Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@zuzik_24 aj Ty moja 🙂
@zuzu1104 no komornejší radi skôr ideme do lesa na chatu ale tak jasné sú dni kedy ideme aj do aquaparku do reštaurácie do kina ale skôr prevládajú tie dni kedy sme niekde mimo napríklad si zober ze sme kazdy víkend od konca autusta do polovice oktobra chodili na hríby a potom čistenie a tak to skôr sa ukecame ako na takú reštiku
uz asi vekom sme lenivy ked tak objedname domov 🙂 ale ja ked som sa začala koli zdraviu inak pred rokom stravovat uplne som vyhodila reštiky nič som si tam nevedela vybrat 🙂 teraz sa uz stravujem tak normalnejšie ale zase snazim sa domacky pride mi to take zdravšie 🙂
@inngrid často robievam opekané zemky, normálne uvarené scedíš a na panvici opekáš na troche oleja, dosť dlho to trvá, kým sú pekné, ale stojí to zato, alebo ak máš fritézu, môžeš ich "opiecť" vo fritéze, nebudú ako hranolky, netreba sa bát. encián môžeš len s brusnicami, alebo aj s tatarkou/majolkou, ja skôr uprednostňujem brusničky, mm to druhé... inak niekedy robím encián aj tak, že ho prekrojím v polovičke, a tie dve polovičky obalím. ale vtedy treba dať riadne schladiť ešte do chladničky pred vyprážaním, aby nevytiekol syr z kožucha🙂.
@zuzu1104 no tak je 🙂 a čím sme starší tým mam pocit ze sa mi tie markety hnusia, raz za čas sa stane ze idem nakupiť cez víkend a ked vidim aj v nedelu kolko je tam ludí a rodiny s detmi je mi zle tu na zapade je to teraz taky trend čo budeme robit podme do market asi tak čo ti poviem chore 🙂
@zuzu1104 späť ku škôlke: sestra platila plnú taxu, preto im bolo jedno, či je tam celý deň, alebo len 1/2 dňa🙂, učky si od neho oddýchli🙂. za pokus nič nedáš a keby si poňho prišla akože skôr, to ti ho nedajú, alebo čo tým chcela teta riaditeľka naznačiť? robí problémy rodičom, od ktorých je vlastne závislá. nuž, každý sme nejaký.
koložvársku máš coby dup: uvaríš ryžu (robím z jedného hrnčeka, 2 dcl) bežným spôsobom. do zapekacej misy al.pekáčika dáš naspodok trochu oleja, stacia 2-3 PL, ideš vrstva ryže, kys.kapusta, klobáska, ryža, kapusta, klobáska, posledná ide zas ryža. a je na tebe, či to zaleješ kys.smotanou, ale mne sa zdá jednoduchšie, keď do poslednej vrstvy ryže najskôr zamiešam tú smotanu s trochou korenia a až potom to nám navrch. pečieš toľko, aby si videla, že aj okraje sú trošku opečené. moja nová rodina nerobí vlastnú kapustu, takže kupujem, celkom sa mi pozdáva z lídla, i keď nie je taká fajná ako robia naši. má myslím 800 g. neboj, bude ti to chutiť🙂. radšej mám s ryžou ako so zemiakmi, tak to robili v robote v jedálni a oľutovala som, že som šla na obed. klobásku dávam dobrú "domácu" alebo čabajku, stačia cca 2 nožičky, záleží aj od toho, čo máte radi. MM isto spravíš radosť.
aničke pletiem svetrík, naschvál už taký väčší, lebo kým ho dorobím, dlho to bude trvať. už mám zadný diel a predok pod krk, ak sa mi podarí, možno vezmem do ZA, v piatok večer urobím krk a rukávy ma budú menej trápiť🙂
@inngrid stačilo mi raz obaliť, ale ak mi zostane vajíčko, robím aj druhý kožuch, nech to nevyjde nazmar. aj je pevnejší. ak si ešte nerobila encián, najskôr skús obaliť normálne celý, uvidíš, ako sa ti bude dariť a podľa toho sa nabudúce zariadiť. mm raz objavil v lidli takýto aj polotovar, ale ja radšej sa potrápim ako pototovary kupovať. a brusničky si dám tak lyžičkou na tanier a kúsok syra namočím a rovno do pusy. ak si dáš na syr, trochu sa môže kožuch rozmočiťa mne to tak nechutí.
ahojte zienky, bola som mimo pol dna a uz skoro hodinu citam vase prispevky 😀 Mne mrcha ani dnes neprisla ale test negativny. Neviem ci to moze byt tak dlho negativne, pretoze mi ms meska uz 4 den dnes. Ale ma manzel vcera trochu sokoval, pretoze sme sa bavili o tom ze ked to teraz nevyslo, ze uz si musime davat pozor a on mi tak dost direktivne (co nie som u neho zyknuta) povedal, ze ziadne prerusenie nebude, ked otehotniem a budem bez prace a bez penazi tak to isto nejako zvladneme, nie je to 10 rokov, je to par mesiacov a on to kvoli tomu nechce odkladat, ze pokial bude ten spravny cas tak budeme mat 40 rokov a deti nikde, takze on radikalne nesuhlasi s prestanim snazenia sa. Tak som teraz taka schaosena ze neviem co dalej, ja sa tiez nechcem prestat snazit, ale zase chcem aby sme neostali bez prostriedkov a hlavne ja zdrava baba na urade prace neschopna nicim prispiet 😖
@tamarka9 máš skvelého chlapa 😀 😀 😀 !!!! poslúchať, snažiť, úspech bude už po tejto potvore ms. v piatok ideš na kontrolu, či si to už pletiem, keď tu všetky chodíme podchvíľou po doktoroch? 😀 . ale musíme sa o seba starať, tak nech nevyjde nazmar to, že platíme toľké prachy na zdrav.poistné, nie?
mm má pravdu aj v tom, aby ste neprestali, lebo si predstav, odložíte to, potom ti dajú v robote dobu určitú, podvedomie je sviňa, budeš mať zas z toh obavy.... nechaj tomu oľný priebeh, vyjde to. a možno ťa ešte pred Vianocami v práci prekvapia a dajú ti definitívu. na profesii stále nič? ani RÚVZ nič neponúka, aj keď chceš zostať vo farm.oblasti? s prachmi vyjdete, toho by som sa nebála, ľudia žijú aj z mála peňazí, neboj. my splácame úver, sporíme a aj poisťujeme Anik a vychádzame. a to mm nezarába nejako extra.
mne tiež niekedy vytečie. ale niekde som čítala, že keď obalíš, treba dať ešte schladiť do chladničky a potom na riadne rozpálenom oleji opražiť. občas pomôže, občas nie. a tiež záleží aj od syra - eidam tehla je najlepší. alebo to potom nastrúhať a urobiť pagáčiky ako včera Zuzka robila🙂 a tie sa musia roztiecť trochen, aby boli mňam.
@monika541 No ja som jej to hovorila, že budem normálne platiť, ale ona to aj tak zamietla, lebo nás zobrali aj napriek tomu, že ja do práce nechodím, uprednostňovali mamky s nástupom do práce a tak musím držať hubu a krok, lebo do škôlky bol nátresk.
Monči, vďaka za recept 🙂 vyzerá dosť jednoducho, len ma zaujíma či sa to robí len s klobásou alebo je možné aj s nejakým mäsom?
Akej farby bude ten svetríček? Mimochodom, ako dopadla seminárka do školy?
@monika541 zajtra idem na krv a v piatok budem vediet ze ci som alebo nie. No na profesii cista katastrofa, mrtvo totalne a ani ruvz ani uvz ani MZSR, stale pozeram, ale verim ze casom nieco pride. Aj ked hygienu by som nerada riesila, to len posledna moznost, skor vo farma by som rada ostala, ale ja neohrdnem robotou ziadnou.
A ten syr veru nedavam predtym do chladnicky, nabuduce to skusim, davam na ozpaleny olej ale potom sa mi zase struhanka priskvari, ja som gebros v kuchyni 😅
@inngrid šampińony si schovala dnu? či syr do šamp.? robím aj plnené šampiňóny, ale to treba veľké hlavičky a nemám tu na ne šťastie. pozriem v ža🙂. jáj, mi tu slinky tečúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú.
ja som taká rada, že sa tu vieme baviť aj o iných veciach ako len o hliene a pichaní vaječníkov! baby moje, ste skvelé 😀 😀
@zuzu1104 anabelke je už lepšie, už je nedávam lieky, tak jej to dúfam ostane. Jaj Zuzka nezavidim ti, este to pár týždňov potrvá, ale v nejakej ďalšej "mudrej knihe" čítala, že ak je žene zle, tak aj tam klesá riziko potratu 😅 ale tak aj keď je zene dobre, tak sa nemusí nič stat. Joj to som este na chvoste naseho mesiaca, zienky tam majú už bruska, ale dúfam,tak že už sa to rozbehne 😵 hlavne, že sa to tu tak pekne rozbehlo 😉

@nkem Takže aj tebe je zle večer, mne tiež väčsinou, ale včera mi bolo teda brutálne, len som ležala večer a chodila som predýchavať na balkón🙂
Anabelka je už zdravá?
Tie tvoje týždne sa mi tak páčia, čo máš v profile 🙂