icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

soldi
autor
7. sep 2012

@sweethope u Teba vidim skor problem v tej kratkej lutealnej faze. mala by byt aspon tych 12 dni. neriesila si to s gyn?

sweethope
7. sep 2012

@soldi este nie,zatial som teraz prvy cyklus brala B6,ale menej ako som mala,to som sa dozvedela ale neskor 😒 takze B6 bude na kratku LF malo?treba ist k dr?dakujem...

mirellka
7. sep 2012

Ahojte aj ja poprosím o radu .Taktiež som sa rozhodla skúsiť soju,snažíme sa 15 mesiacov.Po 6 mesiacoch som navštívila dr.ktorý mi oznámil podozrenie na PCO vraj mám hrubú kôru na vaječníkoch a vajká majú problém sa z nich dostať a taktiež že mám nízku sliznicu tak mi dal clostil.normálne ovu mávam okolo 20DC s clostilom bola raz 24 DC a raz 7 DC viac som ho nebrala.Pak sa tehu aj podarilo no na 52 DC skončilo vraj podozrenie na mimomaternicové...potom som mala na 13 DC dva cykli ducha no predsa mrcha prišla 😠 Medzi časom som navštívila jednu liečiteľku a tá mi yvetlila že jeden vaječník mám o polovicu menší a slabšie pracuje t.j. ľavý.Teraz by som mala mať z neho ovu tak by som mu chcela pomôcť tou sojou aj na sliznicu ,lebo keď mám meznes v čase ovulky z neho tak je veľmi slabá.Cykli mám cca 30 dní a LF cca 14 dní...ak treba tak pridám grafy ...viete mi poradiť ako by som mala užívať tu sóju ? ďakujem ! 🙂 toto je môj posl.graf http://www.fertilityfriend.com/home/MIRELLKA

franzziska
7. sep 2012

@soldi dakujem pekne...mozem sa spytat neviete ako si treba davat listovku? to aj kazdy den? 🙂

steffany
8. sep 2012

Ahoj Soldi, myslm, ze mame podobne cykly a tak Ti pisem 🙂 Uzivam soju teraz druhy cyklus plus Agnucaston od maja.
Myslis, ze by to mohlo vadit, ked nie brana soja samostatne ? Dnes som 44 dc a ovulku este nedetekujem. No uvidime. Este jej dam sancu par dni.
Inak, minuly rok mi soja zabrala (na druhy cyklus) a som bola tehu, zial, skoncilo to MA.
Chcem skusit este jeden cyklus so sojou, ale neviem, ci ten agnucaston nejako neprekaza, hmm ?
Dakujem velmi pekne.

http://www.fertilityfriend.com/home/3337a1

isabellaa
10. sep 2012

Caute baby, 3 cyklus so sojou, ovu potvrdena 😉 Zabrala

isabellaa
10. sep 2012

@mata_ba Mati, tak ako? Ovu bola? Asi sme cca v rovnakom DC? Ja som dnes 18 a pobolieva ma brucho a mam ho nafuknute...

mata_ba
10. sep 2012

@isabellaa ahoj 🙂 ja som takto www.fertilityfriend.com/home/mata_ba 🙂

isabellaa
10. sep 2012

@mata_ba drzim palce 😉

mata_ba
10. sep 2012

@isabellaa podobne 🙂

franzziska
12. sep 2012

@soldi a moze sa vziat tych 5 dni soja ked berem denne macu???

2lil
12. sep 2012

ahojte baby,.. čo to je za sóju čo papáte??? kde ju zoženiem? a aké je dávkovanie? ďakujem veľmi pekne..

milacik3
13. sep 2012

@2lil vola sa to fytosoja forte najdi si na nete.... da sa kupit cez net ale aj v lekarnach ju maju cca 5 eur stoja. No davkovanie je rozne kazda ho ma inak...brala si clostilbegyt v minulosti?

sissi33
16. sep 2012

@soldi ahoj chcela som sa spytat ja tiez beriem metformin a hned som otehotnela ale zaroven aj potratila mozem to stou sojou vyskusat aj ked mam stitnu zlazu?

soldi
autor
16. sep 2012

@sissi33 ahoj. nie, soja sa nesmie brat pri problemoch so stitnou zlazou. estrogen v soji sposobuje vyssiu spotrebu jodu, cize priamo ovplyvnuje funkciu stitnej zlazy.

kvietok1605
16. sep 2012

@soldi ahoj nevieš či fytosója môže spôsobiť zväčšenie vaječníka? brala som ju 1 mesiac a mala som aj ovulku po nej čo je u mňa úspech ale musela som ísť k lekárovio vaječník ma strašne bolel taký tlak som cítila myslela som že mám cystu

soldi
autor
16. sep 2012

@kvietok1605 ahoj, a lekar Ti povedal, ze si mala zvacseny vajecnik? aj po ovulacii Ta stale bolel?

kvietok1605
16. sep 2012

áno lekár mi to povedal ale nepovedala som mu že som brala sóju povedal že som tam mala ešte obal z folikulu a trošku tekutiny v ňom a že ovuláciu som mala že podľa sliznice to tak vyzerá len som mala ovulku neskôr ako obyčajne povedal že môže to bolieť ale že to je v poriadku len neviem či to tá sója mohla spôsobiť

wewe82
17. sep 2012

@soldi Ahoj, poprosila by som o radu. Už som tu čo to prečítala, ale predsa si dám radšej poradiť 😉 . Snažíme sa o druhé dieťa už 8mes. a zatiaľ bez výsledku. Po gyn. stránke som v poriadku a nemal by byť dôvod, že sa nám nedarí. Dala som si pri prehliadke zistiť aj hodnoty na prolaktyn a bol v poriadku. Od kedy sa snažíme, trocha sa mi skrátil cyklus a býva od 26-30dní. Predtým bol až 34dní. Podľa toho mám aj OVU, medzi 14- 17dňom. Sledovala som ju pár mesiacov s OVU testami, ale som si povedala, že už kašlem na to. Tak by som chcela skúsiť Fytosóju. Len neviem, či ju začať brať od toho 4dňa a tých cca 120mg? Ďakujem za každú radu.

slabachvila
18. sep 2012

fytosoja objednaná. další cyklus idem do toho s vami - laparoskopiu na zistenie priechodnosti vajcovodov si posuniem o mesiac 😉

wewe82
18. sep 2012

Naozaj sa nenájde niktokto by poradil?

soldi
autor
19. sep 2012

@wewe82 ahoj, prepac, mna treba aj viackrat zavolat, lebo ked si precitam a maly ma vyrusi, tak vecne zabudnem odpisat 😅 a muz je v poriadku? aspon ace selezin by mal uzivat. kludne mozes brat tak, ako si napisala 🙂 ale jedine ak mas stitnu zlazu v poriadku 🙂

wewe82
19. sep 2012

@soldi dakujem za odpoveď. No mm sme zatial neriešili, dúfam že je všetko ok aj keď za 3roky sa môže všetko zmeniť 😉 Ak sa do dec.- januára nezadarí, pôjdem znova ku gyn. a budem to riešiť. Pri prvom problém nebol, asi je to všetko o psychike, teda dúfam. Ten selezin kúpim, na škodu nebude. Užíva sa 1tb. denne neobmedzene? So štítnou som nikdy problém nemala a mrchu mam každy mesiac, aj keď trocha nepravidelne. Ešte skúsim aj ten červený grep na hlien, lebo mám dojem, že sa akosi vytratil od kedy sa snažíme 😒 . Je možné, že po tej sóji príde OVu inokedy ako by mala? Aby som to vedela správne načasovať 😀 .

ariadna
23. sep 2012

ahojte poradte prosim ako by som mala brat tu soju kupila som tu 500mg a zajtra by som chcela zacat brat cize na 4 dc ale neviem kolko tabliet by som maa brat.

milacik3
24. sep 2012

@soldi ahoj mam otazocku...fytosoja sa nesmie brat v tehotenstve vsak? A co ked zena nevie ze je tehotna...v pripade ze ma napr. MS...a zacne potom brat soju, nejako to poskody plod alebo bude to vadit? (mna sa tento pripad netyka - to len pre zaujimavost co sa stane,,,) Ďakujem

soldi
autor
24. sep 2012

@milacik3 nemalo by sa nic stat, kedze prvych 5 tyzdnov nie je plod prepojeny s krvnym obehom tela matky. vyzivu ma zo zltkoveho vaku, az neskor sa vyvija placenta

si31si
28. sep 2012

ahojte ak by niekto mal záujem darujem fytosoju forte 500mg neotvorené balenie za cenu poštovného.

henca74
28. sep 2012

@si31si ahoj, ja by som mala zaujem o fytosoju ak ju este mas, dakujem...

sbear
4. okt 2012

Ahojte, brala som fytosoju v lete 2 mesiace, potom som mala 2 cykly anovulacne a teraz chcem zase zacat. Avsak, lekar mi pozeral stitnu zlazu este v lete a povedal, ze moja stitna zlaza s niecim bojuje a mam si davat pozor, takze neviem, ci mam znizit davkovanie fytosoje alebo iba pit caje, grep ...

franzziska
4. okt 2012

@soldi prosim ta v tej soji je estrogen? a ked ho mam v norme tak mi to ta soja nerozhodi???