icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

zuzu1104
5. nov 2013

@tinka1003 aj ja moja dúfam, lebo tie jeho choroby, no hrôza a des :(. Uvidíš, keď pôjde Jakubko do škôlky, tiež tam hocičo pochytá. :(
A ja sa fakt modlím, aby som nič nedostala, lebo choroby na začiatku tehu nie sú moc dobré

zuzu1104
5. nov 2013

@monika541 moja svokta tiež do všetkého dáva rezance a to žije pri Humennom. AA aj do fazuľovaj robia lečky alebo fliačky, neviem ako sa to u vás volá

monika541
5. nov 2013

@zuzu1104 aj ocot? u nás sa nedáva. a má tam aj peknú omáčku, neznášam tie jedálenská "sviečkovice", kde v bielej omáčke vidno strúhance mrkvy. fuj! nejem varenú mrkvu, a toto je podľa m§a aj neestetický zážitok z jedla. keď budem čakať návštevu, vyskúšam. ďakujem

zuzu1104
5. nov 2013

@zuzik_24 ďakujem zlatko moje 🙂, aj ty sa nám skoro uzdrav, aby ti žiaden bacil nerobil zlosť 🙂.
Mimochodom tie pampúšiky vyzerajú skvele, až sa mi slinky na ne zbehli 🙂

monika541
5. nov 2013

@zuzu1104 v Hybiach šiflíky, v Žiline fliačky🙂. moja svokra do mäsovej polievky aj fusilli vyvarí. no bŕŕ´´rrŕ´.

inngrid
5. nov 2013

@zuzu1104 vies čo skús postupne skus urobiť tak ze nech zaspí najprv určitu dobu u váas a odnašajte ho do postielky nech sa zobudí uz v izbičke novej,
potom skuste tak nech zaspava pri malom svetielku a vy tam budete pri nom alebo tak pomaličky neboj on zvykne 🙂

@monika541 ja som tiez kupila tie kauflandácke a boli super normalne ostalo a jem si to len tak s lyzicou ale povedzme si na rovinu brusnice sú super na močové cesty a ladviny takze sú zdravé raz za čas si treba dopriat 🙂

@zuzik_24 mnam vyzerá to ako rezen 🙂 z čoho to je?

@zuzik_24 ja z teba odpadnem ze lubim zehliť to si asi prvá zena o ktorej viem ze lubi 🙂

zuzu1104
5. nov 2013

@monika541 aj ocot, ale nie veľa, to len pre chuť a isto vyskúšaj, je fakt dobrá a má krásnu farbu. Najskôr sme ju mixovali ručným ponorným mixérom, ale to nebola až tak pekne sfarbená a potom ma napadlo, že máme doma robot a tam je taký mixér na kokteily, tak v tom to poriadne rozmixujem a farba je nádherná, taká žlto-oranžová. No proste taká, aká má byť. Ja tiež neznášam tie jedálenské sviečkové, domáca je proste domáca.

zuzu1104
5. nov 2013

@monika541 dobre, šiflíky, budem si to pamätať 🙂

zuzu1104
5. nov 2013

@inngrid neboj niečo vymyslím, ale prenášanie je naozaj zlá alternatíva, pretože dieťa, keď sa prebudí a bude na inom mieste, tak bude mať pocit úzkosti. To je ako pri maličkom dieťatku, keď zaspinká na mamkinom prsníku a cíti jej vôňu a zrazu sa zobudí, že je to inak, tak spustí hurónsky krik.
Spať poobede samého sa mi ho podarilo naučiť za dva dni, tak hádam to pôjde aj večer

zuzik_24
5. nov 2013

@zuzu1104 Vykašli sa na žehlenie Zuzanka, alebo ožehli len to úplne najnutnejšie, radšej odpočívaj, musíš sa šetriť kvôli bábätku... 🙂

inngrid
5. nov 2013

@zuzu1104 no vidiš čo všetko sa budem musieť ešte naučiť 🙂
inak kedy začínajú pms ?

monika541
5. nov 2013

@zuzu1104 aj my s mamou sme tov tom koktailovom mixovali. Moje obľúbené jedlo od detstva🙂. Varilo sa výnimočne, nie vždy sa dalo okrem kury iné mäso kúpiť. A keď bola sviečková, znamenalo to, že príde na návštevu mamin brat al.sestra z Bratislavy🙂.

zuzik_24
5. nov 2013

@nkem kráááááááááááááááásne, posielam pohladenie, až mi slzy vybehli... 😅

monika541
5. nov 2013

@inngrid my si robíme zásoby v ikea, ale pozriem aj kaufland, predsa len je bližšie. Dávam brusnice aj k vyprážanému enciánu. Mnaaaaam. 😀
Sliny mi tečú, pazrava som a pritom som jedla 😠

inngrid
5. nov 2013

@monika541 vidiš super napad encian vysmazeny urobím nemala by som takéto vysmazané plesnivé a celkovo plesnivé syry ale raz za čas neodolam
niva syr som dakedy jedla uplne pravidelne teraz ho kupim ako ho mam zakazaný raz za rok :(

monika541
5. nov 2013

@zuzu1104 keď ti ide kyslé na chuť, robievas koložvársku kapustu?

tinka1003
5. nov 2013

@lina129 ja som z BA (resp z Kittsee, ale to je na skok), tehotna uz som, tak nech ti tie cvicenia na ktore chodis pomozu a potom mozeme spolu chodit na tehu cvicenia (ak vsetko dobre pojde) 😉
@vertyeux skusim zavolat, uvidim ako ma objednaju. Raslova mi vravela, ze ona ma za sebou tiez potrat, viem ale ze viacero lekarov vypisuje knizky az neskor (ja som dostala uz v 8tt). Predsa len tie prve tri mesiace su take neiste.
@monika541 Kubkovi sme urobili detsku ako sme sa prestahovali pred pol rokom a neviem si to vynachvalit. Odvtedy mi pekne prespi celu noc.

senselinka
5. nov 2013

@zuzik_24 Zuzinka, nie si šiši, aj ja milujem žehlenie 🙂
Keď sme bývali nejaký čas na samote a môj mm robil nočné, hrozne som sa tam bála zaspávať... mala som pocit, že okolo nás stále niekto chodí (aj nás nakoniec vykradli, ale našťastie som nebola doma, akurát som ich stretla, keď som sa vracala).
No a keď som sa bála, tak som aj do druhej v noci žehlila pri nejakom filme, aby som sa unavila a potom som už len odpadla do postele a nestilha som sa báť 😀 😀

zuzu1104
5. nov 2013

@zuzik_24 Ja by som nežehlila nič, len manželovi pracovné tričká, ale môj tatino je taký rozcickaný, že musí mať ožehlené ešte aj trenky, lebo ho všetko na tele škriabe, sa čudujem, že ešte ponožky mu nežehlím

zuzu1104
5. nov 2013

@inngrid neviem, u každej to je indivindi, u mňa začínali 3 dni pred mrchou

zuzu1104
5. nov 2013

@monika541 aj moje je najobľúbenejšie.🙂 Mamina ho zvykla mne a sestre varievať, keď sme prišli na víkend z výšky domov. 🙂 A tiež ho mávame len občas. 🙂
Pošli ma recept na knedlík prosiiiim, už by som aj ja skúsila raz urobiť, ešte som nerobila.

inngrid
5. nov 2013

@senselinka tak kokos by som sa posrala na samote u lesa 🙂

zuzu1104
5. nov 2013

@monika541 nerobievam, ale muž to spomína, že by som to mohla urobiť. Len mňa trošku odráfza kombinácia kyslej kapusty a ryže

zuzu1104
5. nov 2013

@senselinka No aj ja by som sa asi poserkala, keby som bývala na samote. To si teda hrdinka, že si to zvládla. 🙂

monika541
5. nov 2013

@zuzu1104 budeš sa zalizovať! Úplne posledná vrstva je u mňa ryža zmiešanzmiešaná s kyslou smotanou + trocha korenia no a klobása v jednotlivých vrstvách. Nemáš sa čoho báť🙂. Vyskúšala si pečené kurča na kys.kapuste? To je tiež s ryžou. Tu sa na mňa najskôr divno kukali ale nakoniec sa len tak zaprášilo🙂.

monika541
5. nov 2013

@zuzu1104 mám recept do dom.pekarne, keď zidem dolu, naťukám. Dúfam, že mi ešte pôjde net v ntbk, lebo teraz som cezmobil a to trvaaaaa....

inngrid
5. nov 2013

ako pekne sme prešli k vareniu som rada treba sa rozptýliť 🙂
a čo majú najradšej vase polovičky vzácne?

zuzu1104
5. nov 2013

@monika541 nemám domácu pekáreň, len domácu rúru 😀

zuzu1104
5. nov 2013

@monika541 asi urobím manželovi, ale ja sa asi neodvážim jesť, ale tak možno aspoň ochutnám 🙂

zuzu1104
5. nov 2013

@inngrid môj má najradšej zemiaky a to na akýkoľvek spôsob. A najradšej má zemiaky na taký sedliacky spôsob a ešte upečené v pahrebe s maslom a soľou 😀