Snažíme sa o dieťatko 2018
Ahojte dievčatá, zakladám diskusiu vo viere, že sa tu budeme podporovať a čo najskôr otehotnieme. Budem rada, ak sa predstavíte a napíšete svoj príbeh. Ja začneme teda mojím:
O bábätko sa snažíme od októbra 2017, po niekoľkých návštevách u svojho bývalého gynekológa a so žiadnou zmenou a prístup, ktorý mal, som zmenila gynekologičku. Tá mi zistila endometriózu na ľavom vaječníku. Ešte nás čakajú ďalšie vyšetrenia, dúfam, že čo najskôr. Verím, že to zvládneme a verím v silu a pozitívnu energiu, aj keď to je niekedy veľmi ťažké. Tak si ju tu navzájom predajme 🙂
Ahojte, ja som teraz tiež v “čakacej dobe” ... mám cca 3dni pred menštruáciou, tak som zvedavá 🤔💋
Ahojte, ja tiež čakám na ms už zajtra by mala prísť prípadne 2-3dni, ale optimizmus, že by to mohlo vyjsť na už prešiel, lebo už som mala na toaletnom papieri trochu spinenie, to znamená, že ms určite príde 😥 ako ja to už vážne nechápem, ako môže plodenie dieťaťa tak dlho trvať?to už nie je možné už 3 rok sa snažíme a stále nič😞 proste už by sa mohol stať zazrak, som sklamaná z toľkého čakania, budem mať už 31rokov nechcem už čakať.na jeseň asi pôjdeme na umele.ako to baby zvládate to cakanie?
@sandrita124 ahoj, my mame za sebou 11 mesiacov😔 je to tazke a hlavne na to nemyslieť a nečakat každý mesiac, ze sa stane zázrak. Výsledky mate všetky v poriadku?
@dkzuzana no veď to že to sa fakt nedá na to nemyslieť, keď mi silno tikajú biologické hodiny, to pochopia len tie zeny, ktorým sa nedarí.tie čo už už deti majú tým sa mudruje.boli sme na vyšetreniach ešte minulý rok, u mňa všetko v poriadku, ale manžel má pomalé spermie, takže asi preto sa nám nedarí.odporucali nám ivf, ale to sme ešte nechceli, ale asi nam nič iné neostáva.tento rok sme skúsili iui ale neúspešne.
@sandrita124 hovoríš mi z duše, presne, to pochopia len take, co si tým prechádzajú. Skúšali ste vitamíny? Moj muž mal pri prvom odbere zle výsledky, pri druhom sa výrazne zlepšil. Neviem ci pomohli naozaj tie vitamíny, ale za skúšku to stojí
@sandrita124 @dkzuzana je to dnes pekne svinstvo, aby si ženy museli doslova vybojovať dieťatko zubami nechtami 😤 práve dnes sme sa o tom bavili s maminou... ja som mala tento rok 29r, priateľ 30. Zatiaľ sme neboli na žiadnom vyšetrení, ja som bola na preventívnych po kyretazi, dr tvrdí, že je všetko ok. A momentálne má začalo pobolievať bruško, čo neveští nič dobre 🤷🏻♀️ Ale určite pôjdeme na spermiogram, už to takto ďalej nejde 🙄
@sandrita124 a čo sa týka čakania, snažím sa byt vážne pokojná a nebláznit z toho, no niekedy sú dni, keď sa to nedá... napríklad keď sa dozviem, že mladá babenka, ktorá ani len trocha nechce dieťa-otehotnie☝️ Tak vtedy by som vraždila 🙄
@sandrita124 tiež 3 roky, to čakanie je veľmi, veľmi ťažké a hlave smutné, keď si ako ja práve 2dc. Ale netreba sa vzdávať, príde to 🙏🙏🙏
Babenky, aj keď je to pre každú jednu ženu ťažké snažiť sa dlho a stále nič... ale mnohé tu máte okolo 30 r., teda stále kopu nádeje, že ešte stále máte čas a napokon to vyjde a budete sa tešiť z naplnenia vašej túžby.
Ja už tu nádej som takmer stratila, pretože tri roky marneho snaženia a 40-tka na krku, to nedodava človeku moc sily pokračovať ďalej v tomto "boji".
My to už asi čoskoro vzdame, lebo som z toho fakt psychicky vyčerpaná... ale vám držím palce, nech ste rýchlo maminy.
@miriam439 viem, ze to mozno malo povzbudi, ale pozri na Sklenarikovu. Ma 46 a coskoro porodi prve babo. Isto ani u teba nie je nic stratene, treba verit, skusat. Je mnoho moznosti, ako mat dieta. Jedna z nich isto bude ta prava aj vo vasom pripade. Drzim päste 🙏🙏🙏
@crazy_girl1
@maxi2
Dievčatá, ďakujem za povzbudivé slová. Ja idem vždy naplno za každým svojim snom. Ale tento môj najväčší životný "sen" mať vlastné bábätko sa možno nikdy nenaplní. Pred tromi rokmi hneď po svadbe na prvý pokus nám to takmer vyšlo, ale naša radosť trvala veľmi krátko. Bolí to dodnes a znásobuje sa to tým, že tak dlho sa ďalej snažíme a stále nič, hoci vraj tomu nič nebráni. Akurát mám spomalenú štítnu žľazu, ale endokrinologička mi už povedala, že liečba zabrala a ani ona už nevidí b tom problém. Akurát ten vysoký vek.
Ale ja som si už túžbu byť mamou naplnila - už rok máme doma krásneho a veľmi živého chlapčeka z detského domova, ktorý je teraz v takom krásnom veku - ide mať dva rôčky.
Ale.... tá túžba mať aj vlastné bábätko vo mne asi nikdy neutíchne. Ale ako som písala, veľmi ma to psychicky vyčerpáva - to neustále sledovanie plod. a neplod. dní, plánovanie sexu, každý mesiac folikulometria, nezabúdať v správne dávkovať lieky (clostilbegyt, duphaston, rôzne vitamíny a doplnky...). Ja už naozaj začínam veriť tomu, že keď sa na to prestane myslieť, tak potom sa to podarí. Len keby sa dalo nemyslieť na to, po čom túži každá bunka môjho tela 😢.
@dkzuzana súhlasím že na to sa nedá nemyslieť a ak áno tak iba na chvíľku, lebo u mňa je to tak, že do ms som ako tak nad vecou mám dobrú náladu a verím že sa to už mohlo podariť ale moju radosť vždy prekazí ms keď príde a som zase na začiatku 😐 potom si poviem že už ma to fakt nebaví snažiť sa a chytá ma beznadej.
@miriam439 veľmi ti držím palce aby sa ti to podarilo 😉 viem je to ťažké ale treba to ešte skúšať.
@sandrita124 presne takéto pocity mám aj ja
@dkzuzana skúšali sme veru aj ja a hlavne manzel, ale nepomohli.tak ja už neviem.a vy ste aké skúšali?môj dráhy si dával také sáčky čo sa vo vode rospustia a okrem toho aj zinok, vit.E, vit.D,a aj tak nič. Tie vitamíny sú dosť drahé, tak ma to už nebaví kupovať.Moj manžel keď mu robili minulý rok spermiogram 2krat tak obidva mal nie moc dobre.Len on je fajčiar a nevie prestať, veľakrát sa snažil prestať, ale nepodarilo sa mu to, tak si myslím, že aj preto má také spermie.hlavne že aj on veľmi túži po dieťati.
@monika20111990 a ešte mám pocit, že roky veľmi rýchlo letia, pred chvíľou som mala 28 vtedy som zatúžila po bábätku a zrazu už budem mať 31. Mám obavy že za chvíľu budem mať 35, potom 40 a dieťa nestihnem
@sandrita124 ja mám vo štvrtok 28a snažíme sa už dva roky😞presne viem ako sa cítiš

@dkzuzana Ahoj, ja som mala dostať včera ms samozrejme ,že ešte neprišla a testy snehobiele. Tak mi ostáva len čakať 😢