icon

Snažíme sa o dieťatko, ale zatiaľ sa nedarí. Čo robiť?

kvetinka34466
Včera o 13:44

Ahojte, chcela by som sa poradiť. S priateľom sa snažíme o bábätko, ale zatiaľ sa nám nepodarilo otehotnieť. 🥺

Chcela by som sa opýtať žien, ktoré si tým tiež prešli – ako dlho ste sa snažili, kedy ste začali riešiť ovuláciu alebo navštívili gynekológa? Pomohlo vám niečo, čo by ste mi odporučili?

Budem vďačná za každú skúsenosť a radu. ❤️

Strana
z2
anonym_1b6d45
Včera o 16:38
@anonym_5f4970

@anonym_1b6d45 podľa toho ako píše si myslím že je romka.

@anonym_5f4970 to je jedine vysvetlenie, lebo v zivote nikdy som nestretla 19-rocneho chalana, ktory by sa nadsene zacal snazit s priatelkou o dieta. Este zenu, 20-rocnu, budiž, aj ked aj to velka rarita. Ale chalana? V zivote nikdy, ved v tom veku si chcu uzivat zivot, a nie starat sa o placuce dieta

anonym_fc1a94
Včera o 17:01

@kvetinka34466 no čo? Ako sa majú veci? Nejak si stíchla

kiki68
Včera o 17:54
@evkatk

Dieťa v tomto veku? Máš už ukončené vzdelanie, nepomýšľaš na VŠ? Máš vlastný aspoň 3 - izbový byt vhodný pre 3 - člennú rodinu? Máte obaja príjmy také, že môžeš zostať na materskej? Dieťa potrebuje veľmi veľa, nie je to iba bábika na hranie.

@evkatk nie kazdy chce cakat do 30 a robit VS. Zase poznam zeny, co mali v tomto veku a kariera az neskor. Mam susedu, co napr prvy raz vazne robila az ako 35 rocna. Ludia to maju rozne.

kiki68
Včera o 17:57

V prvom rade spermiogram, v takom veku by to malo ist do max 6 mesiacov. Cize za mna ist a riesit. Muz urologa a Ty gyn a mozno CAR. Takych okolo 20tky je tam ako maku. Kamosi hovorili, ze boli v soku z toho, kolko ludi okolo 25 bolo v cakarni v CAR. Cakali ludi okolo 35-40 a houbeles

kvetinka34466
autor
Včera o 18:14
@anonym_1b6d45

@anonym_5f4970 to je jedine vysvetlenie, lebo v zivote nikdy som nestretla 19-rocneho chalana, ktory by sa nadsene zacal snazit s priatelkou o dieta. Este zenu, 20-rocnu, budiž, aj ked aj to velka rarita. Ale chalana? V zivote nikdy, ved v tom veku si chcu uzivat zivot, a nie starat sa o placuce dieta

@anonym_1b6d45
@anonym_1b6d45
@anonym_1b6d45
Rozumiem, že máš takú skúsenosť, ale nemyslím si, že sa to dá takto zovšeobecniť. Každý človek je iný a poznám aj mladých mužov, ktorí rodinu a dieťa naozaj chcú. To, že si ty nestretla 19-ročného chalana, ktorý by to tak cítil, ešte neznamená, že takí neexistujú

kvetinka34466
autor
Včera o 18:16
@anonym_1b6d45

@kvetinka34466 sorry, akosi tomuto pribehu neverim. Rodicia ti kupili dom, to znamena, ze na to maju, cize maju ocividne dobre platene prace. To predpoklada, ze maju nejake vzdelanie. Ty si maximalne 2 roky vonku zo skoly, gramatiku neovladas ani na urovni ziaka stvrtej triedy, mas 21 a priateľ 20, zarabate kazdy vyse 2 000. Zarabate tiez max. 2-3 roky, a uz sa vo vasom veku vyse roka snazite o dieta. Rozpravka toto cele

@anonym_1b6d45 neviem dobre gramatiku lebo žijem od malička v Nemecku

anonym_fc1a94
Včera o 19:17
@kvetinka34466

@kvetinka34466 bývaš v DE alebo v Jablonici?

kiki68
Dnes o 06:10
@kvetinka34466

@kvetinka34466 tak potom uz tomu chapem, ze chcete deti hned.

kiki68
Dnes o 06:12

Ak si v DE tak navstivit nejake KiWu Centrum. To je najlepsia cesta k tomu, aby ste vedeli kde je vobec problem

1sally12
Dnes o 07:29

Keby si sa radšej venovala gramatike

anonym_6f5028
Dnes o 13:39

@kvetinka34466 Nerada sa miešam do života iných, ale ak ti to neprekáža, predsa len napíšem svoj názor. Mať dieťa v takom mladom veku... Ešte žite, cestujte, choďte na výlety, zabávajte sa, stretávajte sa s kamarátmi, študujte, zbierajte zážitky... Ach jaj, naozaj to nemyslím v zlom, ale pri ľuďoch, ktorí sa v dnešnej dobe rozhodnú založiť si rodinu takto skoro, sa často stáva, že sa ich cesty časom rozídu.
A viem, že toto určite nechceš počuť, pretože ak ste sa už rozprávali o dieťati a dokonca sa oň snažíte, pravdepodobne ste teraz až po uši zamilovaní... Ale ešte sa toho veľmi veľa zmení. Budú sa meniť aj vaše osobnosti a možno sa každý z vás časom začne vyvíjať úplne iným smerom. Dnes už nie je taká doba ako kedysi, keď spolu páry zostávali za každú cenu a dokázali pri sebe vydržať dlhé roky. česť výnimkám! A v takom mladom veku ešte jednoducho nemôžete vedieť, ako sa všetko časom vyvinie...
Úprimne vám prajem, aby ste zostali spolu a boli tou výnimkou, ale s bábätkom by podľa mňa bolo predsa len lepšie ešte počkať. Povedala by som, že aspoň 5 rokov, ale aj to sa mi zdá málo... Ach jaj!

anonym_4771b4
Dnes o 15:03

Nech už skončila prázdniny. A táto ktorej kúpili rodičia dom v Nemecku sa môže vrátiť do školy aby sa doručila gramatiku.

kvetinka34466
autor
Dnes o 15:58

Prestaňte s vašimi radami o živote ! Ja si pýtam radu ohľadom tehotenstva nie života

Strana
z2