varievam na dva dni, tak sa najlepšie zistí, čo jej sedí a čo nie, aspoň tak sa odporúča pri zavádzaní príkrmov, tak v tom duchu pokračujem🙂. v pondelok teľaciu polievku s vyvarenou mrkvičkou a skúsim nechať rezance a v stredu uvarím ten špenát s ryžou. na piatok musím niečo vymyslieť, lebo pia-sob. stráži aničku tatík, tak nech sa s ňou zbytočne nemorduje. asi bude cuketová, tú má aj rada, aj si mi ju odporučila. a v žiline presnorím obchody.
kedy sa chystáte na Liptov? Vianocovať budete len tu? my sme manli min.rok u nás aj svokru aj mojich rodičov, tento rok by sme chceli byť sami, rodičia pojdu k sestre a dúfam, že moju švagrinú napadne pozvať svokru ku nim. ak nie, tak ju tu mám opäť, lebo by som zle niesla, keby mala byť na Štedrý deň sama.
@monika541 ak si aj na FB, existuje tam skupina HIT, kde je veľmi veľa tipov a receptov, ak budeš chcieť, pošlem ti link.
V novembri ideme kvôli tatinovej 60tke, Vianoce uvidíme, lebo môj mm pracuje aj cez sviatky, on robí len 24hodinové služby a robí 23. a 27.12. Takže 24. by sme prišli niekedy poobede a 26. večer by sme museli naspäť. Naši hovorili, že možno by prišli aj oni, ale môj otec zas musí ísť 27. večer do práce, tak neviem, ako to skĺbime... Kým žijú moji starí rodičia, chcela by som chodiť na sviatky domov, ale všetko sa uvidí... ešte je moc skoro plánovať, uvidím aj podľa toho, ako sa bude mať drobček v brušku.
@senselinka ak ťa môžem poprosiť, budem študovať.
to máte zložité plánovanie. ale máš pravdu, bábo je teraz najdôležitejšie a ostatné sa uvidí.
páči sa 🙂
https://www.facebook.com/groups/440254082662910/
Neviem, či sa tam dostaneš, ak nie si členom, ale ak chceš, požiadaj o prijatie a pridajú ťa veľmi rýchlo. Sú tam aj maminy s malými deťmi, ktoré majú HITku
@senselinka Ďakujem. Vyskúšam. Som si to našla, ale keď napísali, že uzavretuzavretá skup, nechala som tak. Uvidíme čo dr a podľa toho sa tsm budem dobíjať🙂. Cica mi len 1,5 hod.spala, asi to divné počko sj na ňu vplýva. Je tam pochmúrne...
Mm ma ešte neodhalil s tým spermo grankom, som zvedavá na tie tabl.od teba. Ms termín je v pondelok, tak som v napätom očakávaní.
@zuzu1104 to s tym zapchatym nosom byva v tehotenstve normalne? to mi ani nehovor ze ano, lebo ja som bola ,,zavisla,, na Olynte, asi 3 roky som ho brala stale, kazdy den aj 5x...mala som stale upchaty nos, bez soplikov, uz som bola tak nanho naucena ze som bez neho ani nevedela existovat... ale teraz od aprila som bola u nosnokrcej doktorky a dala mi nejake tabletky a ampulky do nosa na 4 mesiace aby som sa odnaucila od olyntu, a ako zazrakom som v priebehu 4 dni skoncila s olyntom a odvtedy nemam problem s dychanim...vobec neviem co mi to dala ze mi to tak rychlo zabralo..no a ked sa v tehu zapchava nos, tak to neviem ako prezijem...nechcem sa vratit znovu k olyntu ☹
@nkem
Ahoj 🙂
sledujem tu po ocku diskusiu, blahozelam k tehu 🙂
Ty si poistena na SK alebo v AT?
Neuvazovala si nad Hainburgom? Ja som tam rodila a mozem len a len odporucit, pristup uzasny, mala nemocnica, no tip top 🙂
@monika541
Monika u nas v AT maju sojove jogurty, keby si chcela, mozem Ti kupovat a nosievat, raz za mesiac chodievame na vychod a nie je problem sa zastavit po ceste v LM a odovzdat jogurty 🙂
@luckalucka83 ďakujem 😉 poistena som na sk, pretože poberam aj rodičak zo sk:-/
@luckalucka83 Ďakujem za ponuku, ale kým všetko neprekonzultujem s dr, neriešim. Postupne nanovo skúšame rozne potraviny, pozorujem, zapisujem.
@monika541
Moni ok, keby nieco, daj len vediet, ja som ich tak uz nosievala kamoske, tam je paradny vyber tych sojovych mliecnych vyrobkov

@monika541 No upchaty a poriadne, žiadne soplíky, len zväčšená sliznica, ktorá bráni dýchaniu :(. Je to dosť nepríjemné, ale zvládneme.
Vieš ako som šťastná, že to prestalo. Včera som si až od strachu poplakala.:(, ale Pán Božko moje modlitby vypočul a dnes už nič.
Takže Aničke chutia pečené zemiačky? Zemiaky sú fajn a aj ryža. Ja zbožňujem oboje. A je dobré, že papá a je jedno aj keby si jej dávala každý deň to isté, tak hlavné je, aby jedla 🙂
Čo máte dnes na pláne robiť?
Ja sa chystám konečne upliesť tie papučky