Snažíme sa o dieťatko 2018
Ahojte dievčatá, zakladám diskusiu vo viere, že sa tu budeme podporovať a čo najskôr otehotnieme. Budem rada, ak sa predstavíte a napíšete svoj príbeh. Ja začneme teda mojím:
O bábätko sa snažíme od októbra 2017, po niekoľkých návštevách u svojho bývalého gynekológa a so žiadnou zmenou a prístup, ktorý mal, som zmenila gynekologičku. Tá mi zistila endometriózu na ľavom vaječníku. Ešte nás čakajú ďalšie vyšetrenia, dúfam, že čo najskôr. Verím, že to zvládneme a verím v silu a pozitívnu energiu, aj keď to je niekedy veľmi ťažké. Tak si ju tu navzájom predajme 🙂
@antonia08karabin ahoj a priechodnosť ti skúšali robiť? určite skús zavolať do reprodukčného centra, čo by ti poradili
dievčatá ďakujem vám, že ste sa podelili o svoj príbeh, veľmi si to cením 🙏 popravde je ťažké sa o tom rozprávať s niekým, kto si tým neprechádza, resp. neprešiel, tak som rada, že aspoň takto virtuálne si dokážeme pomôcť a veľmi dúfam, že tu postupne začnete pridávať pozitívne tehotenské testy🍀. My máme prvé stretnutie zajtra v reprodukčnom centre v Ba, manžela čaká spermiogram a mňa odbery, konečne sa to aspoň niekam posúva, dúfam, že výsledky budú v poriadku a nečaká nás ďalšie prekvapenie
@martyzpp @martyzpp ja som mávala bolestivý menzes vždy, ževraj to je príznak, ťažko povedať, keďže ja som iný ani nepoznala. Každopádne mi môj bývalý gynekológ tvrdil, že mám "cystičku" na ľavom vaječníku a nijak to neriešil. Od januára tohto roku som začala cítiť, že ma niečo na ľavej strane tlačí, pichá, neprikladala som tomu, ale nejaký význam, skôr som si vždy namýšľala, že sa zadarilo a to sú prvé príznaky. Ako som písala, zmenila som gynekológa a išla k pani gynekologička, ktorá to hneď objavila pri prvej kontrole a následne magnetická rezonancia to aj potvrdila. Laparoskopii by potvrdila, či sú aj vzrasty a ložiská niekde inde, ale ja sa zatiaľ operovať nechcem dať
@dkzuzana Ďakujem 😀 držím ti prsty✊ nás to nečaká lebo keď sa nám nepodarí prirodzene tak MM nesúhlasí s umelým oplodnenim. To isté bolo aj pri prvom keď sme sa rozprávali tak mi povedal že radšej nebudeme mať deti. Vôbec ho netrápilo ako sa ja cítim. Ale keďže jedno máme takže nieako sa to lepšie znáša teraz, ale vám všetkým ktoré to podstúpite tak vám držím silno palce✊😘
Ahojte snažilky tak v prvom rade prajem vám všetkým nech čím skôr najdete na teste svoje vysnenè 2 paličky 🙂 my už jedno dievčatko máme volá sa Lenka a mala teraz 8.7. 2 rôčky ... mám za sebou žial aj jeden potrat minulí rok v septembri možno poniektoré už viete ... no nechcem sa k tomu velmi vracať .... :( snažim sa isť proste ďalej lebo inak sa tých nekonečných výčitiek nikdy nezbavím :( ... Momentálne sa snažíme ešte len druhý mesiac robím si aj ovu testy keďže muž pracuje teraz v nemecku a doma je za mesiac len 9 dní minuli mesiac sa mi to žial nepodarilo nijak odsledovať až som mala pocit ze ovu ani nebola ms potom 3 dni meškala ale nakoniec sa dostavila ... teraz ma príst muž domov v nedelu ráno a na ten deň podla apky vychádza aj deň ovu no podla testov sa začínam bať že príde skôr bt meriam len tak pre seba občas lebo pracujem aj nočne zmeny a neda sa to presne odsledovať ... velmi dúfam že sa to tento mesiac podari buduci bude muž preč uplne celí mesiac :/ no ak aj nie nevadi ved kto si počká ten sa dočka 🙂 budem aspoň potichúčky sledovať vás a držať silno palčeky hlavné tým ktoré na to čakáte už velmi dlho ... naozaj obdivujem trpezlivosť každej z vás že to dokážete brať s nadhladom že ste silné alebo sa aspoň oto snažíte keď občas príde nejaké to sklamanie ... poviem vám úprimné ja by som sa hanbila vám každej takej pozrieť čo i len na topánky nieto ešte do očí za tu strašnu chybu z minulého roka ..:(
každopádne verím že každá z vás raz bude velmi dobrá maminka že sa to každej jednej podarí a ja sa budem s každej jednej úprimne tešiť ... pekný deň prajem 🙂
@dkzuzana no na tu laparoskopiu by som velmi rada,aby zistili priechodnost a ak nieco objavia aby hned odstranili alebo to bude verdikt ze bohuzial ina cesta nevedia iba iui,ifv alebo ket..uvidime ale aj ked sa kopi krat uz vzdavam vydrzim to.
@antonia08karabin ahoj ja som si tím prešla bola som na laparoskopiu a bohužiaľ nemám inú možnosť iba ivf žiadna iná nie je...... Tak som sa na to dala a verím ze sa nám to podarí..... Tiež som to už pár krát vzdala ale ta túžba mat babo je silnejšia..... Dáme to..... Držím palce nech ti všetko dobre dopadne
@wewa16 hm u nas ked bude takyto verdikt tak neviem asi sa k nemu nedopracujeme...financne utiahneme zivot aj keby prisiel do zivota dalsi clen rodiny ale take jednorazove palky neni v ramci nasich moznosti...aspon co som citala v akych sumach sa to pohybuje..uvidim a snad raz sa podari.Drzim prsty a daj vediet ako ste dopadli az sa zadari.
@antonia08karabin no ani my na tom nie sme najlepšie čo sa týka financií ja musím odložiť 3 svoje výplaty a manžel utiahnuť domácnosť a šeky.... V centre nám povedali ze nás to bude stáť od 1000 do 1600eu podľa toho koľko liekov budem potrebovať....
@wewa16 no pekne a o tom vravim..vies ako hypoteka na dom energie a kolo toho ine veci a tu na vychode platy mizerne takze ak padne ta vec ze nie som v poriadku tak sa nedockame asi nikdy uz len koli financiam.Je to smutne ozaj.
@dkzuzana ano priechodnost mam ok.hned ako som sa prebudzala mi to prisiel Dr.povedat
@antonia08karabin poisťovne by mohli aspoň prvé 3 umelé uhrádzať v plnej výške, lebo nie každý si to môže dovoliť.... Ivf je u nás posledná nádej a tiež nebudem mat na viac iba na jeden pokus...... Ale verím v to ze sa to podarí.... Všetkým nám co sa snažíme to z celého srdca prajem není nič krajšie ako mať vlastné babo
Ahojte, tak sa k vám pridavam a drzim nam palce nech to uz vyjde co najskor....my sa s partnerom snazime zatial rok, ale pred osmimi rokmi sme si povedali ze si nebudeme davat pozor lebo by nam babatko nevadilo. Cize osem rokov bez uspechu ale tedanesledovali sme plodne dni, nemerali teplotu, proste nechali to na nahodu ktora sa nestala. Posledny rok sa uz doslova snazime a ja som uz z toho dost na nervy. Nepridava mi na psychike ze sa dieta od nas uz ocakava a kazdy sa pyta kedy uz bude 😢. Ja mam problem s hormonmi, to je zatial jedine zle vysetrenie ale zeby bol hacik len v tom, no predsa len 9 rokov a nic? S manzelom sme sa dohodli ze na umele nepojdeme ale neviem ci to zvladnem, mam velmi silnu tuzbu po dietatku....pevne verim ze onedlho popridavate fotky dvoch ciarociek a ja sa k vam pridam 😊
@wewa16 neviem presne ako to je ale to budem riesit az budem vediet na com som aj ked uz dopredu viem zrejme vysledok.Aspon podla mna bude v tomto zadrhel co sa tyka priechodnosti kedze sme sa trafiali do ovulacie kazdy mesiac okrem tychto poslednych dvoch cyklov a ani raz sa neujalo...hormonalny ok aj folikumetria ale ak ok tak naco v karte vypisane stymulovanie clostylbegitom..cize uz aj to mi vrta v hlave a moj lekar?Neni zly ale pracuje iba stvrtky a nemoze sa mi venovat tak ako by som potrrbovala takze sa budem musiet obratit na niekoho ineho aj ked chc aby laparoskopia prebehla jeho rukami..Buduci tyzden za nim idem tak som zvedava ci vobec pristupi na laparoskopiu alebo ked nie aspon hyfosy nech uz viem co a ako lebo ma ozaj porazi.
@danushiiik ahoj skus este hematologiu.a reproimunologiu kazdy gynekolog tam neposiela ale je to potrebne.tam sa mozno zisti viac a spermiogram u muza treba
@junovedievca tak to je pozitívna správa 😉
@antonia08karabin ahoj laparoskopiu.mozno vobec nepotrebujes.existuje taka vec ze sa da zistit priechodnost tekutinou.je to neprijemne ale neboly to a je to za 19 minut hotovo.ja som na tom bola v ba v gin five a mala som priechodne vajcovody.nemusela som ist na laparoskopiu.stalo to 100 eur.

@vermitrova inak toto sme ešte neskúšali😀 takže idem do toho 🍀