icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

soldi
autor
6. nov 2012

@domi1988 ako beries clostil a ake mas pri nom cykly?

domi1988
6. nov 2012

@soldi od 3dc 5dni 3tbl denne.. cyklus 28 dni

soldi
autor
6. nov 2012

@domi1988 fuuu, ale to mas brutalnu davku 😒
spermiogram mate v poriadku? vajecniky priechodne?

domi1988
6. nov 2012

@soldi no 2 tbl nezaberali ☹ spg je ok a teraz zvazujem ci ist na laparku,takze asi ano ze?

domi1988
6. nov 2012

@soldi mna dokina stale posiela len do centra ja sa tomu nejak stale branim...

soldi
autor
6. nov 2012

@domi1988 a co je pricina toho, ze neovulujes? ja by som sla na tu laparku. lebo clostil je dost velke svinstvo a ak je nejaky mechanicky problem, tak ho do seba pchas uplne zbytocne.
hormonalny profil mas v poriadku?

soldi
autor
6. nov 2012

@domi1988 a nie je dovod sa branit centru, tam su odbornici, klasicky gyn ovlada tehotensvto a preventivky, s liecbou neplodnosti ma minimalne skusenosti.
car neznamena automaticky umele oplodnenie 🙂

franzziska
6. nov 2012

@domi1988 aaa v teba som vrila ze co najskor otehotnies..takze ten clostil nezabral??

domi1988
6. nov 2012

@soldi no HP mi robila hned na zaciatku bol ok akurat myslim vravela, ze FSH je na spodnej hranici ale este akoby v referencnej hodnote... liecim sa na stitnu ale endokrinolog tvrdi ze z tej strany problem nie je..
ja som momentalne v cz, vo februari tu koncim, takze potom by som sla do centra na sk..
hmm tak ja na tu laparku teda fakt pojdem, mozno je rpoblem aj ten ze som taky hroch, ale ti kila nechcu dole 😒

domi1988
6. nov 2012

@franzziska no veru nie 😒 este mam na posledny cyklus, moja posledna nadej.. a planujem si na december vybavit tu laparku, ale strasne sa bojim... ☹

soldi
autor
6. nov 2012

@domi1988 jooj, ak mas problem so stitkou, tak soju brat nemozes 😒 ona ovplyvnuje hladinu jodu v tele 😒

laparky sa vobec bat nemusis 🙂
par otazok na telo:
si pri tele a neda sa Ti schudnut?
mas akne?
si nadmerne chlpata?
nehovoril Ti niekedy gyn ze mas vela cyst, alebo malych folikulov?

domi1988
6. nov 2012

@soldi no schudnut sa neda, CHLPATA NIE SOM, ASPON SI TEDA MYSLIM 🙂 a akne kdezeee to som nikdy nezazila.. ae PCO spominala.. a co si myslis o tej metode HSG? ci radsej klasicka laparka?

soldi
autor
6. nov 2012

@domi1988 no, ak neovulujes, tak je lepsia laparka. ale obavam sa, ze Tvoj problem bude spocivat prave v tom fsh, co je hormon, ktory poukazuje na stav vajecnikov. vypytaj si od gyn nech Ti zoberie este AMH.
to su hormony, ktore sa nedaju bohuzial oplyvnit a vacsinou sa da ovulacia vyvolat len velmi silnou hormonalnou stimulaciou ☹

domi1988
6. nov 2012

@soldi tak ako myslis ze na tej laparke by daco nasli? nieco zle? no teraz mi po tom clostile rastu vajka vzdy mam teda jedno ale pekne ale nic som z neho nevysedela 😒

soldi
autor
6. nov 2012

@domi1988 no, vsak to je to co pisem, 3 clostily su strasne vela- a len jedno vajko z toho. to presne svedci o tom, ze mas hormonalny problem 😒

veci, co si napisala nepoukazuju na pcos ale skor na nekvalitne vajicka.
asi by som riesila skor ten AMH a az potom pripadne laparku. ak by vyslo AMH zle, tak Ti pravdepodobne odporucia umele. 😒

soldi
autor
6. nov 2012

@domi1988 ale mozem sa pravdaze mylit, predsa len nie som gynekolog.
ale prave pre tieto veci by som Ti odporucala asi skor to centrum 🙂 netreba sa toho bat, je to ako chodit ku specializovanemu gynekologovi 🙂

domi1988
6. nov 2012

@soldi tak ale nechapem preco mi to teda dokina neponukla, alebo rovno nevyysetrila

domi1988
6. nov 2012

@soldi no len ja do centra mozem najskor v marci, mam teda dovtedy cakat a neist na laparku? myslis ze by bola zbytocna? a co to HSG to ma nemusia rezat, myslis ze mam skusit aspn to?

mistrall
6. nov 2012

@soldi ahoj nemam ziadne take problemy, ani muz nema, len som chcela podporit pripadne tehotenstvo tymito pripravkami, Alebo je to urcene len zenam pri problemoch s otehotnenim?

franzziska
6. nov 2012

@domi1988
@soldi

ahojte baby..teda moj lekar ma tiez nejako neposiela do CAR..ale inak soldi si popisala mna..viac ochlpenia, neda sa mi schudnut, akne mam stale i ked mam pubertu daleko...ja som mala minuly cyklus so sojou ale nejako zle mi apdla teda bolo mi z nej trocha nevolno...al vlastne enviem zistit ci ucinkuje..lebo lekar ma cakal na folikumetriu s clostilom nie so sojou...bolo by mi to trapne..

soldi
autor
6. nov 2012

@domi1988 lebo o takom odbere bezny gyn mozno ani nevie 🙂 proste nemoze vyhodnotit, ze je vsetko v poriadku a Ty neovulujes. treba hladat pricinu. predpisanie clostilu nic neriesi.

@mistrall pokial mas pravidelny cyklus, tak Ti ho sarapis, soja, alchemilka, gynex, atd, mozu rozhodit.
mozes jest vit e a acidum folicum. to staci 🙂

@franzziska hej, zo sojo moze byt trosku nevolno. test na inzulinovu rezistenciu Ti nerobili? stitku mas v poriadku?

mistrall
6. nov 2012

@soldi ahaa, dakujem za radu 🙂

milacik3
7. nov 2012

@soldi no ani nechcem brat clostil teraz mi nastastie nedal ziadne lieky... No ja neviem vysadila som soju lebo som clostil brala 3 mes. potom som hned zacala 2 mes.soju brat a nemala som ziadnu prestavku tak aby nahodou mi to neublizilo...
Manzel uz 3 mesiac berie vitam.Selezin ACE.
Tento mesiac som nebrala ziadne lieky... vcera na 20 DC som mala 18 mm folikul, doktor povedal ze asi za 3 dni budem mat ovulku a preto si mam dat dufaston neskor a tym padom sa mi predlzi cyklus... kto vie ci aj bude ovulka, velmi mi pomali rastol lebo minuly tyzden som mala 13mm.
Co mam teraz robit? zase mam si dat soju...a kolko ju mozem vkuse brat?....alebo radcej nemam brat lieky a mam ist na tu laparku?

marienkaefer
9. nov 2012

@soldi ahoj, som na tejto teme nova, hladala som na predoslych strankach, mozno som prehliadla ,kde je o tom pisane, len som sa chcela spytat kolko cyklov po sebe sa moze soja brat plus ani sama neviem,ci je pre mna vhodne takto si nastartovat ovulaciu...som asi styri mesiace po odstaveni syna a snazime sa o druhe babo,len tie moje cykly mam pocit,ze su stale anovulacne, dlhe okolo 35-40 dni so slabou menstruaciou a typicke znaky plodneho hlienu som takisto nepostrehla,minimalne nie tak intenzivne ako pred tehotenstvom...
Viem,ze niektorym zenam sa charakter menstruacie po porode a kojeni meni, len ci aj u mna to je tento pripad...
Posledny cyklus som zacala merat BT,ale neviem,ci sa na to mozem spoliehat,kedze su tie hodnoty asi ovplyvnene nocnym vstavanim k synovi.

annavi
14. nov 2012

@soldi ahoj..mam otázocku... brala som soju 2 cykly...ovu som mala peknu ukazkovu...tretí cyklus som ju uz nebrala pretoze ma cakala laparka...na laparke mi nasli 5 myomov z toho dva 3,5 cm...tri boli malinke.. je mozne ze za tie myomy moze tá soja??Dr. mi povedal ze mavam vela estrogenu..co vlastne aj soja je ci???dakujem za odpoved.

anuliktula
23. nov 2012

@soldi
ahoj soldi prosim ta o radu,ci mam alebo nemam uzivat soju. zhrniem to: najskor mi gynekolog rok a pol tvrdil ze je vsetko vporiadku, manzel bol na spermiograme ten bol uplne v poriadku, isla som na laparku , ta bola uplne v poriadku, jedina poznamka ze mam trosku mensiu maternicu, ale to vraj nie je problem. tak sme skoncili v centre asist.repr.-zaver u manzela zla morfologia, u mna predcasne ovarialne zlyhanie.udporucane len ivf nie je na co cakat. nasledne manzel skoncil u urologa ktory povedal ze to vobec nie je zly spermiogram, takze sme len nasadili vitaminy na podporu spermii. dalsie vysetrenie na imunologii-zaver znizena bunecna imunita na spermie, odporucana liecba prednisonom, beriem ho este len 1.tyzden.tam mal manyel spermie ok.na ivf zatial nechcem ist , odmietam silnu stimulaciu. endokrinologia je ok, sleduju ma len pre autoimunitnu tyreotitidu, ale HM mam ukazkovy,endokrinologicka vsak urobila pokus a nasadila mi na 2 mesiace euthyrox 25 mg, ci to nezaberie, a neprebudi vajecniky.25.11 mam ist na kontrolu krvi, ci tie hormony nerozhadzalo.rozmyslam ze skusim soju nakolko mi bolo potvrdene velmi nizke AMH takze slabucka zasoba ovarii.co myslis mam ju skusit brat?pomoze na ovulku a na dozretie vajicka aj pri tak nizkom amh.. bazalnu meriam , tu su posledne 2 grafy : http://www.fertilityfriend.com/home/3f864d
Dakujem za radu.prosim odpis ak budes moct.dakujem

lucka771
23. nov 2012

ahojte baby, tak ja som tento cyklus brala 1-krát clostil.....aaa ovulka mi došla už na 9 DC 😲 😲 😲 , minulý mesiac bez clostilu som ovulku mala až 21 DC, hm ale k lekárovi mám ist až na 13 DC t.j. v pondelok 26.11. - ale ved on mi tam už nic neuvidí, ved ovulácia už prebehla...... 😕 😕 😕 😕 😕 , som velmi zvedavá čo mi povie

patka1979
29. nov 2012

@soldi chcela by som sa pel je kamionista a ja mm nepravidelny cyklusopytat ako sa uziva fytosoja tiez sa pokusame o babo tri cele roky ide stvrty a nic manz

soldi
autor
29. nov 2012

@anuliktula ahoj, prepac, ze tak neskoro odpisujem, jedna vec: ak mas problem so stitkou, tak soju v ziadnom pripade uzivat nemozes.
nizke amh sa v podstate riesit neda, aj ked podla grafu to vyzera na pekne ovulacie.
na Tvojom mieste by som asi isla do toho umeleho, lebo ta ovarialna zasoba sa bude uz len zmensovat. pripadne skus napisat do temy nizke amh, tam Ti baby viac poradia, do toho sa az tak nevyznam. soju ale urcite neber.

soldi
autor
29. nov 2012

@lucka771 ahoj, pri clostile byva ovulka skor, dufam, ze ste istili 🙂 ak ovulacia prebehla, videl gyn zlte teliesko a vysku sliznice, celkom dolezite veci 🙂

@patka1979 ahoj, prosim skus napisat svoj prispevok este raz a zrozumitelnejsie, dakujem 🙂 a viac info, na akych vysetreniach ste boli, atd.