icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

soldi
autor
21. feb 2013

@effkaa ano, soja zhorsuje aj endometriozu, tym padom by som ju neuzivala ani pri myome.
@vitali ked ma dietatko prist, tak pride, tomu verim 😵 kamaratka bola na tom podobne ako Ty plus jej muz mal strasne zly spermiogram. ovulaciu mala dva krat v zivote- prirodzenu, a z kazdej ma jedno dieta 🙂

@soan13 soju urcite neodporucam popri kojeni.
mozes skusit sarapis, alebo femi kvapky, idealne merat bazalnu teplotu- mozno ovulacia je, akurat neskor. ja som s druhym synom otehotnela na 45dc, cize cyklus mal dlzku 60 dni 🙂

effkaa
21. feb 2013

@soldi som si myslela, dakujem za odpoved 🙂

soan13
22. feb 2013

@soldi dakujem za odpoved,zatial som ken v druhom cykle, ten prvy mal 31dni,tak uvidime, realnea snazit chceme a!z od aprila, aby sa mim narodilo v "dobrom termine". Synje v septembri a uz teraz viem, ze mi ho nevezmu do normaknej skoly askola bude otazna. Este raz vdaka, ak by sa nedarilo, isto sa ozvem, teraz nastavim budika a budem merat 😎

vienny
25. feb 2013

@soldi od kamarátky aj na internete som našla kávu Shatawari ku ktorej bolo písané že sa jedná o prirodný estrogén....nemáš s uvedeným nejaké skúsenosti resp. si o nej už počula? keďže ako píšeš soja je nahrada clostilu ale keď som si hľadala na internete zloženie z čoho vlastne sa skladá clostilbegyt tak bolo písané že sa jedná o antiestrogénny liek.. tak teraz tomu trochu nechápem 🙂

soldi
autor
25. feb 2013

@vienny tu kavu nepoznam, ani som o nej nepocula 🙂
pisem o soji hned na zaciatku, ze vysledky su podobne ako pri clostile, ale mechanizmus je iny. clostil je anabolicke steroidum, ktore ovplyvnuje funkciu hypofyzy a FSH, soja je estrogen, cize funguje na uplne inom principe 🙂

vienny
25. feb 2013

@soldi takže ak nemôžem pri štitnej žľaze brať soju znamena to že by som nemala estrogen vôbec alebo iba soja konkretne nie je vhodna na štitnu?

soldi
autor
25. feb 2013

@vienny soja konkretne. sojove pripravky znizuju vstrebavanie jodu 🙂 je to aj napisane v letaciku na liekoch na stitnu zlazu 🙂

iknella
2. mar 2013

Ahojte snažilky.
Čítam vás už dlho a dnes som sa rozhodla, že konečne napíšem. Snažíme sa už 3 rok, som 1x po MA a po viacerých stratách v začiatkoch. Teraz som v 1C braní soje a tak verím že sa všetko podarí. Potrebovala by som poradiť v mojich zápisoch vo FF, ak by ste mi mohli poradiť kto viete, budem rada, či vidíte nejaký problém. Veľmi pekne ďakujem za vaše odpovede.

mauerka
2. mar 2013

@iknella A v com konkretne potrebujes poradit na FF?

iknella
2. mar 2013

či prebieha ovulacia, brala som clostil, pregnyl, duphaston a teraz som sa dala na soju, pošlen link na moje grafy, ten čo prebieha je so sojou.
http://www.fertilityfriend.com/home/3e95cb
dik.

iknella
2. mar 2013

@soldi ahoj.
Čítam túto tému už dlho a dnes som sa rozhodla, že konečne napíšem. Snažíme sa už 3 rok, som 1x po MA a po viacerých stratách v začiatkoch. Teraz som v 1kolo braní soje. Potrebovala by som poradiť v mojich zápisoch vo FF, ak by si mi mohla poradiť, budem rada, či vidíš nejaký problém.
Min rok som brala clostil najprv 2x1tbl a posledné dva mes 2x2, potom Pregnyl a duphaston, reagovala som dobre, dokonca v 4 cykle som bola tehotná, ale prišla som oň.
min mesiac som nebrala nič iba som pila alchemilku a pila grep.džús. Teraz som nasadila soju, pila čaj, grep...meriam a mám aj bromelain , len neviem či bola ovu a či ho môžem (bromelain) už nasadiť? Spermiogram je vynikajúci.
Túto tému čítam od začiatku a teraz potrebujem radu od teba, posúď moje grafy.
http://www.fertilityfriend.com/home/3e95cb

pepetka2008
7. mar 2013

@soldi ahoj soldi snazime sa s manzelom o babetko uz viac ako rok mala som zvyseny prolaktin po pol roku sa mi uzivanim parlodelu upravil tak mi minuly mesiac doktor nasadil clostil a duphaston.clostil som brala 5.-9.den 1 tabletka. mam voci clostilu respekt a precitala som hodne o fytosoji na tomto fore tak som si ju aj ja kupila 500mg a chcela by som ta poprosit ci by si mi poradila davkovanie. dakujem pekne x

weeron
8. mar 2013

smy sa s mm snazime otehotniet uz od maja 2012 a stale nic..tak som sa rozhodla vyskusat tuto fytosoju snad mi pomoze bo ked vidim baby s kociarikmi a este aj u nas v rodine vsetci maju len babatka tak mi je az do placu..aj som si kupila ten zazracny mikroskop a nic nepomohlo podla neho by som mala kazdy den ovulaciu, aj pasiky ovulacne som skusala tiez 0 bodov..aj som uzivala vitaminy femibion 800..dnes si pojdem kupit a hned zacnem uzivat.. som zvedava..snad sa konecne podari.. 😀 aj som bola u zenskeho a vsetko v poriadku len mi povedal tiez ze je to skoro riesit este.. 🤐
tie grafy som si nerobila bo som sa v nich vobec neviem vyznat.. 🙂

iknella
12. mar 2013

v tejto téma už asi nik nie je...keď som ju začala čítať, tak som ju hltala a prečítala som ju od začiatku až do konca ale vytratili sa všetky žienky čo tu boli a tému rozprúdili, chýbajú mi ich názory a hlavne ako pokračujú a čo sa s nimi udialo, aby nám ostatným vliali energiu ...
Snáď sa niektorá znovu ozve!!!! a napíše!
Ja som 1 mes po fytosóji, cyklus mám určite lepší, tak uvidím ako budem pokračovať.
Kto si chce pokecať, budem rada...veď nás je stále veľa čo sa snažia a nevzdali to! 😀

renka4
12. mar 2013

Ahojte babenky som tu nova ele tiez patrim medzi snazilky s manzelom sa snazime uz 1.5 roka ,Pravdaze som mala aj ja clostik reagovala som super ale vzdy prislo len sklamanie tak som sa rozhodla ze koncim dohodla som sa s doki ze potrebujem pauzu myslela som ze zacneme vybavovat adopciu a zrazu som zabludila na tuto stranku velmi ma uputala ta soja len neviem ako ju mam brat prosim poradi mi niekto? clostik som brala 6dc 2 tabletky 5 dni na 14 den meranie vajcka a hned mi pichli pregnyl a ovu sa dostavila do 36 hodin /ale vecinou do 12 hod/bivali to dost velke bolesti .Prosim poradi mi niekto? 😎 😎

weeron
12. mar 2013

@iknella
@iknella ja som si tu fytosoju chcela kupit v lekarni ale povedali mi ze ju uz ale rok nemaju vraj sa nejako nepohodli majitelia ci co mi to vravela ta pani v lekarni..tak som nasla na nete ze sa daju este objednat..som si ich objednala tak uvidim o mesiac. ja som uz po cykle tak to nebudem brat, teraz sa budem spoliehat na ovu testy..ale ak sa tebe podari daj vediet..som zvedava.. 🙂
ja sa s manzelom snazim uz skoro rok..tak uvidime aj my..a ako sa to berie vlastne..neviem ci som to dobre pochoopila..jednu rano a jednu vecer tabletku v 3 den menzesu a berie sa 4 dni?

iknella
12. mar 2013

@weeron
@renka4
baby som rada že tu niekto je a že nesnažilkujem sama...vieme si pomôcť, potešiť, poradiť...večer napíšem, zatiaľ ahojte! 🙂

renka4
12. mar 2013

Ja som nala stastie nasla som tu fytosoju doma moja mamina to brala v prechode dost jej to pomohlo 🙂

nibiru
12. mar 2013

Baby čo beriete fytosoju nenaliali sa vam po jej užívani prsníky nezačali vás boliet?dnes som 19DC cyklus mam ako hodinky 27-28dnovy styk som mala 3,6,8,9,15 DC od 3 dna beriem fytosoju 2,3,4,4,4tb. asi od 15 dc cítim citlive prsia teraz neviem či je to s fytosoje alebo sa mi objavil PMS,bt už nemeriam.ale orientacne som mavala ovulaciu 15dc. len niekedy sa ani nedala určit sice vzostup mierny ale nizšie teploty. do oktobra 2012 som kojila tak som brala že asi vyšši prolaktín no prsia boli prazdne ochabnute teraz mam pocit plnosti,fytosoju beriem prvy cyklus + bromelain.neviem na tehotenstvo sa nespolieham predsa len snažime sa rok tak dako to už ani nepripustam skor sa priklanam že je to s fytosoje....

nibiru
12. mar 2013

@soldi Baby čo beriete fytosoju nenaliali sa vam po jej užívani prsníky nezačali vás boliet?dnes som 19DC cyklus mam ako hodinky 27-28dnovy styk som mala 3,6,8,9,15 DC od 3 dna beriem fytosoju 2,3,4,4,4tb. asi od 15 dc cítim citlive prsia teraz neviem či je to s fytosoje alebo sa mi objavil PMS,bt už nemeriam.ale orientacne som mavala ovulaciu 15dc. len niekedy sa ani nedala určit sice vzostup mierny ale nizšie teploty. do oktobra 2012 som kojila tak som brala že asi vyšši prolaktín no prsia boli prazdne ochabnute teraz mam pocit plnosti,fytosoju beriem prvy cyklus + bromelain.neviem na tehotenstvo sa nespolieham predsa len snažime sa rok tak dako to už ani nepripustam skor sa priklanam že je to s fytosoje....

soldi
autor
12. mar 2013

@nibiru teoreticky to moze byt zo soje, kedze to je estrogen a estrogenove tbl sa predpisuju na zvacsenie prs 🙂
ale moze to byt aj progesteronom. alebo prolaktinom.
moze to byt znak pms, alebo tehotenstva.

fakt tazko povedat 🙂

nibiru
12. mar 2013

@soldi normalne som zmätena lebo ked som minuli rok brala fytosoju tak nič som necítila len je zase pravda že som kojila sice nie už tak často ale predsa takže aj tie bradavky boli take vyžužlane otupene vtedy som ju brala len 2 cykli.no nič tak už len vydžať 🙂

iknella
12. mar 2013

@weeron beriem to prvý cyklus...značne sa mi teploty upravili...uvidím ako bude ďalej ale určite pokračujem. Dá sa objednať cez net, aj ja som tak urobila. Ja som mala najprv 2x1 tbl clostilu a posl.2c som mala 2x2tbl. Najpresnejšie je to rozpísané úplne na začiatku tejto témy...
Určite sa to berie raz za deň a pije sa veľa vody aby nebolela hlava. Dávkovanie je individuálne, ale ak si nebrala pred tým nič tak sa začne s menšími dávkami.
„aby som k tomu napisala nieco blizsie. konkretne sa jedna o tie sojove isoflanovoidy (cesky izoflavony), ktore sa nachadzaju napr. v tejto soji: http://www.mojalekaren.sk/fytosoja-forte-60cps/

na sr patri medzi najlacnejsie. jedna tabletka obsahuje 25 mg isoflanovoidov. 100 mg iso... zodpoveda 50 mg clostilu, cize jednej tabletke. sposob davkovania je podobny ako pri clostile, berie sa bud 3-7 dc, alebo 4- 8, alebo 6-9 dc.

vyhodou oproti clostilu je, ze su to prirodne estrogeny- clostil je anabolicke steroidum, ktore sa moze brat maximalne 6 krat za zivot. soja narozdiel od clostilu neznizuje vystelku maternice a naopak podporuje napr. plodny hlien, ktory je taky dolezity pre zivotnost spermiii a ich cestu k vajicku.“
„k dalsim tipom napriklad - grepovy dzus pred ovulkou napomaha plodnemu hleiniku (pije sa 0.3-0.5 litra denne pocas cca 5 dni pred ovu)

na podporu uhniezdenia som objavila ananasovy tip - 1-2DPO zacat bud uzivat pocas 5 dni bromelain v tabletach (300-500 mg 2x denne) alebo si kupit ananas a ten stred (tvrdy) nevyhodit, ale rozdelit na 5 casti a kazdy den jednu cast zjest od 1-2 DPO.. nemalo by sa to pred ovulkou, lebo posobi vysusujuco na hlienik..“

„z toho, co som ja robila obsirny prieskum ohladom soje, je najlepsie brat ju bud od 2DC alebo od 4DC pocas 5 dni... ako pri clostile - ak zacnes brat skor, tak to ma vplyv na pocet folikov a ak neskor, tak to podpori rast "silnejsieho" foliku „
„ak zena ovuluje bez liekov, tak sa odporuca zacat s davkou 100-120 mg sojovych iso denne pocas 5 dni (zacina sa cca od CD2 az CD4). ak su problemy s ovulkou, tak davka je postupne zvysovanie od 150 do 200mg sojovych iso (prvy a druhy den brania 150 mg, treti a stvrty den 175mg, piaty den 200mg)“
všETKO Sú TO CITáCIE ZO ZAčIATKU TéMY, NAJLEPšIE JE SI VšETKO PREčíTAť. 😀 😀

weeron
12. mar 2013

@iknella ja som pred tým nič nebrala žiadne lieky..aj teraz ked som bola na preventivke a robil mi cytologiu tak som mala všetko negatívne a v poriadku..ale poslal ma radšej na nejaké este vyšetrenie ohľadom toho či mám ovulaciu a tam idem až v pondelok19.3.
Ja to skúsim až budúci mesiac..teraz sa budem este spoliehat. na ovu.testy.
Potom ked by som šla brať tu. Fytosoju. By som sa tí este raz ozvala a by si mi poradila..
A daj vedieť ako si ty dopadla,či pomohla..ja by som tak veľmi už chcela byť tehotná..

iknella
12. mar 2013

@weeron držím ti palce a určite sa ozvy ako si dopadla...ja budem pokračovať v sóji... 🙂

weeron
12. mar 2013

@iknella ja som si objednala fytosoja forte 500mg a je ich tam 60..dúfam že som dobre objednala..a potom si mám dávať po jednej tabletky? 🙂

iknella
13. mar 2013

@weeron nie jedna tabl ale všetky hneď naraz najlepšie ráno...a zapiť veľa vody...aj počas dňa aby ťa nebolela hlava.

weeron
13. mar 2013

@iknella cooooo,to mám všetkých 60tabletiek náraz si dať?🙂

iknella
13. mar 2013

@weeron nieeee preboha.
S dávkovaním by ti najviac pomohla soldi@
jedna tabletka obsahuje 25 mg isoflanovoidov. 100 mg iso zodpoveda 50 mg clostilu, cize jednej tabletke. sposob davkovania je podobny ako pri clostile, berie sa bud 3-7 dc, alebo 4- 8, alebo 6-9 dc.
Začneš najskôr asi s 4tbl a pokračuješ 5 dní, ale to dávkovanie by som prekonzultovala so soldi @.
Skús jej napísať, alebo elllla @
Riadne si preštuduj hlavne začiatok tejto témy, všetko je tam krásne popísané.

weeron
13. mar 2013

@iknella ja som si ten zaciatok precitala len som nevedela ako to je s tym davkovanim..ja som ten clostil nikdy v zivote nebrala a radsej ani nechcem ked som tu citala ze sa to moze brat len 6 krat za zivot.radsej chcem skusit tuto fytosoju bo je to prirodny produkt.. 🙂
ale ty si mi to pekne vysvetlila tak z viem..mne ta fytosoja ma prist este len dnes tak to budem skusat az buduci cyklus..a uvidime..
dufam ze potom uz nebude sklamanie.. a budu krasne dve ciarky.. 🙂
a prajem aj tebe vela stastia.. 🙂