icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

pa_mi
3. dec 2012

@soldi dobre,tak skusim sa trochu upokojit 🙂 normalne nebyvam takato,len ma to teraz tak vynervovalo lebo to trvalo tak dlho ;) nechcem stredovat :D vdaka za pomoc,a hlavne podporu 🙂

soldi
autor
3. dec 2012

@pa_mi neboj, velmi dobre to poznam 🙂 nam sa obe deti podarili na piaty pokus, akurat na mesiace to bolo o cosi viac, kedze mam take dlhe cykly 😀 ale to skutocne vobec nicomu nevadi.
pockaj este aspon 3 cykly a ak budu take dlhe, tak napis a poradim so sojou, dobre? 🙂

pa_mi
3. dec 2012

@soldi dobre 🙂 ale pevne verim ze ti napisem skor,ze mi uz soju nie je treba :D ...a grazulujem k fazulke v brusku,nech sa vam dari obidvom ;)

soldi
autor
3. dec 2012

@pa_mi zelam Ti to z celeho srdca 🙂
a dakujem 🙂

lululala
3. dec 2012

@soldi ...aha, dakujem za info 🙂 som myslela, ze ak sa ak mam cyklus 24 dni, co je uz aj tak samo osebe malo a nahodou ovu prebehne az napr. na 14 den, tak lutealna faza bude len 10 dni, co nie vzdy moze byt dost na poriadne uhniezdenie 😨 Idem brat soju zrovna kvoli tej ovulke...mojej biednej parkrat za rok...kym prejdem na clostilbegzt chcem najprv vyskusat nieco prirodne a dufam, ze to pomoze... ☹ nejak tomu moc neverim, stale si vravim, ze pokial to nie je nejakz poriadny liek z lekarne, alelen nieco prirodne, tak to asi nebude mat take ucinky, ale aj tak dufam...

mauerka
4. dec 2012

@lululala Tak tej soji VER, len mam niekedy dojem, ze to skusaju aj baby bez toho, aby mali naozaj problem a to moze byt aj "nebezpecne", uplne vazne.

lululala
4. dec 2012

@mauerka ako to myslis nebezpecne? 😨 Nie ze by somja bola ten pripad, co ide len experimentovat, to urcite nie, ale som nevedela, ze tomoze byt aj nejakym sposobom nebezpecn. Brala som to ako nejaky vyzivovy doplnok len, ako napr. ked pijes alchemilku atd. 😀

mauerka
5. dec 2012

@lululala Soja nie je "len vyzivovy doplnok" typu Femibion...su to hormony, hoci priradne a fungujuce na inom systeme ako synteticke ale napriek tomu HORMONY. U zdravej zeny mozu vysoke hodnoty estrogenu sposobit napr. patologicke dozrievanie viacerych vajicok, co moze viest potom k vzniku cyst na vajecnikoch, alebo aj taka "banalita" ako priberanie - podobne ako pri suplementacii syntet. hormonov sa to deje /moze diat/ aj u soje...
Jednou vetou - ak lekar zvazuje z nejakeho dovodu liecbu clost., tak je na mieste zvazenie nahradit do sojou.

mauerka
5. dec 2012

@lululala soja podporuje rast na estrogene zavislych nadorov a znižuje funkciu stítnej zlazy - citala som, ze uz 100mg fytoestrogenov /a pri liecbe fytosojou sa beru nasobne davky/ dokaze vyradit cinnost stitnej zlazy na 24hodin...

Aby sme sa pochopili - pri problemoch /PCO.../ je liecba fytosoou na mieste, funguje to, ALE nie zdrave baby, kt. len nemozu otehotniet

franzziska
9. dec 2012

@soldi ahoj no som po soji a okrem toho ze mi z nej bolo dost zle tak som 45 DC cize od nej bez menzesu..je to normalne??

neviem ako dalej...

cchela by som to spg ako si radila ale u nas ten lekar potrebuje od gynekologa odporucaci listok a moj gynekolog vraj potrebuje liecit len mna,netreba muza...co s tym??? :/

tamara77
18. dec 2012

@lucka771 Ako mozes byt 6 tt tehu, ked Ovulku si mala 22.11. 😕

lucka771
18. dec 2012

@tamara77 odkial máš, že som mala ovulku vtedy ? nepletieš si ma s niekým ? 😕 , lebo poslednu menštruáciu som mala 13.11. a už máme bijuce srdiečko 😵 😵 😵 😵 😵 😵

tamara77
18. dec 2012

@lucka771 lucka771 ahojte baby, tak ja som tento cyklus brala 1-krát clostil.....aaa ovulka mi došla už na 9 DC emoticon emoticon emoticon , minulý mesiac bez clostilu som ovulku mala až 21 DC, hm ale k lekárovi mám ist až na 13 DC t.j. v pondelok 26.11. - ale ved on mi tam už nic neuvidí, ved ovulácia už prebehla...... emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon , som velmi zvedavá čo mi povie
23. nov o 13:58

lucka771
18. dec 2012

@tamara77 😀 😀 😀 😀 😀 aspon vidíš, že ovu testy sa pletu, a splietol sa aj dr, si myslel, že vidí folík, ale to bolo niečo iné, a to som si myslela, že ovu testy su spolahlivé na sto percent. a nie su !!! 😀

tamara77
18. dec 2012

@lucka771 takze si otehotnela este cyklus pred tym a potom si mala normalnu menstruaciu??? 😕

lucka771
18. dec 2012

@tamara77 nie teraz som menštruáciuá nedostala, aj ked som si myslela, že som ju už dostala, som slabunko špinila,3 dni a tak som si myslela, že teda už som 3 DC a mám ešte 5 tabliet clostilbegytu v krabičke doma, tak že si dám hned aj jednu tabletu / prvý cyklus som papala tablety 3-7 DC, polku ráno a polku večer - inak strašne zle sa polili tie tablety 😠 / ale podla BT som nebola ešte nový cyklus, lebo som mala stále okolo 37.....tak mi baby v téme prvosnažilky po 35-tke povedali, že toto špinenie, neni normálna menštruácia, že ešte som starý cyklus 😀 😀 😀 😀 😀 , no tak som si urobila testík a // a už nám bije srdiečko, dr. povedal, že srdiečko sa ukáže niekedy 5tt a niekedy až 7 tt.....takže vlastne ani neviem kedy som mala ovulku 😀 😀 😀 , ale baby mi povedali, že skorej ako mi test ukázal 😀 😀 😀 😀 , takže ešte že som ten clostil neužila, lebo ja tapa som si myslela, že špinenie je už 1 DC......ale tá BT ma nepustila. Vyčerpávajuce písanie , hotové litánie, inak smrdí mi už káva, fuj, nemôžem ju ani cítit. Ale už idem s tadialto z MK preč, už som sa rozlučila aj s babami z mojej témičky.
papa

kathrin17
18. dec 2012

@franzziska ahojcek natrafila som na tvoj prispevok...ja som kedysi fytosoju uzivala a uz nikdy, by som si ju nedala....kopec bab z nej malo obrovske cysty a podobne srandy, takze vobec neodporucam a co sa tyka spermiogramu, staci zajst k urologovi, nam spravil bez problemov spermiogram aj bez potreby vymenneho listku...takze smelo do toho 🙂

tamara77
18. dec 2012

@lucka771 aha, ty to mas cele akesi dopletene, tak potom nemozes ani tvrdit ze 13.11 je tvoja posledna menstruacia, kedze to vlastne ani menstruacia nebola 😝 ! a preco ides z MK prec, preco sa lucis? 😕

lucka771
18. dec 2012

@tamara77 nemám to dopletené, už mám aj tehu knižku / ja som musela otehotniet počas menzesu, alebo tesne po nom / 😵 , lebo mna to tuna nenaplna už, aj kámoška otehotnela a už sem nechodí, vieš ked som sa pokušala otehu, tak som tuna zbierala informácie o ovulke, liekoch, vitamínoch a tak....ale teraz k čomu by to bolo dobré. už ma to tuna jednoducho nenaplna.

tamara77
18. dec 2012

tak to ti gratulujem k tvojmu tehu, ved samozrejme, ked ta to nenaplna... , ja to beriem tak podla seba, ved teraz budes ma rozne priznaky a mozno aj tazkosti, podelit sa, poradit sa, ale je to kazdeho individualna vec. 😎 . Maj sa pekne 🙂

kukujka
27. dec 2012

ahojte zienky neviete,ci ma fitosoja aj vplyv na bazalnu teplotu?prvy mesiac beriem fitosoju no a takyto podivny graf som este nemala 😅

soldi
autor
29. dec 2012

@kukujka ano, moze mat. ukaz graf 🙂

soldi
autor
29. dec 2012

@kathrin17 ja to stale tvrdim, ze fytosoju nemoze uzivat hocikto a hocikedy, lebo su potom z toho problemy 🙂

kukujka
29. dec 2012

@soldi tu je moj graf tie rovnake teploty ma na nom miatli 😅 cykly mavam 35-50dnove a ovulku mavam od 20dc vyssie a teraz to podla grafu vyzera ze ovulka bola 12dc 😕 ak sa ovsem bude teplota drzat hore,ale ved to uvidim v priebehu dalsich dni.ak ta teplota ostane hore a ovulka bola 12dc tak to mohla urobit ta fitosoja hned prvy cyklus uzivania?
a este otazocka v com ovplyvni fitosoja bazalnu teplotu?su potom tie hodoty vieruhodne?

soldi
autor
29. dec 2012

@kukujka ustalene teploty znamenaju, ze mas vyrovnane hladiny hormonov. ak si ich mala doteraz uskakane a fytosoja Ti ich takto krasne upravila, tak Ti asi chybal estrogen 🙂 drzim palce, nech to bola vcera skutocne ovulacia a teplota uz len stupa 🙂

kukujka
29. dec 2012

@soldi dakujem som strsne zvedava na tie dalsie teploty lebo ak mi dokaze fitosoja takto napravit cyklus a znormalnit ho aby netrval tak dlho tak to je u mna zazrak

soldi
autor
30. dec 2012

@kukujka ahoj, aka bola teplota dnes? 🙂

kukujka
30. dec 2012

@soldi dnes 36,4 ☹ takze ovulka to nebola vsak?

soldi
autor
30. dec 2012

@kukujka asi nie. uvidime podla teploty zajtra, este moze vyskocit. na 2-5 dpo byva casto pokles teploty.

kukujka
30. dec 2012

@soldi dakujem zajtra podam hlasenie,ze ako to dopadlo 😕