icon

Snažilky v roku 2015

2_ika_2
18. dec 2014

Ahojte dámy 😀 založila som túto diskusiu lebo som chcela vedieť či je to aj u vás tak ako u mňa. Po dlhom premýšľaní sme sa s mojím priateľom dohodli že chceme bábätko v budúcom roku...t.j. že sa budeme snažiť od začiatku roka ale nebudeme tlačiť na pílu no a po lete by sme do toho šli na plno tak aby z toho niečo bolo 😀 😀 😀 teda pokiaľ sa dovtedy nezadarí 🙂 a teda by som sa chcela spýtať čo si o tom myslíte či je to dobrý nápad a či je tu niektorá ktorá to ma podobne ako ja...len dúfam že niesom sama 🙂 🙂

lavinis
29. jan 2015

@majuskabobi no mne podľa aplikácie v mobile vyšli plodné dni presne na týždeň, kedy bol môj priateľ na SVK a zadarilo sa 😀 aplikácie sú užitočné na sledovanie cyklu, ale treba ich brať len ako orientačné. Každopádne my sme si neprispôbovali aktivity plodným a neplodným dňom, náhodou to tak vyšlo, čo som zistila, až keď odišiel a kukla som do aplikácie, že wow...bola som na vrchole plodnosti 😀

majuskabobi
29. jan 2015

@kika52621 pozri prosim v mojom albume moje ovul.testy z pred 2dni,ci si mala silnejšie ciarky 🙂 akú značku ovul.testov si kupovala? Inac som citala,ze na ovulaciu baby piju dzusy,jedny grepove,druhe ananas..uz mam z toho hokej ☹

kika52621
29. jan 2015

@majuskabobi ten test čo máš odfotený na druhej fotke tak asi tak silnú som mala čiarku aj ja pri prvom teste.... na druhý deň som si kúpila iný test značky RapiClear ale nie papierový ale taký umelý stál 7€ a boli tam dva testy no a ten mi ukázal tú čiarku už silnejšiu.

puffu
29. jan 2015

@majuskabobi
@kika52621 kocky, nechcem Vam skakat do debaty ale mam taky pocit ze kazda hovorite o inom...jedna hovori o tehu testoch a druha o ovu testoch..

majuskabobi
29. jan 2015

@kika52621 jej,tak gratulujem 😉

majuskabobi
29. jan 2015

@puffu hej,aj mna to napadlo 😀

majuskabobi
29. jan 2015

@lavinis tak uvidime. My sa snažíme neustále, tak mozno motyka vystreli 🙂

petra212
29. jan 2015

@majuskabobi
a aký dlhý mávaš cyklus obyčajne?
Ono hladina LH počas cyklu kolíše, takže kľudne môžeš mať dnes slabšiu čiarku ako včera a zajtra môže byť už pozitívny ... záleží to aj od toho či si dodržala pitný režim = teda pila menej tekutín pred testovaním ... ak piješ príliš veľa tak to tiež môže ovplyvniť a výsledok bude slabší než by bol keby si tie cca dve hodiny pred testovaním nepila.
a kedy si testovala? ovu testy sa majú robiť až po 10.00 hod., skôr nie. Lebo hladina LH kolíše aj počas dňa, no po tej desiatej by už mala byť ako tak ustálená. Ja robievam až okolo pol šiestej večer napríklad.

majuskabobi
29. jan 2015

@petra212 cyklus mavam 27dnovy,obcas sa predlzi,ale zvacsa tych 27 dni..ja celkovo pijem dost vela vody,cajov.pred testovanim 2hodky nepijem,aj ked stale musim mysliet na to,ze sa nemam napit ako alkoholik 😀 testujem okolo 12.00, viem,ze rano sa nema testovat.neviem ktore testy si kupit,lebo kamoska mi odporučila 7 v baleni od DrMaxa,ale neviem.tie ostatne su celkom drahe.ja som tento mesiac testovala hned po menštruácii (viem ze by sa nemalo,len som chcela zistit ci nemam ovulu hned po) inac hlien mam zvycajne biely aj pocas plodnych dni..

puffu
29. jan 2015

@majuskabobi a od ktoreho dna dc si zacala testovat, podla mna ak mas cykly zvacsa 27dnove tak 17dc je uz neskoro na ovulku, samozrejme ludske telo je nevyspytatelne ale...
ja mam napriklad ovulku 15-17dc a od ovu po ms zvycajne dalsich 16-17dni, cize cykly 31-34dni, aspon posledny polrok co sa sledujem to tak mam..

majuskabobi
29. jan 2015

na @puffu od 7 😎 nespoliehala som sa len na testy, snazime s manzelom kazdy druhy den 😀 kdyby neco tak uvidime. Terazky som zacala pocas menštruácie pit alchemilkovy caj,neviem ci to nejako neerozhadzalo moju ovulcu 😕

puffu
29. jan 2015

@majuskabobi ja som pila alchemilku skoro rok, kedze vtedy som mala rozhadzane cykly, medzi 30-42dni niekedy aj viac, potom mi to upravilo na 32-34dni, od konca jari uz caj nepijem, prve mesiace mi to opat vyskocilo cez 40dni a od septembra mam 31-34dni, odvtedy si aj presne vsetko zapisujem a ms mi raz dosla 16dni od ovu a ostatne mesiace 17dni od ovu takze dufam ze to tak ostane a konecne po tolkych rokoch viem kedy mam ocakavat ms..🙂

majuskabobi
29. jan 2015

@puffu do akeho dna cyklu si pila tu alchemilku? Ja mam ms v poriadku. Len ovulacia ma stve 🙂 myslim,ze uz bola vcera alebo predvcerom.ak chces kuk album testy.robila som ich o 12.00

puffu
29. jan 2015

@majuskabobi ja som ju pila kazdy den, rano som si zaliala 7dl salku a do obeda som si to vypila, ja sa v ovu testoch nevyznam, nikdy som ich nerobila, len mi prislo na dni tvojho cyklu mat ovulku tak neskor dost nepravdepodobne, hoci ako som pisala ludske telo je zahadne a nikdy nevieme ako sa zariadi..

majuskabobi
29. jan 2015

@puffu no ak sa nic nepodarilo,budem musiet zmenit značku testov 🙂 vy sa snazite ci uz ste v ocakavani?

puffu
29. jan 2015

@majuskabobi my na bejbinu este nepracujeme ale ani sa mu nejako velmi nebranime, nechavame na nahodu...chceli by sme najskor dokoncit dom, uz nam to treba v podstate iba zariadit a potom by sme chceli do toho vhupnut naplno ak nepride dovtedy samo, ale zatial si od 10dc po 19dc davame pozor a kebyze a nam postasti medzi tym tak to tak malo byt a budeme sa tesit...

majuskabobi
29. jan 2015

@puffu tak my sme sa akurat nastahovali do bytu,ktory sme dokoncili,mozno preto ovca sa pozabudla,hehe

zuzkasu
30. jan 2015

ahojte tak mi ideme na to snad nam do tretice vyjde to dievcatko 🙂 konene som zlomila muza tak dufam ze do vianoc budem trojnasobna mama 😀

rusalka999
30. jan 2015

@niks23 ďakujem a budem sa pravidelne hlásiť či bacily zabrali 🙂 dnes 13DC tak uvidíme či to bude na prvý krát 🙂

petra212
30. jan 2015

@majuskabobi
no keď máš 27 dňový cyklus tak to by si mala mať ovu najneskôr ten cca 14 DC, ale aj mne alchemilka posunula ovu a tým sa mi predĺžil aj celý cyklus, takže možné je všetko
a LF mávaš akú dlhú?

ja mám tiež problém ked mám testovať ... bo tiež veľa pijem čajov aj vody ...
čo sa týka testov tak môžeš kúpiť aj tu od @rybkaa (napíš IP)
sú dobré a určite nie tak drahé ako v lekárni a nebudú ťa zavádzať 😉 ukážu čiarku vtedy kedy majú 🙂

no a ja som pred dvoma mesiacmi tiež pila alchemilku až do ovu a potom už nie ... a zdá sa mi, že na mňa tak vplýva, že mi predĺžila cyklus o cca 5 dní, lebo min. cyklus som ju nepila a zase bol o 5 dní kratší, tento cyklus som ju pila iba cca 7 dní na začiatku cyklu a zase to vyzerá, že mám ovu posunutú, aj keď nie až tak ako minule

kika52621
30. jan 2015

@majuskabobi dakujem

rybkaa
30. jan 2015

@petra212 ďakujem ti 🙂
@majuskabobi ak chceš dobré testíky, ozvi sa mi, rada pošlem 🙂

petra212
30. jan 2015

@rybkaa 🙂

niks23
30. jan 2015

@rusalka999 Ahoooj no tak super 🙂 ja som taká kadejaká lebo až v utorok idem k lekárovi to čakanie mi pripadá ako večnosť. Chcem vedieť či je všetko v poriadku 🙂

kudusko
30. jan 2015

@majuskabobi ano aj ja ti odporucam od
@rybkaa som s nimi velmi spokojna 🙂

mimuska2109
30. jan 2015

Ahojte dievcata, pridavam sa k vam. Snazime sa o druhe babatko a rovnako sa nedari ako pri prvom. Zacala som si merat BT a hadze mi strasne cisla:( rozmyslam nad Gynexom, lebo moj problem je ovulacia:(

kremko
30. jan 2015

Baby, mne sa zdá, že sa s mojím manželom vôbec nesnažíme. 😉

moncicip
30. jan 2015

@kremko A na to si ako prisla?

moncicip
30. jan 2015

Mozno trochu blba otazka ale chcem sa spytat ktory DPO sa vam najskor ukazal pozitivny test? Dakujem vopred za vsetky odpovede.

babunka11
30. jan 2015

Ahojte. Snazime sa o nase druhe od septembra. Prve sa zadarilo po styroch mesiacoch. Aj ked kojime, cyklus mam celkom pravidelny, plus minus 2-3dni. Trochu som si ale neista ovulaciou. Poslednu ms som mala 31.12. a ovu podla vsetkeho 21-22.1. Ms mi stale neprisla, teho test pred dvoma dnami negativny. Aj sa znova bojim testovat, ze tam bude len jedna /. Kedy vam ukazal teho test spolahlivo vysledok, kolko dpo? Dakujem a prajem vsetkym najprv vela stasticka a potom uz len zdravicka ;)