icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

zubrienocka
20. jan 2011

@soldi
@nemko Ahojte, viete mi este poradit, ci v KE robia testy aj na inzulinovu rezistenciu (ci jak sa to vola 🙂 ). Ci za tymto vysetrenim budem cestovat niekde na opacny koniec SK? 😒

nemko
20. jan 2011

@zubrienocka to robi diabetolog, to sa objednat niekde u diabetologa.je to vysetrenie kde Ti daju vypit glukozu a 3 krat odoberu krv zo zily, trva to 2 hodiny - je to nacasovane kvoli odberu.

zubrienocka
20. jan 2011

@nemko aha.... lebo gynekolog ma chcel do nejakeho zariadenia poslat...no pekne. Jeeeeeeeeeezis, tito lekari....

nemko
20. jan 2011

@zubrienocka mozno je v nejakom zariadeni diabetolog a tam ta chcel poslat, ale toto je vysetrenie hradene poistovnou tak myslim, ze staci akykolvek diabetolog.mne to robili v BA v Ruzinove

kathrin17
21. jan 2011

@soldi @elllla hojte kocky.....je normalne, ze mi je po tej soji akosi divne?Hlavne sa mi doooost toci hlava, teda mam pocit, ze je to z toho 🙂 ela co povies?Mam si dat zajtra teda styri?Teraz som tri dni brala po 3x35mg....prepacte, ze vas otravujem a dakujem za pomoc 🙂

marikac
21. jan 2011

@kathrin17 ja mam nieco ine po soji.....odkedy do seba natlacim soju, odtedy uz nic cez den nezjem,lebo je mi zle na zaludku....ale fakt ☹

elllla
21. jan 2011

@kathrin17 treba pit vela vela tekutin... bolest hlavy je vedlajsi ucinok, ale da sa to prekonat prave tymi tekutinami...
@marikac hmmmmm, s tym som sa nestretla, jes ju nalacno? ak ano, skus si ju dat po ranajkach...

marikac
21. jan 2011

@elllla nie, vzdy na plny zaludok. Ale tak ja som vzdy nejaka sensitivna..keby som nevedela, ze som mala mrchu,tak by som si myslela,ze som tehotna...uplne divne mi bolo. Ale uz to preslo (odkedy skoncil 5.den) Asi takto na soju reagujem. Som velmi zvedava na graf a ovulku.
Musim ti povedat, do kelu,ze 5 tabl. som ledva niekedy prehltla-preco ich vyrabaju take velke? 😀 😖

kathrin17
21. jan 2011

@elllla snazim sa vela vela pit.....aj som si myslela, ze to bude tym a dufam, ze mi tie tocaky po dobrati prejdu 😀 inak sa citim ako opita 😀

@marikac a to je dalsia vec....ja jest mozem, ale tiez ma boli zaludok, tiez som precitlivela na vsetko mozne, ale co by som pre miminko nespravila 😀 takze sme dve...nie si v tom sama....uz som si aj myslela, ze to prestanem brat, ked mi je z toho divne, ale vydrzim, sak je to len pat dni za cyklus, tak to snad prezijem 🙂 a tiez to jem medzi ranajkami a s velkostou mam taktiez problem 😀 niekedy ma az napne, ked sa mi zastavi v krku 😀

marikac
21. jan 2011

@kathrin17 😀 no presne, ta 5 kapsula uz na pol ceste dnu sa zase vrati von 😀 😀 prve tri idu v pohode, s dalsimi je to trapenie...
ja akosi mam velke nadeje pri tejto soji..citala som o tom uz pomerne dost, odkedy som to tu objavila a vela si slubujem. Len aby som nebola sklamana... 😒
na jednej strane je to aj dobra dieta-od obeda ked mi je zle, tak uz nejedavam-nepriberiem 😀 😀
ak by som to mala opisat, pride mi to taky pocit, akoby som zjedla desat obedov a v zaludku uz nemala miesto ani na pohar vody.

kathrin17
21. jan 2011

@marikac asi tak nejak to pocitujem aj ja.....ked si stlacim v mieste zaludka, tak ma tam az picha....co inokedy nemavam....ja nemam absolutne ziadne problemy so zaludkom...takze viem, ze je to s tym 🙂

marikac
21. jan 2011

@kathrin17 ty tiez len prvy cyklus uzivas soju,ze?

kathrin17
21. jan 2011

@marikac ano moja beriem ju prvy cyklus a to som na tuto temu ozaj natrafila len totalnou nahodou.....tak uvidime, ci mi to nieco pomoze 😀 verim tomu, ze ano.....

yasminne
21. jan 2011

ahojte je tu niekto od vzniku tejto temy, komu sa zadarilo po soji na prvy sup? 🙂 Ja ju beriem prvy cyklus a v nedelu sa uvidi ako to dopadne... dala som postivo na rady Ellky....grep pred OVU a ananasovy stred po k tomu som to positila utrogestanom co je vlastne progesteron nuz ale teraz mi neostava nic ine ako pouzit babytest inak sa to nedozviem 😀 Dufam, ze sa postupne pridame k Ellle a Soldi 🙂

kathrin17
21. jan 2011

@yasminne jejeeeeej tak ty si to dodrzala uplne komplet, tak som velmi zvedava 😀 dufam, ze das vediet....zatial su tu asi len soldi a ellllka, co cakaju deturence 🙂 ja a marikac teraz beriem soju prvy cyklus 😀 tesim sa na spravy od teba 🙂

kathrin17
21. jan 2011

@yasminne mimochodom nie si nahodou original z TN?Opatova?Alebo tvoj muzicek?

marikac
21. jan 2011

@kathrin17 mas aj ten bromelain? ci ide papat ananas? lebo ja som akosi nezachytila na co je ten bromelain dobry..... @ellla?

kathrin17
21. jan 2011

@marikac tak to som sa tu nedocitala....netusim vobec co to je bromelain....necham to tento cyklus cisto iba na soju a uvidime ako bude vyzerat grafik, potom si ho hodin do albumu....doteraz tam mam vsetky grafy ulozene...

marikac
21. jan 2011

@kathrin17 ja mam len malo grafov, na tretie meranie nam to vyslo.....ale aj neskor skoncilo.....a teraz meram znova, uvidime,ci prinesie nejake zmeny soja.

kathrin17
21. jan 2011

@marikac ja som na toto tiez velmi zvedava...od zajtra zacinam merat a budem kukat, ake zazraky sa budu diat 🙂 ale tento mesiac asi aj tak z mimi nic nebude, lebo moj drahusik ide pravdepodobne na dva tyzdne do Nemecka na sluzobku...fnuuuuk

marikac
21. jan 2011

@kathrin17 moj muzik ma prave vzdy,ako naschval sluzbu na ovulku 😠 😠 verim,ze ked ovu bude,tak nebude muzik! 😀

yasminne
22. jan 2011

@marikac
@kathrin17
bromelain je traviaci enzym obsiahnuty v ananase, okrem toho ze podporuje metabolizmus a ôouziva sa pri odtucnovacich kurach 😝 posobi aj na vystelku maternice...zmakcuje ju....tak bude si date ten ananasovy stred pripadne beriete aj bromelain. 😉

lucka_0906
22. jan 2011

@soldi cauko..chcem zacat pit grepovy dzus pred ovulkou, lebo mam vzdy pocit "sucha". Na kolky den cyklu sa odporuca zacat? Cca 10ty den? Dakujem 🙂

yasminne
22. jan 2011

@lucka_0906 ja som ho pila hned ako som dobrala soju 😉 teda cca 8den a bola som "mokraaaaa" az az 😀

lucka_0906
22. jan 2011

@yasminne dakujem, snad zaberie aj u mna 🙂

kathrin17
22. jan 2011

@marikac no uvidime ako to dopadne....teraz ide na tyzden urcite a este na ten dalsi sa uvidi, ale ak soja nezaberie, tak ovulku bez problemov stihne....teraz som 7DC a minuly cyklus som ju mala az na 32DC 😀 takze uvidime, ci sa mi to nejak posunie alebo nie 🙂

@yasminne ty mavas asi pravidelny cyklus, ze? Ja teda ozaj neviem, kedy by som ho mala zacat pit 🙂 kedze moja ovulka lieta ako blazon......vid grafy v albume 🙂 to by som sa ho asi upila na smrt 😀 kedze grepy velmi neoblubujem 🙂

marikac
22. jan 2011

@yasminne dakujem za info 😉

marikac
22. jan 2011

@kathrin17 ja mam po snazeni,ak sa moj stav nezlepsi...mam nejakeho hnusneho bacila v hrdle...uplne kaslem ako tuberak a skriabe ma hrdlo
v takomto stave sa nemozem rozmnozovat 😀

kathrin17
22. jan 2011

@marikac jeeeeminenku, tak to ma teda mrzi.....na bolest v hrdle mi velmi velmi pomaha popradsky caj chripka a nachladnutie, supnem si do toho medik a do druheho dna mam pokoj a na kasel som dostala odporucanie od lekara mucosolvan, ze ostatne sirupy su zbrndy, tak mu verim a bravam uz len ten ak kaslem a ozaj zabera...i ked to chce cas....dufam, ze sa dostanes do zdravotnej pohodicky 🙂

lussynka
22. jan 2011

ahojte dievčatá, ja som teraz prvý cyklus brala sóju (predtým 2 cykly clostil) a taký plodný hlien som mala v čase okolo ovulky, že som si až intimku musela dať, aby som nemala mokré nohavičky 😕 ... narozdiel od clostilu...pri ňom nastávalo obdobie sucha 😝
Manžel síce nie je tento mesiac doma, tak iné účinky sóje neviem bohužiaľ preveriť, ale čo sa týka hlienu, ani džús grepový som nepotrebovala, to by som si už asi plienky musela naordinovať 😀