icon

Snažilky v roku 2015

2_ika_2
18. dec 2014

Ahojte dámy 😀 založila som túto diskusiu lebo som chcela vedieť či je to aj u vás tak ako u mňa. Po dlhom premýšľaní sme sa s mojím priateľom dohodli že chceme bábätko v budúcom roku...t.j. že sa budeme snažiť od začiatku roka ale nebudeme tlačiť na pílu no a po lete by sme do toho šli na plno tak aby z toho niečo bolo 😀 😀 😀 teda pokiaľ sa dovtedy nezadarí 🙂 a teda by som sa chcela spýtať čo si o tom myslíte či je to dobrý nápad a či je tu niektorá ktorá to ma podobne ako ja...len dúfam že niesom sama 🙂 🙂

lilimoni
21. máj 2015

Babulky mna prave chytila depka, ze co ak sa nam nepodari otehotniet 😒 uz mi z toho hraboce a statocne 😕 nie su nejake vitaminy na podporu plodnosti?

curlynka
21. máj 2015

@eliska811 a tak este moze byt aj viac....na 19 DC mozes mat 20 a prasknuty....ci ako?? To uz bola ako ovulka a folikul prazdny?

curlynka
21. máj 2015

@lilimoni nestresovat a nemysliet na to...idealny vitamin.Jasne,ze sa zadari.....doprajte si nejaku oddychovu dovcu,kde pridete na ine myslienky a pride to samo....

lilimoni
21. máj 2015

Mna by este zaujimalo ako vysvetlime malej Monike, ked sa zadari, ze bude mat surodenca 🙂 ona by chcela, ma s tym bombarduje uz pol roka, ale neviem ako odpovedat na otazky : 1. Ako sa babo dostalo dnu a za druhe ako sa dostane von 😀

@curlynka som z toho smutna, ze sa nedari ☹ ale to sme tu asi vsetky, ze? Iba ak Bea je cela happy 🙂

lucia1002
21. máj 2015

@eliska811 mne hovoril moj dr.ze on ju robieva na 12dc..a mne 12 aj 13dc vychadza na vikend tak preto idem uz 11dc..tak myslim si ze tam nic moc nebude, nakolko som mala podla vsetkeho ovu dost neskoro..a tebe co povedala? 12mm je malo nie? Ale sak narastie 😉 asi mas posunutu ovu..

bea0802
21. máj 2015

@lilimoni aleeee noooo nemyslieť negatívne a ano ja som happy ale curlynka tiez vyšlo nám to rovnako este aj termín 😀 ...to ale neznamená ze vsetky sa ku nám čoskoro nepridate 😝 ....silno silno držím prsty každej jednej tu a viem ze čoskoro tu budu pozitívne testiky ...ale je to o tom fakt sa nato az tak nesustredit ...mne to vyšlo v mesiaci kedy by som dala ruku do ohňa ze niesom 😉

lilimoni
21. máj 2015

@bea0802 snazim sa mysliet na ine veci ale ked ono to stale beha po rozume, ze preco sa nedari 😒 necitim sa nejaka stara ( mam 28) tak neviem kde je problem 😒 a manzel sa tiez tesi. Bude to jeho prve 🙂

19lucka90
21. máj 2015

Ja som dnes uz nevydrzala a spravila som si test. negativny. Sice na 21dc. No uvidime. Zobudila som sa na nezvycajnu bolest v prsiach.

lilimoni
21. máj 2015

@19lucka90 snad o tyzden najdes // 🙂

clauduska17
21. máj 2015

@19lucka90 ja 27dc a tiež som nevydržala, a nič

lilimoni
21. máj 2015

Baby som zvedava, ci si niektora najdeme // na den deti 😀

curlynka
21. máj 2015

@lilimoni ja mam 28 a prve....aka staraaaa prosim ta.Vsetko pride v spravny cas 🙂 viem,ze sa na to neda nemysliet,ale podari sa!!!!!!!!! Pozitivne hlavne 🙂

1234lubka
21. máj 2015

@lucia1002 no zdravo...to sa len snazim mat doma furt nejaku zeleninu..paradajku atd...to ani chlebik bez toho nechuti 🙂 dnes pozitiv test konecne 🙂 vcera nebol alw to som robila rano aovu testy je najlepsie robit naobed..vcera neoved by bol urcite tiez pozitiv. Takze dnes bol den d...z ktoreho nic nebolo lebo robim poobrde a manzelicek uz davno spi...a rano neviem...to tak ked vstane jeden su hore vsetci..teda maly...takze.tento mesiac urcite nic s toho nebude...

petra212
22. máj 2015

@eliska811
on dorastie neboj sa,
ja som mala minule na 11 DC 7mm folikul a dorástol ... síce ovu prišla neskôr ako zvyčajne, čo je teda pochopiteľné za daných okolností, ale prišla
takže aj tebe sa môže stať, že sa ti ovu posunie na neskôr, ale folik určite dorastie, veď už teraz je pekný veľký

@lilimoni
nie 20 x za mesiac, keď som to skúšala ako to funguje tak vtedy som robila toľko, ale nie je treba
záleží aké dlhé mávaš cykly
ja mávam ovu približne 15 až 17 DC niekedy ojedinele sa posunie aj na neskôr
takže začínam robiť ovu testy tak cca od toho 12 DC, ako kedy,

porzi aj tu - časť kedy začať testovať
http://www.ovulacne-testy.sk/ovulacny-test/

no a po poslednom pozitívnom teste ešte robím tak cca dva dni aby som mala istotu, že už nie je pozit.
po poslednom pozitívnom teste príde ovu do 48 hodín, tak potom už nie je potrebné testovať,

lilimoni
22. máj 2015

@petra212 ak sa ani tento mesiac nezadari, tak skusim s tymi ovu testami 🙂 a ak som spravne pochopila, tak ked su ciarky rovnake, tak je pozitivny a do 48 hodin pride ovu. Takze staci zacat testovat cca od 10 DC kym nie su rovanke + dva dni pre istotu 🙂
Ovu testy su bezne dostat v lekarni?

petra212
22. máj 2015

@lilimoni
presne tak, čiarka musí byť rovnaká alebo silnejšia ako tá kontrolná, a nebud prekvapená, druhú čiarku tam môžeš mať počas celého cyklu, lebo LH je prítomný v tele stále v nejakej výške, ale pozit. je až ked sú hrubé koľajnice, tak isto sa ti môže stať, že jeden den je druhá čiarka ledva duch a na druhý den už je pozitívny, LH sa vylučuje vo vlnách, tak preto môže takto rýchlo zosilnieť, nie je pravidlo, že silnie postupne, môže zosilnieť aj len tak zo dna na den,
dostaneš ich aj v lekárni
ale aj baby tu na mk predávajú a tie sú oveľa lacnejšie ako tie v lekárni

napr. môžeš od @ rybkaa kúpiť

littledesire
22. máj 2015

@lilimoni alebo mozes aj od @lauritka kupit testy .. ja som tak kupovala 0.4 centov /kus ..
A ako pise petra, pozitivny je ked je testovacia ciarka rovnako silna alebo silnejsia ako kontrolna. Este take, neviem ci pravidlo, ale odporucanie: Nemalo by sa cca 1 - 2 hodiny predtym pit, aby sa to LH viac koncentrovalo. ja si robim testy prevazne okolo 19tej, vtedy mi ukazuje najlepsie. Nema to byt z ranneho mocu, ale od 10tej hodiny rannej cca mozes testovat. Ja sa 2 hodky predtym vycikam a potom cakam cca tie 2 hodky a idem spravit test 🙂

eliska811
22. máj 2015

@lilimoni V podstate problém nemám len ovu je posunutá v perfektnom prípade už by som mala mať folikul v 14 deň 18-20mm a mal by už aj praskať a uvolňovať vajíčko no ja si musím ešte počkať

@curlynka nie ovu ešte nebola a ako hovoríš ak bude rásť tak ako má každý deň asi o 2mm tak v pondelok by mal byť 20mm a niekedy vtedy prasknúť. Ja som si ovu testy objednávala od lauritka 40 centov za kus a na druhý deň som ich už mala doma 🙂

@lucia1002 je málo na 14 deň by už mal byť väčší ale hlavné je, že je a že ešte porastie a v pondelok by mala byť ovulka tak budem mať pekný víkend 😀

Pani dr. som hovorila, že si myslím, že mám posunutú ovulku a ona, že podľa čoho to viem povedala som, že si meriam aj bazálnu a ona i, že to je irelevantná hodnota. Veď viem, že keď stúpne teplota znamená, že ovu už prebehla. Odjakživa sa to tak robilo. A keď ma potom vyšetrila a potvrrdila to tak na tom asi niečo bude. Že si mám radšej kúpiť testy aj tie si už robím len s tou teplotou si to môžem overiť 🙂

@petra212 ďakujem viem, že ešte porastie ale tak nie všetci musíme byť tabulkový a mať ovu na 14 deň 🙂 ale testy mi pomôže to presne určiť no približne v pondelok očakávam

lilimoni
22. máj 2015

@eliska811 aspon, ze ti ovu pride aj ked "mimo tabulky". 🙂

No ja teda pockam, ci pride mrcha a ked ano tak kupim testy. A ked budem mat na teste riadne kolajnice, tak mam 4 dni znasilnovat chlapa a malo by sa zadarit? 😀

bea0802
22. máj 2015

@lilimoni tak stará rozhodne niesi a neplodna tiez nie keďže uz máš jednu kocku ...neboj sa niekedy sa zadari hned niekedy neskôr......ja by som v prvý mesiac dala ruku do ohňa ze som mala som asi vsetky príznaky robila som testy ako bláznivá a samozrejme som nebola na druhý mesiac ma to prešlo mala som iné povinnosti a tentokrát by som dala ruku do ohňa ze niesom vsetky MS príznaky a dokonca aj mrcha nakoniec prisla a wuala o cca 7 hodin zmizla riešila som to tu s babami lebo ani na druhý deň sa uz nedostavila ukecali ma na test a ja som uz vecer mala // normálne som neverila ....takže fakt treba si len užívať sex a netestovat nasledovať sa toľko jasné ze myšlienky budu vždy ci náhodou lenže to je tak vsetko .....jedine čo je dobre si všímať svoje telo ked ocakavas ovu mne ukazovalo ze ju mam dostať 11.apríla ale ja našťastie cítim kedy ju mam a mala som ju uz 8. Ja mam totiž hrozne boľavé vajecniky vtedy a tak to aj vyšlo ....ale ak nepozorujes žiadne príznaky tak je najlepšie sexovat každy druhy den az do nasledujúcej mrchy ved koniec koncov uzijes si aj ty aj partner 😀

lilimoni
22. máj 2015

@bea0802 chlapa caka tazky tyzden 😀 dnes mam 7 DC tak do buducej nedele ovu prist musi 😀
Mala sa urodencovi urcite potesi 🙂

littledesire
22. máj 2015

@lilimoni no nemusis 4 dni v kuse ho znasilnovat :D:D:D hovori sa ze ob den by si mala.. ale zas su aj studie, ze v den pozitivneho testu a dva dni potom :D tak si vyber.. 🙂

bea0802
22. máj 2015

@lilimoni určite sa zadari a dobre píše
@littledesire daj mu kľudne aj oddych 😀

eliska811
22. máj 2015

@lilimoni Malo by sa zadariť 🙂 ja uvidím teraz teda vysledok snaženia sa až začiatkom júna. Potom je to už na tom či stihnú spermie vajíčko oplodniť a či sa uhniezdi. Ale základ že ovulka bola aspoň budem/budeš vedieť 😀

lilimoni
22. máj 2015

@eliska811 snad nam to vyjde 😀 februar 2016 beda nas mesiac 😉

lilimoni
22. máj 2015

Babulky aj vy dnes mate taky "lenivy" den? Mne sa nic nechce a len si vysedavam na gauci s tabletom a pozeram minimax s mladou 😀 a to by som mala minimalne obe kupelne spravit. Zajtra doobeda pridu moji rodicia a potom zoberu Monicku k sebe do Ba a nechcem mat bordel, ked pridu ale som dnes neschopak 😒

easyhairr
22. máj 2015

ahojte baby pripájam sa k Vám 🙂 síce sme sa začali snaažiť už na začiatku roka ale bolo to len tak light a teraz už na plno a strašne sa teším, že už aj môj drahý sa tak teší ako ja 🙂

lilimoni
22. máj 2015

@easyhairr pekne ta medzi nami vitam 🙂

easyhairr
22. máj 2015

@lilimoni ďakujem veľmi pekne 🙂 ako sklamania boli už pred pár mesiacmi ale to sa priateľ veľmi nesnažil a nechcel no prišli problémy a uvedomil si, že ma nechce stratiť a nakoniec povedal veď už nemá načo čakať 🙂

lilimoni
22. máj 2015

@easyhairr kedy ti skoncila mrcha?? Aj si nejako sledujes plodne dni? 🙂