icon

Snažíme sa o dieťatko 2018

dkzuzana
18. júl 2018

Ahojte dievčatá, zakladám diskusiu vo viere, že sa tu budeme podporovať a čo najskôr otehotnieme. Budem rada, ak sa predstavíte a napíšete svoj príbeh. Ja začneme teda mojím:
O bábätko sa snažíme od októbra 2017, po niekoľkých návštevách u svojho bývalého gynekológa a so žiadnou zmenou a prístup, ktorý mal, som zmenila gynekologičku. Tá mi zistila endometriózu na ľavom vaječníku. Ešte nás čakajú ďalšie vyšetrenia, dúfam, že čo najskôr. Verím, že to zvládneme a verím v silu a pozitívnu energiu, aj keď to je niekedy veľmi ťažké. Tak si ju tu navzájom predajme 🙂

janickadusicka
11. sep 2018

@sandrita124 moj priatel ma diagnozu asthenozoospermia, cize tiez pomalsie spermie. Ale hodnoty ma hranicne, tak uvidime, ci uzivanie liekov pomoze. Jemu v gynfive hovorili aby sme sli na iui. Povedali sme si, ze sa budeme este chvilu snazit. Hlavne mi je divne, ze mu hned hovoria o iuo ked mna ani nevideli. Myslim si, ze ide aj o biznis tychto centier. Ale okaslat peniaze niekedy fakt.
Ja kazdy mesiac tak s nadejou cakam, ci naaahodou a nikdy nic. Hlavne moj priatel by uz strasne rad chcel babo, on to znasa horsie nez ja. Ja to mam zatial take, ze ak nebude, tak nebude.

lady911
11. sep 2018

Ja som sa vám nestihla ani pochváliť. Ja začínam 9 TT. Mesiac som užívala vitamíny Pink fertil. Neviem, či to bolo nimi, je to možné. Od potratu FO februári, sme sa snažili stále. A teraz to klaplo. Tak sa vytesujeme. Len teda mam hrozne nevoľnosti.

dkzuzana
autor
11. sep 2018

@lady911 gratulujem 👏🏻👏🏻😊

jeanne0
11. sep 2018

@miculiatko tiez som chcela v piatok ale budeme vikendovat u rodiny tak pockam do pondelka...budem drzat palce az najdes dve 😊 //

laurazma
11. sep 2018

Ahojte zienky..vcera a predvcerom som pridavala testy, na ktorych sa mi zdal dusik..dnes som skusila iny test s rovnakou citlivostou ale negativne...potom som dohladala niekolko snaziliek, ktorym ten vcerajsi test tiez duchoval..no v kazdom pripade dnes som asi 9 dpo..okolo obeda som mala jemne pichnutie v maternici, vzdy len na chvilku, no cele to trvalo asi 3 hodiny...a teraz ma chytila bolest krizov a chrbta ako pri ms...ze by toto mohlo byt uhniezdovanie?? mate s tym niektora skusenost? MS mam dostat az o tyzden...mala som tento cyklus skor ovulku...dakujem moc za vase nazory 🙂

miculiatko
12. sep 2018

@jeanne0 noo tak ti vikend aspon rychlo zbrhne a v pondelok ides nato.potom sup sem testik😊 ja som dnes asi 10dpo.len tipujem kedy som asi mala ovu.bola skor na 12dc.podla bolesti v brusku.ja by som v utorok mala dostar mrchu. Ale som taka pesimisticka radsej🙁

sandrita124
12. sep 2018

@janickadusicka moj manzel ma presne tu istu diagnozu len jemu odporucili hned ivf - icsi.tiez ze ma brat vitamíny.uz chcem zacat riesit ivf uz ma nebavi stale cakat a verit, inak asi nemame sancu.ja som sa objednala na vyšetrenie reprodukcnej imunity, tak uvidíme, neviem ci tam mam vobec ist

miculiatko
12. sep 2018

@jeanne0 nevydrzala som...a testla som...teraz poobede😞😞😞😞 nic.biely ako sneh...pms ako vysity.je mi smutno.taku nadej som si robila

laurazma
12. sep 2018

@miculiatko ja som tiez robila rano a nic... :/ skusime este dalsie dni! snad je len skoro 🙂

miculiatko
12. sep 2018

@laurazma ty si kolky dc? Ja som dnes 22dc...a mavam 28dnovy😞

laurazma
12. sep 2018

@miculiatko ja som 23 dc..v utorok mam dostat asi..teda mozno sa to posunie, lebo beriem duphaston

miculiatko
12. sep 2018

@laurazma no ja mam dostat 18eho to je asi pondelok...ale mrcha urcite dojde...je mi smutno.bola som presvedcena o tom ze to vyslo lebo sme fakt ovu rrafili.viem podla bolesti a okrem toho buduci cyklus zo snazenia nic.drahy odchadza na 3 tyzdne do zahranicia😢

laurazma
12. sep 2018

@miculiatko ved este mas 5 dni do ms..niektorym babam ukaze test az po meskani..🙂 nebooj, skus este testnut cez vikend a uvidis 🙂 ja urobim takisto..uz by som za to dala cokolvek.prave sme v priprave na ivf, takze by to bolo krasne..ale ak to nevyjde, tak podstupim to vsetko a snad potom🙏

macicka52
12. sep 2018
jeanne0
12. sep 2018

@miculiatko ja som dnes 23 a tiez mavam 28dni ale dnes mi uz naskakuje akne, to mam vzdy tak tyzden pred bliziacou sa ms tak nam sa pravdepodobne nezadarilo ani tento cyklus.

miculiatko
12. sep 2018

@laurazma viem viem ze este ms nedosla ze to este neni stratene ale mam taky pocit ze dojde...najlepsie by mi bolo kebyze otehotniem tak ze ani neviem.ako to bolo pri prvom syncekovi.snazili sme sa 4 mesiace a ked som to prestala riesit ze ved uz baby radsej odlozim kpli postupu v praci tak to prislo

miculiatko
12. sep 2018

@jeanne0 zabijak toto ako sa sledujeme ze???mna depka uz oresla.pomohla hra so syncekom a spolocne uvolnenie vo vodicke.uz to necham na osud.skor ma stve ze z buduceho cyklu nebude nic.drahy odchadza do zshranicia

kathhii
13. sep 2018

@siska266
Pri Hyfosy sa použiva tenśia kanila, preto to bolí menej...
Prvý deň po IUI ma bolelo prucho, tak na sex nebolo ani pomyslenie...Ak ťa nebude nić bolieť a budete mať chuť tak si kludne poprajte aj milovanie. Mne nič nezakazovali, len saunu a horúci kúpeľ a nejaké športy typu posilnovanie a tak...

Na druhú IUI sme sa chystali v júli ale už sme sa nedostali, lebo som nedostala menzes :D a bola som tehotná :D

siska266
13. sep 2018

@kathhii Ahoj už som myslela, že sa neozveš, tak som čakala na tvoju odpoveď že čo ako. Ty si už tehu na prvé IUI,wauuuu to je krásne superky - gratulujem :D
Vieš niektoré písali, že ani nevedeli pri IUI že ich to nebolelo vôbec. A mňa to štípalo, tlaky a ešte ten krčok mi prichytili a to som len oči už vypliešťala. No my sme od vtedy nemali sex. Neviem ja sa cítim také ako keby plné brucho. A v deň IUI nič a potom 2 dni špinenie som mala. A ten progesteron si vkladám, to by som si mala dať až po pohlavnom styku potom? Mne nič nezakazovali, že ako v normálnom živote. Chodíme bicyklovať ale teraz som radšej odvtedy nebola.

kathhii
13. sep 2018

@siska266
Ja som otehotnela spontánne.
Na IUI som bola v marci a potom som ochorela, nevedela som sa s toho dostať tak sme sa dohodli,že sa dám do leta dokopy a potom po dovolenke pojdeme na druhú IUI a už nebolo treba.

kathhii
13. sep 2018

DAj si ten progesterón až po stiku, lebo budete špinavý :D

zdenka67
13. sep 2018

@janickadusicka my sme mali tiez, pomalsie a menej, povedali, ze mozeme sa snazit dalej prirodzene, ale s iui to mame istejsie (snazili sme sa skoro 3 roky a ja uz som bola na prasky, nie som ani najmladsia a manzel tiez nie) isli sme na iui - hned prve vyslo, takze ja ti to uprimne odporucam, zial ten spermiogram sa moze este zhorsit, nemusi sa zlepsit (verim v to, ze vam lieky pomozu a zlepsi sa) ale cakat a cakat tiez nema vyznam, toto nie je ani invazivne, ani nic strasne, ani financne narocne, radsej iui ako potom vyckavat a dopracovat to az na ivf... to uz je horsie

siska266
13. sep 2018

@kathhii Tak to je potom úplne účastné :D Koľko ste sa dlho snažili celkovo?

kathhii
13. sep 2018

@siska266
Snažili sme sa presne 1,5 roka. Všetky výsledky sme mali OK, myslím, že u mňa to bola hlavne psychika, stále som sa pozorovala... Po 3 mesiacoch snaženia som začala byť nervózna, potom keď som dostala menzes, tak som bola týždeň v depke... Po roku som bola na pokraji nervového zrútenia :D Gynekológ mi poradil, aby som si dala vybrať mandle- mala som stále problémy s angínou. No a začala som navštevovať koučku a tá mi pomohla si vyčistiť hlavu a nájsť si iné priority... No a prvý mesiac, keď som mala úplne nejaké otehotnenie na saláme sa to podarilo... :D

dkzuzana
autor
13. sep 2018

Takže dievčatá ja 1dc🙄

siska266
13. sep 2018

@kathhii My už dva roky a všetko máme tiež v poriadku. Možno aj my tá psychika, uvidíme keď sa ani potom 2 IUI nepodarí, už sa úplne na to vykašleme. Už fakt nás to nebaví, samé vyšetrenia, behanie do CAr a riešenie. Vkuse rozmýšľame prečo sa nedarí. JA mám aj v práci na prd všetko nenávidím to tam, už som aj povedala, že dám výpoveď šéfke, ale akosi ostalo ticho aj z mojej aj jej strany. Aj si hľadám prácu druhú a zatiaľ nič. V tejto som chcela do materskej ostať ale nedarí sa stále. Aj sme si teraz kúpili s manželom bicykle, že vypneme ale zrovna sme riešili to IUI tak teraz nechodím radšej aby som sa nejako nenamáhala. Ale je to super vtedy mi je fajn a sme spolu a neriešime.

laurazma
13. sep 2018

@dkzuzana nevadi..novy mesiac, nova sanca ✊🏻✊🏻✊🏻😉

kathhii
13. sep 2018

@siska266
zakáž si používať otázku PREČO?
Len deptá a nić nerieši. Vy predsa robite maximum- to si povedz, keď ťa to napadne.
Ak ťa to robí štastnou tak sa bicykluj, a nerieš IUI. Úplne to vypusti z hlavy a netráp sa uź dopredu nad výsledkom..

dolynkag
13. sep 2018

@kathhii určite bicykel neuškodí....

siska266
13. sep 2018

@kathhii Ďakujem za povzbudenie 🙂