Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@luckalucka83 si veľmi milá. Musíme doriešiť, čo to presne v brušku šarapatí a spýtať sa dr, či soj.jogurty odskúšať.
@luckalucka83 bývame, ale trvaly pobyt mám na sk. U nás je to trošku zložitejšie...chceme sa teraz pripoistit k mužovi. Popravde mám z toho chaos, lebo aj školu mám v ba, takže často cestujem. Bývame v podnájme aj s majiteľom a to je hrôza.môj plán je všetko dať na at, až keď sa prestahujeme do vlastného. Nemá to význam inak v podstate...
@tinka1003 Dakujem ti heh 😀 tak zatial test nerobim uvidim ze co..ale ziadne priznaky mrchy zatial.. 😀 snad sa raz podari do Vianoc by mohlo hehe ne? 😀
@nkem
aha, tak som si dobre pamatala 🙂
Ked si das trvaly pobyt v AT, tak len na zaklade toho ti da Krankenkasse E- card a mozes normalne chodit k dr. v AT.
Ja som to takto mala na zaciatku, len na zaklade trvaleho pobytu som si na zaklade formulara e106 vybavila ecard a rodila v Hainburgu bez doplatku 🙂
Keby som mohla nejak pomoct tak daj vediet, ja som si to tu uz vsetko vybehala.
A na zaklade trvaleho pobytu by Ti aj dorovnavali rodicak a pridavky 😉
@luckalucka83 jej super, ďakujem Lucka 🙂 už nech sa to dorieši, lebo je to čistá psychiatria pre mňa, ale tak stávajú sa aj horšie veci 😉
@monika541 Monči, to posúdim, až keď uvidím aj tata či je celá po ňom 🙂
No ako ste nakoniec dopadli na tom cintoríne? Anička to prežila bez popálenín?
My sme tiež boli, som sa rozhodla, že chcem sa ísť aspoň trošku pomodliť, keď už som dva dni nebola v kostole. Ale na cintoríne bolo ako na vyhnanstve, neskutočne fúkalo a bola zima:( Normálne už na zimušny kabát. Aj u vás je taká zima?
Ja som dnes uháčkovala tie papučky, prikladám aj fotečku. 🙂 Nie sú moc dokonale, ale sú moje prvé 🙂
@denka_pk Deni, ale nie každá tehotná žena musí mať upchatý nos, ale som čítala, že u väčšiny je to tak. Ja som tiež bola závislá na Olynthe. A zvládla som odnaučenie bez lekárov. A to tak, že som si striekala len do jednej dierky, aby som mohla aspoň jednou dýchať, potom keď sa tá, čo som si do nej nič nestriekala asi po dvoch dňoch uvoľnila, tak som dýchala tou a už som si ani do druhej dierky nestriekala, po dvoch dňoch sa uvoľnila aj druhá a je to v pohode. Normálne dýcham a v pohode fungujem. Takže ak sa ti zas stane, napr. pri nádche, že sa ti bude stále upchávať nos, tak zvoľ túto odvykačku a bude dobre. Ver mi! Držím palce.
@zuzu1104 strašne si sikovna Zuzi 🙂 nepamätám si, že by som to mala, ale je pravda, že som sa cítila chorá, tak možno z toho. Ja som aj zmrzlina, stale mi je zima,hladné ale teraz 2x. Teba neboli z tých jamieson vitamínov žalúdok? Ja mám pocit, že mi nerobia dobre, hoci si ich dávam s jedlom...
@nkem ďakujem Dianka 🙂 Ja si myslím, že to nie je choroba, ale z tehotenstva máš ten nos upachatý🙂 Aj mne je často zima, resp. sa mi striedajú neskutočné návaly tepla a potom zimy. A hlavne v noci som stále hrozne spotená a to spím len v kraťasoch a tričku. A minule v noci sa mi stalo, že som mala bolesti ako pri menzese, hrozne som sa potila a bolo mi fakt zle od žalúdka, až som vybehla z izby, že budem vracať, ale nakoniec nič. No a po tej noci som si našla na papieri aj to špinenie. :(
Nie nebolí, lebo ich už vlastne neberiem, ale zo začiatku, keď som ich začala brať, tak mi bolo ťažko, potom som si už zvykla. Teraz mám od Jamesionu len kyselinu listovú spolus B6 a B12 a len to beriem. Ale môj doktor ma nahovára na vitamíny Ladee Vita, ale mne sa zdajú strašne drahé. Balenie na 3 mesiace stojí skoro 27 eur.
@zuzu1104 ja si myslím, že aj vďaka nim som včera vracala....asi ich vymením, keď ich doberiem...najideálnejšie by bolo mať bohatý a vyvážený jedalnicek, ale ja som rada ak jem 2x za deň..lebo prakticky ženy v rozvojových krajinách sú radi ak jedia a nie to ešte myslieť a mať peniaze na nejaké vitamíny...už s tým spinenim je všetko v poriadku?
@nkem A nezjedla si ten vitamín náhodou na lačno? Mne bolo vždy po nich zle, keď som ich zjedla na lačno. Som si čítala fóra a na mnohých píšu aj o tom, že z tých vitamínov sa rodia veľké deti. Neviem čo je na tom pravdy, ale môj Samulo sa narodil na začiatku 38tt a už mal 3800g, neviem si predstaviť, aký by bol veľký, keby bol v brušku ešte dva týždne. Ale zas neviem, čo je na tom pravdy.
A prečo ješ len 2x za deň?
Áno, dnes už je to lepšie, teda už vôbec žiadne špinenie, cítim sa dobre, ale som akási unavená. Každý deň som už o deviatej tuhá ako štolvertka 😀 Aj ty si taká unavená? Cez deň sa ešte ako tak premôžem a nespím, ale už skoro večer, som hrooozne unavená a ešte ma trápi neustály smäd :(
@zuzu1104
@nkem pri anik som mala Calibrum, bolo to podľa trimestrov nejako a myslím, že v poho. zo zač.len kys.listovú a v úplnom začiatku vôbec nič, lebo až do 7.tt som netušila že môžem byť tehu. Anik mala 52 cm 3970 g. al ja som ako 2.dieťa mala 55 cm a 4350 g🙂 a mm uplne rovnaký bol pri narodení.ntak asi aj rodičia su za vahu dieťaťa pri nar. yodpovední🙂.
@zuzu1104 jem preto tak, lebo mi nechutí jest, ja vôbec nemavam hlad, zjem malé porcie, muž na mňa kuka ako na chorú, lebo ja ľúbim dobre jedlo 😅 ja som pri Ade brala centrum materna, mala nebola veľká, taký priemer, ale zas ku koncu nebola dobre vyzivovana, som prenášala 2 týždne. Ale lekárka sa má pýtala,chcela či netrpim na stitnu alebo nejakú chorobu lebo vtedy sa rodia veľké detičky plus ešte, keď to máš kombinované s femibionom. Smadna som veľmi, ale snažím sa to krotit, lebo potom v noci iba cikam 😅 unavená ako kedy, niekedy má to prejde a opäť začne. To je super a veľmi sa teším, že tí to už prestalo 🙂 Samko bol teda veľké bábätko 😉
@monika541 ženy vy ste mali teda krásne vahy 🙂 Anabel mala 2970kg a 50cm, toľko ako ja pri narodení a austina netuším 😀
tak baby, ja zas stále jem... žiadne nevoľnosti, dnes mi bolo trochu zle, ale mám pocit, že to skôr z obžerstva 😀
Ja mám vyslovene predpísané od hematologičky femibion, nie som veľmi nadšená, ale vraj je to najlepšia kombinácia vitamínov na krvné diagnózy... a ja beriem ešte k tomu osobitne kyselinu listovú s tými Bčkami, to, čo aj ty, Zuzik. Možno aj preto mi tak chutí jesť 😀 😀 😀 A stále by som len pila... na sladké mi chuť ani nejde, skôr slané a také riadne nezdravé jedlá 😅 No, čo už, chudnúť asi budem až od júla 😵
Inak sa mám fajn, ale neskutočne, neuveriteľne ma bolia bedrové kĺby... mám na to diagnózu, o to pokoj, ale občas ani chodiť nemôžem. Keď sme boli s mm na prechádzke, občas ma to tak zabolí, pichne, že neurobím ani krok... potom pár metrov nič a zas. Neviem, ako to bude vyzerať, keď sa tá panva bude poriadne rozťahovať... ale tak čo už, vydržíme to nejako 😉
@senselinka super, že máš chuť papať🙂. inak keď som čakala aničku, mohla som jesť aj ovocie, z kt.mám inak alergiu, tak som zjedla možno vagón jahôd, čerešní a ananásu. ale to som už bola v 5.mes., lebo do 17.tt som vracala a zjedla asi tak jeden rožok za deň a kúsok jabĺčka. a nevedela som sa prinútiť piť, pretože aj z vody mi bolo zle. joj, aby som nezabudla, z čokolády mi zle nebolo 😀 😀 😀 a to doteraz, cha! kĺby aj mňa trápili, a to nemám dg. ale ak ti to dr.dovolí, prechádzky ti pomôžu, aj počas pôrodu ak budeš prirodzene to bude pre teba lepšie (mne to tvrdili🙂)
@nkem u nás potermínovky hospitalizujú na pozorovanie v nemocnici. teda, nie každé je asi taká ako ja, ale naklusala som tam tak, ako mi môj dr.nakázal. a keď mi to po troch dňoch začalo liezť na nervy, ako tam baby ledva prídu a už idú na pôr.sálu, vypýtala som si vyvolávačku, dve nezabrali tak sekcia. ale dávali ma 3x denne na monitor a každé ráno na sono kontrolovať prietoky, tak som vedela, že krpec je ok. ale nikdy sa neukázala, že budeme mať slečnu🙂)
@senselinka joj kĺby tá budú bolieť aj bez diagnózy 😀 mne sa nejak zasekol ako keby nerv v 8 mesiaci a z auta alebo z gauca má vyťahovali ako velrybu 😀 ale potom to prešlo. Ale je super, že sa cítiš super 😀 fazuľke sa určite páči s maminkou 😵
@monika541 mňa hospitalizovali na to, aby ma po týždni prepustili a o pár dni na to prijali...mňa nevyvolávali, ale zacalo to samo, v piatok mi robili vyšetrenie, myslím, že aj tým to spustili, večer zátka a kontrakcie, ale monitor nič nezaznamenaval, tak kukali na mňa divne..sobota voda pomaly, nedeľa už som bola celá mokrá, bolesti hrozné a monitor nič...až keď som už nejakého doktora stretla v nedeľu, videl v akom so stave, tak otvorená na polovicu a rýchlo na sálu...to bolo okolo 4. Do noci som sa viacej neotvorila, epi nezabrala, chceli pustiť vodu, ale zistili, že už žiadnu nemám a čo hmataju je hlavička...lenže stale to nepokračovalo, musela som stále ležať, lebo odozvi nie dobré, tým pádom som kontrakcie mala prakticky nonstop..tak nakoniec o druhej v noci urobili cisársky a zistili, že mala má omotanu šnúru3x okolo hlavy a nohy, takže by to bolo aj tak ohrozujúce...mňa strašne tlačili prirodzeného pôrodu, však aj ja sama som ho chcela..potom som sa cítila tak neschopne...okolo mňa všetci odrodili a ja furt nič..ale veľmi som bola nahnevaná na nemocnicu, že lekárov tam dobre, že nie treba hľadať, jedna takto zacala krvácať a dosť dlho nič nerobili. Boli vidieť aj roztržky medzi lekármi niekedy a ako sa chovali, keď si niekoho pacientka...
@nkem quo vadis, slovenské zdravotníctvo?!? Anik mala šnúru 2x omotanu a dr povedal, že asi aj preto sa to nechcelo napriek 2 vyvolávačkám rozbehnúť. Si úžasná, že i napriek tomu zážitku si sa rozhodla mať ďalšie dieťa/deti🙂. Klobúk dolu! Mne pomohlo, že som ing. A to si na tom absolútne nezakladám🙂. Čo študuješ? Kt.. ročník ?
Dúfam, že túto noc už lepšie spis. Papa
@senselinka júúúúúúúúúúj neboj nič bude tu viac velrýb 🙂 hlavne nech je ten maly človek v brušku ok 🙂
Pekný deň všetkým🙂!
@nkem Diuš, tak jedz tak, ako to chutí tebe aj ja jem teraz málo, tak uvidíme, čo to bude časom. Dnes mi bolo v kostole dosť nevoľno a aj teraz pregĺgam, tak dúfam v to, že nebudem objímať misu.
A som dnes extrémne unavená, v noci ma dosť pobolievala bruško a budila som sa na to, nevyspala som sa moc dobre:(.
VY ste mali akú noc?
Veru, Samko bol riadne veľký, ale pôrod som mala ľahký a krátky. Keď mi začali silné kontrakcie, tak som 3x potlačila a on vyšiel von. Vlastne od odtečenia plodovej vody prešlo 5,5 hodiny a už bol drobec medzi nami. Bodaj by som mala aj teraz takýto pôrod 🙂.
No a ešte jedna perlička, keď som prišla na poslednú poradňu, tak mi doktor vraví: Zuzka, ešte dobre, že mám taký veľký meter, lebo inak by som vám brucho nezmeral 😀, bola som ako balón, lebo Samko bol aj dlhý, mal 53 cm 🙂
@senselinka Zuzi, to bude chlap jak hora 🙂 keď máš chuť na nezdravé 😀. A je fajn, že ti nie je zle, zaslúžiš si bezproblémové tehu. 🙂
Mne je len občas zle, ale ešte som nevracala. Dnes ma strašne napínalo pri umývaní zubov.
No a ja mám strašné chute na detskú krupicu, na všetko extrémne pikantné a hlavne na mandarinky a hrozno 😀. Takže to vidím opäť na chlapčeka, lebo aj pri Samkovi som to presne mala. Ale nech je to, čo chce, hlavne, aby bolo zdravé. 🙂
Tie kĺby ti veru nezávidím, ale hádam to nejako zvládneš. 🙂
Takže chudneme potom spolu v júli? Ja mám ešte stále 10 kg navyše od predošlého tehotenstva 😀

@nkem
jaaaj, pockaj a co sa mi to mari s Viednou? Nebyvate tam? Ci to som uz uplne mimo 😕