icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

monika541
6. nov 2013

@tamarka9 doma som mala šporák na plyn a tu mám indukčnú platnňu a ani po takmer dvoch rokoch som sa vo veľa veciahc ešte neprispôsobila 😝 . výhodou tejto indukcie je, že varí okamžite a časovač mi hrniec vypne aj keď som vonku alebo tak. skúsiš, uvidíš, možno pomôže tá chladnička a aj strúhanka vydrží🙂. na ministerstvo si aj žiadosť poslala, či len ich stránku sleduješ? budem držať palčeky s prácou aj s tehu, jedno do konca roka vyjsť musí🙂

tamarka9
6. nov 2013

@inngrid no tak pocuvat by som ho mala, my sa o vsetkom vzdy rozpravame a riesime a ozaj to uz musi byt nieco vazne ked mi povie tak ze donutit ma nemoze, ale nesuhlasi so mnou a mam vazne uvazovat, normalne som ostala v soku 😕 ale je to mile na druhej strane 🙂

tamarka9
6. nov 2013

@monika541 ziadosti som neposielala, iba stranky sledujem. A presne si to vystihla co by som velmi chcela, do konca roka pracu alebo babo 🙂

monika541
6. nov 2013

@zuzu1104 škôlka kapitola sama o sebe, vidím....

dávam len klobásku, ale podľa mňa ak máš dáke mäsko, čo ste deň predtým nedojedli (asi tak myslíš?), nemalo by to robiť problém. isto by som ale nedala niečo ako špekačky alebo párky (asi preto, že to nejem), klobáska pustí šťavu a prechutí sa tak aj kapusta aj ryža. aj z toho dôvodu nemusíš dávať pod ryžu veľa oleja.

svetrík bude jemne oranžový, sa mi taká veselá farba páčila🙂 a má teplú bielu vestičku, tak to bude pekne ladiť.

seminárku nemám, tému som si už vymyslela, chcem začať večer pracovať. som zvedavá, či nám teraz v pia-sob bude teta prednášať konečne viac k veci, pretože minule to podľa mňa vôbec nebola prednáška z didaktiky odb.ekon. predmetov ale monológ učiteľky na dôchodku. už bývam veľmi kritická, na výške by mi to možno ani neprišlo od veci. momentálne očakávam, že ľudia budú hovoriť k veci a nie ma oberať o čas prázdnymi rečami...

a čo dnes bude u vás na obed? tatíka máte doma celý týždeň?

zuzik_24
6. nov 2013

@tamarka9 nooo, tak to bolo od neho veľmi pekné gesto, má ale v niečom pravdu, prečo čakať, pokiaľ Ťa ubezpečil, že to zvládnete, tak na tom asi niečo bude, je super, že sa k tomu takto postavil, zlatý je 🙂

monika541
6. nov 2013

@tamarka9 ak sa ti chce a máš čas, poposielaj si životopis všade, kde by si chcela robiť aj keď nemajú vyhlásené voľné prac.miesta. prijímala som žiadosti aj zaslané mailom, normálne aj takýchto "spontánnych" uchádzačov som evidovala a keď bolo treba, tak sa na konkurz pozývali všetci, kt.zodpovedali profilu prac.miesta. len si tam daj poznámku, že súhlasíš so spracov.os.údajov a pod. a je to v poriadku. aspoň budeš vedieť čo a ako. u nás sme málokedy vypisovali inzerát, iba keď mal byť konkurz na vedúce pozície, tam bola povinnosť zo zákona o verejnom záujme. inak som najskôr ´pozerala databázu uchádzačov.

zuzu1104
6. nov 2013

@tamarka9 Tami, mm má úplnú pravdu, ďakuj Bohu, že ťa podporuje v snažení a určite to zvládnete, som si istá. Sme v rovnakej situácii a dá sa to! Teraz máte najväčšiu šancu opäť otehotnieť, tak nevymýšľaj a pracujte na tom. Práca bola a aj bude, len musíš myslieť pozitívne.

inngrid
6. nov 2013

@monika541 da musíme trošku rozptýliť 🙂

vies čo rozrezem na polovicu ten syr a dno trošku vydlabem 🙂 na cibulku si dám osmaziť sampiony nakrajané na kocky, toršku to posolím a potom necham vychladnúť - ked je dam do toho rozkrojeného enciánu a dam do alobalu - ale tak ze kazdy jeden encian do jedného alobalu a nechavam ho taký otvorený 🙂
a dam piect trošku podlenejem vodou pečiem v rure na 150-tke ale 20-30 min vies aká mnamka vyskúšaj fakt uplne super syr sa roztečie spojí s tou cibulkou a sampionmi dovi dopo 🙂

inngrid
6. nov 2013

@lina129 to ti urobí normal tvoj gynekolog, ak máš napríklad 28 dnový cyklus tak by si mala ist tak 13-14 den cyklu, tak ak ti začne ms vypočtíaj si 13 14 den zavolaj na gyndu ze vtedy chceš prísť aby ti pozrela či a aky velky maš folikul lebo ze máš pocit, ze nemáš dobrú ovuláciu a ked bude ten 13 14 den ona ta pozrie ultrazvukom a tam to odmeria 🙂
2 min vyšetrnie 🙂

inngrid
6. nov 2013

@tamarka9 mile? je to úúúúúzasne užívaj si takého chlapa 🙂

zuzu1104
6. nov 2013

@nkem Som rada, že je Anabelke už lepšie 🙂, princeznička malá. 🙂
To som počula aj ja, ale aj pri predošlom tehu mi bolo zle a potratila som,takže tým sa neriadim.
No nie si ešte ďaleko a možno ani bruško ešte nemáš, ale si už za hranicou prvého trímestra a to je najdôležitejšie🙂

monika541
6. nov 2013

@inngrid mňam, mňam, si musím zapamätať🙂
tie alobalové balíčky akože položíš do vody? a keby som to položila na papier na pečenie, možno by to stačilo.... ešte nám tam pridám kukuričku a ani od stola sa nezdvihneme🙂. škoda, že nemám doma encián. v žiline asi urobím meganákup🙂

gladriel
6. nov 2013

@tamarka9 dakujem.

gladriel
6. nov 2013

@tinka1003 ja som mala 13dc mozno preto ma sipnejsiu

inngrid
6. nov 2013

@monika541 hej hej ale len trošku ale kludne aj papier na pečenie môzeš dať mne ked to kolegyna hovorila som sa za hlavu chytala ale je to fakt super 🙂

tinka1003
6. nov 2013

@zuzu1104 dakujem, mam sa celkom dobre. Rano sme pekne pospali do 9tej (ale tak isla som spat o pol 2) ale stale som nejaka unavena a leniva. Nevolnosti nemam, len miernu bolest podbruska a krizov.
Zajtra cestujeme na vychod k svokrovcom tak periem vo velkom, zajtra budem balit. Ja by som chcela potom ostat u nasich, len mm z toho nie je velmi nadseny. Furt sa na tom pochytime. Vycita mi, ze k jeho rodicom chodim menej ako k nasim atd atd., co je sice aj pravda, ale tak jasne, ze mi je prijemnejsie u rodicov ako u svokrovcov. A dokonca teraz som planovala ostat tyzden u jednych a tyzden u druchych, len nic z toho, pretoze svokra v utorok cestuje do AT, chodi sa starat o jenu babku. Neviem sa rozhodnut, ci ostat u nasich alebo nie, ten tyzden 18-22 by mi viac vyhovoval, pretoze mamka ma buduci tyzden v praci inspekciu, tak bude chodit neskor domov.
MM by nas chcel mat proste doma a nedokaze pochopit ako mi je smutno cely den samej, ked on chodi z prace 7-8 (vcera dokonca o 9:30) 😒

nkem
6. nov 2013

@zuzu1104 stat sa môže hocikedy hocičo, aj mňa napádajú zlé myšlienky niekedy, ale snažím sa ich zahnať, niekedy by som chcela čas popoháňať, ale to asi vsetky tehulky 🙂 to moje kuriatko je take chutné, hneď má človek lepšiu náladu, keď sa pozerá ako sa praje 😵

tamarka9
6. nov 2013

@monika541 aha ok, to je dobra rada, poposielm teda CV, ale ked tam nie je ziadna pozicia vyhlasena tak mam napisat iba ze mam zaujem o pracu...?

tamarka9
6. nov 2013

@zuzu1104 dakujem za podporu baby, teraz veru neviem ci uz odolam, len veru o tu matresku som nechcela prist, ale tak co uz, nejako bude 😉

meranti
6. nov 2013

@tinka1003 veru je to tak...je to sice obrovska zodpovednost a cloveku to obrati zivot o 180 stupnov ale TO je zmysel zivota si myslim..bez deti musi byt zivot velmi prazdny :(

meranti
6. nov 2013

@monika541 nedockavka som strasna 🙂 uz ma laka si zrobit dalsi test ale zbytocne...najskor zajtra ale chcela by som pockat az do piatka,nech su ciarocky silne (dufam dufam dufam)...a ty ako moja?

meranti
6. nov 2013

@zuzu1104 si pokladik,dakujem velmi pekne :-*

tinka1003
6. nov 2013

@tamarka9 manzel ma dobry pristup 😀. Ale fakt, myslim si, ze ta pol rocna materska nestoji za to, aby si odkladala to, po com velmi tuzis. Nikdy nevies co bude, kedy sa najdes pracu, aku si najdes pracu atd. Ak nie ste na tom nejak velmi zle, ze by ste mali fakt problem vyzit tak kasli na to, snazte sa dalej. Uvidime este ako sa skonci tento mesiac.

tamarka9
6. nov 2013

@tinka1003 veru uvidime ako som pisala dnes mi 4 den meska, ale test negativny, tak uvidime co povie krv. Tam by snad uz malo nieco byt, este dufam nie je skoro na to.

zuzik_24
6. nov 2013

@zuzu1104 ďakujem. 🙂
dnes som 19 DC, 8 DPO, do MS mi chýba ť dní, keďže som posledné dva cykly mala 24 dňové 🙂

zuzik_24
6. nov 2013

@monika541 aj Ty si skvelá 😉

lina129
6. nov 2013

@inngrid jeeej supeeer 😉 tak si ma potesila... tak to urobim, bo som nervozna ze som mala hlien aj vsetko, ale stale som mala neg. tie ovu testy ☹ ale nechapem, ze mi to nenavrhol moj gyn. 😠 hlavne ze mi splietal o hormonalnom profile a spermiograme... 😝 Inak, od rana ma pobolieva podbrusko... a to mam mat menz. az utorok - stredu... 😒

zuzik_24
6. nov 2013

@tamarka9 počuj, priamo na stránke profesie si vyplň životopis a potom si tam vyberieš oblasť, v ktorej by si chcela pracovať každý deň Ti potom budú chodiť ponuky na prácu priamo do mailu, ja som to tak mala, keď som hľadala prácu, každý deň mi minimálne 5 nových ponúk prišlo

zuzik_24
6. nov 2013

@inngrid mňáááám, si mi narobila chute s tým enciánom, asi to skúsim urobiť cez víkend 😉

monika541
6. nov 2013

@meranti čakám na piatok ak nič nedorazí, testujem, hádam ma neporazí😝