icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

cizu
3. jan 2013

@soldi Ahoj holky, tak jsem tu zpět - v 05/2011 jsem otěhotněla v druhém cyklu díky soji (asi opravdu díky soji, protože předtím to trvalo 5 let a zkoušeli jsme vše - IVF, KET ....), takže věřím, že náš malý cipísek se podařil díky soji.
Teď bysme asi chtěli pomalu zkusit pokusit se o sourozence, ale nejsem si jistá, jestli můžu brát soju když ještě kojím (večer/v noci/snídaně)???
Díky moc za odpověď...

soldi
autor
3. jan 2013

@cizu ahoj, soju neodporucam popri kojeni.
velmi rada citam, ze Ti pomohla 😵

soldi
autor
3. jan 2013

@kukujka ahoj, tak co ten graf?

kukujka
3. jan 2013

@soldi ahoj graf cely naprd 😝 uvidim kedy dojde ovulka asi tak ako vzdy medzi 20-30dc

vienny
4. jan 2013

ahoj kočky...chcela by som sa spýtať či je možné kombinovať vami spomínanú sóju s clostylom? Ďakujem za opoveď.

soldi
autor
4. jan 2013

@vienny neodporucam 🙂

vienny
4. jan 2013

@soldi dakujem za odpoved.chcela by som sa este spytat: doktor mi na 5-9DC nasadil clost.a od 15-24DC mam utrogestan ktorym sa mi upravil cyklus.moze sa stat ze nebudem mat ovu od10-14 DC ale by mohla prist az pocas brania utro? ale par ludi pise ze utros zastavuje ovu ale som aj citala ze to nie je pravda tak teraz neviem ci ro mam brat tak ako mi doki naordinoval.dakujem ak mi bude niekto vediet poradit.

wanilla147
5. jan 2013

mam na predaj fytosoju forte, neotvorenu..v pripade zaujmu IP

soldi
autor
5. jan 2013

@vienny utrogestan si nasad az po potvrdenej ovulacii. niekomu ju zastavi, niekomu nie.

logicky: utrogestan je progesteron. progesteron Tvoje telo vylucuje po ovulacii. ked ho telu dodas skor, moze zostat zmatene a mysliet si, ze uz je po ovulacii, a preto ju zastavi. 🙂

vienny
5. jan 2013

@soldi a mozem si utro.nasadit po potvrdenej ovu aj na menej dni ako 10 aby sa mi nepredlzil cyklus? A ak mi ovu nepride ani napr.do 20 dna mozem si ho nasadit iba na 8 dni?dakujem.

soldi
autor
6. jan 2013

@vienny nie, ani to neodporucam 🙂 pekne 10 dni. sice budes mat dlhsi cyklus, ale to vobec nevadi, dolezite je, aby bola ovulacia.
28dnove cykly umelo riadene progesteronom bez ovulacie su sice pekne, ale pokial chces dieta, tak kontraproduktivne 🙂

len pre inspiraciu, prveho syna sme splodili na 25dc (cize celkova dlzka by bola 39dc) a druheho dokonca na 45dc! (celkova dlzka 59) 🙂

lenocka20
8. jan 2013

ahoj kocky, vcera som natrafila na vasu temu a zaujala ma. My s manzelom sa pokusame o babo uz skoro 3 roky a nic :( uz mam za sebou toho viacej, pred 2 rokmi som mala laparku koli myomom, potom branie hormonov a stimulacia atd...minuly rok som otehotnela po mesacnom brani kvapiek gynex aspon si myslim, ze na tom mali zasluhu, zial skoncilo to potratom v marci v 7 tyzdni :( kedze sa mam stale nedarilo tak ma doktor poslal na second look ci nemam zase myomy a popri tom mi urobili a prefuk vajecnikov a vsetko sa ukazalo v poriadku zakrok som mala v oktobry od vtedy som zobrala 2 krat clostilbegyt a aj pregnyl a stale nic, tak som sa rozhodla, ze to skusim so sojov, dnes som 3dc a rano som zobrala prvu davku, tak som zvedava ako dopadnem...kedze uz budem mat tento rok 33 tak by som uz dietatko velmi chcela, takze budem verit, ze mi ta soja a to ostatne konecne pomoze k vytuzenemu dietatku.

enanena
8. jan 2013

ahojte chcem sa spytať kolko tabletiek by som mala brat denne...naposledy som mala clostyl pred 2 rokmi 3x1tabl...mozem tak uzivat aj fytosoju?

dixie_chick
8. jan 2013

@enanena Ena, ty chystas druhe kolo? Jeej! Ako sa mate? Prid nas niekedy pozriet do temy 🙂

enanena
8. jan 2013

@dixie_chick tento rok ak sa podari tak by sme chceli este jedno bejby....inak sa mame super,zachvilku bude mat maly jeden rocik a je z neho valibuk 78cm a 9340g...uz aj idem mrknut do nasej temicky 😉

gaskulka
20. jan 2013

@soldi Ahoj, chcela by som Ta poziadat o radu ohladne uzivania fytosoje. Nemam problem s dozrievanim vajicka, ani s ovulaciou (mam to potvrdene z folikulometrie). Meriam si BT a sledujem hlien treti cyklus, teraz vlastne zacinam stvrty, som 2DC. Podla teploty a folikulometrie som tieto posledne cykly mala ovulaciu na 18-19 den. Moj problem je, ze nemam vobec bielkovy hlien, ani vodovy. Len kremovy pocas celeho cyklu takmer. Tak som sa chcela opytat, ci by mi na podporu tvorby plodneho hlienu pomohlo uzivanie fytosoje. Citala som tu aj o piti dzusu z ruzoveho grepu, ten mam v plane pit. Alchemilkovy caj uz pijem. A moj dalsi problem a asi dost podstatny je, ze sa mi asi skracuje lutealna faza a zrejme mam problem aj s narastom sliznice - tie posledne tri cykly som mala dlzku lutealnej fazy 12/10 a posledny cyklus 9 dni 😖 a menzes vyzdy velmi slabucky a dvojdnovy. Doktor to posledny cyklus riesil pichnutim dvoch davok Pregnylu, ale akosi nepomohlo. Co by mi mohlo podla teba pomoct s predlzenim lutealnej fazy? Nechcem to nejak moc riesit hned umelymi hormonmi, chcela by som to skusit napravit najprv prirodnymi doplnkami.
Jedno dietatko uz mam - 4 rocneho syna, chcela by som mu dopriet surodenca este, mam 37, takze najvyssi cas zacat to riesit 🙂 Syna som pocala na stvrty mesiac od snazenia, vtedy som problem s plodnym hlienom, ani kratkou lutealnou fazou nemala.

soldi
autor
21. jan 2013

@gaskulka ahoj, soju Ti neodporucam, mozno bude stacit poriesit ten hlien 🙂 aspon, u mna to vzdy stacilo, otehotnela som vzdy hned v ten cyklus ako som pila grep a mala veela hlienu 🙂
ten grep je na toto fakt neskutocny. kludne zacni pit uz dnes, tak dva tri litre vypi v priebehu najblizsich dvoch tyzdnov 🙂
musi to byt 100% dzus a ruzovy alebo cerveny grep 🙂

alchemilkovy caj sa pije presnym sposobom, dodrziavas ho?
2xdenne 2dcl horuci nesladeny nezohrievany
od 1dc po ovulku
maximalne 3 cykly po sebe.

este baby na predlzenie lutealnej fazy pouzivaju vit. B- ale to by Ti vedela presnejsie poradit @riana12 🙂

gaskulka
21. jan 2013

@soldi, volala som dnes doktorovi, ze som dostala menzes v sobotu (tak som s nim bola dohodnuta, ze sa ozvem hned, ako dostanem menzes) a kazal mi prist si pre recept na clostilbegyt... Comu celkom nerozumiem, naco mi je closti, ked ovulaciu mavam 😨 Ale pojdem tam, opytam sa ho, pri najhorsom sa budem tvarit, ze clostil beriem a nebudem ho brat. Alchemilkovy caj pijem tak ako pises, budem ho pit do ovulacie, potom uz nie. Grepovy dzus (zohnala som 100% Relax cerveny) uz pijem oddnes, chuti, nemam s nim problem, tak ho budem tiez pit do ovulacie. A dnes som si nakupila B-komplex (B1, B2 a B6), selen, zinok, vitamin A, C a D, mam aj kyselinu listovu. Pisala som si elle ohladne tej soje, ona mi ju odporucila brat, tak to skusim, myslis, ze tym nieco pokazim? Inak na fertility.sk som citala, ze na podporu tvorby plodneho hlienu je dobry lanovy olej alebo denne schrumat 1-2 cajove lyzicky lanovych seminok. Tak uz mam doma aj to. Bol by v tom cert aby po takomto koktaily sa mi nepodarilo otehotniet snad 😀
Dakujem za radu zatial 🙂

soldi
autor
21. jan 2013

@gaskulka ja nie som zastancom soje v urcitych pripadoch 🙂 pokial mas peknu pravidelnu ovulaciu, tak soja aj clostil su zbytocne 🙂
soja je estrogen, nemoze sa uzivat pri problemoch so stitkou a pri endometrioze. pokial nemas tieto dve veci vysetrene, tak moze urobit viac skody ako osohu 🙂 takisto su pripady, kedy zenam rozhadzala pravidelny cyklus.

je zbytocne, aby si do seba pchala jedno cez druhe- resp. to moze byt kontraproduktivne 🙂
na hlien staci ten dzus. pouziva sa aj malinik, aj lanove semienko, ale ten dzus je najefektivnejsi 🙂
z vitaminov staci E a kys.listova.

skus si precitat moj clanok pre snazilky,je tam jeden velmi pekny vyrok 🙂
a este jedna veec: netreba zabudat, ze na plodenie su dvaja. takze koktejl vitaminov ace selezin naordinovat muzovi 😉

jaruska74
23. jan 2013

@soldi ahoj chcem ta poprosit o radu, uz som ti pisala aj do IP,ale asi si si nevsimla, nevadi. mam PCO, som po drillingu a teraz som brala clostybegyt a duphaston...., cakam ci pride ms.......myslis ze ta soja by bola pre mna lepsia?dakujem

soldi
autor
24. jan 2013

@jaruska74 ahoj, prepac, chodi mi vela IP? tak niekedy precitam a zabudnem odpisat 😅
clostil je ucinnejsi nez soja, pokial mas pco- robili Ti test na inzulinovu rezistenciu a vysetrili stitnu zlazu?

wewe82
24. jan 2013

Ahojte, nedá mi to sem nenapísať. Nebola som v tejto téme dlho a ani veľmi neprispievala, ale začala som sa o sóju zaujímať, keď sa nám nedarilo otehotnieť. Začala som ju brať po 9mes. neúspešného snaženia podľa rady soldi. Brala som ju len 3 cykly + alchemilku a grep. džus. Potom som sa na to akosi vykašlala, boli stále nejaké zdrav. problémy v rodine a malý mal čoskoro nastúpiť do škôlky. Tak som už na snaženie o bábo veľmi nemyslela. A čuduj sa svete, po roku neprišla ms. Vyzerá to teda, že bude náš vytúžený prírastok na ceste 🙂. Neviem teda posúdiť čo najviac pomohlo, ale určite veľkú úlohu zohráva psychika, ak niesú nejaké zdrav. problémy. Držím teda všetkým snažilkám palce a nevzdávajte to.
Ak by mal niekto záujem,zostalo mi jedno neotvorené balenie sóje, napíšte IP.

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
jaruska74
24. jan 2013

@soldi neviem, ja mam taku onicom endokrinologicku, ze ked som jej povedala ze teda co ideme robit ze by som chcela babatko, tak mi povedala ze si mam adoptovat. a vysetrenie pozostavalo z ohmatania krku a vzala mi krv, vysledky mam doma, tak keby som vedela ktory udaj o tom hovori mozem ti ho napisat. pocula si uz o izofolic?

vitali
31. jan 2013

@soldi Je mozne ho uzivat aj pri zvysenom pocte krvnych dosticiek? Mam mutaciu jedneho genu v kostnej dreni, ktory mi zvysuje krvne dosticky a nemozem postupit hormonalnu liecbu kvoli riziku trombozy. Mam PCO syndrom a anovulacne cykly, a nedari sa mi otehotniet. Momentalne beriem kvoli tym dostickam anopyrin.

vienny
16. feb 2013

@soldi v jednom poslednych prispevkov si spomenula ze soja sa nesmie uzivat pri problemoch so stitnou zlazou..akymi prirodnymi doplnkami by som ju vedela nahradit nevies nahodou? Lebo v poslednom cykle som brala 2 tab.clostylu a podla meranej teploty sa mi zda ze celkom zaberal.dakujem

soldi
autor
20. feb 2013

@vienny ahoj, neviem o ziadnych inych prirodnych pripravkoch, ktore by obsahovali prirodny estrogen.

@vitali ahoj, prepac, ze pisem trosiiiicku neskor 😅
soja je estrogen, cize by nemala ziadno posobit na krvne dosticky, ale ista si nie som, skus sa na to opytat svojho lekara.
ak mas pco, robili Ti test na inzulinovu rezistenciu? tam byva problem casto a da sa pekne liecit metforminom

effkaa
21. feb 2013

@soldi Mam otazocku... Prosim ta, myslis, ze fytosoja moze sposobit zvacsovanie myomu? Mam maly myom 1cm a obavam sa, ze uzivanim fytosoje by sa zvacsil... Dakujem za odpoved 🙂

soan13
21. feb 2013

Soldi, prosim ta mam otazocku. Mam maleho syna, otehotnela som po clo-na prvy pokus.nemala som vobec OVU,asi po antikoncepcii(uzivala som ju skoro v kuse 15 rokov).teraz chceme druhe, vyzera to,ze ovu je tam,kde bola ☹ ☹ a kedze kojim, neviem ako ju nastimulovat.maleho nechcem v ziadnom pripade odstavit,ale tiez by som nerada cakala do 45 na dalsie mimi. Moc dakujem za radu...

vitali
21. feb 2013

@soldi vdaka, ale ja mozem len nieco prirodne, hormonalnu liecbu kvoli dostickam nemozem mat ziadnu, a test mi robili, ten je ok.....nuz, nechavam to len na nahodu, nic ine asi nemozem urobit, rovnako ako pri prvom dietati 🙂