icon

Snažíme sa o dieťatko 2018

dkzuzana
18. júl 2018

Ahojte dievčatá, zakladám diskusiu vo viere, že sa tu budeme podporovať a čo najskôr otehotnieme. Budem rada, ak sa predstavíte a napíšete svoj príbeh. Ja začneme teda mojím:
O bábätko sa snažíme od októbra 2017, po niekoľkých návštevách u svojho bývalého gynekológa a so žiadnou zmenou a prístup, ktorý mal, som zmenila gynekologičku. Tá mi zistila endometriózu na ľavom vaječníku. Ešte nás čakajú ďalšie vyšetrenia, dúfam, že čo najskôr. Verím, že to zvládneme a verím v silu a pozitívnu energiu, aj keď to je niekedy veľmi ťažké. Tak si ju tu navzájom predajme 🙂

ivka2112
24. júl 2018

@hennyinnsbruck dakujem 🙂🙂🙂

macicka52
24. júl 2018

@dkzuzana áno, nie je to lacná záležitosť. A to sme mali len 4 zrelé a oplodnené vajíčka. Viem, že len určitý počet je v cene ISCI a za ďaľšie sa dopláca. Treba kuknúť cenník a podľa toho sa riadiť....

dkzuzana
autor
24. júl 2018

@macicka52 a to mam tomu rozumieť tak, ze ak sa prvý krát vklad nepodarí a bude nasledovať druhy, tak to znova sa musí platiť taka vysoká suma? Nehnevaj sa, ze sa toľko vypytujem, mna to pravdepodobne caka, tak zbieram informácie. Dakujem

wewa16
24. júl 2018

@macicka52 ja som bola v helios KE a povedali mi nech rátam od 1000 do 1600eu že to závisí od toho akú liečbu budem potrebovať....

zuzka_puska
25. júl 2018

@dkzuzana boze,ale ako je mozne ze tvoj predosly lekar si to nevsimol.... Strasne ako zanedbavaju svoju pracu poniektori lekari a kazia takto meno tym snazivym... ☹ Tak pevne drzim palce, aby cesta k babatku nebola dlha a aby sa cim skor zadarilo!

dkzuzana
autor
25. júl 2018

@zuzka_puska toto ma trápilo asi dva mesiace, stále som na to myslela, že vždy som dodržiavala všetko, ako som najlepšie vedela, aj keď som žila v zahraničí, tak som chodila na preventívne prehliadky, zdravo sa stravovala a pol roka predtým ako sme sa začali snažiť, som brala kyselinu listovú, jednoducho som verila tomu, že sa nám to podarí rýchlo a on to zanedbal hneď na začiatku. Ale hlavné je, že mám teraz doktorku, ktorá ma pozná po mene, dala mi na seba svoje osobné tel. číslo a pomáha mi ako sa dá, takže ja verím, že to nejako zvládneme. Ty sa máš ako?

zoja82
25. júl 2018

@siska266 tiež neviem, preto este pockam par mesiacov a mozno rok...a ak by sa nic nezmenilo, tak budeme riesit aj umele...aj ked mne oba vajecniky funguju dobre, len jeden vajvovod nefunguje, ale to je cca kazdy druhy mesiac

macicka52
25. júl 2018

@dkzuzana to záleží od toho, koľko embryí budeš mať v rámci 1stimulacneho cyklu. Tá cena je za cyklus, a tam je zahrnutý aj jeden vklad. Pokiaľ sa ti podarí získať viac embryí, a neotehotnies po prvom vklade, tak platíš len tých cca 160€ za ďalší vklad... No ale ak budeš musieť znova stimulovať, tak znova tá suma cca1500€, podľa liečby....

macicka52
25. júl 2018

@wewa16 to aj nás tak informovali, No nakoniec sa nás to vyšlo trochu viac, záleží od množstva faktorov...

dkzuzana
autor
25. júl 2018

@macicka52 ďakujem

dadus_ka
25. júl 2018

@dkzuzana ahoj je velmi dôležité zistit kedy mas ovulaciu a ci ju vobec mas, doporucujem merat bazalnu teplotu v kombinacii s testami 🙂 popripade brat silnejsiu kyselinu listovú kludne aj 1000mg a v case ovulacie mat sex kazdy druhy den a potom uz len cakat a dufat 😊 drzim palce

dkzuzana
autor
25. júl 2018

@dadus_ka 🙂🙂 ďakujem, ale ja ovulku nemám pravidelne, možno vôbec, preto to riešime už cez reprodukčné centrum. A beriem všelijaké doplnky aj manžel, zatiaľ nepomohlo nič

dadus_ka
25. júl 2018

@dkzuzana ahaa aj inofolic si skusala? Pocula som na neho chválu 😊

zuzka_puska
25. júl 2018

@dkzuzana Och, to musel byt sok zistit, ze nieco take mas,ked ti dr ti tvrdil ze vsetko ok..Mozno aj preto sa nedarilo, nie? A bola si aj na operacii? Ak ano,kolko si po operacii? A ja,zatial sa nesnazime dlho, takze som relativne v pohode, a verim...Tiez mi doktor hovori ze je vsetko ako ma byt,ukazkove..Len ci,naozaj...Ak sa do roka a do dna nezadari, budem to tiez riesit nejak doslednejsie, zatial tomu davame viacmenej volny priebeh... Mozno, je pre nas psychicky lahsie stravitelne ze to nevyslo na prvy sup aj fakt,ze uz mame dcerku,teda aspon to jedno dieta... Ja ale nechcem aby bola jedinacik 😞 😞 A vidis, vyssie pises inej pani,ze nemas pravidelnu ovulku a mozno vobec... Ja napriklad mavam taketo absencie menstruacie, nemam niekedy aj pol roka, niekedy pride, strasne je to, a moj dr s tym nic nerobi,ze vraj treba cakat...No neviem na co,aby sa nedockal toho ze ho vymenim.

dkzuzana
autor
25. júl 2018

@dadus_ka ano aj, možno práve preto, že na to stále myslím tak to nejde a žiaľ aj mm nemá najlepšie výsledky, takže uvidíme. Ale ja verím, že aj na nás čaká nejaký drobec 🙂

dkzuzana
autor
25. júl 2018

@zuzka_puska 😅😅 si ma pobavila a vieš čo aj vymeň. Podľa mňa nie je správne, že nemávaš menzes. Ten by mal byť "relatívne" pravidelný. A ako píšeš, už máš dieťatko, takže určite budete mať aj druhé, uvidíš😘 ani nemysli na to, že by to tak nebolo a možno sa podaria aj dvojičky🙈
Hrozný šok, keď som odišla z ambulancie, tak som sa rozplakala ako malé decko, všetci po mne pozerali, pretože som tam išla s tým, že zistíme kedy mám ovulku a hor sa na to. Zo začiatku som to brala tragicky priznávam, hrozne som sa zľakla, pretože na internete nájdeš len samé desivé veci o tom. Ale teraz to neberiem, ako najhoršiu vec. Ľudia bojujú s horšími chorobami ako ja. Stále je šanca a ja sa jej držím, jednoducho to musíme zvládnuť, inak to ani nemôže byť 😉 Niekedy mi je to také smiešne, ja som verila tomu, že jednoducho mesiac najviac dva a budem tehotná a už je tomu pomaly rok

dadus_ka
25. júl 2018

@dkzuzana urcite áno, držím palce 😊

darja12
25. júl 2018

ahoj.. aj my sa snažíme.. 3 cyklus.. jedno dievčatko už máme, 3r.. akurát mám asi pozit ovu testy, tak som zvedavá, čo prinesú nasledovné týždne. meriam aj bt, prvý cyklus. som fakt zvedavá, ako sa to celé vyvinie... tebe držím palce

lakukaa
25. júl 2018

@ivka2112 gratulujeeeeem dobra sorava

lakukaa
25. júl 2018

@dkzuzana normalna vec nechapem ako ti moze niekto napisat ze IVF stoji 500 euro.ved to su iba lieky a aj to uz polovicka plati poistovna.kde je este ostatne takych 15000 si treba pripravit
Na sto percent.

mimka16
26. júl 2018

Ahoj žienky, pridávam sa aj ja k vám. 🙂 my sa snažíme od októbra 2017,doterau som to zvládala relatívne ok, len posledný mesiac bol náročný. Menzes meškal 4dni, na testoch pseudočiarka a aj tak nakoniec mrcha došla. Uz pol roka užívam po ovu duphaston a stále nič. Keďže mám problém s krvnými dostickami, tak beriem aspirin, a počas tehu budem musieť injekcie na riedenie krvi. Vďaka mojej nízke váhe som o ovu prišla, podarilo sa mi pribrať 5kg a gynekológ sledoval ovu cca každé dva mesiace. Po poslednej kontrole povedal ze je to na dobrej ceste, ovu sa rozbehla a chodí už častejšie ako dva krát za rok. Po každej potvrdenej ovu sme sa snažili, vedela som ze sme ju určite trafili a aj tak stále nič. Všetkým drzkame palce, nech sa nám to postupne podarí. 🙂

dkzuzana
autor
26. júl 2018

@mimka16 ahoj a vitaj. Tak sme na tom časovo rovnako 🙂, aj my sa snažíme od októbra. S tou ovuláciou má veľa žien problémy, držím palce😉

zuzka_puska
26. júl 2018

@dkzuzana Najhorsie je, ked veris,a nic sa neudeje, inak strasne to vplyva na psychiku ☹ ☹ Ale ako je mozne,ze nemas ovulaciu, to sa da?Ja aj ked nemam menstruaciu, ale ovulku mavam normalne... Boze ta priroda sa s nami zahrava ☹ Ja si buduci mesiac,ak nedostanem menzes, pojdem dat predpisat duphaston, su to sice hormony,ale vraj viacerym zenam pomohli otehotniet.... Uz skusam tiez kadeco 🙂 Tak drzme si palce, budeme mat deticky, ani nepremyslajme nad inou moznostou!!!

dkzuzana
autor
26. júl 2018

@zuzka_puska možno aj zo stresu, hlavne keď som sa dozvedela o endo, tak som mala ťažké obdobie. Ja musím počkať na výsledky a uvidím, čo ďalej. A každopádne, určite budeme mať🙂 a áno veľmi, každý mesiac tajne dúfam, ale to sme asi všetky na tom rovnako. Kedy ťa čaká najbližšie ovulka? mne akurát skončil menzes, tak uvidíme 🙂

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@lakukaa
@simonka24
@tatianaba
@nika2994
@jeanne0 dievčatá vy ako? čo máte nové?

junovedievca
27. júl 2018

@dkzuzana ahoooj dobre tak ako sa da.prepadol ma smutok sice v utorok ale uz to preslo

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@nikusik0107
@sandrita124
@zoja82 žienky ako sa máte?

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@junovedievca endo sa trošku ukľudnila? ty si písala, že nechceš ísť na umelé oplodnenie, ak sa nemýlim. Ani insemináciu by si nechcela skúsiť?

danushiiik
27. júl 2018

@dkzuzana ahoj, ja takto 🙈😊 som 5dpo, do uvu sme sa tento mesiac velmi netrafili ale neskutocne ma bolia bradavky od nedele a vcerajsi tlak nizky, taky som este nemala, len by som spala (mavam normalne 130/85). V stredu ma chytal zapal mocovych ciest ktory sa mi preliecil zahadne len s pomocou brusnic. Co je prvykrat bez atb. Uz nicomu nechapem.