icon

Snažíme sa od mája 2013

kikuska9935
3. jan 2014

my sa snazíme od mája a este stale nic...doteraz som to nejak neriesila, ale zacinam sa obavat :( ako ste na tom vy?

snehulienka82
2. apr 2014

@kikuska9935
@mishelita
caute baby, tak ako sa dari? mate nejake novinky?? my sme boli v CAR, aby nam urobili vysetrenia, tak teraz cakame, ci je vsetko v poriadku... 😎

snehulienka82
2. apr 2014

@zuzicek88 tak drzim palce, uz iba par dni... 🙂

zuzicek88
2. apr 2014

@snehulienka82 Dakujem krasne,si moc zlata naozaj uz iba par dni a ja vzdy mavam tak 3-4 dni skor,tak hadam uz ozaj by nemuseli prist ale som sa rozhodla,ze test uz v ziadnom pripade skor nekupim,az ked budu meskat. A aj ja drzim palceky tebe,velmi

snehulienka82
2. apr 2014

@zuzicek88 ja akurat citam na nete, ake by mali byt vysledky spermiogramu v pripade zdraveho muza, tak my mame aj menej, aj su lenivejsi... tak mozno aj to je pricina... no este asi pockam co povie dr. na sedeni dalsom, a potom sa def. rozhodnem, ale asi bude treba nejake pripravky na zlepsenie nalady... 😉

zuzicek88
2. apr 2014

@snehulienka82 treba vyskusat,ved je vela pripravkov aj pre muzov

mishelita
2. apr 2014

@snehulienka82 ahojte, no u nas nic nove. min. tyzden som bola u svojej doktorky a mala som dominantny folikul o velkosti 2,25- 2,34 a povedala, ze sa mame este aj ten den snazit, tak som zvedava, ze ci nam to klaplo a ked nie, tak pojdeme aj my do centra na vysetrenia. MM este stale nemal spermiogram, takze nevieme kde je pricina. a ake vysetrenia vam robili? a u teba je to na lepsie s maminou? vsetko ok? drzim palce

snehulienka82
3. apr 2014

@mishelita no mna vysetrila dr. hned na prvej uvodnej konzultacii :D a povedala, ze cysty nemam (co ma jeden dr. predtym strasil, ze "tie vajecniky su take cysticke... " tak som sa ukludnila. Zobrali mi krv, na nejaky anti neviem aky hormon... :D pre mna je to spanielska dedina tak trosku, a tento tyzden mi zase brali krv na hormonalny profil a na genetiku. Myslim, ze aj infekcie budú zistovať, či nie sú. Mužovi robili spermiogram, ma trosku znizene mnozstvo spermii a znizenu pohyblivost, ale vraj v norme. Skusim mu kupit nejake vitaminy a tak. No, a zatial ja este neviem vysledky, ideme buduci tyzden na dalsiu konzultaciu, tak nam to asi vtedy povedia. Este mi budu robit folikulometriu, co ma minule vysetrila, uz som bola po ovu, aj mi potvrdila, ze som mala... asi jej vezmem ukazat aj svoje grafy BT aby mala nejake podklady. a este sa pytala na rozne veci z rodiny, o cykle a pod. Ja som bola celkom spokojna. Za nic sme zatial neplatili. Vraj sa ale plati uz za laparoskopiu, ale to neviem,ci chcem podstupit, vraj to aj dost boli...

kikuska9935
autor
3. apr 2014

@snehulienka82 Ahoj :ň mno nic.....lekar mi zistil, ze folikuly mi nenarastaju do tKEJ velkosti aby mhli byt oplodnene..iba prasknu a hotovo...tak teraz mam zasa duphaston a estrofem a od bud mes. aj clostylbegit ci co:/

snehulienka82
3. apr 2014

@kikuska9935 hm... ale aspon uz vies, co je vo veci a da sa to riesit. clostylbegit je na vyvolanie ovulacie, a duphaston po ovoluacii aby bolo dost hormonov, no precitaj si toto: http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/dup...

mishelita
3. apr 2014

@snehulienka82 ahoj, dakujem za info. mne to doktor povedal uz v januari a hned ma chcel poslat na vysetrenia, ale este sme to vtedy nechali tak, ze este vyskusame. no a teraz mi doktorka hovori, ze ved nech ideme, ze tam robi komplexnejsie vysetrenia, tak to este nechame do maja-juna a zacneme to riesit naplno 😎
ja mam uz dve laparoskopie za sebou, citis bolest, ale ze by som zomierala sa vobec neda povedat. tie prve dni su take, ze jazvu citis pri kazdom pohybe- hold je to zasah do tela. mna tiez doktori posielali na dalsiu laparoskopiu kvoli bolestiam co mi sposobuje endometrioza, ale ja som povedala nie- to mi je uz moc a navyse kazdy zasah do brucha vytvara zrasty a kedze uz mam dve laparoskopie aj operaciu kvoli slepaku za sebou, tak som zasadne odmietla. neboj, neni to nic strasne, zvladnes, ak to bude nevyhnutne

kikuska9935
autor
3. apr 2014

@mishelita mne robili laparoskopiu pred 6 rokmi, ked som mala cystu na vajecniku :( som chodila s ,,kabelkou,, 2tyzdne.... a pred 4 romi mi robili konzinaciu krcka maternice- takze viem ake su to ,,bolesti,, ... k tej laparoskopii, ti musim povedat, ze fakt ma to bolelo, som chodila skrcena asi 5 dni,potom som musela chodit vystreta-mi lekari nakazali...... :(

kikuska9935
autor
3. apr 2014

@mishelita jaaaj :D to nebolo pre mna :D teraz som si vsimla, ze som odpisala na zly komment :D

kikuska9935
autor
3. apr 2014

@snehulienka82 no ja beriem duphaston aj estromem 2x1 tbl po dobu 15dni ....od 11DC

mishelita
3. apr 2014

@kikuska9935 ahoj, v pohode, nic sa nestalo. ja som sa tiez zobudila z prvej anestezie s "kabelkou" a potom mi povedali, ze mi tam nasli aj endometriozy. a uz je u teba vsetko v poho?

kikuska9935
autor
4. apr 2014

@mishelita ja som mala kabelku dva tyzdne :D nked mi vytiahli kateter tak to boo akoby som mala hada obmotaneho v bruchu okoloniecoho....nooooo..odvtedy mam problemy..... teraz napr. neviemotehotniet -:(

mishelita
8. apr 2014

@kikuska9935 ahoj, no ja som ju mala asi iba dva dni, to vytiahnutie bolo fakt dost zaujimave. no, nam sa tiez nedari. ale aj na nas pride rad 🙂

snehulienka82
10. apr 2014

@mishelita
@kikuska9935

caute baby, tak uz mame vysledky, od vcera, vsetko je u mna v poriadku, aj z krvi, nemam infekciu, ani protilatky, hladina hormonov vsetko v norme. mm ma trosku zhorseny spermiogram, ma malo spermii a mensiu pohyblivost, tak mu objednam nejake vitaminy a verim, ze sa to zlepsi. ma ist potom o mesiac opat na spg. mne dali termin na zistenie priechodnosti vajecnikov kontrastnou latkou, vraj na laparoskopiu u mna nie je dovod. toto je nejaka nova metoda, vola sa hyfosy a plati sa za to 120 Eur, vraj to neboli, ale nie je to nic prijemne... a davaju diazepam na uvolnenie predtym... nie som este def. rozhodnuta co urobim... ale trosku sa mi to zda vela, a mam aj termin, tak by som sa mala asi rozhodnut co najskor, ked tam nechcem ist, asi by som im mala dat vediet. Obavam sa, ze dalsi krok by bol, ze navrhnu IUI, ale ja este nechcem ist na umele, aj ked nemam proti tomu nic, ale chcela by som mat babo prirodzene ked sa da, skor najst pricinu preco sa nedari a odstranit to a pod. trosku je to tak prilis z rychliku, uz som si zvykla, ze babo nie je hned, nechcem to uponahlat, ze zajtra bude dieta, lebo mi ho vlozia do maternice...

mishelita
14. apr 2014

@snehulienka82 ahoj, no super, tak ste zase o nejaky ten krocik blizsie. ja mam termin vo stvrtok, ide aj mm so mnou, aby sme si riadne pokecali, ze ake mame moznosti a podobne. chcem sa opytat, ze ked budete mat vsetko ok aky vas caka dalsi postup? povedali vam? alebo myslis, ze vas hned poslu na IUI? ja som tiez stale dufala, ze to klapne, ale stale nic, tak tomi treba asi trosku dopomoct. a kedy mas ten termin? drzim palce, nech sa to coskoro zlepsi 🙂

snehulienka82
16. apr 2014

@mishelita ahoj, nebola som pri PC... tak zatial nevieme nic nove, ja este nechcem ist na umele, tak uvidime, co povedia a podla toho sa zariadime... manzelovi som naordinovala vitaminy, tak dufam, ze to pomoze a podari sa 😉 tento cyklus mam uplne kratky, nejak sa to vsetko meni... doteraz som mala vsetko ako z ucebnice... mam ist na to hyfosy 7. maja, ale moc sa mi do toho nechce, je to aj dost vela penazi, a myslim si, ze tam problem nebude... teda aspon dufam... no uvidim este. manzel ma ist na druhy spermiogram o mesiac, asi ked bude vsetko ok, tak nas poslu na IUI, ale to este nechcem... tak ti zajtra drzim moc palce, aby ste daco zistili a dr. bol normalny.

mishelita
16. apr 2014

@snehulienka82 ahoj, ty aj u mna sa to akosi meni, predtym som mala cyklus presne 33 dni a tento mesiac prisli o tyzden skor- som bola normalne v soku, dufam, ze sa mi uz telo dava do poriadku a ze to o chvilu aj klapne- to je hold nevyhoda antikoncepcie. clovek si predtym dava pozor, strehne ako ostriez a ked uz chces, tak sa nedari. dakujem, aj vam drzim palce. kamarat mal tiez dost zle vysledky na spermio a uziva zeleny jacmen, a ze mu to dost pomohlo. ja len dufam, ze budu nase vysledky v norme. drz sa, zajtra sa ozvem, ale mam termin az vecer 🙂

humancare
23. apr 2014

Nedari sa Vam otehotniet? Mate cysty, alebo myomy, ktore sa Vam nedaju vyliecit? Prave pre Vas je tu cvicenie AVIVA, ktore je jedine na Slovensku. Uz sme pomohli viacerym zenam, ktorym sa nedarilo pocat babatko a nepomahali im ani umele oplodnenia. V maji robime prve 4hodinove cvicenie. Tento krat v Samorine. Nevahajte a prihlaste sa. Skuste prirodzenou formou pomocou jednoduchych cvikov otehotniet,alebo sa zbavit cyst a myomov.

mishelita
24. apr 2014

@snehulienka82 @kikuska9935 hello, no tak som sa musela trosku zpamatat z poslednej kontroly- cakala som nieco viac. samozrejme si doktor zase raz nic nepamatal, tak som mu musela vsetko hovorit, potom som dostala nejaky papier do ruky, ze pri dalsej periode mam prist na odber kvi a manzel ma ist na spermiogram- potom sme presli ku kontrole- zobral mi stery a potom vnutorne sono trvalo minutu- ak vobec, a to neprehanam. to som zostala prvy-krat v soku, ked som sa ho zacala pytat, ze aky je priebeh, tak to som sa prosim pekne ani nedozvedela, musela som mu neustale davat otazky, ze ked budeme mat vysledky, ze ci potom sa ukaze ako dalej, tak ze hej. no proste dalsie plus k mojmu zoznamu sokovej terapie. a ked som sa opytala na cenu, tak mi povedal, ze niekolko tisic eur a ked som sa pytala blizsie, tak ze on nevie- dalsie plus. no a perlicka bola, ked mi vytlacil nalez z poslednej a predposlednej kontroly a tam bolo napisane , ze frustrovana tuzba otehotniet- tak toto ma polozilo. a cela ta posrata kontrola trvala asi tak 5 minut so vsetkym. ja som bola taka nasrata, vystavena, dojata a este neviem co, ze som myslela, ze skolabujem a ked som prisla domov, tak som sa rozrevala a este mi aj moj nna to nalozil, ze nech uz nerobim take sceny, a ze nech sa ukludnim. Takze tot k mojmu postupu. hadam to u vas vyzera lepsie

snehulienka82
25. apr 2014

@mishelita ahoj moja zlata! neber si to k srdiecku... vykasli sa na toho debila... zajdi za inym lekarom, a chodte sa dat vysetrit do nejakeho CARu. a mozno ta to tolko nebude stat, za niektore vysetrenia sa plati, ale nieco preplaca aj poistovna a tak. my sme napr. za spg neplatili nic. nevzdavaj sa!! ja viem, ze to je tazke, uplne ta chapem, ja som tiez uz opat zacala dufat, no a hold, vcera dorazila cervena pani... takze zase nic! 😒 inak dr. tam nemal podla mna pravo napisat, ze mas frustrovanu tuzbu otehotniet, on nie je psycholog, takze to nemoze sa takto k tomu postavit a to ze sa pytas, je uplne normalne. ten moj tiez nehovoril, iba hm-kal pod nosom, ze to tak vyzera... hm... v poriadku, no a co si mas o tom vsetkom mysliet? ved to je tvoje telo... a ked mas zapal priedusiek, aj vtedy sa pytas, ze co to je a ako to vsetko bude prebiehat... mas na to narok mat vsetky info.

kikuska9935
autor
7. máj 2014

....12 mesiacov snazilkovania....pfff...kto by si to bol myslel, ze je to take tszke.....

snehulienka82
7. máj 2014

@kikuska9935 ako sa mas? nic nove?

kikuska9935
autor
7. máj 2014

@snehulienka82 Ahoj 🙂 no...co ti poviem...vsetko po starom...uz je to 12.ty mesiac.....je deprimujuce,ked tu niektora napise,jeden den ze ide snaziplovat a o 2 tyzdne ze je uz tehotn...Pffff....a ty?

snehulienka82
7. máj 2014

@kikuska9935 ja som teraz v ocakavani, tak o 2 tyzdne budem mudrejsia 😀 no tiez sa snazime uz presne rok, no boli sme v CAR-e a muzovi zistili trosku zhorsene spg, tak teraz berie rozne vitaminy, tak dufam, ze to pomoze. 😉

kikuska9935
autor
14. máj 2014

@snehulienka82 ahoj.... 🙂 no ako? Ja zacinam mat depku;nakolko v pondelok nastupujem do novej prace - na zastupovanis pocas materskej dovolenky.....bojim sa reakcie sefa ak nahodou otshotniem..potom co urabim??? :/

snehulienka82
23. máj 2014

@kikuska9935 nic, bude ta zastupovat niekto iny... 😉 ja nemam nic nove... MS dorazila zase...

kikuska9935
autor
12. jún 2014

@snehulienka82 ahoj 🙂 ako? ja som sa este satale nedockala MS...ale tehu nie som.... :(