Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@huncut ďakujem zo perfektné osvetlenie, to som nevedela či mi ju graf vyznačí alebo to robím ja. Takže keď stúpne teplota o 0,2 a viac tak prebehla ovulka. Super, ja sledujem aj hlien a robím aj ovu testy a všetko si značím, som na fertilityfriend zaregistrovaná, značím si tam aj kedy bol sex, všetko.
Dnes ma to trošku zmiatlo,lebo hlien som mala ako vaječný bielok a ovu testy biele, možno to je len planý poplach, ale teplota je nízko, uvidíme zajtra ráno
ked to nevyjde tento mesiac, tak potom objednam 🙂
@zuzu1104 nemáš začo...no a ešte som zabudla že najviac hlienu je pred ovulkou, vtedy ked už je ovulka alebo ked sa blíži hlien može začať miznúť...nieje pravidlom že ovu je vtedy ked je najviac hlienu...to teda nie, vtedy su plodné dni... a aj čo sa týka bolesti počas ovulky ak mávaš tak platí že ovu nastane až ked bolesti prestávaju
ak chceš hod graf a ja ti to vysvetlím...vieš ako tu dáš link na graf?
baby tak citam.. aky krcok by som mala mat ak by som nahodou..bola tehu???ms by som malla dostat podla datumu zajtra..a podla ovulky v piatok.. Dakujem P.S: len tak sa pyta, lebo ten krcok vraj stale meni polohy taze sa nato vraj neda spoliehat..tak len tak 🙂
Zdravím baby!Rada by som aj ja pridala pár skúsenosti,ktoré by Vám mohli pomôcť,k vytúženému cielu🙂.Pokial ste s partnerom obidvaja po zdravotnej stránke v poriadku,len sa nevieťe trafiť v ten správny deň a často to skúšate,je lepšie to nerobiť príliš často ako tu niektoré píšete,že každý druhý deň...Dôvod je taký,že spermie dozrievajú do zrelého stavu 4-5 dní cca,keď sa milujete,každý druhý deň,manželové spermie niesú plne zrelé v takom množstve,aby boli úspešné v takej miere ako očakávate a vaše šance klesajú.Keďže prostredie v pošve im veľmi nepraje a prežijú len tie najsilnejšie "zrelé",a tých je po 2 dňoch málo na úspech,tak často stroskotá na tomto.Takže menej a kvalitne.Tiež je tu aj jedna možnosť,milovať sa ťesne pred príchodom menštruácie,to si musíte ustriehnuť,každá sama u seba,keďže je to individuálne.Dôvod je taký,že vajíčko klesá nižšie z vajíčkovodov a vyšších častí maternice a môže byť oplodnené a uchytené ešte tesne pred začatím menštruáčného cyklu,keďže skracuje dráha spermiám k vajíčku,tým im to aj uľachčujú,a zvyšujú možnosť oplodnenia,tieto prípady viac krát vyšli a bábetká sú zdravé ako" repy" 🙂.Píšem to k Vašej pomoci,nedá sa to zaručiť 100% u každého,keďže zdravotný stav každej z Vás ovplyvňuje aj Vaše šance a tiež aj Vás prístup k veci samotnej a zdravotný stav Vášho partnera taktiež,ale šance to určite žvyšuje.Držím palčeky baby!
lebo som citala ze ak je zena tehu..tak je vraj vysoko a je mekky. http://www.emimino.cz/diskuse/poloha-cipku-v-po...
@huncut áno to viem, že posledný deň plodného hlienu je deň ovulky alebo ovulka nastane na druhý deň, keď už je sucho, to som si preštudovala.
No tak ja práve bolesti pociťujem a dosť výrazné, tak dúfam, že do piatku ešte ovu nenastane, lebo nemáááám muža domaaa, príde až v piatok.
neviem ako, to treba nejako špeciálne alebo stačí skopírovať link len?
ale si fakt zlatá, že mi to tak pekne vysvetľuješ 🙂
@tonjadabik2 na krčok by si sa mohla spoliehať až vtedy ak by si si ho sledovala pravidelne každý deň v rovnakú hodinu aspoň 2 cykly za sebou, z jedného sledovania sa to určiť nedá. Ale píše sa, že v tehotenstve je krčok tvrdý, uzavretý a vysoko, ťažko nahmatateľný
@zuzu1104 nemáš začo, rada poradím ak viem ... podľa toho že máš bolesti by ovu nemusela do piatku nastať, ale je dobré snažilkovať ešte aj v deň ked teplota stupne, aj dva dni...lebo nevieš kedy presne ovu nastala...
čo sa týka grafu tak nestačí len skopírovať link ale treba postupovať takto: chod na Sharing, tam ísť na Setup no a kopírovať ten link čo sa ti tam objavil
@huncut http://www.fertilityfriend.com/ttc/homepage_mod...
no skús neviem či som to urobila správne
no tak to si ma potešila, lebo aj teraz som robila ovu test a je negatívny, minulý mesiac sme to asi prešvihli, škoda, že som nemala tie správne informácie. Dúfam, že to tento mesiac vyjde. Budeme sa snažiť celý víkend a aj v pondelok a utorok a potom už manžel odchádza na služobku, tak pevne verím, že dovtedy ovulka prebehne
@zuzu1104 no neskopírovala si správny link... treba skopírovať nie ten link čo je hore, ale je priamo v texte, je tam napísané:Your charing home page web address a tam máš link, ten skopíruj
no a čo sa týka ovulky, tak spermie by mali v plodnom hliene vydržať tak 2-5 dní tak sa to uvádza takže oni si na ovu počkaju...na plodný hlien je dobré začať 5 dní pred ovu až do ovu piť 100%grepový džús, alebo odšťaviť ružový grep
@zuzu1104 vieš niekde sa to uvádza tak, inde zasa inak...ja som to však pochopila tak, lebo aj tu je obrázok ako vyzerá čípok... http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
@huncut našla som to, hurááá 🙂
http://www.fertilityfriend.com/home/4743de
ale to je len teória, že 2-5 dní a to ma dosť hnevá. Ale snažíme sa milovať najviac ako to ide. A prečo sa má piť grepový džús?
@zuzu1104 ja viem, ale aj doktorka mi povedala že sex nemusí byť každý deň...stačí tak 2-3krát do týždňa, lebo napríklad ked má niekto sex každý deň tak nemusí byť dobrá kvalita spermií... ten džús je dobrý práve na kvalitu toho ovulačného hlienu, ten je doležitý preto aby spermie sa dostali až k vajíčku aj aby vydržali čakať na vajíčko

@zuzu1104 no ide o to, že ak si to značíš do grafu, je dobré si značiť aj hlien, ak si robíš ovu testy tak aj tie a ešte aj krčok ak si sleduješ ale to už nije tak podstatné...každý cyklus má vlastne 2 fázy, predovulačná, potom následuje ovulka, ktorá trvá 12-48hod a následne poovulačná-luteálna fáza...pred ovuláciou sú teploty nižšie, možu kolísať, ale sú nižšie, ked následne nastane vzostup o 0,2 a viac stupňov a potom minimálne 3 dni je teplota hore znamená to že bola ovulka a graf ti ju aj vyznačí.... ten vzostup znamená že ovu prebehla...to všetko zistíš sledovaním si cyklu...ja napríklad viem, že ked mi teplota klesna na 36,8 dostanem menzes, chce to len cvik a dostaneš sa do toho, doležité je merať v rovnaku hodinu a rovnakým teplomerom