Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
ahojte baby čitam vas tu ja mam neviem či problem...mam 40dnové cykly...ovu som mala min cyklus na 29 den a vyzerá že aj tento tak bude,.(((( chcela by som začať brat fytosoju aby mi skor dozrievali foliky a tým padom mala skor ovulaciu..pomože to??dakujem
Ahojte , nema zaujem niekto o fytosoju? ja uz nepotrebujem. 35 kapsul
Ahojte, mozem vas poprosit o radu s uzivanim fytosoje? tento cyklus chcem dobrat posledne balenie clostibegytu 2x1 a dalsi cyklus v tom uz nechcem pokracovat, lebo telo ma uz vela hormonov v sebe a zacinam mavat z toho bolestivu menstruaciu a ine neziaduce ucinky....Prosim ako zacat s uzivanim a kt. si presne kupit? teraz beriem clostyl 3-7DC 2x1...mam mierne PCO....vopred dakujem krasne za kazdu radu
Ahojte, chcem sa spytat taku jednoduchu otazku. Ak uz sa aj stane ze vajicko dozrie,praskne, je aj plodny hlien, je potreba po ovulacii zacat s Utrogestanom ked mam PCO?
ahojte...chcem sa vas spytat niekolko otazok...
1.,vcera som si kupila prvy krat fytosoju forte 500mg a dnes som si dala prve tri tabletky okolo obeda ateraz vecer uz zacinam citit podbrusko...je to mozne?
2.,ked tento cyklu budem uzivat 1 a2 den 3 tbl,3 a4 den 4tbl a 5 den 5 tbl a budem mat ovulaciu ale nedojde ak otehotneniu tak na dalsi cyklus by som mala uzivat 1 a2 den 4tbl a 3 a4den 5tbl a 5 den 6tbl,alebo to nie je potrebne a mozm uzivat tak ako prvy cyklus ?
3., kolko je potrebna prestavka po 3 cykloch s fytosojou?
Dakujem velmi pekne za odpovede 🙂
@enanena ahoj, ak sa nenahnevas, tak soldi asi neodpise, prave ich pustili z porodnice a ja si uz netrufam velmi radit, kedze som sa tejto problematike venovala pred 2 rokmi.. myslim, ze by to tu mali ozivit pokracovatelky / uzivatelky fytosoje, ine snazilky... predsalen sa za tie dva roky mohlo uz prist na kopec noviniek a vylepseni..
kazdopadne pomoze, ked si precitate prve strany diskusie...
ahojte 🙂 mohol by mi niekto kto sa v tomto vyzna poradit???...kedze sa nam uz dlhsie nedari gyn. mi spravila HP a vysiel mi v poriadku akurat doktorka spomenula ze mam nizsi estrogen, ze by mal byt vyssi ale ze inak je vsetko v poriadku....preto by som sa chcela opytat ci by mi fytosoja v tomto pomohla, kedze je to prirodny estrogen...uz ju mam aj doma, ale potrebujem sa uistit aby som nenapachala viac skody ako osohu s toho...inak mam cyklus pravidelny, ovulaciu zistujem podla ovu testov, bolesti aj BT a zatial mi vsetko ukazovalo ze ovulujem....tak neviem..co myslite??...dakujem za kazdu radu 🙂
@iknella,
@elllla ahojte neviete mi poradit?? neviem koho sa tu mam opytat...kedze sa nam uz dlhsie nedari gyn. mi spravila HP a vysiel mi v poriadku akurat doktorka spomenula ze mam nizsi estrogen, ze by mal byt vyssi ale ze inak je vsetko v poriadku....preto by som sa chcela opytat ci by mi fytosoja v tomto pomohla, kedze je to prirodny estrogen...uz ju mam aj doma, ale potrebujem sa uistit aby som nenapachala viac skody ako osohu s toho...inak mam cyklus pravidelny, ovulaciu zistujem podla ovu testov, bolesti aj BT a zatial mi vsetko ukazovalo ze ovulujem....tak neviem..co myslite??...dakujem za kazdu radu....ziadne lieky neberiem, ani clostil som nikdy nebrala ani mi doktorka neodporucila nic, len ze mame este cez leto vypnut a posnazit sa 🙂
@medulienka88 ahoj...
nie som odborník na túto tému, iba som ju čítala a nik mi neporadil, aj keď som chcela, nedovolím si preto radiť-nie som kompetentná.
Ja osobne som brala aj beriem fytosóju forte a mne sa podarilo hormóny dostať do normálu, brala som aj clostilbegyt tak preto som vedela ako naň reagujem a tiež ako si naordinovať dávkovanie fytosóje. Určite ti neuškodí ak nepomôže.
Mne sa nepodarilo ale otehotnieť...idem na IUI...ako posledný pokus.
Veľa babám sa to podarilo ak si čítala túto tému, ale vytratili sa s diskusie.
Naj bola elllla...
niečo z netu...
Medzi potraviny s obsahom fytoestrogénov patria sójové bôby, sójová múka, tofu, zemiaky, celozrnné obilniny, zelená fazuľka, jablká, mrkva, čerešne, cesnak, datle, ľanové semienka, aníz či fenikel. Šaláty a pokrmy z červenej repy prinášajú ženám trvalejšiu úľavu ako syntetické hormóny. Potraviny s obsahom bóru zvyšujú hladinu estrogénu, sú to najmä jablká, orechy, hrušky, hrozno, broskyne, mandle, med, hrach, šošovica. Vysoký obsah selénu zase pomôže znížiť návaly tepla, podporí činnosť štítnej žľazy a tvorbu estrogénu. Selén nájdete v morských rybách, celozrnných obilninách, sóji, fazuli a vo vajciach.
ja beriem fytosóju od 3DC 5 dní ráno a pijem veľa vody aby nebolela hlava, pijem alchemilku do ovu...
neviem ako ti pomôcť, aby bolo dobre...treba sa poradiť aj s dokim...
Daj vedieť ako sa máš.
@iknella Ahoj...dakujem velmi pekne ze si mi odpisala, lebo som si vsimla ze dajak to tu uz velmi nefunguje 😒 ano citala som si od zaciatku, preto ma to zaujalo, tak asi vyskusam potom a uvidime 🙂 s doktorkou sa uz nestiham poradit pretoze bude 2 tyzdne na dovolenke...a ja som dnes akurat uz 1DC...a mne vlastne doki vravela ze kedze este neni rok co sa snazime a nechce do mna pchat hormony este, ze ide leto, cas dovoleniek mame vypnut a vyskusat, a potom po lete sa jej mam ozvat a uvidime...chcela sice poslat mojho chlapa na spermio ale aj s tym pockame az po lete aby sa nestresoval zbytocne 🙂...nasadila som mu uz druhy mesiac ACE selezin, ja si prestanem aj merat BT, ovu testy som uz ani nekupovala, jedine vitaminy budem brat dalej a tu fytosoju vyskusam ked take ohlasy na nu boli, a posnazim sa na to nemysliet.. 🙂..a uvidime.....len neviem s tym davkovanim..docitala som sa ze ked neskor sa berie tak posilni vyvijajuce sa vajko...tak kedze ja s ovu nemam problem tak asi zacnem brat od 4DC, mam tiez fytosoju forte..tak neviem zacat s 3 tbl (75mg) radsej?? keby nahodou som blbo reagovala?? ci dat hned 4tbl...??..toto si niesom este ista.....dufam ze pomoze..ked tak aspon upravi hormony....a inak drzim silno palce na IUI...🙂..
@medulienka88 vypnúť ti pomôže...uvolnite sa a ono to príde. 🙂
hormóny sú až na poslednom mieste...je to chémia a dosť zaťažuje organizmus a tiež sa to dá brať len niekoľko cyklov a potom už nemajú účinok, určite vyskúšaj fytosóju, vitamíny, a prenes svoju myseľ na leto a iné krásne veci čo sú okolo teba.
Stačí ti ten 4DC začať brať a uvidíš ako ti telo bude reagovať...skôr v menších dávkach 3-3-4-4-5 tbl. a uvidíš. účinok by sa mal dostaviť až po 2 cykle brania až potom zvýš dávky. Ale možno to ani nebude treba lebo sa to podarí.
Krásne leto a daj vedieť ako sa ti darí. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@iknella Tak dúfam že pomôže 🙂....dnes som dala prvé 3 tabletky...a úplne v pohode, žiadna reakcia, ani bolesti hlavy 🙂 bála som sa trošku lebo som bola tri dni na chate ale snažila som sa veľa piť 🙂...takže zatiaľ spokojnosť....Krásne leto aj tebe a jasné že sa potom ozvem ako to dopadlo a či pomohlo🙂...a ďakujem, aj tebe nech sa darí a verím, že tiež sa ozveš s dobrými správami ;) budem držať palce 🙂 🙂 🙂
@medulienka88 ďakujem 🙂
ahojte kočky, chcela by som poprosiť o radu tie, čo sa v tabletkách tohto druhu trochu vyznáte..
mám taký problém-nadmerné ochlpenie. aby som to trochu priblížila, začalo to asi v 20rokoch, všetky chlpky aj tie jemné čo sú všade po tele, mi stmavli, a proste aj pribudli a strašne rýchlo rástli na holených miestach. Brala som dlho HAK Dianne 35 a tá mi to super upravila, po cca pol roku som zas bola uplne v normále čo sa ochlpenia týka. Bola som moc šťastná, lebo viete si predstaviť ako som na tom bola psychicky Lenže ako som sa dozvedela, čo je HAK za sv.instvo, vysadila som a problém sa vrátil. Psychika tam kde predtým... Myslíte si, že ked mi pomohla tá HAK, ktorú ale už brať nechcem, mohol by mi pomôcť aj tento
Sarapis Soja o zložení: Složení v 1 kapsli: 24 mg lyofilizovaná včelí mateří kašička (odpovídá 72 mg čerstvé), 180 mg květní pyl, 100 mg fermentovaný pyl, 37,5 mg extrakt ze sojových bobů, 25 mg extrakt z červeného jetele (s obsahem 25 mg isoflavonů, 20 mg vitamínu C, 3 mg železa)
, alebo som si ešte našla takýto červený jetel + soja - http://apatyka.weblekarna.cz/shop.php?action=sh... kde je zloženie takéto: Složení 1 kapsle:
50 mg extraktu z červeného jetele 40 % (odpovídá 1,2 g červeného jetele), 25 mg extraktu ze sojových bobů 40 % (odpovídá 7,5 g sojových bobů), tyto dva extrakty obsahují celkem 30 mg Isoflavonů, 9 mg přírodního vitamínu E-komplex (90% DDD). Prosim čo myslíte že by mohlo zabrať viac,
Ďakujem za názory
Dievcata zazrak sa kona. Fytosoja pri konskej davke zabrala a mam //. Dakujem velmi silno moc za rady.
Ahoj holky, uspechy se dostavily a mne zbyly 2 baleni fytosoja forte, exp 0 nebo 02/2014.....vyhodne prodam, nemate nekdo zajem? Zaslani nejjednodušeji po ČR😉 držím vám palce
@terry658 môžem sa spýtať....čo si si takto dávkovala....a čo znamenajú tie čísla?
@crazybabenka No fytosoja sa uziva od 3-7 dna cyklu(rata sa to od zacatia kramov), no a kazdy den som si pridavala tabletky. Uziva sa to 5 dni. To su tie cisla za sebou.

@tinka1811 ano, ale neviem,ci skutocne ona pomohla......pretoze som bola cerstvo po prvej ms po kyrete....a vtedy je to vraj lahke....a teraz som tiez...a bez soje,na druhy sup. Skor by som to pripisala pre seed gelu, tieto zazracne ucinky. 😵