Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
Caute baby mam 54 tbl izoflavonov, v jednej tablete je 40 mg.
Vola sa to menomax, spotreba do 28.9.2013
http://www.pilulka24.sk/menomax-tbl-120?gclid=C...
Ak mate zaujem, piste do IP.
@soldi Ahoj Soldi, dnes jsem narazila na Tvojí diskuzi. Tak jsem si řekla, že zkusím napsat 🙂 Můj problém je v tom, že jsem v březnu po 10ti letech vysadila antikoncepci. Od té doby jsem měla MS pouze 3krát v cyklech 52, 44 a 47. Minulý týden jsem byla 12DC na folikumetrii a výsledek byl takový, že tam byl jeden dominantní folikul, nicméně ne velký a nízká sliznice. Doktor mi napsal clostilgebyt a že mám příští cyklus přijít zase na utz. Vyjela jsem si diskuze na ten clostik a stve mě, že jsou to zase hormony a tak jsem ráda, že jsem narazila na Tvoji diskuzi.
Chci se tedy zeptat, jak bych měla brát tu soji, když mi můj gyn. předepsal clostik 3.-7. DC po 2 tabletách? Doplňuji, že jsem ho ještě nikdy nebrala.
Našla jsem tyhle dvě, tak nevím, kterou případně objednat:
http://www.lekarna.cz/fytosoja-osteo-cps-60/
http://www.zbozi.cz/vyrobek/fytosoja-osteo-cps-60/
Moc děkuji za jakoukoliv odpověď!
@allykou86 ahoj, nahodou velkost folikulu a vysku sliznice si nepatamas? 🙂
ak mas dlhe cykly uzivaj od 1dc.
1-3dc 100mg
4-5dc 125mg
dalsi cyklus mozes zvysit o 25mg kazdy den.
vysledky sa prejavia skor v druhom cykly. keby si tn prvy cyklus mala dlhy a ovulacia stale nechodila, tak 25dc si soju znova nasad v rovnakom uzivani ako na zaciatku cyklu.
a uzivaj ju len ak mas v poriadku stitnu zlazu 🙂
@allykou86 oba linky mi ukazu tu istu 🙂
pozri so obsah izoflavonov a podla toho vyberaj 🙂
ked videl dominanty folikul, tak je pravdepodobne, ze ovulujes.
resp. este moze nastavat situacia, ze nepraska, ale to by Ti mal predpisat pregnyl, nie clostil.
skus si jeden cyklus merat bt, pridaj sa do skupiny meranie bt, lauritka Ti poradi a pomoze.
@iknella @soldi
ahojte, zaujala ma tato tema a chcem brat fytosoju, len neviem, ako ju mam presne brat. Mavam dlhe cykly - cca 32 dnove, ovulujem v cca 19-23 den. menstruaciu mam cca 11 dni. Vychadza mi z toho, ze mam kratku lutenalnu fazu. A napriklad tento mesiac som mala aj hlien aj pozitivny ovu test, ale teplota stale nizka. Dnes uz ovu test negativny, teplota stale nizka. 😢 neviem, čo to môže znamenat. Meriam si BT len prve dva cykly. Chcela by som vyskusať tu fytosoju,nech mi upravi cyklus - od kedy, ako dlho a aku davku si mam davať? dakujem za kazdu radu a odpoved.
@kvett myslím, že na tvoju otázku ti najlepšie odpovie soldi a elllla...aj keď mne nik neodpovedal na moje otázky ohľadom fytosóje a tak som si tému prečítala od začiatku a nejak som sa nastavila sama. Brala som ju niekoľko cyklov a hlavne na dozrievanie folikulu...myslím, že mi pomohla, aj keď nie každý mesiac...držím palec. 🙂
ahojte nazilky🙂 Poprosim o radu!🙂 Citala som aj ja pozitiva na sojove izoflavonoidy, rada by som to vyskusala, len nie je dobre kombinovat vsetky mozne vyzivie doplnky, tak napr. uzivala som asi 2 mesiace cistu kyselinu listovu 400mg, teraz som si kupila inofolic, doplnila to o vit E a pijem alchemilkovy caj. Nieco mi chyba?🙂 Lebo keby som sa mala davkovat dalsimi "doplnkami" telo to nie je schopne vsetko absorbovat. Preto sa pytam @elllle ci mozem zapojit do mojho "jedalneho listku" aj fytosoju s bromaleinom a grepovym dzusom, ci nieco vynechat... je lepsie? Lebo planovala som inofolic brat 3 mesiace a uvidime a potom vyskusat fytosoju🙂 Baby a ako dlho sa moze uzivat inofolic? Alchemilkovy cas do ovulacie a potom? kedy opat v cykle zacat? to sa nepise nikde, vsade len do ovulacie🙂 Diky moc za vase rady a prispevky🙂
oki dakujem 🙂))
baby fytosoju uzivam uz druhy cyklus a myslim,ze zabrala som 8DC a mam vela plodneho hlienu,to sa mi este nestalo,len ma znepokojuje to,ze ma strasne bolia krize a vajecniky, je to normalne pri uzivani fytosoje,minuly mesiac som taketo priznaky nemala,dufam,ze to nebude cysta.
@soldi http://www.womenzone.cz/app/calendar/temperatur... tu je moj graf 😀
Ahojte, tohle téma mě moc zaujalo a už jsem si fytosoju taky objednala. 🙂 Chci se ale zeptat, mám doma nově i kapky gynex, to bych asi kombinovat neměla, že? Nebo to nevadí? A hlavně, když to jsou přírodní estrogeny, změní mi to výsledky případného hormonálního profilu? Aby mi pak dr nezačala léčit, že mám moc estrogenu, když problém je zřejmě někde jinde... (samozřejmě bych jí řekla, že beru soju, ale zajímá mě, jak se to projeví..) 😉 Díky za odpovědi!
ahojte dievčatá,môžem brať fytosoju ak mám podla dr.veľa estrogénu a málo progesteronu? Lebo mám veľmi nepravidelnú men. a pri vyšetrení mám výstelku dobrú(na spadnutie men.),len niečo mi bráni v jej spustení...HP dopadol tak,že nemám ovuláciu...a jeden vajcovod mám nepriechodný...dík za radu
@soldi ahojky...ja som si tiez dnes kupila Fytosoju forte 500mg, nakolko mam menstruaciu tak na 36-40 den, kedze som v auguste vysadila antikoncepciu, tak mam organizmus nejaky zmateny, kedze mu chybaju tie hormony, co som celych 5 rokov do seba pchala 😒 Akurat prevcerom mi zacala menstruacia, aj ta je nejaka zvlastna, slaba a neviem ako mam uzivat presne tu Fytosoju. Na krabicke je ze 2xdenne kazdy den, ale to sa mi nejako nepozdava, kedze sa snazim otehotniet a viem,. ze nie je dobre to jest stale. Poradis mi, prosim?
@soldi ahoj. Chcela by som sa spytat. Minuly mesiac som brala fytosoju 3-3-4-4-5. V polke cyklus ma neskutocne bolel vajecnik. Tyzden na to som mala krasny hlien. A po roku 33 dnovy cyklus bez duphastonu alebo vyvolavacky. Dakujem ti za tuto temu 🙂 ale na internete som nasla tinkturu Drmek jahnaci a objednala som si aj kvapky femigard. Dneska som ich zacala uzivat. Som 3 DC . Mozem brat aj fytosoju aj tie kvapky a drmek? Ci fytosoju tento mesiac radsej vynechat? Dakujem za radu.
@yasminne ahoj Yasminne, tak ja som skusila aj akupunkturu, zial nezabralo. Tiez sa snazim zdravo stravovat, vylucila som mliecne produkty, maso a neviem co vsetko mozne. vyskusam tu soju, co radia dievcence. ja beriem Femi kvapky od Valovica a to je tiez na spravnu cinnost vajecnikov.
ahojte 😀 nestiham citat celu temu, neviete mi niektora poadit ktory z pripravkov je najlepsie uzivat na PCO? Mam velmi nepravidelnu menstruaciu a ziadnu ovulaciu ☹ neviem sa zorientovat aky je rozdiel medzi femi kvapkami od volovica, gynexom, sojovymi fosfatmi, inofolicom alebo gynexom... Pripadne eštte nieco ine? Mam v tom obrovsky chaos... Lekar sa vyjadrit nechcel, vraj nic z toho nie je overene a na PCO a nema to zmysel, ale lieky tiez nie su, tak sa mam zmierit s tym ze to ostane takto a nikdy mat dieta nebudem (aj ked mame narocnejsi problem) dakujem za kazdu radu ☹

@terry658 ahoj no ja neviem či ich skusit či ako vidim že tu pomohli babám..už skušam to aj to nno užas