Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@soldi Ahoj, dnes som si kupila fytosoju osteo ( forte nemali) a chcela by som sa s Tebou poradiť, v akých dávkach a kedy ju mám začať brať, aby sa mi trošken skrátil cyklus? posielam aj graf BT z posledneho cyklu, predtym bola ovu tak okolo 20 DC + - ..a stale sa mi cyklus predlzuje. beriem aj inofolic, uz niekolko mesiacov.....hadam by soja mohla nakopnut rychlejsi rast folikov, ci?🙂 Dakujem za odpoved🙂
@alyca no zhruba áno..počuj, aj chodíš na kontoroly na gyndu? lebo mne doky povedal, že ked je taký dlhý cyklus tak je to anovulák....a u mňa je to dosť často... a vždy ked idem na folikulometriu, tak mi vie povedať, aký cca bude dlhý cyklus a vždy mu to aj bohužiaľ vyjde ☹ a tiež aj podľa výšky sliznice..ked je veľmi nízka tak bude veľmi dlhý cyklus....
@sherny teraz som už dlhšie nebola u doktora, ale chcem sa znovu ozvat. Nie som si istá, že je to anovúak, keď je dlhy cyklus. Lebo hlien mávam aj na obutý teste 2 ciarky. Jeden čas som brala clostil a vtedy som mala cyklus cca 32 dni. Ale aj tak sa nepodarilo otehotniet a pritom aj Folik bol aj sliznica.
@petulla28 mas podobne cykly ako som mala so sojou 🙂 a tiez mas ovulaciu az dva dni po pozititvnom ovu teste 😀
inak mas pekny cyklus az na trochu dlhsiu folikularnu fazu.
ukazkove ustalenie teplot pred ovulaciu, postupny nastup po nej a potom pozvolne klesanie. to svedci o ustalenej hladine hormonov. 🙂
s takymto cyklom mozes kludne otehotniet aj bez uzivania soje- partner ma spermiogram v poriadku?
mas urobene vysetrenia na stitnu zlazu, ze ci je v poriadku a nemas sklony k endometrioze? ak je oboje v poriadku,
tak skus uzivat nasledovne 3, 4 a 5 dc po 100g a 6 a 7 dc, skus 125 mg. nezabudni pit vela vody 🙂
@soldi ahojky 🙂 soju som dobrala, tak som zvedava, ci mi skrati cyklus aspon trosku. Dnes som len 10 DC, podbrusko ale pobolieva riadne, ale ovu test biely ako sneh 🙂. zbytocne testujem tak skoro 😒 Ty si pred nasadenim soje mala ake dlhe cykly? pozeram Tvoj graf, ze si otehotnela pri ovu na 25 DC a to pri brani soje......Len zo zvedavosti sa pýtam 😉 , ze ci vobec niekomu cyklus skratil.
Ahojte ten Bromelain mám ako brať? Našla som rôzne spôsoby užívania, že aj pred, počas aj po ovulke, alebo len po ovulke tak 5 dní? Ďakujem
ahojky děvčata, sleduji vás už delší dobu, ale až dnes píšu, neberu antikoncepci už 3 roky, z toho 2 se nechráníme, ale zatím se mi nepodařilo otěhotnět, doktor tvrdí, že jsem v pořádku, mám pravidelné cykly po 30 dnech, ale děsně bolestivé a hodně slabé, cca 2 dny, vystačím si s intimkami, přítele k spermiogramu asi nedonutím, tento měsíc jsem zkoušela izoflavony (Estrovone), mrkněte se, co mi to udělalo s grafem, poprvé jsem ale měla silně pozitivní ovulační test, připadá vám to normální? děkuji
Dobrý den, prosím o radu... brala jsem closil 1-0-1 mi vůbec nezabral, tak mi dr dal 2-0-2 a to už zabralo a jeden měsíc byla ovu 16dc a druhý 14dc, cykly dlouhé cca 31-34dní, ráda bych vyzkoušela fytosoju, protože mám anovulační cykly... bez clostilu bohužel nereaguju, měsíc po clostilu byl folik 12mm 13dc... Předem děkuji za rady 🙂
Nikdo kdo by mi poradil ???
ahojte baby, fytosoju forte som brala dva cykly. a vcera som mala pozitivny tehotensky test. takze naozaj odporucam, myslim ,ze pomohla minimalne k tomu, aby mi o tyzden skratila cyklus...... 🙂
Ahojky snažíme se o druhé mimi už 9 měsíců. Mám anovulační cykly a problémy s nízkou sliznicí. Minulý cyklus jsem začala jednou denně zobat sóju asi do 15DC (swiss estrovone 50mg) no a konečně ms dorazila brzy. Cyklus jen 27 dní (poslední dobou 35-43DC) do toho jsem tedy ještě měla druhý cyklus s duphastontem 11-25DC. Teď jsem 2DC a chtěla bych zkusit sóju místo clostíku, který mě jinak čekám po kontrole příští měsíc. Četla jsem, že clostyl snižuje sliznici tak se mi do něho moc nechce. Ale vůbec nevím kdy bych měla začít tu sóju užívat jestli už zítra 3-7dc nebo déle? Taky kdy by pak popřípadě ovulka přišla, potřebovala bych co nejdříve kvůli tomu duphastonu. A budou mi stačit dvě tablety denně jestli jsem to počítala dobře? Děkuji moc za odpověď
ahojte pridávam svoj graf http://www.fertilityfriend.com/home/4b745d, prvý mesiac beriem fytosoju, podľa toho čo mi poradila @elllla, čiže: 4DC - 2T,5,6DC - 3T, 7,8DC - 4T ale zatiaľ som nemala ovu a neviem či mám čakať ešte alebo si nasadiť duphaston a začať s väčšími dávkami. Naposledy som mala 54 dňový cyklus a ms prišla len kôli duphastonu, na 40DC sa mi zdvihla teplota, len neviem či bola ovu alebo mi teplotu zdvihol duphaston. tak neviem či čakať alebo čo mám robiť. Do akej doby po dobratí soji vam zvykne prísť ovu? Prosím o pomoc @soldi
@lenushka058 ja by som na Tvojom mieste este par dni pockala, ked mas cyklus 54 dni, nemozes ocakavat ze sa behom mesiaca skrati na 28 🙂
ide to postupne, soja zabera lepsie druhy treti cyklus uzivania.
@soldi no ja od vysadenia ms som nedostala 2 mesiace ms, a odvtedy som brávala vždy duphaston od 15 dc, a mala som 28Dc cyklus a prvý cyklus bez duphastonu a cyklus hneď 54DC aj to kôli duphastonu že som nasadila, od začiatku mi behali teploty hore dole ako pri anovuláku a to som aj inofolic brala už 2 mesiace. Tak preto sa pýtam či čakať, lebo zase premrhať 2 mesiace 🙂
@lenushka058 to ze mas cyklus 28 dni s duphastonom je Ti uplne zbytocny ked je bez ovulacie 🙂
radsej 54 dni s ovulaciu, kedy teda mas sancu otehotniet, nez 28 dni bez nej, cize bez sance na otehotnenie 🙂
ja som mala obe tehotenstva s cyklom okolo 50-60 dni 🙂
@soldi áno, to mi je jasné, len keby som si bola istá, že vtedy bola tá ovu naozaj, ja skôr to zvýšenie teplôt pripisujem tomu duphíku 😉 aj keď sa mi teplota zdvihla až po 2 dňoch ale aj tak 🙂
@lenushka058 meraj dalej a uvidis. duphaston moze teoreticky zvysit teplotu ale nie nejako vyrazne. skoda, ze si nepockala, zbytocne si si ho davala.
skor si si mohla dat este soju znova, niekedy to pomoze aj uprostred cyklu
@soldi vtedy som soju ešte nemala, toto je prvý cyklus so sojou, takže radíš ešte počkať, tak budem 🙂
@soldi Ahoj, chcela by som Ťa poprosiť o radu ako v mojom prípade užívať fytosóju forte. Že od ktorého DC, koľko "tabletiek" a tak 🙂 Mám veľmi nepravidelné a dlhé cykly. Mám PCO, ale takú "lepšiu formu", tzn. že hormóny sú OK, aj menzes chodí sám od seba. Cykly mi väčšinou trvajú okolo 40 dní, no niekedy sú aj pekné 28 dňové, no občas sa stane, že aj 60... 😒 Meriam aj bazálku asi 6 mesiacov a vychádza mi, že ovulka vždy prebehla. Aj keď vždy neskoro, ale luteálna fáza je v pohode (trvá 10-14 dní, nikdy nie dlhšie ani menej 🙂 ).
No a od ďalšieho cyklu by som chcela začať so sójou a Teba by som sa chcela opýtať (keďže vidím, že to máš "v malíčku"), že kedy s ňou mám začať a v akom množstve. A že treba piť veľa veľa vody?? 😕
ahoj holky.. o první miminko jsme se snažili 2 roky, otěhotněla jsem 2 cyklus s fytosojou... o druhé miminko jsme se snažili rok, otěhotněla jsem první cyklus fytosojou....takže doporučuju 😵 😵 😵 😵
Ahojte kocky, tiez pridavam svoju pozitivnu skusenost s Fytosojou forte. 2,5 roka sa nam nedarilo otehotniet. Ked som to zacala riesit s lekarkou, predpisala mi Clostilbegyt kvoli chybajucemu dominantnemu folikulu. Po precitani pribaloveho letaka spolu s neziaducimi ucinkami som hladala neskodnu alternativu liecby. Vdaka tomuto foru som sa dostala k Fytosoji forte a otehotnela som po 2. cykle jej uzivania. Brusko je uz krasne okruhle a tehotenstvo bez komplikacii. Vytuzeny drobcek sa ma narodit v septembri, uz sa nevieme dockat 😵
DAKUJEM za toto forum.

@alyca ahoj, a ako berieš tie kvapky od valoviča? ja ich mám doma, a neviem ako na ne...či mám čakať na začiatok ms, alebo ako..dakujem za radu 🙂 🙂 ....a berieš ich už dlhšie? a pomáhajú ?