icon

Snažíme sa o dieťatko 2018

dkzuzana
18. júl 2018

Ahojte dievčatá, zakladám diskusiu vo viere, že sa tu budeme podporovať a čo najskôr otehotnieme. Budem rada, ak sa predstavíte a napíšete svoj príbeh. Ja začneme teda mojím:
O bábätko sa snažíme od októbra 2017, po niekoľkých návštevách u svojho bývalého gynekológa a so žiadnou zmenou a prístup, ktorý mal, som zmenila gynekologičku. Tá mi zistila endometriózu na ľavom vaječníku. Ešte nás čakajú ďalšie vyšetrenia, dúfam, že čo najskôr. Verím, že to zvládneme a verím v silu a pozitívnu energiu, aj keď to je niekedy veľmi ťažké. Tak si ju tu navzájom predajme 🙂

dkzuzana
autor
9. sep 2018

@jeanne0 aj ja som v čakacej, 25.den cyklu. To som este nepočula, idem naštudovať 😉

jeanne0
9. sep 2018

@dkzuzana pre mna to bola tiez novinka tak som hladala na nete a celkom pozitivne ohlasy som nasla tak na dalsi cyklus ju 100% vyskusam ☺

dolynkag
9. sep 2018

@jeanne0 ja už som si kúpila a pijem asi týždeň, ale som len 4 dc

miculiatko
10. sep 2018

@jeanne0 aj ja som v cakacke...presne tak ako ty...9 dni do mrchy...mam taku chut rano skusit rest...ale je asi este skoro

siska266
10. sep 2018

Ahojte tak ja som dnes po IUI nejake rady tipy od vas.Pri vklade spermii ma to bolelo doktorka si musela aj krcok prichytit.Aj Vas to bolelo?Mam si vkladat progesteron vkladat rano a vecer do posvy.

dolynkag
10. sep 2018

@siska266 odporúčajú dievčatá ananasovy džús piť

siska266
10. sep 2018

@dolynkag To je na co dobre?zrovna vcera som si ho otvorila

adma11
10. sep 2018

@siska266 je dobrý natvorbu plodneho hlienu. Odporúča sa piť 5-6 dní pred ovulácie.

siska266
10. sep 2018

@adma11 No ved ja som ale dnes po IUI tak uz je to zbytocne tento mesiac asi.

dolynkag
10. sep 2018

@siska266 pred na hlien sa pije grepovy po na uhniezdenie sa pije ananasovy

jeanne0
11. sep 2018

@miculiatko aj ja by som najradsej spravila nech viem na com som, ale velmi skoro je este....len ma stve ze uz druhy den mam pocit akoby som mala dostat ms..trocha sa bojim ze tie moje vitaminy, gynex a maca mi narusili cyklus.

kathhii
11. sep 2018

@siska266
Prichytenie krčku bolo neprijemné, až bolestivé. Pri vstreknutí spermii do maternice ma to štípalo- ale to je normálne. Potom ma ešte 1-2 dni bolelo brucho, trošku neprijemne, ale nebolo to nić hrozne.
Mne strašne vadili tie progesteronové vklady, veľmi mi to dráždilo pošvu, po telefonickom rozhovore s doktorom som ich začala uživať cez žalúdok...

siska266
11. sep 2018

@kathhii Ahoj, ďakujem že si sa mi ozvala. Kedy si bola na tom?Presne také štípanie a tlaky to boli. A to každému prichytávajú ten krčok? Lebo oni až potom že no musíme aj krčok prichytiť... Mňa zatiaľ brucho neviem trochu sem tam niečo ale keď si sadám vstávam tak pomaly to je také nepríjemné. Tiež ráno a večer mi kázali vkladať, dnes mám druhú a nič v pohode. No napísané je tam že sa majú zapíjať a podávať ústne a kázali vkladať do pošvy.

kathhii
11. sep 2018

@siska266
ja som bola ešte v marci. Keď ten krčok nie je v správnej polohe tak ho musia natočiť, aby sa dostali do maternice. Keď mi robili HYFOSY, tak tam si nepamatam, žeby mi krčok prichytávali, asi nebolo treba...
Mna začala pošva śtípať až po týždni, ja som taká háklivka, mne vadí aj pena do kúpeľa, keď si jej dám veľa... Ten progesterón sa vkladá po pośvy- je to šetrnejśie pre telo, asi aj to posobenie je rýchlejsie... Ak nebudeś mať problémy, dávaj si ten progesteron ako ti kázali, aj ja som mala na krabičke napísané tak isto. Myslím, že tie bolesti v podbruśku boli skor, koli tomu krčku- predsalen tam strčia kanilu s nejakou hrúbkou...Možno niečo spravili aj hormóny. Ale čo som čitala na fórach, tak tie bolesti bývajú.

janickadusicka
11. sep 2018

Ahojte. Som tu nova s rovnakym problemom, ako vsetky. Mam 31 rokov a snazime sa s priatelom uz vyse rok. Myslela som si, ze to bude jednoduche, ale vobec nie je. Robim si ovulacne testy a vzdy sa milujeme pred, pocas a po ovulacii. Riesim to s gynekologom. Teda, neviem, ci moj gynekolog nieco riesi a ci je jeho pristup normalny. Vysvetlil mi, ako funguje cyklus, pozrel ultrazvukom, ukazal mi vajicka a povedal, nech sa snazime. Ziadne vysetrenia zatial nerobil. Partnera poslal na spermiogram ktory nebol idealny, ale zas ani uplne zly. Povedal, ze to nic neznamena a nech zopakuje o 3 mesiace. To bolo vsetko. Takze teraz sme v stave, ze mesiace bezia, my sa snazime, kazdy mesiac dostanem menstruaciu a tak dokola. Je mi blbe navrhovat gynekologovi, na ake vysetrenia ma ma poslat, ze som sa na mk docitala. Ved on je na to aby ma liecil. Vy ste so svojimi lekarmi spokojne?

siska266
11. sep 2018

@kathhii Presne aj mne robili hyfosy a vtedy nič neprichytávali, dokonca to nebolo také bolestivé ako IUI. Ešte že to bola len chvíľka. Absolvovala si aj druhé IUI alebo čo potom ďalej? Veď ano budem užívať ako povedali ak nebudú nejaké komplikácie. A môžeme mať styk normálne potom do menštruácie či radšej nie. A po styku si dať tú tabletku by som sa asi bála, či to tam nebude citlivejšie a z toho nejaké problémy.

dkzuzana
autor
11. sep 2018

@janickadusicka ahoj a vitaj. Určite mu navrhni, aspoň priechodnosť by bolo fajn urobiť, keďže pekne ovuluješ, aby si si bola istá, či nie je tam problém. Nejaké vitamíny ste skúšali? môjmu mužovi pomohli, tiež mal prvý spermiogram zlý a druhý bol o poznanie lepší. Môj gynekológ bol tiež takýto nečinný, tak som ho vymenila

janickadusicka
11. sep 2018

@dkzuzana priatel uziva zinok a folandrol. Dalsi spermiogram ma byt v oktobri, tak uvidime, ci sa vysledky zlepsia. Premyslala som, ze pojdem s nim a ze si dam tiez urobit vysetrenia. V centrach sa za vsetko plati alebo uhradza nieco poistovna? Ja by som aj kvoli tomuto chcela, aby bol moj gynekolog trocha aktivnejsi a poradil mi a usmernil. Asi ho tiez vymenim.

dkzuzana
autor
11. sep 2018

@janickadusicka pridajte E vitamín obaja, čaj z kotvičníka a selén pre muža, my užívame aj macu a ja inofolic. Za spermiogram sa neplatí v centre, za priechodnosť áno. Najskôr ti ale musia urobiť kontrolný ster, aby zistili, či náhodou nemáš nejaké infekcie. Následne po menzese sa robí priechodnosť. Mňa čaká pravdepodobne budúci týždeň. Cena je okolo 80-120 euro. Tak to by som odporúčala urobiť ešte teraz, aby si si to nepredlžovala. Určite sa podarí, uvidíš😉

janickadusicka
11. sep 2018

@dkzuzana dakujem a drzim palce. A do ktoreho centra chodis? Moj priatel bol v nitre v gynfiv a za spermiogram platil. Nechcem to predlzovat lebo takymto stylom budem coskoro za zenitom. Celkovo mam z toho blby pocit, myslela som si, ze tehotenstvo a rodenie veci je najprirodzenejsia vec na svete. Dostavame sa do fazy, ze si to uz ani neuzivame, len planujeme a zaciname pomaly riesit medicinske zakroky :(

dkzuzana
autor
11. sep 2018

@janickadusicka my sme boli v BA v repromedice a do nitry idem na priechodnosť. Vôbec si toto nemysli, aj ja mám 30. Mysli pozitívne. Hlavne je, aby sa narodilo potom dieťatko zdravé, nič nie je dôležitejšie🙏. A vieš čo sa nám môže najhoršie stať? že si dieťatko adoptujeme alebo prežijeme život len s našimi mužmi a to nie je to najhoršie na svete😉❤

miza88
11. sep 2018

Ahojte, ja som bola pred dvoma tyzdnami na prvom IUI a dnes uz som si 100% ista ze bolo neuspesne. Tak nic, hlavu hore, bojujeme dalej 🙂

miculiatko
11. sep 2018

@jeanne0 tak ja to citim rovnaki.ako by sa blizila mrcha. Cisty pms.stipka ma v brusku prsia trochu naliate aj ked minuly mesiac ma totalne boleli. Ja idem testnut v piatok rano...to budem 4 dni pred ms.to by uz mohlo byt volaco na teste

siska266
11. sep 2018

@miza88 Ahoj to mi je ľúto a ideš na ďalšie?

miza88
11. sep 2018

@siska266 Vies co, ja som od zaciatku vedela ze sa to nepodari, bola som chvilku sklamana ale teraz sa zasa sustredim na novy mesiac 😀 Neviem, ci mame ist este na dalsie. My by sme mali mat vsetko po zdravotnej stranke v poriadku ale doktorka sa ma spytala ci chceme skusit, tak sme skusili, ved za vyskusanie nic nedas, len peniaze 😀 Vazne som si nikdy nemyslela, ze taketo veci absolvujem, nuz ale cloviek mieni a pan Boh meni.

siska266
11. sep 2018

@miza88 Prečo si od začiatku vedela, že sa to nepodarí??? Veď skúste ísť na ďalšie a keď sa necítiš na ďalší mesiac tak až potom. Veď aj my máme všetko dobré a tiež som si nemyslela kam sa dostanem, že to budem niekedy riešiť takéto veci. Presne ako píšeš moje slová človek mieni, plánuje si ale všetko je už hore dávno dané.

miza88
11. sep 2018

@siska266 Lebo úspešnosť je len 10-15% a práve som mala ovuláciu na tej strane, kde mam troška lenivejší vajcovod. Bola som proste realistka. Mne v živote nikdy veci nešli tak ľahko ako som si predstavovala alebo ako som chcela. Aj na správneho chlapa som si musela dosť dlho počkať a pár debilov pri sebe vystriedať 😀

siska266
11. sep 2018

@miza88 No to je pravda, že tá úspešnosť je na prd nízka. Aj si si vkladala progesteron?Ani nám s manželom nič nevychádza, sme takí smoliari, všetko sme si museli vždy oddrieť a vybojovať sami a ostatní sa len viezli životom ako nič.Naokolo nás všetci tehu aj v rodine už všetci nás majú za debilov že sme neschopní alebo čo. Ale kto si nezažil nikdy nepochopí. A takým sa darí čo si to nezaslúži ani, tým sa sypú bábatka jedno za druhým na prvý šup.

miza88
11. sep 2018

@ano, den pred IUI mi pichli ovitrelle a potom som si vkladala progesteron az kym som si nebola ista, ze dostanem kramy, tak som prestala.

sandrita124
11. sep 2018

@janickadusicka ahoj aj ja mam 31a chapem ta mesiace velmi rychlo letia.my sa snazime uz od mojich 28 rokov co je celkom dlho.skusili sme aj IUI ale neúspešne.zvazujeme ivf, kedze nam to bolo od lekarov doporucene.manzel ma pomale spermie.