Snažíme sa o dieťa po štyridsiatke?
Ahojte. Zienky snazite sa este po 40+? Neodradza Vas vek a zdravotne problemy? Ja velmi tuzim este, prisli sme o babatko ale ako som starsia viac som neista ci to fyzicky zvladnem no tuzba je stale velka. Odradza ma vek a zdravotne problemy, no ako sa s tym zmierit a presvedcit srdce 🤔 Terapie mam za sebou len bola to len barlicka na cas.
@frzeiovn 43
Toto je taky nepresny prispevok... 40+ môže byť pár dní po 40ke ale aj po 45ke a co sa tyka kvality vajíčok je to obrovsky rozdiel... zdravotne problémy sú co? Môžu to byť banalne tehotenstvo neovplyvnujuce drobnosti a naopak veci,ktoré by otehotnieť prakticky znemoznovali.. my sme prišli o babatko pred 2.5 rokom... veľmi dlho trvalo nám zasa otehotnieť.. už sme to vzdali,lebo ja som po 40ke rodit nechcela. Nakoniec maly zázrak a prirodzene. Maly sa narodil pred mesiacom tri dni pred mojou 40kou.. najpohodovejsie tehotenstvo,len som musela pichať lieky na riedenie krvi...
Ja mám za mesiac 39, máme už tri deti 16,14 a 10, a ja by som veľmi chcela, len presne, že zasa to vstávanie, všetko okolo znova, už aj ja mám problémy s chrbticou...ale asi sa musíme presvedčiť, lebo moja túžba je veľká...ale myslím, že starší by už aj pomohli. Mám veľa kamarátiek, čo rodili po 40 a povedali, že v pohode a to že 4. alebo 5.,6. dieťa....
@frzeiovn u nás je Bruno naše č.5.. deti majú 17,13,10,8 rokov.. doma je neskutočná pohoda, on je úplne easy going baby,aj to robí veľa.. plakal zatiaľ 3x, lebo ho bolelo bruško,inak len spinka a usmieva sa... také bábätka aj desať este😅🤣Ale my sme skončili uz😅🤣
Je tu skupina,pridaj sa tam
@osky ako sa vola prosim ta?
@anjelicek26 ako super mas. Nam zomrela prvorodena. Kebyze mam tolko co ty neriesim.
Velmi ma mrzi,ze ste prisli o dceru. Autorka keby sa rozhodujem medzi - nemám žiadne dieťatko a som starsia mama, idem do toho byť starsia mama.. U nás to bol už skutočne taky bonus a túžba, občas si vravím,že sme si tolko šťastia od Boha ani nezaslúžili.
@anjelicek26 len mam vazne problemy s chrbticou dolamali ju pri porode preto mam obavy akoby som zvladla tehotenstvo a starostlivost len tuzba je tuzba. Upadam do tazkej depresie z toho.
Ja mam 39 a isla by som to toho, ale samozrejme nemame nastastie vazne zdrav problemy. My to zvazujeme tiez este. Mozno moja pohodlnost ma v Tom najviac brzdi. Ze uz dieta mame a neviem ci chcem zase tri roky skakat len okolo dietata. Ale keby mam naozaj silnu tuzbu, tak idem cez vsetko.
To v tehu vsetko podrzi zazracne. Mozes rodit cisarskym skrz chrbticu. Ja by som do toho isla, mozes chcodit cele tehu na fyzioterapiu. Tiez neurolog, ortoped. Ja som ten typ, ze ked nieco chcem, tak idem za tym ak keby co bolo. Hlavne keby mam tak silny dovod.
ja som mala deti po 40... no vies, ono zavisi, pokial je dieta nespavec, tak je fakt, ze tie nevyspane noci zvladas uplne inak ako v 20ke kde som ani nevedela, ze nejaka nevyspata noc bola. Aj unava je celkovo ina, ale teda ja by som nemenila. A tehu boli obe pohodove... len teda plodnost v tomto veku je nizka a naopak vysoka sanca na to ze o babatko prides, aj na toto treba byt psychicky pripravena
@cookie29 a kolko si mala v posledne teho?
@stefka884 ty si tehotna? Sa ti hovori. Vela stastia prajem.
@cookie29 gratulujem.
ja som teda na prahu 40 a dufam, ze sa este postasti... zdravotne problemy ziadne, citim sa stale rovnako ako v 20, prebdene noci zvladam lepsie ako v 20, psychicky som na tom lepsie ako v 20. ale samozjreme, je mi jasne, ze pravdepodobnost, ze sa nejaka choroba pritrafi, sa zvysuje.
@kiwi3 prajem vela stastia. Ja mam problemy kvoli poslednemu tehotenstvu a porodu rodila som mesiac pred 40tkou. Pani doktori mi znicili zdravie a teraz trpim no tuzba mat dalsie dieta je obrovska.
Veľmi záleží od názoru doktora, ak máš akékoľvek výraznejšie zdravotne problémy. Tam by som sa poradila v prvom rade.
A potom je to už len na vás. Tým, že ste o prvorodené dieťatko prišli, nemáte deti a túžite…. To je veľmi podstatný základ. Ja by som do toho išla. Nestrácala by som ani deň, no musíš si uvedomiť aj to, že to nemusí vyjsť a bude to ďalšie trápenie, ktoré ma dve možnosti ako skončí. Bud sa podarí a vyjde to, alebo nie :( a to potom po psychickej stránke je tiež veľký zahul :( čiže je potrebné ísť do toho aj s takýmto možným scenárom a treba byt pripravený. Čiže po psychickej stránke je dôležité to mat nastavené dobre, aby ta to potom nepoložilo. Držím palce
@ceklis dakujem.za pozitivne slova. Doktori to je kapitola sama o sebe. Gynekologicka nema problem a neurolog nevyjdrujem sa. Doteraz si davame pozor nesnazili sme sa. Muz to nechava na mna. Rozhodnut je tazke. Chcel velku rodinu a nema. Citim sa ako zbytocna zataz som na tom dost zle. Lieky mam no to nie je vseliek.
@anjelicek26 ja ta obdivujem, kde beries tu energiu?
@zmrzlinka2021 z deti a rodiny.
Autorka chces prirodzene skúšať či IVF?Určite ano
Naj kamoška má dve zdravé deti, jedno ako 42r druhé ako44,5r. Rodila.sekciou. Na. Trhu sa dala po veľmi vážnej nehode a 4xop. chrbtice
@eliska13 ja som nemala problem.otehotniet ked som chcela.
@katica06 vau teda obdivujem

Koľko máš rokov?