icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

zuzu1104
3. nov 2013

@inngrid No včera poobede som sa do toho pustila a večer už bolo hotovo 🙂

monika541
3. nov 2013

@zuzu1104 jakub je bratranec🙂. Syn mojej sestry. Tak ti začali nevoľnosti? Ja mám o 4kg menej ako keď som otehotnela s Aničkou, ale napriek tomu som riadna veľryba 😝. Sa tie potvory tukové na mne držia, ani za ten svet nnechcú odo mňa odísť:'(. Ale sú horšie veci na svete ako veľký zadok, nie?

nkem
3. nov 2013

@monika541 študujem pedagogickú fakultu komenského, no momentálne sa to ani nedá nazvať moc štúdium, lebo tento rok dorabam iba stanice a bakalarku. Prerušila som štúdium kvôli Anabel, chcela som sa jej venovať a nestresovat sa nejakou organizáciou..takže mám také deja vu teraz 😀 tak čas všetko zjemni, zabudne sa na zle veci 😉 preto začínam uvažovať, či zaplatiť lekára alebo nejakú sukromku, aby sa také veci neopakovali 😔

zuzu1104
3. nov 2013

@monika541 Takže rodinkárstvo heeej 😀
neviem či začali, ja som pri Samkovi vôbec nezvracala a ani zle mi nebolo, len v 9tt som tri dni ležala, čo som nič nemohla zjesť, tak možno ani tu mi nebude zle. Možno to bolo len také jednorázové. Ale som dnes hrozne unavená, asi si pôjdem zdriemnúť. Manžel varí, takže sa nemusím o nič starať, len oddychovať.
A vieš, čo že by sme teda na to mali kašlať? Hlavne, že máme zdravé detičky, nie? Už nejako tie kilé len rokmi pôjdu dole alebo hore? 😀

nkem
3. nov 2013

@zuzu1104 mala som tiež také nevoľnosti okolo 6tt, som ich predychavala ako kontrakcie 😀 ale keď sa dajú predychať, tak to je ten lepší prípad. Sranda mne nikto brucho nemeral, ale vlastne ja som nemala veľké brucho, ale boky, sa smiali, že budem rodiť zo zadku 😀 samko bude veľký chlap, keď vyrastie 😵

nkem
3. nov 2013

@zuzu1104 inak teraz ma tak napadlo, že mne sa tie príznaky veľmi rýchlo striedajú, jeden deň strašná bolesť chrbta a zvvracanie, druhý deň sa mi vyhodia vyrážky na hradnom koši, potom zmiznú, potom bolesť ako keby uzlín, že nemôžem prehltat a potom zas nič..už si prídem ako padla na hlavu 😝

monika541
3. nov 2013

@nkem tak to máš dosť roboty. Vv máji by som i ja mala mať záverečné skúšky na pedag.. minime. Ale tento rok som taká strašne lenivá, do nicoho sa neviem prinútiť, ani tému práce som si nevybrala. Skrátka des. Teraz pchám do Aničky ryžu, tak sa s tým prdúska, že ma ide rozhodiť. A ešte k tomu PMS, som pred explóziou 😝 . Prerezávajú sa jej horné trojky, to asi hovorí za všetko.
Chápem, že chceš zistiť všetky možnosti pred 2.. pôrodom. Urobím to isté, lebo môj dr.k pôrodom nechodí, v Žiline ani nefunguje dohodnutie si dr. Oficiálne:'(. Už "len" byť tehu 😖

zuzu1104
3. nov 2013

@nkem Takže aj ty si to mala, dobre, som sa trošku upokojila🙂 Dajú sa predýchať, ale asi pri ďalšej návšteve lekára mu poviem, aby mi predpísal magnézium na tie bolesti.
Samko je už aj teraz dosť vysoký. Je najvyšší z triedy 🙂

zuzu1104
3. nov 2013

@nkem ach to tehotenstvo, čo všetko prináša 🙂
Ma napadlo, že preto si bola v bokoch väčšia, lebo sa hovorí, že dievčatká sú uložené viac do chrbta a chlapci viac vyčnievajú do bruška, tak u mňa by to platilo na 100% a asi aj u teba 🙂

nkem
3. nov 2013

@monika541 mne to tak nejako vychádza, že porodí a pôjdem na skúšky, alebo im porodim rovno tam 😀 mňa strašne opravuje, to písanie prác, to je iba zabijak času..aj tak to niekde iba zapadne prachom a v podstate iba opisujes...takže mám čakať na horné trojky ešte rok? 😝 dobre 😀 všetko bude Moni, neboj sa 😉

monika541
3. nov 2013

@zuzu1104 aspoň je za čo chytiť a kosti nám nehrkajú😀. Btw nikdy mi môj dr nepovedal, že ak mám schudnúť🙂. Aj keď by sa mi veru patrilo.

nkem
3. nov 2013

@zuzu1104 asi 😀 Zuzka a načo si chceš dať predpísať magnezko? Máš tvrdnutie?

zuzu1104
3. nov 2013

@monika541 no tvoj doktor by mal najmenej čo hovoriť o chudnutí, nie?

zuzu1104
3. nov 2013

@nkem nie kvôli tvrdnutiu, ale kvôli tým bolestiam za rozťahovania maternice aj na to sa dáva magnézium

nkem
3. nov 2013

@zuzu1104 to počujem prvý krát, že aj kvôli roztahovaniu. Ja mám sice jazvu ale nic moc necítim, asi budem zas rodiť zo zadku 😀 ale hlavne že nepodcenujes veci 😉

monika541
3. nov 2013

@zuzu1104 práve preto sa mi to páči, že nie je ako iní, vodu káže a víno pije. 🙂. čo varí mm na obed? my sme mali šp.vtáčiky s ryžou. polievku som pre nás nevarila, to bude zajtra.

monika541
3. nov 2013

@nkem zuby vraj až do 33.mes.veku dieťaťa môžu rásť, Anička to asi dodrží ☹. ale možno sa to Anabelke rozbehne a vyjde jej ich niekoľko naraz a bude po starostiach.
to ti teda parádne vychádza pôrod aj štátnice! diplomovka mi vtedy nerobila problém, mne sa moc nechcelo učiť, stále som mala pocit, toto viem, toto viem, a nakoniec hlava prázdna. ale nakoniec som si dobre vytiahla, nevedela som len jednu časť - dejiny manažmentu a to si niekto vytiahol práve v ten istý deň ráno, tak už som sa ani veľmi nebála.

inngrid
3. nov 2013

@monika541 tak sexik včera aj dnes včera krásne 2 čiarky na ovu teste tak uz len dufat 🙂 ž náš romantic dorazil 🙂

inngrid
3. nov 2013

@zuzu1104 šikulka 🙂

inngrid
3. nov 2013

dúfam, že náš romantic dorazí 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=lrvUUvYpmGo
monika541
3. nov 2013

@inngrid ja skapeeeeeem🙂)))). toto musím mm ukázať🙂! počuj, ja na to tvoje tehu čakám možno ešte netrpezlivejšie ako na svoje vlastné 😀 😀 😀 . držím vám palčeky! zajtra mám ms termín, som zvedavá, čo bude. testy nerobím, sa mi neoplatí, pri anik mi ani pri dvojdňovom meškaní nič neukázal, tak si počkám, čo si moje telo zas na mňa prichystalo 😕

zuzu1104
3. nov 2013

@nkem že zo zadku, sa rehocem 😀

zuzu1104
3. nov 2013

@monika541 aj môj lekár je v tomto strašne zlatí.Si pamätám, že sa ma po šestonedelí pýtal či som schudla, lebo pekne vidno a ja som pri tom dosť pribrala. Je to proste gentleman. 🙂
Musím ho prehovoriť, aby bol pri pôrode, ho do toho donútim, lebo je úžasne citlivý. 🙂
MM varil kuracie špízy so zemiakmi
a španielske vtáčiky s čím napĺňaš?

zuzu1104
3. nov 2013

@inngrid toto video poznám som to sem dávala pred svojim otehotnením, u nás ten romantik dorazil 😀 Tak veľmi verím, že tvoje vajko je už ružou spracované 😀

zuzu1104
3. nov 2013

@monika541 Monči a ako sa cítiš, pociťuješ nejaké zmeny alebo sa cítiš ako pred menzesom

monika541
3. nov 2013

@zuzu1104 slaninka, uhorka, vajíčko, alebo aj kukurica, syr, šampiňony, čo mám doma🙂. ja všetko prispôsobím stavu chladničky🙂. v žiline to nie je umožnené, pokiaľ súkromný gyn. nechodí slúžiť na oddelenie, nedovolilo sa to. aj kvôli prípadným neskorším komplikáciám s právnymi dozvukmi. ale možno žena, ktorá podplatí primára, má aj externistu pri pôrode.... neviem, neriešim, ja som mala pri Aničke hviezdny tím - primára a externistu, doktora, kt. sa špecializuje na urogynekológiu, tak som vedela, že bude všetko so mnou OK. mal byť aj zástupca primára, ale rozbehol sa pôrod, nejaký komplikovaný, tak bežal odo mňa na normálnu pôr.sálu. ja som pôrodom schudla 13 kíl, pričom som mala len 1,5 kg navyše oproti váhe pred oteh.. ale mala som problémy pri dojčení, brala som všeličo na podporu laktácie a som to nabrala skoro všetko späť. a laktácia sa moc nerozbehla aj tak, anik sa mi neprisala, tak som odsávala 11,5 mes. Ale robila som to pre jej dobro, aj keď som bola permanentne unavená.

monika541
3. nov 2013

@zuzu1104 ako pred ms, som nervózna ako 100 čertíc 😝

monika541
3. nov 2013

@zuzu1104 čo chystáte Samkovi na Vianoce? anička dostala na nar.do kuchynky aj mixérik, stále sa s tým hrá a vrčí, tak som mm povedala, že jej kúpime aj kufrík pre kutila, nech má ďalší vrčiak. naši chceli že práčku, ale to radšej na 3.nar.. máme už aj tú magnetickú tabuľku na kreslenie. vieš, nakreslíš a zmažeš. knižiek máme strašne veľa, tak skôr nejaká edukačné hračky ešte chcem vysnoriť....

zuzu1104
3. nov 2013

@monika541 ja vo vtáčkoch neznášam tie kyslé uhorky a mama ich tam stále dávala, tak som to nikdy nejedla.
U nás je to tak, ale môj gindík má zmlúvu s nemocnicou, takže v tomto to mám jednoduchšie.
Tak to si mala fakt hviezdny tím, je to dobré. 🙂 A som rada, že je Anička taká skvelá a že ti robí takú radosť, odhliadnúc od toho papania. 🙂
Ale tak napr. u nás v pôrodnici to funguje tak, že celú prvú a vlastne aj polovicu druhej doby pôrodnej je s len tebou pôrodná sestra. Tá ma masírovala a pomáhala mi, keďže som mala objednaný nadštandardný pôrodný box a až keď som bola na 6 prstov otvorená, tak zavolala doktora a ako hovorím, tak so 3x potlačila a bolo po pôrode. Ale dosť dlho ma zašíval, inak by to mal za 15 minúť doktor za sebou. Je to taký frajerík, hrozne namyslený, ale zas sa o ňom hovorí, že je výborný pôrodník a aj gynekológ, ale jeho povýšenecký prístup sa mi nepáči. A môj lekár, teda môj gynekoló, keď je pri pôrode, tak je s rodičkou už v prvej dobe pôrodnej, pomáha jej cvičiť, masíruje ju, tak aj preto by som ho chcela mať pri sebe , ale aj kvôli tomu, aký je citlivý a chápavý.
Ja som bola tiež zúrivá a bola som tehotná, asi sa to fakt všetko prejavuje tak, ako PMS

monika541
3. nov 2013

Aj u vás je vonku tak škaredo? Prší strašne, smutno zvonia zvony, pretože je pohreb. Celé je to také uplakané a smutné:'(.