Snažilky v roku 2015
Ahojte dámy 😀 založila som túto diskusiu lebo som chcela vedieť či je to aj u vás tak ako u mňa. Po dlhom premýšľaní sme sa s mojím priateľom dohodli že chceme bábätko v budúcom roku...t.j. že sa budeme snažiť od začiatku roka ale nebudeme tlačiť na pílu no a po lete by sme do toho šli na plno tak aby z toho niečo bolo 😀 😀 😀 teda pokiaľ sa dovtedy nezadarí 🙂 a teda by som sa chcela spýtať čo si o tom myslíte či je to dobrý nápad a či je tu niektorá ktorá to ma podobne ako ja...len dúfam že niesom sama 🙂 🙂
@puffu jj z kosickeho kraja ;) no som rada ze nie len ja som taka "sibnuta" 🙂
Asi mas pravdu, ked to uz fakt bude... asi budem citit ako vsetkk zariadit...
Uff 5 rokov,..to sa asi musis v podstate tesit ked budes doma dlhsie a relativnd v klude a venovat sa detom... ja by so tiez chcela po sebe deti...ale to vsetko asi bude zalezat od toho ako sa budem po prvom porode citit ;)))
@littledesire som si myslela, lebo Panorama je asi taka najprijatelnejsia cenovo. My sme byvali na Furci, ale v lete sme sa prestahovali do Krasnej, kde sme si postavili domcek.
Inak aj moj mm si to predstavoval velmi jednoducho, ze po svadbe pojdeme na svadobnu cestu a tam sup sup a bude babo, ale pockali sme si az do zimy.
@ivka228 jj presne, cenovo bola najprijatelnejsia ;) a byvaju nam tu aj traja kolegovia s polovickami, takze mame veselo ;) my sme tiez pozerali krasnu, na stavanie domceka. V tej novej casti Na hore byvate?
Joj toti muzi si daktore veci tak jednoducho predstavuju hehe...strasne s nimi ;)
@ivka228 ja inak tiez mam pripravenu kyselinu listovu..myslela som ze ju zacnem brat az vo februari, lebo slm si myslela, ci nezacnem brat zbytocne skoro, ale ked tak premyslam, tak neviem.. ;) beriem aj gynex kvapky, kvoli cystam, ktore chvalabohu teraz nemam ;)
@littledesire tiez som si to nevedela predstavit ked sme do toho isli..:D ale uz je to o zvyku, robim priblizne 6-7hodin denne tak to nie je az take strasne, skor na psychiku,kedze pracujeme ako zdravotni asistenci cize opatrovatelia, starame sa o 58rocnu pani so sklerozou a demenciou takze niekedy su poriadne tazke dni ale tym ze sme su uz tak dlho a stav sa jej zhorsoval postupne tak sme sa na to nejako pripravovali postupne, neviem si predstavit aby som dosla napriklad teraz, to by sme asi odisli po mesiaci prec lebo by sme to nezvladli, sme sa tu naucili vela trpezlivosti, tolerancie a hlavne my dvaja sme sa velmi zomkli a dalo nam to strasne vela, za co sme nesmierne vdacni
a ty v akej sfere pracujes?
@littledesire presne tam. Moj mm je z dediny a on sa nejako nestotoznil s byvanim v byte a tak sme sa rozhodli, ze si postavime vlastny domcek. Zacali sme, ked som bola v piatom mesiaci tehotenstva a stavali sme svojpomocne, cize bolo to narocne obdobie, ale uz sme vo svojom aj ked nie uplne dokoncenom.
Pripájam sa aj ja k vám ,,,
@littledesire presne tak a vobec nelutujem, ze sme necakali s babom az do dokoncenia, ale mali sme ho skor. Mame doma vlastne takeho maleho stavbara 🙂
za 4 roky nehraneného pohlavného styku som neotehotnela už som s toho zúfala dúfam že už tento rok budem tehu aj keď tomu vôbec neverím .
@ivka228 Prave že ja nemám pravidelný cyklus raz mam normálne niekedy nemám mesiac dva aj tri ked nedojde m k Dr. na vyvolávačku. Áno uz som to hovorila Dr. ze sa snažíme o babo ze chceme mať ..brala som inofolic a nič teraz so si objednala gynex tak skúsim este to ..mne sa zda ze ja nemám ovulaciu ...
@atka1989 tak to ti silno drzim palce aby sa vam to uz podarilo, ja mam v tomto smere tiez trochu obavy, nemam pravidelnu ms, kedysi mi to strasne kolisalo od 32 do 40dni, niekedy aj viac ale teraz klop klop posledne 4 mesiace 31dni co som normalne nechapala, ale ovulku viem kedy mam tak dufam ze to bude ok..skus zajst na nejake vysetrenia alebo vymen gynekologa ked s tymto nie je rec, ak sa 4roky nechranite a babo nikde tak vam treba nejako pomoct aby ste ho mali
Ahojte, mozem sa k vam pridat? My sme sa rozhodli o 2. dieta, vela sme nad tym rozmyslali, roky sme len odkladali ale od januara ideme na to.
Doktorka mi poradila brat fembion 800 alebo pregnium a tiez spominala kys.listovu. Odkedy mam brat podla vas? Cyklus mam pravidelny, zatial nic neberiem. Mam 35 r.takze dufam ze tento rok sa nam podari..
@atka1989 ja by som chcela dalsi mesiac zajst za lekarom ked budeme na sr kedze zijeme v UK a tu sa taketo velke prehliadky ako u nas nerobia a hlavne ak by sa zadarilo aby som mala uz aj na sr lekara lebo rodit chcem urcite na sr a uz to hned spojim s tym nech ma prezrie kedze som naposledy bola u lekara ako 20rocna tak by sa asi aj patrilo...
urcite mu povedz nech to nejako riesi lebo takymto sposobom sa nemusite dopracovat k dietatu vobec, uz mi pride cudne to ze nejako neriesi dovody preco ti ms nepride sama, nie je to zdrave ked nechodi a preto mal podla mna hned hladat pricinu
@nakatka ahoj aj ja mám 35r a od oktobra sa snažime no zatial nič 😯
@atka1989 tem gynex je super na ovulku a dozrievanie folikul. Ja som nikdy necitila ovu ani som nevedela kedy je. No už druhy tyźden beriem gynex a prvy krát v živote som včera citila ovu ale že poriadne bolesti v lavom vaječniku ovu test úplne pozit včera. Ten gynex určite pomáha.
@ivka228 hehe, no uvidite, mozno pojde na stavbarinu ;)
@nakatka vitaj. Co ja viem tak aspon 3 mesiace pred otehu a aj pocas by sa mala brat kys. listova. Ja mam doma Gs mimistar, ze vraj je dobry, tak neviem. Mozno je lepsia cista listovka ako ty chces brat..
@atka1989 ak nie si spokojna s dr, urcite zmen. Ja tiez pouziva, gynex. V septembri som mala cystu, dlhsie cykly, upravili sa mi uz 4.mesiac po sebe 30 dnovy cyklus a vzdy na 17 den ovu. Ja som ho ale zacala primarne brat kvoli niecomu inemu. Mozes si moj pribeh s gynexom precitat tu : https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/gynex-a-vase-skusenosti/
Na strane 6, asi 10ty prispevok zvrchu..
Inac baby, odporucali mi dat aj partnerovi gyneX, nemusia ho brat len zeny..
@littledesire takze ti gynex upravil cyklus? Ja mavam nepravidelnu ms ale posledne 4mesiace mam presne 31dni co som prekvapena ale tiez som zvazovala ci skusit gynex ak by mi to opat vyskocilo nejako nepravidelne, alchemilkovy caj mi zaberal pokial som ho pila pravidelne, upravil mi cyklus na 32-34dni ale akonahle som prestala tak to vyskocilo az cez 40dni tak som to radsej vysadila uplne ale citala som o inofoliku alebo o tom gynexe na upravu cyklu tak sa neviem rozhodnut

@littledesire jej, tak to sme z rovnakeho kraja potom...🙂
ja som inak presne taka ista, musim mat aspon priblizny plan, ak neviem co sa deje tak som z toho nervozna a nesvoja..uplne rozumiem tvojim pocitom ohladom zamestnavatela a voci dietatu atd..ono v tomto asi ani ziaden plan neexistuje, lebo telo nefunguje ako gonbicka takze sa moze a nemusi podarit hned, a na strane druhej, mozno si po narodeni dietata najdes nejaku cestu ktora bude vyhovovat aj tvojej praci, aj dietatu alebo sa ti bude doma pacit viac a nebudes si vediet predstavit navrat este do prace...
my sme tiez zvazovali ze mat prve dieta tu a odist z uk az ked budeme cakat druhe ale potom sme to nejako zamietli lebo si to nevieme predstavit a tak ja budem doma na materskej po prichode z uk, do prace sa nechcem ponahlat kedze sme si nadrobili teraz dost(makame kazdy den uz skoro 5rokov) a v podstate vychova deti je nieco co sa neda nejako vratit, zopakovat, tak nechcem premeskat minimalne prve 2 roky, mozno to beriem aj trochu sebecky, ale nechcem o toto obdobie prist a hnat sa za pracou, aj kvoli tomu sme deti doteraz odkladali aby som si ich mohla uzit a byt s nimi , ak nam bude dopriate tak by sme chceli prve dve deti hned po sebe, cize doma by som bola mozno aj 5rokov vkuse ale za ten cas si chcem spravit VS ..ale ak budem nutena ist skor do prace tak pojdem, uvidime..